Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Silvester071

#29551 Re: Utakmice.

Post by Silvester071 »

Dinostula wrote: 02/12/2019 21:28
Silvester071 wrote: 02/12/2019 20:34
Logovan wrote: 30/11/2019 18:41 SRAMOTA!

Ljudi nas lagano dobiše, a i nije čudno kada su naši igrači bili mrtvi. Još gore je kada pogledam da oni ni tri prilike nisu napravili, a zabili tri gola. :roll: Ja goreg derbija od strane naših igrača nisam vidio ja mislim. Nikakve želje, truda, niko ništa, osim Ahmetovića koji je zaslužio prolaznu ocjenu. Velkoski sramotno odigrao, Rahmanović tanak, Gavrić se trudio ali igrao je onako vala, Tatar grozan, itd, da ne nabrajam dalje. Niti jedne jedine prilike nismo stvorili. :lol: :run: Jedino što je Velkoski ošutao u drugom, ali izblokirali mu šut.

Ne igra se ovako za FK Sarajevo, pogotovo ne u derbiju.
Pratim/citam forum vec dugo vremena fkt ali nikako da se aktivnije ukljucim u rasprave...
Hajde da i ja napisem par rijeci u vezi ove subotnje utakmice.
Jako smo lose stajali na terenu, pogotovo poslije Hebibove povrede, kao da se sve "raspalo", igraci su nam po meni bili premekani u duelima, pogotovo u i oko 16-rca, dozvoljavali smo im sve...
U biti imao sam osjecaj kao da imaju igraca vise :-)
Po meni, Husrefov poraz (da se odmah razumijemo, nisam nikakav mrzitelj Husrefa ili nesto slicno, bolesnik sam Sarajeva, jedino to ;-) )
Formacijski je izgledalo da Gavric i Oremus igraju dva zadnja vezna u paru, ja koliko znam Oremus je kroz karijeru igrao uglavnom krilo, za Gavrica ne znam ali definitivno ne moze igrati na zadnjem veznom gdje se ocekuje da je on taj "razbijac", ima dobar pas, ali kao razbijac, klasicni zadnji vezni, ne uljeva povjerenje i kad uz to dodamo 4, 5 cistih lopti u bunar od strane Mirka, nisam ocekivao fkt to od njega...
Uglavnom tu smo tekmu izgubili, setali su nam kroz sredinu i krila kako su htjeli i ovdje u ovakvoj postavci Zelje trebao je jedan Stanojevic definitivno...
Ukratko cu (moje vidjenje) i o igracima koji su igrali derbi:

- Dzafic 5 (njegov prvi gol 100 %, u njegovu stranu, lopta ni pola metra od njega, definitivno kriva procjena...i za drugi gol snosi dio krivice, za procjenu/polozaj na golu, bio zakovan na liniji i to ako se dobro sjecam na prvoj stativi, glumio beka. Sa obzirom da njegovo zdravstveno stanje od ranije, cudi me da Markovic npr. nije dobio sansu, on je koliko znam bio i prvi golman Krupe proslu sezonu)
- Hebibovic - (cesto osporavan od sviju nas ali u ovakvom rosteru jako bitan igrac, trkacki, jedini koji motoriku da probije stranu, poslije njegove povrede, nigdje nas nije bilo, iskreno se nadam da nisi ligamenti u pitanju)
-Hodzic 5.5 ("namjestio" prvi gol, stigao loptu koju sam ja vidjeo u gol autu, jedino vrijedno spomena na ovoj tekmi, kasnije se izgubio u defanzivi, napravio smijesan penal (uz svesrdnu pomoc mislim Besima) ispadao kako je stigao, nastup za zaborav
- Lazic 5.5 (ni sjena igraca od prosle sezone, mislim da je on "krivac" za Krpicev gol)
- Serbecic 5.5 (imao je i on mnogo boljih tekmi za FKS, bespotreban crveni karton na kraju tekme koja je nazalost vec rijesena u njihovu korist)
- Oremus 5 (definitivno covjek nije za zadnjeg veznog, Husrefov promasaj uz koji se on "savrseno" izgubio u tekmi, pasovi u aut, na Istok, u noge Zeljinim igracima, ocekivao sam vise od njega ali kada sam vidjeo gdje igra :shock: , nista vise nisam ocekivao od njega, promasio izjednacenje i mozda drugaciji zavrsetak tekme)
- Gavric 5.5 (gore sve vec receno)
- Velkoski 5.5 (ja ga "volim" kao igraca i mislim da momak gine za ovaj dres i da nije "zabusant" ali vec dugo ga nema, lutao i po svim pozicijama u ovoj sezoni, uklopio se u subotnje sivilo ekipe, motoricki medju slabijim igracima naseg kluba)
- Rahmanovic 5 (bolje da se nije ni skidao ovu tekmu, glavom negdje drugo, spreman za svadju i mlataranje, nikakve koristi od njega u subotu a za mene nas najbolji igrac i meni najdrazi ali sa nekim propuhom u glavi...energiju u subotu usmjerio u pogresnom pravcu,, nista nije pokazao, zasluzena zamjena)
- Tatar 5 (da li je taj momak igrao u subotu? Bez ijednog prodora, pravilnog pasa, najgora njegova tekma za FKS, disao na skrge od 35 minute po meni)
- Ahmetovic 6.5 (jedini igrac koji je zasluzio prolaznu ocjenu...gol koji je dao dokazao njegovu klasu, steta godina, ginuo za svaku loptu, "dobio" 10, 15 balona od nasih igraca, za svaki "poginuo" i koliko toliko se nosio sa njihovim stoperima ali sam nista nije mogao...krila daleko od njega, veza nije postojala. Jedinu pravu lopru u 16-rcu pretvorio u gol i budalom napravio njihovog stopera
- Letic 5 (da postoji manja ocjena od 5-tice, dao bih mu je, nista u ovoj kao i u vecini prethodnih tekmi. Mnogo vise sa ocekivao od njega)
- Milanovic 5 (zamjenio Rahmanovica a kao da nije...nije ni postojao kao ni Amer)
- Guzina 5 (ja sam tek sada vidjeo da ovaj covjek usao u subotu, znaci 0 bodova)
- Musemic 5 (njegov poraz, losa priprema utakmice, odabir igraca i formacija, da ne duzim)...

Ono jedino "dobro" u cjelokupnoj situacije je da isto bodova imamo kao i ovi nesretnici sa Grbavice, ali i losiji medjusobni definitivno sto je jako bitno...nesto u ekipi ne stima, nema one atmosfere, kohezije i nabrijanosti kao prosle sezone, ima tu i objektivnih faktora ali i dosta toga sto visi vec odavno (fizicka sprema ekipe, odnos trener - igrac(i), odnos uprava - trener itd...
Nadat' se najboljem i jako bitna sad tekma u subotu sa Zvijezdom i prijeko potrebna 3 boda...pa onda pauza i rjesavanje konkretnih pitanja u/oko ekipe...
Gavric je ofanzivni vezni,Oremus je centralni ali eto kazu da moze igrati zadnjeg veznog.Jedino sto ne zamjeram nista Hodzicu on je krilo koje je zavaljeno na beku a vidis iz aviona da covjek to ne zna igrati.Ja bi protiv zvijezde poceo sa njim na desnom krilu.
Ja sam vjeruj mi bio ubjedjen da je i Oremus vise krilo,
ali svakako mislim da mu ondje nije bilo mjesto...
Hodzica na krilo, Sabanovic na beka i Letic onda lijevo...da je samo dobiti tu tekmu u subotu, kako god...
rocco_siffredi

#29552 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Hodžić i Letić ne igraju. Žuti kartoni.
Šerbečić i Tatar također.
Grean

#29553 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Izabranici Amara Osima bili su nešto uspješniji u duel igri (54%-46%). Od 190 duela u 102 su pobijedili domaći, a u 88 gostujući igrači. Od 68 zračnih duela domaći su bili uspješniji u 39, a od 122 duela na zemlji bili su uspješniji u 63.
Dakle, Sarajevo je imalo mnogo veći posjed lopte, odnosno 58 posto meča lopta je bila u nogama Bordo momaka, dok su Plavi u 42 posto susreta imali loptuv u svom posjedu.

Nakon ovog sad derbija pricalo se kako smo izgubili jer nisu bili borbeni, Zeljini igraci su vise htjeli pobjedu, standardna mantra.

Istina je da je da su volja i borbenost bitan dio za pobjedu ali u nasem slucaju ta prica skrece paznju sa glavnog problema o kojem sam trubio skoro poslije svake utakmice.

Vjerujem da se neko ko pogleda ovu statistiku prije nego sto zna o kojoj utakmici se radi, dobro iznenadi kad vidi da je statistika iz utakmice kad smo ih uzeli 3:0 na Grbavici.

Znaci i tad su bili borbeniji, dobili 54% duela ali mi smo tad imali igru, posjed lopte 58%.

Borbenost zna biti precjenjena roba. Dzaba ti bez znanja. Moze upaliti u nekoliko utakmica ali ne daje ti kontinuitet.
Dr. Kuca

#29554 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Oni imali 4 suta u okvir dali 3, mi imali 5 dali 1.
omega369

#29555 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Kako.smo "igrali" dobro smo dali i taj jedan. Ili je i igra bila ok?!
Dr. Kuca

#29556 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Igra je bila losa.
_Reds_

#29557 Re: Utakmice.

Post by _Reds_ »

Grean wrote: 02/12/2019 23:06
Izabranici Amara Osima bili su nešto uspješniji u duel igri (54%-46%). Od 190 duela u 102 su pobijedili domaći, a u 88 gostujući igrači. Od 68 zračnih duela domaći su bili uspješniji u 39, a od 122 duela na zemlji bili su uspješniji u 63.
Dakle, Sarajevo je imalo mnogo veći posjed lopte, odnosno 58 posto meča lopta je bila u nogama Bordo momaka, dok su Plavi u 42 posto susreta imali loptuv u svom posjedu.

Nakon ovog sad derbija pricalo se kako smo izgubili jer nisu bili borbeni, Zeljini igraci su vise htjeli pobjedu, standardna mantra.

Istina je da je da su volja i borbenost bitan dio za pobjedu ali u nasem slucaju ta prica skrece paznju sa glavnog problema o kojem sam trubio skoro poslije svake utakmice.

Vjerujem da se neko ko pogleda ovu statistiku prije nego sto zna o kojoj utakmici se radi, dobro iznenadi kad vidi da je statistika iz utakmice kad smo ih uzeli 3:0 na Grbavici.

Znaci i tad su bili borbeniji, dobili 54% duela ali mi smo tad imali igru, posjed lopte 58%.

Borbenost zna biti precjenjena roba. Dzaba ti bez znanja. Moze upaliti u nekoliko utakmica ali ne daje ti kontinuitet.
Statistika je prevara.
Sarajevo je vodilo 2-0 na poluvremenu, i nastavak je ušlo opusteno da privede utakmicu kraju. Tako da gledanje statistike je opasno kada se gleda samo sa jedne strane.
Stvar je što je tu utakmicu Sarajevo kontrolisalo, ove dvije nije. Tu utakmicu da Husref opet nije povukao ručno moglo je biti i 5.
budzetlija

#29558 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Dr. Kuca wrote: 04/12/2019 09:51 Igra je bila losa.
A igra je ugovorom propisana kad treneri dolaze na klupu nekog kluba ili je rezultat taj zbog cega dolazi ili bude nogiran neko?
Labirint

#29559 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

budzetlija wrote: 04/12/2019 10:15
A igra je ugovorom propisana kad treneri dolaze na klupu nekog kluba ili je rezultat taj zbog cega dolazi ili bude nogiran neko?
Igra koju ocjenjuje board :oops:
budzetlija

#29560 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Labirint wrote: 04/12/2019 10:24
Tako nekako, jer ocito da je samo igra razlog kako navijacima koji su protiv Husrefa, tako i boardovima :-) jebo trofeje :run:
Grean

#29561 Re: Utakmice.

Post by Grean »

U mnogim klubovima propisana na nacin da se dovodi odredjeni profil trenera, da sve selekcije igraju u istoj zadanoj formaciji. Vodi se racuna o tim stvarima u ozbiljnim klubovima i ligama.

Sve ovo nevezano za Husrefa i nasu slabu igru ove jeseni. I takvi klubovi koji zele igru znaju se patiti dok ne nadju recept, ali cilj je uvijek tu i ne odustaje se od toga. Eh.sad,.koliko strpljenja treba za to je druga prica.
The 51st State

#29562 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

kakav crni board, igra je negledljiva i nakaradno cijelu jesen, jebala ga patetika vise.
budzetlija

#29563 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Grean wrote: 04/12/2019 11:02
U mnogim klubovima propisana na nacin da se dovodi odredjeni profil trenera, da sve selekcije igraju u istoj zadanoj formaciji. Vodi se racuna o tim stvarima u ozbiljnim klubovima i ligama.

Sve ovo nevezano za Husrefa i nasu slabu igru ove jeseni. I takvi klubovi koji zele igru znaju se patiti dok ne nadju recept, ali cilj je uvijek tu i ne odustaje se od toga. Eh.sad,.koliko strpljenja treba za to je druga prica.
Kad budemo na nivou tih klubova u svim segmentima onda cemo o igri, do tada samo trofeji zbog cega se i takmičimo.

Pa pogledaj smjene trenera po evropskim klubovima, samo se mijenjaju i sad kao klubovi gledaju kakva im je igra bila u prethodnim klubovima, aha.
il dottore

#29564 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

The 51st State wrote: 04/12/2019 11:05

kakav crni board, igra je negledljiva i nakaradno cijelu jesen, jebala ga patetika vise.
Ako moze mala pomoc nama pateticarima.
Smijenjeni trener je osvojio titulu prosle sezone, ove jeseni je izgubio dva derbija i imao losu igru. Hoce li se smatrati kao napredak da dobijemo preostali derbi i da igramo leprsavo? Ili da odbranimo titulu?
The 51st State

#29565 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

oboje, to se ocekuje,valjda se podrazumjeva, samo sto nijedno nije ocekivano da je Husref ostao na klupi. nadam se da sam pomogao.
budzetlija

#29566 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

The 51st State wrote: 04/12/2019 11:59 oboje, to se ocekuje,valjda se podrazumjeva, samo sto nijedno nije ocekivano da je Husref ostao na klupi. nadam se da sam pomogao.
Odlican fol, treba ovakvih emisija sto vise na televizoru, ha odlicno

Jesi li ti jedan od onih sto su tako rezonovali i prosle sezone pa onda jeli sve ono sto su posrali u maju ove godine?
il dottore

#29567 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

The 51st State wrote: 04/12/2019 11:59 oboje, to se ocekuje,valjda se podrazumjeva, samo sto nijedno nije ocekivano da je Husref ostao na klupi. nadam se da sam pomogao.
Koje oboje? Naveo sam 3 stvari, pobjeda u derbiju, leprsava igra i titula. Sta ce se smatrati napretkom od navedenog?
I hvala na odgovoru, necu vise patetisati bicu hrabriji
The 51st State

#29568 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

budzetlija wrote: 04/12/2019 12:04
Odlican fol, treba ovakvih emisija sto vise na televizoru, ha odlicno

Jesi li ti jedan od onih sto su tako rezonovali i prosle sezone pa onda jeli sve ono sto su posrali u maju ove godine?
ja sam jedan od onih koji je smatrao da Husref treba otici u wajat erp stilu nakon osvojene titule jer se i na proljece vidjelo finih pukotina koje je derbi zamaskirao i povuci potegni do trofeja, tako nesto bi bilo najbolje za klub i ova sad zakasnjela reakcija je nuzno zlo. A i ta prica je passe, mi smo ovu sezonu katastrofalni igrom bez indicija da ce biti bolje, naprotiv, ako Vama to ne smeta i mislite da ce se sa statusom quo moze prevazici ova kriza igre i posljedicno rezultata, onda nemamo sta dalje razgovarati.
Last edited by The 51st State on 04/12/2019 12:17, edited 2 times in total.
The 51st State

#29569 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

il dottore wrote: 04/12/2019 12:06
Koje oboje? Naveo sam 3 stvari, pobjeda u derbiju, leprsava igra i titula. Sta ce se smatrati napretkom od navedenog?
I hvala na odgovoru, necu vise patetisati bicu hrabriji
eto ne mora biti leprsava neka bude smislena barem, da ne hendikepiram novog trenera.
rocco_siffredi

#29570 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Negledljiva igra i titula ili tika-taka na terenu bez titule?
Shvatate li kakve su okolnosti bile ove jeseni? Mi dvije utakmice zaredom nismo odigrali, ne u istom, nego u slicnom sastavu. Povrede, zuti kartoni, drzi ne daj.
Prosle godine derali, ove zaboravili igrati. Aha.
budzetlija

#29571 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Osvojili igraci titulu nije Husref, ista mantra ko i da nas Susic nije odveo na SP :lol: pitarluk klasicni
The 51st State

#29572 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

rocco_siffredi wrote: 04/12/2019 13:05

Shvatate li kakve su okolnosti bile ove jeseni? Mi dvije utakmice zaredom nismo odigrali, ne u istom, nego u slicnom sastavu. Povrede, zuti kartoni, drzi ne daj.
kolika je tu odgovornost trenera?
Labirint

#29573 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

Iskreno, ne sjećam se slučajeva da su treneri smjenjivani (osim po ovim našim livadama) iz razloga "negledljive igre". Opet kažem da postoji neki kriterij po kojem se ocjenjuje ta "negledljivost" -i nekako, ali ovdje su u pozadini očito mnogo zakulisnije radnje koje se ,eto, pokušavaju zamaskirati "negledljivom igrom". Poštenije bi bilo da su naveli razlog-ispali u Kupu, prije sezone mu postavili uslove tipa dupla titula, 80 plus bodova , sve domaće pobjede, razvaljivanje Željezničara u minimalno dvije utakmice ili slično. Dakle KONKRETNO, zaboga stremimo kao "inostrani klub" transparentnosti a ne ovako, paušalno, hinjski, seoski -ako već hoćete... Petljaju petljaju a obiće im se petljanje o' glavu...
internazionale

#29574 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Labirint wrote: 04/12/2019 13:18 Iskreno, ne sjećam se slučajeva da su treneri smjenjivani (osim po ovim našim livadama) iz razloga "negledljive igre". Opet kažem da postoji neki kriterij po kojem se ocjenjuje ta "negledljivost" -i nekako, ali ovdje su u pozadini očito mnogo zakulisnije radnje koje se ,eto, pokušavaju zamaskirati "negledljivom igrom". Poštenije bi bilo da su naveli razlog-ispali u Kupu, prije sezone mu postavili uslove tipa dupla titula, 80 plus bodova , sve domaće pobjede, razvaljivanje Željezničara u minimalno dvije utakmice ili slično. Dakle KONKRETNO, zaboga stremimo kao "inostrani klub" transparentnosti a ne ovako, paušalno, hinjski, seoski -ako već hoćete... Petljaju petljaju a obiće im se petljanje o' glavu...
:thumbup:
To su za strucnjake iz uprave "spanska sela". Da mi je vidjeti tu analizu ciljeva i onoga sto je ostvareno i sto nije.
Ostalo je jos da se kriju iza Nama, a lik ne zna jesmo li igrali za vikend
rocco_siffredi

#29575 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

The 51st State wrote: 04/12/2019 13:12
rocco_siffredi wrote: 04/12/2019 13:05

kolika je tu odgovornost trenera?
Koliko je Husref mogao uticati na povrede?
Na zute kartone?
Kolika je odgovornost igraca?
Post Reply