V E L E I Z D A J A !

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

Za vrijeme potpisivanja Washingtonskog sporazuma 1994. Amerikanci su rekli da oni rade na podjeli Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske i što bi moglo da traje najmanje 15 godina. Dayton je bio prva faza, a Haysove reforme slijedeća..."
Pretpostavljam onda da su u cilju tog pravca ustanovljeni lični i diplomatski dokumenti :D registarske tablice :oops: Parlament .......MVP ..... :D Oružane snage :oops: policija :oops: i ostale nevažne stvari :oops: :D kao valuta :oops: npr.
bogomdan

Post by bogomdan »

manijak1 wrote:
Za vrijeme potpisivanja Washingtonskog sporazuma 1994. Amerikanci su rekli da oni rade na podjeli Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske i što bi moglo da traje najmanje 15 godina. Dayton je bio prva faza, a Haysove reforme slijedeća..."
Pretpostavljam onda da su u cilju tog pravca ustanovljeni lični i diplomatski dokumenti :D registarske tablice :oops: Parlament .......MVP ..... :D Oružane snage :oops: policija :oops: i ostale nevažne stvari :oops: :D kao valuta :oops: npr.
Ti izgleda ne shvataš da ne postoje nikakve crno-bijele zavjere u svijetu, nego je svijet scena na kojoj se neprestano odmjeravaju snage raznoraznih uticaja i centara. Kako onih za nas, tako i onih protiv nas. Mi smo samo najdrastičniji primjer od svih na planeti jer smo na raskrsnici svih mogućih interesa. Krajnji rezultat u datom momentu je zbir svih tih borbi uključujući i one koje sami poduzmemo (ili ne poduzmemo).
Prenj

Post by Prenj »

bogomdan wrote:
manijak1 wrote:
Ti izgleda ne shvataš da ne postoje nikakve crno-bijele zavjere u svijetu, nego je svijet scena na kojoj se neprestano odmjeravaju snage raznoraznih uticaja i centara. Kako onih za nas, tako i onih protiv nas. Mi smo samo najdrastičniji primjer od svih na planeti jer smo na raskrsnici svih mogućih interesa. Krajnji rezultat u datom momentu je zbir svih tih borbi uključujući i one koje sami poduzmemo (ili ne poduzmemo).
Kako je i kome BK reagovao na pisanije Diane Johnstone?
manijak1

Post by manijak1 »

Ja shvatam da si bogomdan za poduzimanje bilo kakvih mjera :oops: naposljetku legaliziranja istih .
rumenko

Post by rumenko »

dobra tema...samo trebala je na sex....jer citam toliko kontradiktornih stvari ovde.....da se ne zna ciji je u cijoj...
bogomdan

Post by bogomdan »

mostarac wrote:
bogomdan wrote:
Herc wrote:bogomdan,da li stvarno mislis da je Tihic koji je prosao 5 logora,ili Lagumdzija koji je bio cijeli rat u Sarajevu,potpisao legalizaciju RS.Ovo sa "veleizdaja" me podsjeca na Slobino doba kada su se svi ljudi u Srbiji koji drugacije misle proglasavali nacionalnim izdajnicima.Spustimo loptu,polako,sve ce se znati sta je ko potpisao.Nema lincovanja..
Zar njih dvojica koji se nikad ni oko čega u svojim životima mogli složiti sad baš da se slože oko ovako važnog pitanja i baš u ovako odsudnom momentu historije kad se ugrožava koncept velike srbije? malko onako, u ofsajdu jelda?

Slušaj,ja ne znam šta su to (ako su) amerikanci iščeprkali iz privatnog ili poslovnog života pa onda s time ucijenili Sulju i Zlaju - i po samim njihovim izjavama danas u medijima vidiš da s ljudima nešto nije u redu, nekakve se sjene navukle na face im. Jedan govori tiho da tiše ne može, a drugi u stranu. Obadvojici face ko iz duboke jame da su izišli. Nije im ni do čeg , što bi naš narod kazao. A pravo da ti kažem, i ne zanima me - ako su ih ulovili na neki način sami su krivi.

Ja samo kažem da znam koliko je dva i dva. Kao što znaju i Duraković, Lazović, Silajdžić, Tokić, Halilović (i Sefer i Safet), Ajanović (aferim momčino za spašavanje Energopetrola!), Tanovićka i mnogi mnogi drugi koji se evo polako ali sigurno izdižu iznad ovog svakodnevnog blata gluposti .
Evo konstatovali smo sta je problem i to zna svak u ovoj zemlji, a de mi ti reci i objasni kako bi ti rjesio taj problem. Dakle kako bi ti ukinuo RS, osim ratom naravno? Da li bi ti poveo Bosnu u sada gradjanski rat da ukines RS? Kako bi ti ukinuo RS? Lagumdzija je lijepo to objasnio za Silajdzica najveceg prodavacha magle. Nabacio nam je 50 vreca cementa na ledja i sada se buni sto mi ne mozemo skinuti tih 50 vreca odjednom, nego sto moramo skidati jednu po jednu.
De smislove ti mi objasni kako bi ti rjesio problem RS bez rata i upozoravam te, ovaj put gradjanskog.
Evo da ponovim treći navod FRANCISA BOYLEA:
"Dok sam bio u Bosni prošlog jula, dao sam objaviti da bh. Vlada mora tražiti ukidanje Republike Srpske na raspravi koja započinje 27. februara i koja se nastavlja do daljnjeg jer je Svjetski sud nadležan da ukine Republiku Srpsku. Sreo sam se sa nekoliko članova bh. Vlade i dao mnogo intervjua za bh-medije. Rekao sam da se to može uraditi. Nažalost, kada sam sreo gospodina Softića, sadašnjeg advokata BiH, rekao mi je da to nije urađeno. I to je to! I zaista ne znam zašto se nije ništa uradilo na ovome, jer Svjetski sud može donijeti presudu da je Republika Srpska proizvod genocida. To se moglo već uraditi i još uvijek se može uraditi. Bosanska Vlada treba da da instrukcije advokatskom timu da se to uradi na Svjetskom sudu. Nažalost, gospodin Softić je rekao da se neće ići s tim zahtjevom!"
http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua886.htm
Valjda neću morati ponavljati još koji put?
Što se tiče 50 vreća cementa, primjer je toliko glup da ne zavrjeđuje komentar,ali ipak evo: dok se ti bakćeš skidajući jednu vreću jednom u 10 godina, onih 49 TE SAMLJEŠE BOLAN!
Joni

Post by Joni »

Fair Life wrote:
zavrzlama wrote:(...)
Nisam ja ostao bez domovine nego mi se nikud ne zuri....vrijeme radi za BIH.
Vrijeme radi protiv Bosne i Hercegovine... jer ga BiH nema.
Bravo , direktno medju oci .
Ako iko nema vremena onda ga BiH nema .
Joni

Post by Joni »

kolko sam ja upratio ovih dana je Sulejman Tihic rekao i ovo,
"Tuzba protiv SiCG nije uperena protiv srpskog naroda u BiH "
Meni je taj covjek smijesan .
Mozda moj pristup toj izjavi nije ispravan ali ja to prevodim ovako ,
Tuzba nije uperena protiv srpskog naroda i njegove Republike u BiH .
Last edited by Joni on 02/03/2006 12:24, edited 1 time in total.
bogomdan

Post by bogomdan »

manijak1 wrote:Ja shvatam da si bogomdan za poduzimanje bilo kakvih mjera naposljetku legaliziranja istih .
Možda ti izjave FRANCISA BOYLEA ne predstavljaju nešto puno. Da probam zato sa SIMONOM WIESENTHALOM (sve što ti i slični tebi govorite već je viđeno u psihologiji straha):

"Getting used to barbarity?

The helpless acceptance of barbarity as a means of action evokes a feeling of powerless inside us, as well as giving rise to the question: “Why is it so easy to accept and become used to primitive displays of aggression towards our fellow human beings?” This question has been asked by many people who examined the mechanisms behind the trivialization of evil. One of those who asked it, in the pages of Słonecznik [The Sunflower], was Simon Wiesenthal. In this book, he describes a community of petty timid conformists in the 1930s, in which the average German stifled his conscience by means of the pragmatic principle: “We have to live with Hitler somehow because millions of others are doing so. The neighbors are watching us.” Looking to one's neighbors, who helped make up the mindless crowds, made it easy to silence one's conscience—at least for a while. Only after many years did “good boys” from bourgeois families admit in the hour of their death: “I wasn’t born a murderer. They made a murderer out of me...” This anonymous “they” is easily identifiable with the term man, as used by Heidegger. It effaces the shape of the individual responsibility of those who succeeded in extolling an ideology of hatred by exploiting the convenient indifference of their immediate environment.

There are situations where psychologically easy indifference turns out to be a crime. In order to learn any lessons from the painful spread of barbarity, one must know how to place one’s personal moral responsibility above the anonymous mentality of a crowd, in which moral choice is supplanted by the automatic copying of our neighbors' conformism. Barbarity can be accepted by average people who have no intention of excusing genocide or destroying humanistic culture. Wiesenthal recalls several SS-men who loved the music of Bach, Grieg and Wagner. Even SS-Untersturmführer Richard Rokita, well known for his sadism and cruelty, used to wipe the tears from his eyes whenever he listened to the Funereal Tango.

The insane plan to exterminate the Jews did not, therefore, appear out of nowhere as the product of someone’s sick mind; neither was it fuelled by a disdain for the European cultural heritage. It assumed a much more subtle form, in which the supporters of insane ideas were sometimes able to appear in the role of intellectuals, quoting the words of persons of authority who were regarded as symbols of courage and engaged in a creative search for new directions. They cited not only the racist anthropology of Gobineau, but also the great works of Heidegger or Nietzsche’s ideas about the Übermensch, whose rhetoric still fascinates many people today. The background to these peoples' ideas was supplied by broad circles of conformists who drew comfort, under the influence of facile optimism, from the fact that Hitler would do all the dirty work and then “shuffle off the stage” because the German nation was too great to entrust its long-term future to psychopaths. This background was also eked out by influential intellectual circles that created a climate in which absurdity, barbarity and sadism lost their previous significance and became capable of providing the foundations for a new world built by Übermenschen deprived of elementary logic and traditional morals.

Eventually, the spreading barbarity reached the inhabitants of small towns, who calmly silenced the voices of their conscience by referring to the authority of those who were acting as the ultimate experts on the subject of the Jewish question. Genocide – trivialized at a certain stage of social control—started a chain reaction that spread beyond the confines of political systems and cultural traditions. The ad hoc pollution of the intellectual environment by ignoring the truth and shunning moral responsibility permitted the uninhibited growth of all kinds of distortions, including the excusing of barbarity by small-town communities that had previously only read about barbarity in the papers.
"

http://www.polandembassy.org/Links/jedw ... dwabne.htm

"Learn from our tragedy.”
"We must show we are not like the Nazis. Law and justice must be the cornerstone of society.”

http://www.aegistrust.org/index.php?opt ... &Itemid=88
Prenj

Post by Prenj »

Molicu odgovor: Kako i kada je Bosanski kongres reagovao na pisanije Diane Johnstone o Srebrenici?
da pamtis

Post by da pamtis »

Prenj wrote:Molicu odgovor: Kako i kada je Bosanski kongres reagovao na pisanije Diane Johnstone o Srebrenici?
:D prenj de ti meni reci jes' dobio mail :? :D i da li ces se poslije dobivenog odgovora na gore posavljeno pitanje opet zaliti :D :D
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote:
Prenj wrote:Molicu odgovor: Kako i kada je Bosanski kongres reagovao na pisanije Diane Johnstone o Srebrenici?
:D prenj de ti meni reci jes' dobio mail :? :D i da li ces se poslije dobivenog odgovora na gore posavljeno pitanje opet zaliti :D :D
Pitam, jer mi nikada nije postala jasna svrha postojanja Bosanskog kongresa. Da li su oni nekakva BH vlada u izbjeglistvu, opoziciona BH partija ili lobi Bosne i Hercegovine u inostranstvu?
Vingo

Post by Vingo »

Mozda imamo i kakvog prijestolonasljednika, tamo...a ni ne znamo...
bogomdan

Post by bogomdan »

ne kontam kome je ovo pitanje upućeno, ili ti to mene pitaš kao pokretača teme? Ja nisam glasnogovornik kongresa.
bogomdan

Post by bogomdan »

Prenj wrote:
da pamtis wrote:
Pitam, jer mi nikada nije postala jasna svrha postojanja Bosanskog kongresa. Da li su oni nekakva BH vlada u izbjeglistvu, opoziciona BH partija ili lobi Bosne i Hercegovine u inostranstvu?
Koliko ja shvaćam, ovo treće a možda pomalo i ovo prvo dvoje, naročito s obzirom da je Dr. MUHAMED BOROGOVAC osnivač kongresa istovremeno i originalni suosnivač SDA ali je pod prijetnjom smrću morao bježati. Znaš ono, Irfan Ljubijankić, Hakija Turajlić, Sefer Halilović i tako te šeme...
Fair Life

Post by Fair Life »

Hehehehe... nesto kao "ekstremna bosanska emigracija".
da pamtis

Post by da pamtis »

Fair Life wrote:Hehehehe... nesto kao "ekstremna bosanska emigracija".
to je OK....samo neka ne pripada ni jednom od ona tri naroda :D
edinbug

Post by edinbug »

bogomdan wrote:
Herc wrote:bogomdan,da li stvarno mislis da je Tihic koji je prosao 5 logora,ili Lagumdzija koji je bio cijeli rat u Sarajevu,potpisao legalizaciju RS.Ovo sa "veleizdaja" me podsjeca na Slobino doba kada su se svi ljudi u Srbiji koji drugacije misle proglasavali nacionalnim izdajnicima.Spustimo loptu,polako,sve ce se znati sta je ko potpisao.Nema lincovanja..
Zar njih dvojica koji se nikad ni oko čega u svojim životima mogli složiti sad baš da se slože oko ovako važnog pitanja i baš u ovako odsudnom momentu historije kad se ugrožava koncept velike srbije? malko onako, u ofsajdu jelda?

Slušaj,ja ne znam šta su to (ako su) amerikanci iščeprkali iz privatnog ili poslovnog života pa onda s time ucijenili Sulju i Zlaju - i po samim njihovim izjavama danas u medijima vidiš da s ljudima nešto nije u redu, nekakve se sjene navukle na face im. Jedan govori tiho da tiše ne može, a drugi u stranu. Obadvojici face ko iz duboke jame da su izišli. Nije im ni do čeg , što bi naš narod kazao. A pravo da ti kažem, i ne zanima me - ako su ih ulovili na neki način sami su krivi.

Ja samo kažem da znam koliko je dva i dva. Kao što znaju i Duraković, Lazović, Silajdžić, Tokić, Halilović (i Sefer i Safet), Ajanović (aferim momčino za spašavanje Energopetrola!), Tanovićka i mnogi mnogi drugi koji se evo polako ali sigurno izdižu iznad ovog svakodnevnog blata gluposti .
Po tvome dva i dva su pet.
Ničim nisi dokazao veleizdaju ove dvojice optuženih. A tvoje halucinacije u stilu da jedan govori tiho, a drugi ko biva u stranu nemaju veze sa tom tvojom VELEIZDAJOM, ili ako nisi plaćen da govoriš u to ime.
Šta to zna npr. Silajdžić. Pa koju p.... m........ je potpisivao Dejton kada zna koliko su dva plus dva.
Ovo što se tiče Energopetrola, misliš li da bi Ajanović išta uspio bez podrške SDP-e, i naravno ostalih koji su podržali pljačku Energopetrola na čelu sa Silajdžićima, Žigićima, Halilovićima (Safet). Koliko god je se Ajanović zalagao za obustavljanje prodaje toliko je i SDP. Čitaš li išta osim Avaza, jer jedino u Avazu piše da je "samo" Ajanović spasio Energopetrol. Ja poštujem to ali nije mogao sam. Stavovi Hasana Bećirevića su poznati u ovom slučaju.
I ti meni sada prosipaš maglu o veleizdaji ove dvojice. Ja se mogu slagati ili neslagati sa stavovima Tihića i Lagumdžije, ali da su oni veleizdajnici, ne kaki.
Ko si ti da pišeš o nekakvim zavjerama i sl? Šta ti znaš o tome ? Takvo mahalaško razmišljanje nas je i dovelo do ovoga.
I kada tako braniš ove teze, napiši ko si i čime se baviš ? Tek nakon toga ću se upustiti u polemiku sa tobom, oko ovakvih ozbiljnjih razgovora.
bogomdan

Post by bogomdan »

Fair Life wrote:Hehehehe... nesto kao "ekstremna bosanska emigracija".
Ne znam po čemu su ekstremni? Kolko ja shvatam njihova zalaganja radi se o nadnacionalnom konceptu u kome nema gluposti tipa "konstitutivni narodi" (valjda se misli na ustavne narode, šta god da to značilo) nego se zastupa moderni koncept nacije - jedna zemlja jedna nacija bez obzira na vjersku (ne)pripadnost. Kako može biti ekstremno ako nije ekstremno ni u Americi ni u Rusiji a bogme ni u stotinjak drugih zemalja svijeta?
Prenj

Post by Prenj »

bogomdan wrote:
Prenj wrote:
da pamtis wrote: :D prenj de ti meni reci jes' dobio mail :? :D i da li ces se poslije dobivenog odgovora na gore posavljeno pitanje opet zaliti :D :D
Koliko ja shvaćam, ovo treće a možda pomalo i ovo prvo dvoje, naročito s obzirom da je Dr. MUHAMED BOROGOVAC osnivač kongresa istovremeno i originalni suosnivač SDA ali je pod prijetnjom smrću morao bježati. Znaš ono, Irfan Ljubijankić, Hakija Turajlić, Sefer Halilović i tako te šeme...
Ako su zaista to trece, tj. BIH lobi, sta su do sada poduzeli povodom propagandnih tekstova koje neprestano od pocetka devedesetih objavljuje srpski lobi sirom svijeta u pokusaju da izmijeni sirom prihvacene cinjenice o ratu u BiH?
Koje su knjige, clanke do sada napisali, ko je to do objavio, da li imaju neki site na engleskom jeziku ...
bogomdan

Post by bogomdan »

edinbug wrote:
bogomdan wrote:

Po tvome dva i dva su pet.
Ničim nisi dokazao veleizdaju ove dvojice optuženih. A tvoje halucinacije u stilu da jedan govori tiho, a drugi ko biva u stranu nemaju veze sa tom tvojom VELEIZDAJOM, ili ako nisi plaćen da govoriš u to ime.
Šta to zna npr. Silajdžić. Pa koju p.... m........ je potpisivao Dejton kada zna koliko su dva plus dva.
Dayton je zaustavio rat. Istovremeno, na insistiranje pametnih bosanskih glava (među kojima i Silajdžića) u Daytonski sporazum uvedena je klauzula da se posebnim aneksom sporazma ne ukida Ustav nego privremeno stavlja van snage, do ratifikacije u parlamentu. Čim se ratifikuje JEDNOM, više nema povratka na PRETHODNO STANJE tj na Ustav Republke BiH. SDA se nije USUĐIVALA potegnuti pitanje ratifikacije sve dok se ne naviknemo na zlo kao na sasvim normalnu stvar (vidi gore izvode iz Wiesentalove knjige) ali se evo u Haagu (iako je Tihić zabranio Softiću da traži materijalnu naknadu, da izvodi žive svjedoke genocida, kao i da traži ukidanje RS-a !) iznenada a prema mišljenima mnogih eksperata počeo ugrožavati i sam koncept velike srbije (genocidne RS).
Ovo što se tiče Energopetrola, misliš li da bi Ajanović išta uspio bez podrške SDP-e, i naravno ostalih koji su podržali pljačku Energopetrola na čelu sa Silajdžićima, Žigićima, Halilovićima (Safet). Koliko god je se Ajanović zalagao za obustavljanje prodaje toliko je i SDP. Čitaš li išta osim Avaza, jer jedino u Avazu piše da je "samo" Ajanović spasio Energopetrol. Ja poštujem to ali nije mogao sam. Stavovi Hasana Bećirevića su poznati u ovom slučaju.
I ti meni sada prosipaš maglu o veleizdaji ove dvojice. Ja se mogu slagati ili neslagati sa stavovima Tihića i Lagumdžije, ali da su oni veleizdajnici, ne kaki.
Ko si ti da pišeš o nekakvim zavjerama i sl? Šta ti znaš o tome ? Takvo mahalaško razmišljanje nas je i dovelo do ovoga.
I kada tako braniš ove teze, napiši ko si i čime se baviš ? Tek nakon toga ću se upustiti u polemiku sa tobom, oko ovakvih ozbiljnjih razgovora.
Kakve veze s mozgom ima insistiranje SDP-ovih poslanika da se spriječi krađa Energopetrola, s ponašanjem Lagumdžije oko sasvim desetog pitanja? Osim ako ne misliš da u SDP-u svi razmišljaju Zlajinom glavom? U kom slučaju je strah mnogih ljudi itekako opravdan jer je znači po tome glasanje u skupštini nakon potpisivanja ustavnih "promjena" samo formalnost.
Prenj

Post by Prenj »

bogomdan wrote: Dayton je zaustavio rat. Istovremeno, na insistiranje pametnih bosanskih glava (među kojima i Silajdžića) u Daytonski sporazum uvedena je klauzula da se posebnim aneksom sporazma ne ukida Ustav nego privremeno stavlja van snage, do ratifikacije u parlamentu.
Da li bi bio ljubazan da nam citiras taj dio Daytonskog sporazuma.
bogomdan

Post by bogomdan »

Prenj wrote:
bogomdan wrote:
Prenj wrote: Pitam, jer mi nikada nije postala jasna svrha postojanja Bosanskog kongresa. Da li su oni nekakva BH vlada u izbjeglistvu, opoziciona BH partija ili lobi Bosne i Hercegovine u inostranstvu?
Ako su zaista to trece, tj. BIH lobi, sta su do sada poduzeli povodom propagandnih tekstova koje neprestano od pocetka devedesetih objavljuje srpski lobi sirom svijeta u pokusaju da izmijeni sirom prihvacene cinjenice o ratu u BiH?
Koje su knjige, clanke do sada napisali, ko je to do objavio, da li imaju neki site na engleskom jeziku ...
Opet ovaj mene pita. Slušaj, ako misliš mene isprovocirati neće ti upaliti, a ako te stvano zanima pitaj njih,ili koristi Google.
Prenj

Post by Prenj »

Prenj wrote:
bogomdan wrote: Dayton je zaustavio rat. Istovremeno, na insistiranje pametnih bosanskih glava (među kojima i Silajdžića) u Daytonski sporazum uvedena je klauzula da se posebnim aneksom sporazma ne ukida Ustav nego privremeno stavlja van snage, do ratifikacije u parlamentu.
Cekam ...
bogomdan

Post by bogomdan »

Prenj wrote:
Naravno:
"Annex 4, Article XII: Entry into Force
1. This Constitution shall enter into force upon signature of the General Framework Agreement as a constitutional act amending and superseding the Constitution of the Republic of Bosnia and Herzegovina.
2. Within three months from the entry into force of this Constitution, the Entities shall amend their respective constitutions to ensure their conformity with this Constitution in accordance with Article III(3)(b)
."

Prijevod:
"Aneks 4, Član XII: Stupanje na snagu
1. Ovaj Ustav će stupiti na snagu nakon potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma kao ustavnog akta kojim se smjenjuje i nasljeđuje Ustav Republike Bosne i Hercegovine.
2. U roku od tri mjeseca po stupanju na snagu ovog Ustava, entiteti će izmijeniti njihove odgovarajuće ustave da bi se osigurala usaglašenost istih sa ovim Ustavom a u skladu s Članom III(3)(b)
."

Entiteski ustavi ni nakon 10 godina nisu usaglašeni s tzv. "daytonskim" (zapravo tek aneks nikada ratificiranog internacionalnog mirovnog sporazuma). To je zato što se ratifikacija još uvijek nije desila. Naime, Ustav Republike BiH je propisao (baš kao i ustavi u svim demokratskim zemljama na svijetu) da se taj Ustav kao i svi od strane predstavnika vlasti potpisani internacionalni zakonski akti mogu mijenjati ili ukinuti isključivo ratifikacijom tj. Odlukom Skupštine R BiH, odnosno u ovom slučaju zakonodavnog tijela koje je naslijedilo Skupštinu R BiH, dakle Parlamentarne skupštine BiH.

Zanimljivo je da je jedan od krivaca što se ratifikacija nikada nije desila upravo RS, jer su namjerno odugovlačili s ispunjavanjem gornje klauzule tj. s usaglašavanjem svog Ustava s daytonskim Aneksom 4, misleći da tako sprječavaju integracione procese BiH. Međutim grdno su se prevarili. Sve što naš advokat u Haagu sad treba uraditi je zatražiti jednostavno ukidanje RS-a koji nikada nije punopravno naslijedio nijedan dio prerogativa R BiH, pa prema tome nema ni pravnih zapreka da se ova gnocidna tvorevina jednostavnom sudskom naredbom ukine.

Original Daytonskog sporazuma nalazi se na http://www1.umn.edu/humanrts/icty/dayto ... ccord.html
Last edited by bogomdan on 02/03/2006 15:01, edited 3 times in total.
Post Reply