V E L E I Z D A J A !

Post Reply
bogomdan

#1 V E L E I Z D A J A !

Post by bogomdan »

Image

TIHIĆ I LAGUMDŽIJA SPASITELJI GENOCIDNE TVOREVINE I TVORCI VELIKE SRBIJE!

Iz izjava FRANCISA BOYLEA:

"Za vrijeme potpisivanja Washingtonskog sporazuma 1994. Amerikanci su rekli da oni rade na podjeli Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske i što bi moglo da traje najmanje 15 godina. Dayton je bio prva faza, a Haysove reforme slijedeća..."
http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua905.htm

"Šta ovi advokati misle ko su? Ova tužba nije njihova tužba. Ova tužba je tužba naroda BiH za genocid... Žrtve moraju govoriti direktno Međunarodnom sudu pravde o bolu i patnjama koje su iskusili. Umjesto toga, zastupnici bh. tužbe su odlučili da ušutkaju žrtve genocida."
http://sarajevo-x.com/clanak/060301010

"Dok sam bio u Bosni prošlog jula, dao sam objaviti da bh. Vlada mora tražiti ukidanje Republike Srpske na raspravi koja započinje 27. februara i koja se nastavlja do daljnjeg jer je Svjetski sud nadležan da ukine Republiku Srpsku. Sreo sam se sa nekoliko članova bh. Vlade i dao mnogo intervjua za bh-medije. Rekao sam da se to može uraditi. Nažalost, kada sam sreo gospodina Softića, sadašnjeg advokata BiH, rekao mi je da to nije urađeno. I to je to! I zaista ne znam zašto se nije ništa uradilo na ovome, jer Svjetski sud može donijeti presudu da je Republika Srpska proizvod genocida. To se moglo već uraditi i još uvijek se može uraditi. Bosanska Vlada treba da da instrukcije advokatskom timu da se to uradi na Svjetskom sudu. Nažalost, gospodin Softić je rekao da se neće ići s tim zahtjevom!"
http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua886.htm

NIJE BITNO UĆI U EU NA SVAKI MOGUĆI NAČIN, NEGO S ČIME SE ULAZI! ZAŠTO? ZATO ŠTO PITANJE SVIH PITANJA NIJE KAKAV ĆEŠ UĆI U NJU NEGO KAKAV ĆEŠ IZ NJE IZIĆI - KAD JE JEDNOM NE BUDE! SRBIJA OVO ZNA ODLIČNO. SULJO LAGUMDŽIJA "NE ZNA" NEGO ČAK UMJESTO TOGA I OPRAŠTAJU MATERIJALNU NAKNADU TVRDEĆI DA KAO SRBIJA NEMA TE PARE I KAO VAŽNIJA JE MORALNA POBJEDA...

V E L E I Z D A J A !

DOMOVINA NIJE NEŠTO U OBLACIMA! DOMOVINA JE TVOJ PROSTOR ZA ŽIVOT! TVOJ ZRAK ZA UDISANJE! NE DOZVOLI DA TI MAFIJAŠKI PRIVATIZERI NA KRAJU DOSLOVCE PRED NOSOM UKRADU I DOMOVINU !

V E L E I Z D A J A !

Image
kojsino

Post by kojsino »

Ma kakav dr Boyle,
on zastupa Hrvatsku tuzbu u Hagu,
nasi su ga sutnuli zbog para...
Last edited by kojsino on 01/03/2006 21:50, edited 1 time in total.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Polako jarane sa takvim kvalifikacijama.

Politicari u BIH rade onoliko koliko MZ im dozvoljava,sta bi ti htjeo da mi u BIH idemo putem kojim je isla srbija i da nakraju nas svi mrze i ostanemo kratkih rukava.Ne dovodi se ustavnim promjenama upitnost BIH drzave,nego se rade manji rezovi za boljitak drzave BIH,samo se sjetite sta su pocetkom rata imali za cilj neprijatelji BIH i sta im se ostvarilo....svi bi mi zeljeli da se BIH preko noci uredi,ali to ne ide tako i iz ove tuzbe ce se izvuci jedan komad u slagalici koji nedostaje ka pravljenu BIH kao normalne drzave.

BIH je rasuta slagalica i sad se ti komadici polako sklapaju.
Centurion

Post by Centurion »

ne kaki
bogomdan

Post by bogomdan »

kojsino wrote:Ma kakav dr Boyle,
on zastupa Hrvatsku tuzbu u Hagu,
nasi su ga sutnuli zbog para...

Kakve veze s mozgom ima koga drugog zastupa? FRANCIS BOYLE je smijenjen s mjesta agenta Tužbe BiH u Haagu na zahtjev Britanske vlade. Imaš o tome u knjizi Muhameda Filipovića, onoj o ratnim dešavanjima. Osim ako ne voliš čitat.
Herc

Post by Herc »

bogomdan

dooobro pretjerujes :lol:
bogomdan

Post by bogomdan »

Centurion wrote:ne kaki
na ovakve ne treba trošiti riječi
zzzzz

Post by zzzzz »

E jebi ga, da je tu sam Tihi ne bi ti ovoliko oponirali...ali "ljubimac" je na slici pored njega.

Ovo ce biti prvi put da je RS dobila legitimitet kroz parlament u kojem ucestvuju sva tri naroda a i ostali, ako ih ima
bogomdan

Post by bogomdan »

zavrzlama wrote:Polako jarane sa takvim kvalifikacijama.

Politicari u BIH rade onoliko koliko MZ im dozvoljava,sta bi ti htjeo da mi u BIH idemo putem kojim je isla srbija i da nakraju nas svi mrze i ostanemo kratkih rukava.
ovo je omiljena srpska teza koja bi da izjednačava ŽRTVU i ZLOČINCA
Ne dovodi se ustavnim promjenama upitnost BIH drzave,nego se rade manji rezovi za boljitak drzave BIH,
RATIFIKACIJA rezultata genocida tebi je "manji rez"?????
samo se sjetite sta su pocetkom rata imali za cilj neprijatelji BIH i sta im se ostvarilo....svi bi mi zeljeli da se BIH preko noci uredi,ali to ne ide tako i iz ove tuzbe ce se izvuci jedan komad u slagalici koji nedostaje ka pravljenu BIH kao normalne drzave. BIH je rasuta slagalica i sad se ti komadici polako sklapaju.
opet nebitni detaljčići... OSTA BEZ DOMOVINE BOLAN!
bogomdan

Post by bogomdan »

zzzzz wrote:E jebi ga, da je tu sam Tihi ne bi ti ovoliko oponirali...ali "ljubimac" je na slici pored njega.
Ma primijetio sam... meni SDPovci liče na neku sektu, vođa je nedodirljiv.
Ovo ce biti prvi put da je RS dobila legitimitet kroz parlament u kojem ucestvuju sva tri naroda a i ostali, ako ih ima
I to u parlamentu koji je pravni nasljednik parlamenta Republike BiH čiji Ustav Daytonski mirovni sporazum nije ukinuo nego samo PRIVREMENO stavio van snage... do ratifikacije. A onda je "RS" put pravno čist da raspiše referendum za otcjepljenje.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

bogomdan wrote:

Politicari u BIH rade onoliko koliko MZ im dozvoljava,sta bi ti htjeo da mi u BIH idemo putem kojim je isla srbija i da nakraju nas svi mrze i ostanemo kratkih rukava.
Ne dovodi se ustavnim promjenama upitnost BIH drzave,nego se rade manji rezovi za boljitak drzave BIH,
samo se sjetite sta su pocetkom rata imali za cilj neprijatelji BIH i sta im se ostvarilo....svi bi mi zeljeli da se BIH preko noci uredi,ali to ne ide tako i iz ove tuzbe ce se izvuci jedan komad u slagalici koji nedostaje ka pravljenu BIH kao normalne drzave. BIH je rasuta slagalica i sad se ti komadici polako sklapaju.
Takvi koji razmisljaju ko ti bas nanose stetu BIH.

Raspravlja se o promjeni ustava BIh a ne raspravlja se o ukidanju drzave BIH.
Srpski narod je konstutivan narod kao i ostali u BIH,a to sto su u ratu bili na strani srbije i razbijanja BIH je sticaj raznih okolnosti,da je umjesto hrvatske BIH granicila sa Iranom ti bi sigurno presao na srpsku stranu da branis srbe od jakog irana,tako isto i srbi su u datom momentu napravili pogrsan potez,a cijenu koju srbi placaju u BIH je na duze staze veca ,nego oni koji su ostali odani drzavi BIH.Medunarodno priznanje BIH je bolja kompezacija za patnje branilaca nego onih koji su ginuli za veliku srbiju i veliku hrvatsku ,a znamo ciji pasos nose i u kojoj drzavi zive.Zapitaj se ti gdje su pare sto se pokradose ,samo za srebrenicu toliki miloni nisu srbi pokrali nego oni sto se udaraju u prsa da su veliki bosanci.

Nisam ja ostao bez domovine nego mi se nikud ne zuri....vrijeme radi za BIH.
Novi_Nick

#12 Re: V E L E I Z D A J A !

Post by Novi_Nick »

bogomdan wrote:Image

"Za vrijeme potpisivanja Washingtonskog sporazuma 1994. Amerikanci su rekli da oni rade na podjeli Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske i što bi moglo da traje najmanje 15 godina. Dayton je bio prva faza, a Haysove reforme slijedeća..."

"Šta ovi advokati misle ko su? Ova tužba nije njihova tužba. Ova tužba je tužba naroda BiH za genocid... Žrtve moraju govoriti direktno Međunarodnom sudu pravde o bolu i patnjama koje su iskusili. Umjesto toga, zastupnici bh. tužbe su odlučili da ušutkaju žrtve genocida."

"Dok sam bio u Bosni prošlog jula, dao sam objaviti da bh. Vlada mora tražiti ukidanje Republike Srpske na raspravi koja započinje 27. februara i koja se nastavlja do daljnjeg jer je Svjetski sud nadležan da ukine Republiku Srpsku. Sreo sam se sa nekoliko članova bh. Vlade i dao mnogo intervjua za bh-medije. Rekao sam da se to može uraditi. Nažalost, kada sam sreo gospodina Softića, sadašnjeg advokata BiH, rekao mi je da to nije urađeno. I to je to! I zaista ne znam zašto se nije ništa uradilo na ovome, jer Svjetski sud može donijeti presudu da je Republika Srpska proizvod genocida. To se moglo već uraditi i još uvijek se može uraditi. Bosanska Vlada treba da da instrukcije advokatskom timu da se to uradi na Svjetskom sudu. Nažalost, gospodin Softić je rekao da se neće ići s tim zahtjevom!"

NIJE BITNO UĆI U EU NA SVAKI MOGUĆI NAČIN, NEGO S ČIME SE ULAZI! ZAŠTO? ZATO ŠTO PITANJE SVIH PITANJA NIJE KAKAV ĆEŠ UĆI U NJU NEGO KAKAV ĆEŠ IZ NJE IZIĆI - KAD JE JEDNOM NE BUDE! SRBIJA OVO ZNA ODLIČNO. SULJO LAGUMDŽIJA "NE ZNA" NEGO ČAK UMJESTO TOGA I OPRAŠTAJU MATERIJALNU NAKNADU TVRDEĆI DA KAO SRBIJA NEMA TE PARE I KAO VAŽNIJA JE MORALNA POBJEDA...

V E L E I Z D A J A !

DOMOVINA NIJE NEŠTO U OBLACIMA! DOMOVINA JE TVOJ PROSTOR ZA ŽIVOT! TVOJ ZRAK ZA UDISANJE! NE DOZVOLI DA TI MAFIJAŠKI PRIVATIZERI NA KRAJU DOSLOVCE PRED NOSOM UKRADU I DOMOVINU !

V E L E I Z D A J A !

Image
@ bogomdan,
hvala ti na otvorenoj temi koja je itekako sada aktuelna i presudna za opstanak suverene i teritorijalno nepodjeljene R BiH. Slazem se u potpunosti sa izjavom gosp. FRANCISA BOYLEA i mislim da je sve tacno sto je izjavio. Skoro do samog kraja izgleda necemo otkriti ko to sve radi na izdaji Bosanaca i Hercegovaca i drzave BiH. Sada je doslo krajnje vrijeme da ustanovimo ko to sve radi od tzv. BH politicara i stranki na spasavanju tzv. RS i interese Srbije odnosno Velike Srbije! :x
emmiirr

Post by emmiirr »

Ko nas pita sta zelimo i sta hocemo?
Ne pitamo se mi nista ni u miru, a i u ratu kad smo se poceli pitat , zaprijetili su nam avionima. Bice kako kaku kazu poglavice iz MZ i recimo elhamdulillah sta god nam daju.
Ne serite vise!
stardust3003

Post by stardust3003 »

Ovaj Boyle je sigurno expert u medjunarodnim okvirima i mislim da je covjek u pravu 100 %...sad je drugo pitanje cime je on motiviran da ovako "zestoko" nastupa...U svakom slucaju Boyle djeluje puno ozbiljnije nego i sam gospodin Softic a i ostali u nasem timu...
Ono sto je fakat je da je u SCG nastala prava panika pocetkom procesa u Hagu i ocito je da su nespremni i da nemaju jake kontraargumente...

GO BOSNIA GO :x :x :x
kub lajkan

Post by kub lajkan »

@ bogomdan

jesi li se ti nekad zvao E. Jaganjac?

:D
bogomdan

Post by bogomdan »

zavrzlama wrote:
bogomdan wrote:

Takvi koji razmisljaju ko ti bas nanose stetu BIH.

Raspravlja se o promjeni ustava BIh a ne raspravlja se o ukidanju drzave BIH.
Srpski narod je konstutivan narod kao i ostali u BIH,a to sto su u ratu bili na strani srbije i razbijanja BIH je sticaj raznih okolnosti,da je umjesto hrvatske BIH granicila sa Iranom ti bi sigurno presao na srpsku stranu da branis srbe od jakog irana,tako isto i srbi su u datom momentu napravili pogrsan potez,a cijenu koju srbi placaju u BIH je na duze staze veca ,nego oni koji su ostali odani drzavi BIH.Medunarodno priznanje BIH je bolja kompezacija za patnje branilaca nego onih koji su ginuli za veliku srbiju i veliku hrvatsku ,a znamo ciji pasos nose i u kojoj drzavi zive.Zapitaj se ti gdje su pare sto se pokradose ,samo za srebrenicu toliki miloni nisu srbi pokrali nego oni sto se udaraju u prsa da su veliki bosanci.

Ne nanosim ja bolan štetu BiH, ja samo kažem da je bijelo - bijelo, a crno - crno. Ja čak uopšte i ne razmišljam, samo sam poslagao činjenice sadržane u ove 3 izjave FRANCISA BOYLEA, a ti i ona dvojica jada sve nešta te razmišljaju te premišljaju te zamišljaju... a da vrijeme radi za nas, pravo radi..evo već smo došli na 23% predratne teritorije, a ni Srbija nam više nije dalkeo, 8 minuta vožnje od Baščaršije.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

bogomdan wrote:Ne nanosim ja bolan štetu BiH, ja samo kažem da je bijelo - bijelo, a crno - crno. Ja čak uopšte i ne razmišljam, samo sam poslagao činjenice sadržane u ove 3 izjave FRANCISA BOYLEA
To da ne razmisljas, to se vidi... :D
Fair Life

Post by Fair Life »

zavrzlama wrote:(...)
Vrijeme radi protiv Bosne i Hercegovine... jer ga BiH nema.
bogomdan

Post by bogomdan »

emmiirr wrote:Ko nas pita sta zelimo i sta hocemo?
Ne pitamo se mi nista ni u miru, a i u ratu kad smo se poceli pitat , zaprijetili su nam avionima. Bice kako kaku kazu poglavice iz MZ i recimo elhamdulillah sta god nam daju.
Ne serite vise!
Vidi ovo: FRANCIS BOYLE je profesor na američkom univerzitetu, i satra se radeći i govoreći direktno PROTIV SVOJE vlade. Dok se ti i takvi ko ti boje sopstvene sjene ovaj čovjek se ne boji ni NAJJAČE VLADE NA PLANETI koja zna SVE o njemu i koja mu se može osvetiti vrlo lako, npr sređivanjem orkaza, ukidanjem finansijske podrške itd, da ne govorimo o praćenju prisluškivanju, ucjenama da zašuti itd.

Hajde pa razmisli prije nego što opet nešto kažeš!
bogomdan

Post by bogomdan »

kub lajkan wrote:@ bogomdan

jesi li se ti nekad zvao E. Jaganjac?
?
bogomdan

Post by bogomdan »

kub lajkan wrote:
bogomdan wrote:Ne nanosim ja bolan štetu BiH, ja samo kažem da je bijelo - bijelo, a crno - crno. Ja čak uopšte i ne razmišljam, samo sam poslagao činjenice sadržane u ove 3 izjave FRANCISA BOYLEA
To da ne razmisljas, to se vidi...
ovo vađenje riječi iz konteksta, jeli to neka zabava za tebe šta li, razbibriga je li????? ne kontam...
bogomdan

#22 Re: V E L E I Z D A J A !

Post by bogomdan »

Novi_Nick wrote:
bogomdan wrote:Image

V E L E I Z D A J A !

V E L E I Z D A J A !

Image
@ bogomdan,
hvala ti na otvorenoj temi koja je itekako sada aktuelna i presudna za opstanak suverene i teritorijalno nepodjeljene R BiH. Slazem se u potpunosti sa izjavom gosp. FRANCISA BOYLEA i mislim da je sve tacno sto je izjavio. Skoro do samog kraja izgleda necemo otkriti ko to sve radi na izdaji Bosanaca i Hercegovaca i drzave BiH. Sada je doslo krajnje vrijeme da ustanovimo ko to sve radi od tzv. BH politicara i stranki na spasavanju tzv. RS i interese Srbije odnosno Velike Srbije! :x
Ma ne trebaš se zahvaljivati meni, nismo "gospoda na vlasti" pa da se častimo kurtoazijama i šupljim komplimentima. mislim da je vrijeme lupetanja prošlo. Samo se nadam se da će što više MISLEĆIH (dakle ovi što ellhamdulilišu s trenutnom situacijom molim da ostanu kod kuće) ljudi sutra podržati nastup opozicije i novi plan borbe za RBiH.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

evo malo s indexa:
Presuda SiCG za genocid stvara pravnu osnovu za ukidanje Republike Srpske
Objavljeno prije 4 sata

AKO JE suditi prema tvrdnjama uglednog profesora međunarodnog prava s berlinskom Slobodnog sveučilišta, prof. Herwiga Roggemanna, presuda SiCG za genocid počinjen u BiH za vrijeme rata 1992.-1995. stvorila bi pravnu osnovu za ukidanje Republike Srpske.

Herwig je u razgovoru za Deutsche Welle ustvrdio kako BiH ima šanse za uspjeh pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), na kojem je u ponedjeljak započelo suđenje SiCG za genocid.

Unatoč činjenici da bi se u slučaju da SiCG bude osuđena za genocid radilo o povijesnoj presudi, budući da još nijedna država u 60 godina dugoj povijesti tog suda nije optužila drugu državu za genocid, Herwig smatra da BiH ima šanse za povoljnu presudu.

"Vrlo je važno jasno utvrđivanje događaja i njihova pravna ocjena, dakle utvrđivanje činjenica je li i u kojoj mjeri tadašnja srpska vlada djelovala međunarodno protupravno u pripremi i provedbi vojnih i paravojnih aktivnosti u BIH." - ustvrdio je prof. Herwig, inače jedan od najbolje upućenih stručnjaka u pravne i političke prilike na području bivše SFRJ.

ICJ se, smatra Herwig, može koristiti obilnim dokaznim materijalom koji je prikupio Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY), koji je, baš kao i ICJ, smješten u Haagu.

"Tamo je prikupljen vrlo obilan dokazni materijal, ne samo isprave i dokumenti, već stotine izjava svjedoka, naročito u postupku protiv Miloševića i Šešelja. I protiv drugih, ali u prvom redu njih dvojice. Na to se Međunarodni sud pravde može osloniti u svom radu." - tvrdi Herwig.

No, njemački profesor smatra kako, čak i u slučaju da ICJ osudi SiCG i naredi joj isplatu visoke novčane naknade, BiH nikada neće moći doći do tog novca. Naime, Herwig je mišljenja da UN i pripadajuća mu tijela jednostavno nemaju na raspolaganju pravne mehanizme kojima bi mogli narediti SiCG da isplati novčanu naknadu BiH.

Ipak, vrlo je zanimljiv odgovor prof. Herwiga na novinarsku molbu da prokomentira osnovnu postavku tvorca tužbe BiH, američkog profesora Francisa Boylea, koji smatra da bi donošenjem presude u korist BiH bile stvorene pravne pretpostavke za ukidanje Republike Srpske.

"Kolega iz Chicaga je u pravu. Bilo bi za očekivati da se na bazi očekivanog utvrđivanja pravnih činjenica traži novi početak za BiH. Prije toga bi se moralo pozdraviti s konstrukcijom Republike Srpske u BiH, kao što to predlaže američki kolega. Može li se na to privoliti Srbiju, koja je ionako pod velikim političkim pritiskom zbog Kosova, ostaje otvoreno pitanje." - zaključio je prof. Herwig.

dvojici drugova ne gine Njegosev orden... :D:D... .............. :roll:
bogomdan

Post by bogomdan »

stardust3003 wrote:Ovaj Boyle je sigurno expert u medjunarodnim okvirima i mislim da je covjek u pravu 100 %...sad je drugo pitanje cime je on motiviran da ovako "zestoko" nastupa...U svakom slucaju Boyle djeluje puno ozbiljnije nego i sam gospodin Softic a i ostali u nasem timu...
Ono sto je fakat je da je u SCG nastala prava panika pocetkom procesa u Hagu i ocito je da su nespremni i da nemaju jake kontraargumente...

GO BOSNIA GO :x :x :x
O motivima FRANCISA BOYLEA ja mislim da je s njegove tačke stajališta neumjesno govoriti. pazi, čovjek se rodio i odrastao u slobodumnom društvu u kom je naučio da je NORMALNO nastupati ovako kako on nastupa tj kazati jasno i glasno kako stvari stoje. Meni se čini da su nama mozgovi genetski modificirani (nije ni čudo ko je sve nad njima spolno općio zadnjih pola milenija) pa nam sad takvo ponašanje može čak i zasmetati. U stilu -vidi njega šta sad ovaj hoće .A ono čovjek sasvim normalan da normalniji ne može biti.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

a sad 'manet...imam sabajle ispit... :oops:

Go Rs... :bih: ...kumunisti su uz tebe

:evil:
Post Reply