Evo nesto za pocetak:

Moderator: Chloe

bolan gdje ces digitalcima rec da su glupi....jos im doso u digitalnu galeriju ćorlučitBachelor wrote:E ovako..htjeo bih otvoriti ovu temu posto me zanima da li neko od vas crta olovkom ili ugljenom? Ako neko smatra da su mu crtezi dobri neka ih pokaze (u obzir dolaze samo crtezi rađeni olovkom i slicno...bez digitalnih gluposti).
Evo nesto za pocetak:
Druze...nisam ti ja kriv sto si me pogresno shvatio...samo sam htjeo da tema bude zanimljivija sa obicnim crtezima...sto se tice digitalaca niko nije rekao da su glupi i ja radim digitalne crteze na CAD'u.Toto wrote:bolan gdje ces digitalcima rec da su glupi....jos im doso u digitalnu galeriju ćorlučitBachelor wrote:E ovako..htjeo bih otvoriti ovu temu posto me zanima da li neko od vas crta olovkom ili ugljenom? Ako neko smatra da su mu crtezi dobri neka ih pokaze (u obzir dolaze samo crtezi rađeni olovkom i slicno...bez digitalnih gluposti).
Evo nesto za pocetak:![]()
![]()
![]()
a sto ces fasovat kakvog belaja kad ti se ovi digitalni glupani uvale u masinu![]()
![]()
E Daphna ja ti nidokle to ne znam postavit,to mi drug odradi donekle,a neko s teme doćera do krajaDaphna wrote:Hajde da budem fina... Ja sam dobrovoljac
Hvala ti na ponudi ali ne zelim se druziti sa tipovima koji ovakvim izjavama otvaraju temu.Bachelor wrote:
Druze...nisam ti ja kriv sto si me pogresno shvatio...samo sam htjeo da tema bude zanimljivija sa obicnim crtezima...sto se tice digitalaca niko nije rekao da su glupi i ja radim digitalne crteze na CAD'u.
Ako ima jos ko da se uvrijedio na ovu glupost ja se izvinjavam.
"bez-ideje" radovi su ti odlicni samo tako nastavi.

Hvala...i u pravu si razlikuju se...da ukratko objasnim tu razliku...naime ako si primijetila prvi crtez je skulptura pa sam malo promijenio nacin sjencenja (mozda sam pogrijesio), crtao sam ga na hamer papiru i nije dovrsen, drugi crtez je na obicnom papiru formata A3, pa sami procijenite, sve kritike su dobrodosle.POCA wrote:Bachelor ovaj zadnji jako dobro urađen crtež,al dosta mi se razlikuje od prvog i to ne u smislu da ne valja prvi,nego nekako kao da ga nije ista osoba radila![]()
,biće da griješim al et takav utisak ostavljaju kad se uporede...
Ja bih rado postavila koju sliku,al mi pravo slabo to ide jer na temi-vaše umjetničke slike vazda nađem koga finjućkastog da odradi to za mene![]()

Hvala ti na ponudi ali ne zelim se druziti sa tipovima koji ovakvim izjavama otvaraju temu.Toto wrote:Bachelor wrote:
Druze...nisam ti ja kriv sto si me pogresno shvatio...samo sam htjeo da tema bude zanimljivija sa obicnim crtezima...sto se tice digitalaca niko nije rekao da su glupi i ja radim digitalne crteze na CAD'u.
Ako ima jos ko da se uvrijedio na ovu glupost ja se izvinjavam.
"bez-ideje" radovi su ti odlicni samo tako nastavi.
evo im bezistanazijancer wrote:
Toto koliko kosta ova điđica
Prilično dobro,Bachelor wrote:
Da i meni se ovo čini dobrim,a to da omekša liniju to je već uradio na crtežu broj dva a što sam već napisala da se jako razlikuje od prvog pa evo sad već i od drugog njegovog crteža jer ruku imaš il meku il tvrdu,nema tu nekih većih odstupanja...Bachelor kažeš promijenio si način sjenčenja,meni je to malo neobično jer ja uvijek isto sjenčim i to tako da crtež izgleda što realnije što valjda i jeste cilj...neise da dalje ne smaram htjela sam reći ista tehnika korištena,al da ne znam da su sva 3 tvoja rada ne bih nikad reklatamara* wrote:Prilično dobro,Bachelor wrote:
sljedeći put probaj da omekšaš liniju, a to ćeš lakše postići korištenjem olovke B (od br.3 do br.8 );
kao i vježbama za zglob.
Uzmeš olovku sa što opuštenijim i ispruženijim prstima i kružiš zglobom, što opuštenije...
ovo je jako lijepo,aj lajkbez_ideje wrote:slazem se da je ovaj drugi puno bolji, sjene su super ,ima puno "meksi" i prirodniji izgled !
(ideja sa slike)
POCA wrote:
Ma obicna olovka,i drvene bojicePOCA wrote:ovo je jako lijepo,aj lajkbez_ideje wrote:slazem se da je ovaj drugi puno bolji, sjene su super ,ima puno "meksi" i prirodniji izgled !
(ideja sa slike)![]()
,ček olovka i?Ma šta god da je dobro je i bez ideje a,ma idi bižžžžž
![]()