Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prilično dobro,
sljedeći put probaj da omekšaš liniju, a to ćeš lakše postići korištenjem olovke B (od br.3 do br.8 );
kao i vježbama za zglob.
Uzmeš olovku sa što opuštenijim i ispruženijim prstima i kružiš zglobom, što opuštenije...
Da i meni se ovo čini dobrim,a to da omekša liniju to je već uradio na crtežu broj dva a što sam već napisala da se jako razlikuje od prvog pa evo sad već i od drugog njegovog crteža jer ruku imaš il meku il tvrdu,nema tu nekih većih odstupanja...Bachelor kažeš promijenio si način sjenčenja,meni je to malo neobično jer ja uvijek isto sjenčim i to tako da crtež izgleda što realnije što valjda i jeste cilj...neise da dalje ne smaram htjela sam reći ista tehnika korištena,al da ne znam da su sva 3 tvoja rada ne bih nikad rekla
@tamara* -
Hvala na savjetu...pokusacu!...
@POCA -
Pa vidi...ja inace crtam cisto iz hobija i cesto mi govore kako nemam neki svoj stil crtanja (nekad dobro nekad lose)...dakle nisi prva koja mi to govori...posto se razumijes oko tih caka par savjeta od tebe ne bi bili losi. Nemam jos puno uradjenih radova zato dnevno postam po jedan crtez i citam kritike od vas bile one pozitivne ili negativne...mozda se nekad i popravim pomocu njih!...
Mekši je crtež ovdje...A kako za objekat, je li sa neke reprodukcije gledaš lubanju ili...?
Ovdje bi se malo dotjerala plastika sada, ili malo više volumena... jagodična kost treba da se istakne...I frontalnu čeonu kost definisati...
Sjenčenje je baš dobro.
Last edited by tamara* on 29/05/2009 01:06, edited 1 time in total.
tamara* wrote:Mekši je crtež ovdje...A kako za objekat, je li sa neke reprodukcije gledaš lubanju ili...?
Ovdje bi se malo dotjerala plastika sada, ili malo više volumena... jagodična kost treba da se istakne...I frontalnu čeonu kost definisati...
Sjenčenje je baš dobro.
Da...lubanju sam posudio od prijateljice posto sam mislio da ce biti bolje ako crtam gledajuci direktno objekat.
Vidim da se dosta razumijes...hvala ti na savjetima.
konrad wrote:Au Bachelor, kakav rad ova kuca, koja preciznost svaka cast
Hvala konrad. Kad si vec spomenuo preciznost pogledaj molim te ovaj rad...toliko detalja i takva preciznost da se moj crtez ne moze ni uporediti sa ovim perfektnim radom.
bez_ideje wrote:Ja sam uvijek bjezala od ovakvih stvari ,nekako mi nisu "umjetnicke"...previse rada i nerava da bi ishod bio klon necega ....Ali ko voli
Slazem se sa tobom, mislim da takvi radovi nemaju puno veze sa umjetnoscu...ali ono sto hocu da kazem je da valja imati zivce za takvo nesto, ipak je to radila ljudska ruka, a i sama si navela " Ko voli...voli".
Pozdrav...
bez_ideje wrote:Ja sam uvijek bjezala od ovakvih stvari ,nekako mi nisu "umjetnicke"...previse rada i nerava da bi ishod bio klon necega ....Ali ko voli