Vecernja skola na Nova TV

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

AdnanSA

#1 Vecernja skola na Nova TV

Post by AdnanSA »

Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.
StupskaBitanga

#2 Re: Vecernja skola na Nova TV

Post by StupskaBitanga »

AdnanSA wrote:Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.
meni je :shock: :shock: niđe veze
Prozor

Post by Prozor »

Meni je skroz ok.
nx

#4 Re: Vecernja skola na Nova TV

Post by nx »

AdnanSA wrote:Prati te li Vecernju skolu na Nova TV? Meni je stvarno super i Pervan je prva klasa.Jedini zabavni program iz Hrvatske koji je smiješan.
Ja ne pratim na Novoj, vec na FTV pa ne mogu sudjelovati u diskusiji na ovoj temi :lol: :lol:
ProS

Post by ProS »

do kog je ako je neshvatljiv 'humor' i ako se vise misli o naporu i neprirodnost voditelja :( do mene haman,i cinim se ko depresivko pravi :(
pipliček

Post by pipliček »

Meni je Pervan odličan. Gledao sam ga nedavno uživo u Coleseumu i moram reći da je bio izvaredan. Pravi stand-up komičar. Čak ga i moj sin (10 godina) obožava. U svakom slučaju, lucidan i duhovit zabavljač!
Neelix

Post by Neelix »

ja se ne bih slozio uopste

cak stavise, cudim se ljudima koji ga uzdizu i vide ista smijesno u njemu?

nekakav je naporan i nasilu pokusava provaljivat, samo me iznervira umjesto da nasmije... :roll:
Irm@

Post by Irm@ »

mene zna nasmijati a znam ga i blijedo gledati.. jedna epizoda nesto o pjesacima i vozacima... kako ulicu u strahu prelazimo jer znamo da nas neko vreba... :-D i sl... sjecam se da je tu bilo bas onako prezabavnih stvari... a veceras... tu i tamo sam se nasmijala :-D
in33sa

Post by in33sa »

Hajde, Enis je duhovit :-)

Pervanov humor treba kontati, Radovan III iskopiran, i tome slicno.

Ko ne konta, njegov problem, neka gleda Enisovo kreveljenje.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Irm@ wrote:mene zna nasmijati a znam ga i blijedo gledati.. jedna epizoda nesto o pjesacima i vozacima... kako ulicu u strahu prelazimo jer znamo da nas neko vreba... :-D i sl... sjecam se da je tu bilo bas onako prezabavnih stvari... a veceras... tu i tamo sam se nasmijala :-D
Da ova zadnja emisija i nije bila bas nesto.Bio je poneki dobar fazon ali inaće je super. Pa dobro treba malo i kontati a ne samo onaj prizemni humor KPGS(Rambo).
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

dobar je pervan, trenutno nema smjesnijeg lika na području balkana... osim mozda ive-mire-jovica :D

meni je najbolji kad provaljuje sloveniju ili recimo kad je u tandemu sa nekim od one trojice, proletera, crnca ante i onog treceg

i ne znam sta ste zapeli za tog radovana III, jugonostalgija, sta li...
ispada da svaki stand-up komicar kopira radmilovica, koji jeste veca legenda od pervana, ali je mrtav kol'ko se ja sjecam :)
ProS

Post by ProS »

hrvati i humor :-) a,nas iscezli je sada samo sarm :) tako da ne shvatam ni hrvatsku zaludjenost enisom,posvuda je :D ali mi je opet drago zbog cojka :-?
ramudavala

Post by ramudavala »

pun_mjesec wrote:dobar je pervan, trenutno nema smjesnijeg lika na području balkana... osim mozda ive-mire-jovica :D

meni je najbolji kad provaljuje sloveniju ili recimo kad je u tandemu sa nekim od one trojice, proletera, crnca ante i onog treceg

ispada da svaki stand-up komicar kopira radmilovica, koji jeste veca legenda od pervana, ali je mrtav kol'ko se ja sjecam :)
pervan kopira legeeenduu :) i humor star 30-ak godina, pa nece sulju i fulju kopirat hehehehehe bad je jedino sto to niko od `rvata ne konta, taj plagijat al se mora priznat da se pervan sad s njim srodio ko da je njegov
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

ramudavala wrote:
pun_mjesec wrote:dobar je pervan, trenutno nema smjesnijeg lika na području balkana... osim mozda ive-mire-jovica :D

pervan kopira legeeenduu :) i humor star 30-ak godina, pa nece sulju i fulju kopirat hehehehehe bad je jedino sto to niko od `rvata ne konta, taj plagijat al se mora priznat da se pervan sad s njim srodio ko da je njegov
sigurno si primjetio da ga i seinfild kopira (ili kako se vec pise :))
najvaznije je da covjek moze i zna nasmijati, a sad, cija je kopija i da li kopira nekoga.... to je za kriticare

j aznam da uvijek mogu ocekivati neku provalu, prizemnu (kad ucenike zove konjima ili ih gadja kredom) ili malo dublju (kad podje opservacije o zenama i potrosnji, ili primitivizmu itd.)
AdnanSA

#15 Re: Vecernja skola na Nova TV

Post by AdnanSA »

StupskaBitanga wrote:
meni je :shock: :shock: niđe veze
To je stvar ukusa.
Čuo sam mnoge kad kažu za Montija i Benny Hilla niđe veze. :D
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Odlican je Pervan, mada mi se ponekad cini da je osto bez inspiracije. Prva sezona Vecernje skole je (meni) bila puno bolja (prije nego se pojavio Skoro). U svakom slucaju: rijetko dobro osmisljen humor, pogotovo jer je vecim dijelom improviziran.
Manch

Post by Manch »

Pervan je ODLIČAAAAAAAAAAN :-D
Ispočetka nisam htjela ni da pogledam pošto sam mislila da se radi o ispraznom hrvatskom humoru, al kad sam počela gledat....
in33sa

Post by in33sa »

Meni licno Pervan je bio bezveze u onom projektu, kako se vec zvao, on je kao predsjednik u nekom malom luckom gradu.

Poprilicno dosadno.

Ali Vecernja skola je odlicna, satiricni humor na nivou. Primjera radi "... u Dalmaciji imas tridesetpettisucaiosamnaest klapa... i njih 15 se skupilo i pjevaju "Maslina je neobrana"... njih 15 pjeva, a maslina neobrana" :D
leeloo

Post by leeloo »

Mislim da bi se za Pervana moglo reci da je najsmjesniji u Hrvata...

Ova Vecernja skola EU mi je bezze... Onaj siber, majko mila.... isto nista.

Prosla sezona, kada je islo uzivo svaki dan, te kada su obadjivali dnevne teme, to mi je bilo zabavno... Sada mi je nekako previse scenarija u igri... ne svidja mi se.
Irm@

Post by Irm@ »

besana wrote:Pa ne da sam se ismijala sinoć...kako ono:Žene plaćaju tisuće kuna za kreme. krema za dan, pa krema za noć, Boga mi ko da krema zna kad je dan, a kad je noć :lol:
cijeli dan to prepricavam :-D :-D
amrica

Post by amrica »

a depilacija jedne dlake na nozi 3.800 kn, i to u Cirihu. I mora se nogica 7 dana idmarati poslije toga.
amalka

Post by amalka »

Imaju dobrih folova, definitivno. Sad mi nisu bas najinteresantniji, ali dok je Zuhra bio, bilo je predobro. Sjecam se kad sam gledala prvi Zuhrin nastup, bilo je to negdje u oktobru 2004. godine, u mom gradu :D , i uopce mi nije bio smijesan :? ne znam zasto. Ali pricao je folove koje skoro pa sve znam, tako da je prosao nezapazen, s moje strane. Kasnije su krenule reklame, fazoni, pa Vecernja skola. Onda se iskazao.

I, da, da se vratim temi. Prvobitna Vecernja skola mi je bila mnogo bolja.
sffovac

Post by sffovac »

amalka wrote:Imaju dobrih folova, definitivno. Sad mi nisu bas najinteresantniji, ali dok je Zuhra bio, bilo je predobro. Sjecam se kad sam gledala prvi Zuhrin nastup, bilo je to negdje u oktobru 2004. godine, u mom gradu :D , i uopce mi nije bio smijesan :? ne znam zasto. Ali pricao je folove koje skoro pa sve znam, tako da je prosao nezapazen, s moje strane. Kasnije su krenule reklame, fazoni, pa Vecernja skola. Onda se iskazao.

I, da, da se vratim temi. Prvobitna Vecernja skola mi je bila mnogo bolja.
zato sto je bila jednom hefticno :P imali su vise vremena da se spreme

ma pervan legenda, svaka mu je odvagana
Eki-bb

Post by Eki-bb »

Stvarno je dobra ova vecernja skola-EU ili kako se vec zove. Meni jos od vremena nadrealista, nije bilo humora na tv-u do ove vecernje skole. Stvarno ove nase serije (vize, klinike...) meni su bezveze i nisam ih ni gledao. Pervan je stvarno legenda-tolika kolicina improviziranog humora... Doduse, on jedini i nosi vecernju...Ovi ostali tu i tamo poneko zablista, ali nista posebno...
Ima li mozda neko snimljenih vecernjih skola-eu ili mozda zna gdje ima nabaviti, posto sam gledao svega tri-cetiri epizode?
amalka

Post by amalka »

Post Reply