Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

izbjeglica_iz_besmisla

#40701 Re: Utakmice.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Pa klub sigurno zna koliko je karata prodano, ali ocito da ne znaju koliko je stvarno bilo ljudi na stadionu. Otud mozda ove skromnije brojke nego sto se na oko vidi
Silvester071

#40702 Re: Utakmice.

Post by Silvester071 »

Velkoski wrote: 18/09/2023 08:10 mrzim biti dežurni serator, ali ne zna jer skeneri ne rade već neko vrijeme, mnogi su sigurno počeli ulaziti bez ikakvih ulaznica
Ja sam preko neta kupio dvije karte (ovaj paket Zrinjski - Zvijezda) i startu sto mi je bilo nekako bezveze, barem to nije problem "napraviti", na kartama stoji datum 16.09, pocetak tad i tad i u vrhu pise Sarajevo - Zvijezda, nigdje Zrinjskog, nigdje termina tekme ni datuma sa Zvijezdom.
I onda naravno ulazim na stadion i isprintana karta u A4 formatu, zastitar nije pogledao ni jednu kartu, samo udjite, moglo je biti isprintano ne znam ti sta 😀
Moze se to zaista puno bolje odraditi...
Mislim da je bilo sigurno vise ljudi od 8200 ali hajd'.

Ono puno bitnije je bilo na kraju tekme, da smo ih klepili i da smo igrali mnogoooooo bolje, brze, konkretnije nego ranije, zaista sam bio zadovoljan poslije tekme...
18mn97

#40703 Re: Utakmice.

Post by 18mn97 »

U jednom momentu je nestalo junior karata, a bilo je raje sa djecom. Pretpostavljam da su mogli uci besplatno.

Takodjer, one zene sto prodaju karte na zapadu nemaju svjetla u kontenjeru. Trebalo bi im malo olaksati, majka mu stara.

Takodjer, prilikom izlaska se stvara guzva na zapadu. Trebalo bi obratiti paznju da se to rijesi.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#40704 Re: Utakmice.

Post by F&N »

18mn97 wrote: 18/09/2023 08:54 U jednom momentu je nestalo junior karata, a bilo je raje sa djecom. Pretpostavljam da su mogli uci besplatno.

Takodjer, one zene sto prodaju karte na zapadu nemaju svjetla u kontenjeru. Trebalo bi im malo olaksati, majka mu stara.

Takodjer, prilikom izlaska se stvara guzva na zapadu. Trebalo bi obratiti paznju da se to rijesi.
Ovo je problem koji je u nadleznosti policije. Oni odredjuju koliko ce kapija biti otvoreno radi kontroilsanja mase van stadiona. A to je uvijek slucaj kada imas gostujuce navijace i autobusi ih kupe pred jugom. I onda oni bukvalno narede da se otvaraju samo one bocne kapije. Tako da nije to do kluba niti ljudi koji rade, nego jednostavno moraju pratiti uputstva policije.
Labirint

#40705 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

F&N wrote: 18/09/2023 08:56
18mn97 wrote: 18/09/2023 08:54 U jednom momentu je nestalo junior karata, a bilo je raje sa djecom. Pretpostavljam da su mogli uci besplatno.

Ovo je problem koji je u nadleznosti policije. Oni odredjuju koliko ce kapija biti otvoreno radi kontroilsanja mase van stadiona. A to je uvijek slucaj kada imas gostujuce navijace i autobusi ih kupe pred jugom. I onda oni bukvalno narede da se otvaraju samo one bocne kapije. Tako da nije to do kluba niti ljudi koji rade, nego jednostavno moraju pratiti uputstva policije.

Pa sad su jednu kapiju (čini mi se A6 -prema sjeveru) na kraju utakmice zatvorili i raja čeka a na drugoj prema jugu otvoreno i bez problema se izlazilo :D Mislim, murija :-)
F&N

#40706 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Labirint wrote: 18/09/2023 09:02
F&N wrote: 18/09/2023 08:56

Pa sad su jednu kapiju (čini mi se A6 -prema sjeveru) na kraju utakmice zatvorili i raja čeka a na drugoj prema jugu otvoreno i bez problema se izlazilo :D Mislim, murija :-)
Ne znam kako je sad bilo na zapadu, ali znam prije kada bi otvorili samo one bocne kapije na ulazima da je to bio slucaj. Ovo mi je govorio drug iz SWORD-a koji je vodio osiguranje utakmica. Imali jednom raspravu i on mi tako rece...
internazionale

#40707 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Paradox76 wrote: 17/09/2023 14:15 Evidentno poboljšana fizička sprema, evidentno trener napravio pozitivne promjene, borbenost i agresivnost na svakoj lopti.
Naravno da ima još mnogi toga za uraditi ali mislim da smo konačno na pravom putu napraviti nešto vise.
Kada ti ekipa, kao sto je Zrinjski, koja ima prosjek po utakmici 10-15 suteva u go, ne uputi niti jedan udarac u okvir gola, onda se mora odati priznanje igračima.
Širok roster sa kvalitetnom klupom.
Sahinovic djelovao puno sigurnije.
Stoperski par odlično odradio utakmicu.
Bekovi još ne pokazuju ono sto bi trebali.
Iako prvi put igraju Juraldžija i Mustafic, jako borbeno i pošteno odradili svoj dio posla.
Kod nas na klupi sjede Vrančić i Buljubasic, dovoljno govori kakvu širinu imamo.
Hasic odličan, lucidan, nepredvidiv sa odličnim razmišljanjem da svaku priliku za šut koristi.
Ziljkic se malo pogubio, ali neka shvati da se ne vrti sve oko njega.
Avramovski prvo poluvrijeme odlican, kasnije se malo potrošio, mada se i kod njega vidi napredak u fizičkoj spremi.
Renan klasa igrač, jak, borben, spic kakav nam je uvijek trebao.
Od zamjena istakao bi Penarandu, kad se spremi fizički,mislim da cemo imati najjači napad ikad.
Sa ovakvom ekipom realno je očekivati da se prošetamo ovom ligom.
Pustiti trenera da radi, ukloniti mahalu od kluba.
Bit ce oscilacija u igri, sudijskih krađa, novinarskih laži, svi ce jedva dočekati da se unese nemir.
Zajedno svi podržati ekipu i stručni stab.
Rezultati ce doći.
Pored "iskoraka" ima li gluplje riječi u riječniku navijača FK Sarajevo?

Počinjem misliti da ovo pišu ubaĉeni elementi
mond

#40708 Re: Utakmice.

Post by mond »

Kakvi crno šetkanje, vidiš šta se radi a tek je početak. Uzet orjopu bez puno srkleta i ne obrukati se u istoj.
18mn97

#40709 Re: Utakmice.

Post by 18mn97 »

Rožman kaže da ima još mjesta za napredak. Ne treba euforisati. Podržati čovjeka i nadati se najboljem. Zasad se vidi napredak.
febo_acm

#40710 Re: Utakmice.

Post by febo_acm »

Samo pametno do polusezone, utakmicu po utakmicu... Onda se rijesiti ovih smetala na bekovima i dovesti dva kvalitetna beka i eventualno jednog kapitalca na desno krilo ili stopera. Mada i golman nam je onako, ali mlad je. Njega treba i pustiti jos malo. Za ostalo cemo lako...
Bekovi su nam sada u rangu Famosa, a vjerujem da tamo i boljih, i to se treba isrpiti do kraja godine... Nakon godina lutanja, izgleda da smo uhvatili neki kurs kojeg se trebamo drzati.
mirza_15

#40711 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ziljkić, Pena, Keremeh, Nemanja, a evo i Hasić mogu igrati krilo. Šta će ti više krila?

Nisu bekovi toliko loši. Mislim da se previše očekuje od igrača koji igraju na tim pozicijama koje su strašno osjetljive. Ja sam ponovo pogledao utakmicu i više je grešaka napravio ovaj novi stoper od Beganovića npr. ali je zvono na ovom drugom. Teško je igrati beka onako kako raja očekuje. Ubojit u napadu sa hrpom asistencija i perfektnim centaršutom, brz, da koji put predribla, a da ga pozadi ni jedno krilo ne može ni jednom preći tokom utakmice ili uputiti centaršut sa njegove strane. Naravno, on uvijek treba da bude i naprijed i nazad tj. sve da stiže. To je nemoguće. Ako su ovi bekovi loši ja bih volio da neko napiše koji su to bolji u ligi. Nama su do sada najveći problem bili prekidi. Mi ako iskontrolišemo prekide defanzivno i generalno skok igru u našem šesnaestercu to će biti ogroman napredak. Iz igre mi ne primamo puno golova.
_Reds_

#40712 Re: Utakmice.

Post by _Reds_ »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 18/09/2023 08:28 Pa klub sigurno zna koliko je karata prodano, ali ocito da ne znaju koliko je stvarno bilo ljudi na stadionu. Otud mozda ove skromnije brojke nego sto se na oko vidi
Ne evropskoj utakmici je bilo sigurno 21-22 hiljade. Istok pun, na Zapadu moglo jos 500 ljudi. Po njihovom bješe 19 i nešto.
Paradox76

#40713 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

mirza_15 wrote: 18/09/2023 22:23 Ziljkić, Pena, Keremeh, Nemanja, a evo i Hasić mogu igrati krilo. Šta će ti više krila?

Nisu bekovi toliko loši. Mislim da se previše očekuje od igrača koji igraju na tim pozicijama koje su strašno osjetljive. Ja sam ponovo pogledao utakmicu i više je grešaka napravio ovaj novi stoper od Beganovića npr. ali je zvono na ovom drugom. Teško je igrati beka onako kako raja očekuje. Ubojit u napadu sa hrpom asistencija i perfektnim centaršutom, brz, da koji put predribla, a da ga pozadi ni jedno krilo ne može ni jednom preći tokom utakmice ili uputiti centaršut sa njegove strane. Naravno, on uvijek treba da bude i naprijed i nazad tj. sve da stiže. To je nemoguće. Ako su ovi bekovi loši ja bih volio da neko napiše koji su to bolji u ligi. Nama su do sada najveći problem bili prekidi. Mi ako iskontrolišemo prekide defanzivno i generalno skok igru u našem šesnaestercu to će biti ogroman napredak. Iz igre mi ne primamo puno golova.

Uprati Ćorluku kod Zrinjskog i Oreča u Veleza.
Odlicni u defanzivi, još bolji u ofanzivi, precizan i uvijek opasan centaršut.Fizički predobro spremni.
Obojica igraju sve ono sto si nabrojao da je nemoguce za jednog beka.
Naravno, nisu na svakoj utakmici sa 100 % učinkom, ali jednostavno primjeri modernih evropskih bekova.

Naši bekovi još uvijek nisi pokazali da su pojačanja, prinove jesu, možda uskoro pokažu, ali ništa vise nisu pokazali do sad, od npr. Hodzica, Muse, Mulalica, Radovica, Pidre.
Paradox76

#40714 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

internazionale wrote: 18/09/2023 18:00
Paradox76 wrote: 17/09/2023 14:15 Evidentno poboljšana fizička sprema, evidentno trener napravio pozitivne promjene, borbenost i agresivnost na svakoj lopti.
Naravno da ima još mnogi toga za uraditi ali mislim da smo konačno na pravom putu napraviti nešto vise.
Kada ti ekipa, kao sto je Zrinjski, koja ima prosjek po utakmici 10-15 suteva u go, ne uputi niti jedan udarac u okvir gola, onda se mora odati priznanje igračima.
Širok roster sa kvalitetnom klupom.
Sahinovic djelovao puno sigurnije.
Stoperski par odlično odradio utakmicu.
Bekovi još ne pokazuju ono sto bi trebali.
Iako prvi put igraju Juraldžija i Mustafic, jako borbeno i pošteno odradili svoj dio posla.
Kod nas na klupi sjede Vrančić i Buljubasic, dovoljno govori kakvu širinu imamo.
Hasic odličan, lucidan, nepredvidiv sa odličnim razmišljanjem da svaku priliku za šut koristi.
Ziljkic se malo pogubio, ali neka shvati da se ne vrti sve oko njega.
Avramovski prvo poluvrijeme odlican, kasnije se malo potrošio, mada se i kod njega vidi napredak u fizičkoj spremi.
Renan klasa igrač, jak, borben, spic kakav nam je uvijek trebao.
Od zamjena istakao bi Penarandu, kad se spremi fizički,mislim da cemo imati najjači napad ikad.
Sa ovakvom ekipom realno je očekivati da se prošetamo ovom ligom.
Pustiti trenera da radi, ukloniti mahalu od kluba.
Bit ce oscilacija u igri, sudijskih krađa, novinarskih laži, svi ce jedva dočekati da se unese nemir.
Zajedno svi podržati ekipu i stručni stab.
Rezultati ce doći.
Pored "iskoraka" ima li gluplje riječi u riječniku navijača FK Sarajevo?

Počinjem misliti da ovo pišu ubaĉeni elementi
S obzirom na uslove koje imamo, a znam pouzdano da niti jedan klub u BiH nema niti slične uslove našim, realno je da investitor a i navijači mogu samo očekivati da se prošetamo, prohodamo, dominiramo, napravimo iskorak, osvojimo titulu, osvojimo kup, nazovi kako god hoćeš.Zar je bitan naziv?
Last edited by Paradox76 on 19/09/2023 00:12, edited 1 time in total.
shalla

#40715 Re: Utakmice.

Post by shalla »

Ako je ovaj Beganović bolji igrač od Mulalića onda sam ja Jürgen Klopp...

Btw, kako ja volim kako Renan igra, pravovremen u svemu :thumbup:
svi u napad

#40716 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Izgleda da nismo gledali istu tekmu raja. Kad se vec prica o bekovima onda se treba reci da njih dvojica nisu uspjela centrirati ni jednu jedinu loptu kako treba za citavih 95 minuta. Kratko i jasno to je katastrofa. Beganovic je imao 3 takva katastrofalna centarsuta da je to bilo sramota gledati. Iako sam uvijeek bio za Sahinovica ispred Dizdarevica mislim da je vrijeme da i on sjedne na klupu. Trebalo bi dati sansu ovom novom iz Sibenika. Mislio sam da se forsira Sahinovic kako bi se prodao i to je bilo ok ali prelazni rok je prosao i sad bi trebao na klupu jer nije nivo koji mi trebamo. Rezultati rada novog trenera ce se tek vidjeti na proljece kad obavi pripreme sa ekipom. Pocinjemo liciti na ekipu i to je dobro zaista. ja kao i vecina raje vjerujem da je ovo novi period nasih uspjeha . Zivjeli.
18mn97

#40717 Re: Utakmice.

Post by 18mn97 »

Beganovic je los bio, istina. Centarsut nista.
vicious

#40718 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Duraković i nije toliko loš prema naprijed, aktivan je, zna fino iskombinovati nešto sa Ziljkićem i dr. pa bude i poneki centaršut ili ulazak u 16 m, ali nazad je baš truba. Stalno ispada, loše se postavlja, nema osjećaja za prostor nikako.
mond

#40719 Re: Utakmice.

Post by mond »

Gigović sudi. What a surprise
ljubijankic

#40720 Re: Utakmice.

Post by ljubijankic »

mond wrote: 21/09/2023 14:40 Gigović sudi. What a surprise
Pustiti ga, ako sudjenje bude lose, odmah poslije utakmice poslati dopis savezu da ubuduce ne pristaju na to da on bude sudija na utakmicama Sarajeva.
F&N

#40721 Re: Utakmice.

Post by F&N »

ljubijankic wrote: 21/09/2023 14:42
Pustiti ga, ako sudjenje bude lose, odmah poslije utakmice poslati dopis savezu da ubuduce ne pristaju na to da on bude sudija na utakmicama Sarajeva.
I savez ce se na to samo grohotom nasmijati
ljubijankic

#40722 Re: Utakmice.

Post by ljubijankic »

F&N wrote: 21/09/2023 14:48
ljubijankic wrote: 21/09/2023 14:42

I savez ce se na to samo grohotom nasmijati
Pa Sabrina je vec jednom slala ovakav dopis i koliko znam do kraja sezone nije nam sudio. Meni samo nije jasno kako frajer sudi Evropu, gleda li iko iz UEFE njegovo sudjenje?
Logovan

#40723 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ma ja sam totalno iznenađen. :skoljka:
mond

#40724 Re: Utakmice.

Post by mond »

Dakle i sutra opuštena varijanta. No sikirli
Logovan

#40725 Re: Utakmice.

Post by Logovan »