Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

lajkujMe

#26 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by lajkujMe »

Ne znam je li ovo za ovu temu ali jeste li skontali da od Ramazana pa sve do danas minibus stajaliste na carsiji postalo parking prije bila po dva tri auta ali sada u svako doba dana po 15 ih parkirano bus nema gdje da stane sem na ulici. Pa se desavaju blokade saobracaja zbog ulaska izlaska putnika, nervoza i galama i generalna opasnost. Eno nedavno zena zaplatila tu
A kako vidim PU Stari Grad ne cini ama bas nista vezano za tu problematiku. A ni nacelnik nista ne radi povodom toga.
sheilak

#27 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by sheilak »

Pa je li iko zvao pu da kaze automobili na bus stajalistu? (r)
nepass1

#28 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by nepass1 »

Pu tu parkira,i pije kafu u tip top :D
Edin H.

#29 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by Edin H. »

lajkujMe wrote:Ne znam je li ovo za ovu temu ali jeste li skontali da od Ramazana pa sve do danas minibus stajaliste na carsiji postalo parking prije bila po dva tri auta ali sada u svako doba dana po 15 ih parkirano bus nema gdje da stane sem na ulici. Pa se desavaju blokade saobracaja zbog ulaska izlaska putnika, nervoza i galama i generalna opasnost. Eno nedavno zena zaplatila tu
A kako vidim PU Stari Grad ne cini ama bas nista vezano za tu problematiku. A ni nacelnik nista ne radi povodom toga.
Fakat se putnici vuku dok udju i izadju iz autobusa :roll:
DaffyDuck

#30 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by DaffyDuck »

lajkujMe wrote:Ne znam je li ovo za ovu temu ali jeste li skontali da od Ramazana pa sve do danas minibus stajaliste na carsiji postalo parking prije bila po dva tri auta ali sada u svako doba dana po 15 ih parkirano bus nema gdje da stane sem na ulici. Pa se desavaju blokade saobracaja zbog ulaska izlaska putnika, nervoza i galama i generalna opasnost. Eno nedavno zena zaplatila tu
e veceras je cika policajac sve popisao, cak je presao i preko ulice i poceo pisati i ispred pekare Edin.
I neku noc sam ih vidjela da pisu.
A za ramazan je uvijek ondje javasluk, kad je teravija i tramvajska bude poklopljena parkiranim autima :roll:
lajkujMe

#31 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by lajkujMe »

sheilak wrote:Pa je li iko zvao pu da kaze automobili na bus stajalistu? (r)

Ja sam im slao mail vezano za to kao zalbu. Od zvanja nema nista jer ovo nije " privremeni problem" nego svaki dan.
Ja sam svjestan da policajac pise ali nije dovoljno.
Druze akcija dovedi odmah sve paukove sto imaju i dizi.
I nek jedan stoji i dezura tu par dana mogao bi hladno dnevno izdati 100 prekrsajnih naloga.
Da se raja sto se kaze nauci ponasanju opet
sheilak

#32 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by sheilak »

To nazalost nije jedino mjesto gdje je tako
Socijalno prema ilidzi
Azize sacirbegovic
Oko svih pijaca
Oko svih trznih centara
Itd itd (r)
_Reds_

#33 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by _Reds_ »

Sve se moze kad se hoce i zeli.

U Sarajevo bi trebalo uvesti kao i u Beču što ima da se može besplatno parkirati do 15 minuta.

Ali onda zestoko kaznjavati ove što ostave auto na ulici.
basicm

#34 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by basicm »

Kod Heco pijace oni piljari svako jutro na cesti stanu i u nabavku. Preslo sve granice ali niko prstom da mrdne.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#35 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by bitanga_sa_otesa »

staju i u otesu,svaki kurton koji mora u apoteku, na sred ceste ostavi i ode....i ona kafancura preko puta wawes...vazda neki kombi na sred ceste ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#36 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:staju i u otesu,svaki kurton koji mora u apoteku, na sred ceste ostavi i ode....i ona kafancura preko puta wawes...vazda neki kombi na sred ceste ...
Naprave red na socijannom, sto u apoteku, sto oni s druge strane u pio i kod unicredit banke, a da ne prave belaj u otesu. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#37 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

konektovan wrote:
Naprave red na socijannom, sto u apoteku, sto oni s druge strane u pio i kod unicredit banke, a da ne prave belaj u otesu. :mrgreen:
stoka seljacka...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#38 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
stoka seljacka...
Ali sta je meni fascinantno, svaki dan je sve gore i gore. Ponekad vidim i policiju da tu nesto pokušava piskaranjem malo natjerati vozace da poštuju propise, ali kurko, nikakvog efekta. Hajde tolerisati one vozace koji se zaustave na proširenju na trenutak, da pokupe nekog svog, ali ljudi hladno parkiraju i odu u banku, apoteku, pio i to na trotoar. A nedavno je lik hladno ostavio na cesti auto, upalio sva cetri i u apoteku... :shock:
bitanga_sa_otesa

#39 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

konektovan wrote:
Ali sta je meni fascinantno, svaki dan je sve gore i gore. Ponekad vidim i policiju da tu nesto pokušava piskaranjem malo natjerati vozace da poštuju propise, ali kurko, nikakvog efekta. Hajde tolerisati one vozace koji se zaustave na proširenju na trenutak, da pokupe nekog svog, ali ljudi hladno parkiraju i odu u banku, apoteku, pio i to na trotoar. A nedavno je lik hladno ostavio na cesti auto, upalio sva cetri i u apoteku... :shock:
ma dok se to ne pocne stalno kaznjavati,nema od tog nista .i ovu medvjedju uslugu sto se polove kazne treba okrenuti da se uduplava poslije 8 dana...pa da vidis kako ce svi bit fini...
P308

#40 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by P308 »

U Azize Sacirbegovic, Milana Preloga i Antuna Branka Simica je postalo normala ostavljati na sred ceste auto. Oduvijek se to radi ali u zadnjih par mjeseci je fkt preslo svaku mogucu granicu.
DaffyDuck

#41 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by DaffyDuck »

lajkujMe wrote:
sheilak wrote:Pa je li iko zvao pu da kaze automobili na bus stajalistu? (r)

Ja sam im slao mail vezano za to kao zalbu. Od zvanja nema nista jer ovo nije " privremeni problem" nego svaki dan.
Ja sam svjestan da policajac pise ali nije dovoljno.
Druze akcija dovedi odmah sve paukove sto imaju i dizi.
I nek jedan stoji i dezura tu par dana mogao bi hladno dnevno izdati 100 prekrsajnih naloga.
Da se raja sto se kaze nauci ponasanju opet
jbg.. pauk radi do 4 :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#42 Re: Uzurpiranje/prisvajanje parking mjesta

Post by mk ultra »

P308 wrote:U Azize Sacirbegovic, Milana Preloga i Antuna Branka Simica je postalo normala ostavljati na sred ceste auto. Oduvijek se to radi ali u zadnjih par mjeseci je fkt preslo svaku mogucu granicu.
+ što u milana preloga nisu ostrva obiljezena
pa se desi da ako skrećeš u AB Šimića lijevo, da preko pune idioti pretiču srednjom trakom što ne očekuješ

pa je i onaj na ćošku otvorio autoservis bukvalno
jucer dovukao E92 cabrio sijalicu mu mijenja na sred ceste, bukvalno pola plastika oko motora pocupao, i tako to sve stoji pola sata
dođe u prodavnicu dostava, dođe u mesnicu dostava, dođe KJP Rad... bljak

meso se kupuje
policija na doner dolazi itd
jednom sam upitao policajca zašto tu čeka kolegu, ima parking ispod, šuti i to je to

majkemi mi dođe da polahko prijavljujem idiote, pa nek se sa komandirom zajebavaju
Post Reply