Vecernja skola na Nova TV
Moderator: _BataZiv_0809
-
AdnanSA
#1 Vecernja skola na Nova TV
Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.
-
StupskaBitanga
#2 Re: Vecernja skola na Nova TV
meni jeAdnanSA wrote:Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.
-
nx
#4 Re: Vecernja skola na Nova TV
Ja ne pratim na Novoj, vec na FTV pa ne mogu sudjelovati u diskusiji na ovoj temiAdnanSA wrote:Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.
- Irm@
mene zna nasmijati a znam ga i blijedo gledati.. jedna epizoda nesto o pjesacima i vozacima... kako ulicu u strahu prelazimo jer znamo da nas neko vreba...
i sl... sjecam se da je tu bilo bas onako prezabavnih stvari... a veceras... tu i tamo sam se nasmijala 
-
AdnanSA
Da ova zadnja emisija i nije bila bas nesto.Bio je poneki dobar fazon ali inaće je super. Pa dobro treba malo i kontati a ne samo onaj prizemni humor KPGS(Rambo).Irm@ wrote:mene zna nasmijati a znam ga i blijedo gledati.. jedna epizoda nesto o pjesacima i vozacima... kako ulicu u strahu prelazimo jer znamo da nas neko vreba...i sl... sjecam se da je tu bilo bas onako prezabavnih stvari... a veceras... tu i tamo sam se nasmijala
- pun_mjesec
dobar je pervan, trenutno nema smjesnijeg lika na području balkana... osim mozda ive-mire-jovica 
meni je najbolji kad provaljuje sloveniju ili recimo kad je u tandemu sa nekim od one trojice, proletera, crnca ante i onog treceg
i ne znam sta ste zapeli za tog radovana III, jugonostalgija, sta li...
ispada da svaki stand-up komicar kopira radmilovica, koji jeste veca legenda od pervana, ali je mrtav kol'ko se ja sjecam
meni je najbolji kad provaljuje sloveniju ili recimo kad je u tandemu sa nekim od one trojice, proletera, crnca ante i onog treceg
ispada da svaki stand-up komicar kopira radmilovica, koji jeste veca legenda od pervana, ali je mrtav kol'ko se ja sjecam
-
ramudavala
pervan kopira legeeenduupun_mjesec wrote:dobar je pervan, trenutno nema smjesnijeg lika na području balkana... osim mozda ive-mire-jovica
- pun_mjesec
sigurno si primjetio da ga i seinfild kopira (ili kako se vec piseramudavala wrote:pervan kopira legeeenduupun_mjesec wrote:dobar je pervan, trenutno nema smjesnijeg lika na području balkana... osim mozda ive-mire-jovica
ispada da svaki stand-up komicar kopira radmilovica, koji jeste veca legenda od pervana, ali je mrtav kol'ko se ja sjecami humor star 30-ak godina, pa nece sulju i fulju kopirat hehehehehe bad je jedino sto to niko od `rvata ne konta, taj plagijat al se mora priznat da se pervan sad s njim srodio ko da je njegov
najvaznije je da covjek moze i zna nasmijati, a sad, cija je kopija i da li kopira nekoga.... to je za kriticare
j aznam da uvijek mogu ocekivati neku provalu, prizemnu (kad ucenike zove konjima ili ih gadja kredom) ili malo dublju (kad podje opservacije o zenama i potrosnji, ili primitivizmu itd.)
-
AdnanSA
#15 Re: Vecernja skola na Nova TV
To je stvar ukusa.StupskaBitanga wrote:meni jeAdnanSA wrote:Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.![]()
niđe veze
Čuo sam mnoge kad kažu za Montija i Benny Hilla niđe veze.
- Pasiflora
Odlican je Pervan, mada mi se ponekad cini da je osto bez inspiracije. Prva sezona Vecernje skole je (meni) bila puno bolja (prije nego se pojavio Skoro). U svakom slucaju: rijetko dobro osmisljen humor, pogotovo jer je vecim dijelom improviziran.
-
in33sa
Meni licno Pervan je bio bezveze u onom projektu, kako se vec zvao, on je kao predsjednik u nekom malom luckom gradu.
Poprilicno dosadno.
Ali Vecernja skola je odlicna, satiricni humor na nivou. Primjera radi "... u Dalmaciji imas tridesetpettisucaiosamnaest klapa... i njih 15 se skupilo i pjevaju "Maslina je neobrana"... njih 15 pjeva, a maslina neobrana"
Poprilicno dosadno.
Ali Vecernja skola je odlicna, satiricni humor na nivou. Primjera radi "... u Dalmaciji imas tridesetpettisucaiosamnaest klapa... i njih 15 se skupilo i pjevaju "Maslina je neobrana"... njih 15 pjeva, a maslina neobrana"
-
leeloo
Mislim da bi se za Pervana moglo reci da je najsmjesniji u Hrvata...
Ova Vecernja skola EU mi je bezze... Onaj siber, majko mila.... isto nista.
Prosla sezona, kada je islo uzivo svaki dan, te kada su obadjivali dnevne teme, to mi je bilo zabavno... Sada mi je nekako previse scenarija u igri... ne svidja mi se.
Ova Vecernja skola EU mi je bezze... Onaj siber, majko mila.... isto nista.
Prosla sezona, kada je islo uzivo svaki dan, te kada su obadjivali dnevne teme, to mi je bilo zabavno... Sada mi je nekako previse scenarija u igri... ne svidja mi se.
- amalka
Imaju dobrih folova, definitivno. Sad mi nisu bas najinteresantniji, ali dok je Zuhra bio, bilo je predobro. Sjecam se kad sam gledala prvi Zuhrin nastup, bilo je to negdje u oktobru 2004. godine, u mom gradu
, i uopce mi nije bio smijesan
ne znam zasto. Ali pricao je folove koje skoro pa sve znam, tako da je prosao nezapazen, s moje strane. Kasnije su krenule reklame, fazoni, pa Vecernja skola. Onda se iskazao.
I, da, da se vratim temi. Prvobitna Vecernja skola mi je bila mnogo bolja.
- sffovac
zato sto je bila jednom hefticnoamalka wrote:Imaju dobrih folova, definitivno. Sad mi nisu bas najinteresantniji, ali dok je Zuhra bio, bilo je predobro. Sjecam se kad sam gledala prvi Zuhrin nastup, bilo je to negdje u oktobru 2004. godine, u mom gradu, i uopce mi nije bio smijesan
ne znam zasto. Ali pricao je folove koje skoro pa sve znam, tako da je prosao nezapazen, s moje strane. Kasnije su krenule reklame, fazoni, pa Vecernja skola. Onda se iskazao.
ma pervan legenda, svaka mu je odvagana
-
Eki-bb
Stvarno je dobra ova vecernja skola-EU ili kako se vec zove. Meni jos od vremena nadrealista, nije bilo humora na tv-u do ove vecernje skole. Stvarno ove nase serije (vize, klinike...) meni su bezveze i nisam ih ni gledao. Pervan je stvarno legenda-tolika kolicina improviziranog humora... Doduse, on jedini i nosi vecernju...Ovi ostali tu i tamo poneko zablista, ali nista posebno...
Ima li mozda neko snimljenih vecernjih skola-eu ili mozda zna gdje ima nabaviti, posto sam gledao svega tri-cetiri epizode?
Ima li mozda neko snimljenih vecernjih skola-eu ili mozda zna gdje ima nabaviti, posto sam gledao svega tri-cetiri epizode?
- amalka