Ustavne promjene

Post Reply
Socijalista

#76 Re: Ustavne promjene

Post by Socijalista »

emir88 wrote:Znaci:

Hajmo zivjeti jos jedno 50 godina u ovome stanju, da bi mozda tada dobili normalnu drzavu.

Je li to stav vecine koji citaju ovo?

Nije, hajmo ostaviti dva entiteta u narednih 30 godina i usaglasiti se o drzavnim praznicima, o par drzavnih institucija, o ljudskim pravima i ne diskriminiranoscu bilo koga, smanjiti koliko toliko administraciju i idemo dalje.

Eto to je moj zahtjev, jadni bijedni o kojem se ovi naci-fasisti na vlasti ne mogu dogovoriti :!:
emir88

#77 Re: Ustavne promjene

Post by emir88 »

Socijalista wrote:

Hajmo zivjeti jos jedno 50 godina u ovome stanju, da bi mozda tada dobili normalnu drzavu.

Je li to stav vecine koji citaju ovo?

Nije, hajmo ostaviti dva entiteta u narednih 30 godina i usaglasiti se o drzavnim praznicima, o par drzavnih institucija, o ljudskim pravima i ne diskriminiranoscu bilo koga, smanjiti koliko toliko administraciju i idemo dalje.

Eto to je moj zahtjev, jadni bijedni o kojem se ovi naci-fasisti na vlasti ne mogu dogovoriti :!:
Ne zvuci lose.
1gorstak

#78 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

Ne, nego hajde da se dogovorimo kao ljudi jer ce se zajednicku BiH braniti po svaku cijenu i neograniceno dugo
emir88

#79 Re: Ustavne promjene

Post by emir88 »

Da li smatrate da bi se situacija u slijedecih 10/20/30 godina bitno promijenila?
Socijalista

#80 Re: Ustavne promjene

Post by Socijalista »

emir88 wrote:Da li smatrate da bi se situacija u slijedecih 10/20/30 godina bitno promijenila?
U slucaju da sta...?
emir88

#81 Re: Ustavne promjene

Post by emir88 »

Socijalista wrote:
emir88 wrote:Da li smatrate da bi se situacija u slijedecih 10/20/30 godina bitno promijenila?
U slucaju da sta...?

Nicega. Da se sve nastavi isto kao i do sada.
Socijalista

#82 Re: Ustavne promjene

Post by Socijalista »

Pa icicemo i dalje ovako sporo prema EU i NATO recimo, vremenom ce se poboljsati situacija, ali jbg. stari ja nemam vremena 100god. da se ovdje nesto desi pozitivno. Ali sve u svemu, icicemo mi naprijed ali pod rucnom.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#83 Re: Ustavne promjene

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Pa naravno da bi se promjenila. U slucaju da Hrvatska i Srbija udju EU, a BiH ostane van nje, bila bi to zemlja sa jedno milion stanovnika, uglavnom dzuturuma, od kojih bi 80% bilo Bosnjaka. I da, bila bi podjeljena na nekoliko begovata, jednu banovinu i jednu knezevinu :D
1gorstak

#84 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

emir88 wrote:
Socijalista wrote:
U slucaju da sta...?

Nastavice se s lobiranjem vani, nizace se povoljne izvjestaje, kritikovace se sabotaze i trazice se jacanje drzave kao preduslov euroatlantskih integracija.

U parlamentu ce se nastaviti donositi zakone na nivou drzave, koje se nakon donosenja ne moze osporiti s nizih nivoa vlasti, sto dodatno ogranicava manevarski prostor velikosrpstva.

A na terenu ce se nastaviti s iseljavanjem deprimiranih koji mogu izaci i imaju gdje. Turskoj, koja ima 70 miliona stanovnika, iseljavanje stanovnistva ne predstavlja problem. Iseljavanje 200.000 ljudi iz Bosne i Hercegovine u periodu od par decenija moze dovesti do dramaticnih promjena ako se neko mastovit pocne igrati izbornog inzenjeringa.
portal01

#85 Re: Ustavne promjene

Post by portal01 »

1gorstak wrote:
Nastavice se s lobiranjem vani, nizace se povoljne [url=http://www.***%20SPAM%20***.ba/content/view/44416/228/]izvjestaje[/url], kritikovace se [url=http://www.---%20SPAM%20---.info/vijesti/politika/20645-Deutsche-Welle-Republikom-Srpskom-zavladala-konfuzija.html]sabotaze[/url] i trazice se jacanje drzave kao preduslov euroatlantskih integracija.

U parlamentu ce se nastaviti donositi zakone na nivou drzave, koje se nakon donosenja ne moze osporiti s nizih nivoa vlasti, sto dodatno ogranicava manevarski prostor velikosrpstva.

A na terenu ce se nastaviti s iseljavanjem deprimiranih koji mogu izaci i imaju gdje. Turskoj, koja ima 70 miliona stanovnika, iseljavanje stanovnistva ne predstavlja problem. Iseljavanje 200.000 ljudi iz Bosne i Hercegovine u periodu od par decenija moze dovesti do dramaticnih promjena ako se neko mastovit pocne igrati izbornog inzenjeringa.
Upravo se iz podrinja svake druge sedmice iseli po jedna porodica ili nekoliko mladih ljudi....
izborni inznjering je potreban jedino bosnjacima i hrvatima da bi ocuvali kakav takav status u RS...
Njih federacija ne zanima kao ni dijasporu ne zanima njihova djedovina u tom smislu da se vracaju u neke vukojebine...

Ono sto ce BiH podijeliti jeste ukidanje viza srbiji a ostavljanje istih BiH... iz toga proizilazi da ce samo Bosnjaci ostati bez viza i samim tim getoizirani sto ide na ruku desnicarskim strujama u Bosnjaka kao sto su Radoncic, Izetbegovic i Ceric
Takodjer tu je i cesto gledanje Srbiji kroz prste koju EU uopste ne karakterise kao agresora i kreatora genocida i etnickog ciscenja.

Uz to svaki zakon na nivou drzave se moze osporiti entitetskim glasanjem sto Srbima daje znatno povoljniju poziciju u politickoj trgovini sto im daje prednost

za bosnjake je bolje sacuvati ovo sto sada imaju nego izgubiti sve...
kiky

#86 Re: Ustavne promjene

Post by kiky »

bitno je da je proces ustavnih reformi pokrenut i da svi znaju da se država mora uredit kako treba ...
jest da nacisti laju i pokušavaju da uhvate početne pozicije, čisto kako bi sebi obezbjedili leđa kad krene hapšenje za kriminal al proces ide ...
jest spor i bog zna koliko če trajat ali ustavne reforme su u toku ...
vrše se pritisci ...
traži i uzima lovu ko stigne za kojekakva lobiranja ...
komšije nam uveliko ruju po zemlji ...
ali na građanima je da se bore za svoju zemlju kroz državne institucije ... ( od izbora pa nadalje ... ) ...
barem onoliko koliko se i ova banda bori da je uništi ...
pa če mo vidjet kako če bit na kraju ...
1gorstak

#87 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

portal01 wrote:za bosnjake je bolje sacuvati ovo sto sada imaju nego izgubiti sve...
"Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a muslimanski narod možda u nestanak jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovde" Radovan Karadzic

U pravu si, trebas nastaviti prijetiti Bosnjacima, ako to ne dovede do njihove kapitulacije, ne znam sta ce...
_BaD_BoY

#88 Re: Ustavne promjene

Post by _BaD_BoY »

za bosnjake je bolje sacuvati ovo sto sada imaju nego izgubiti sve...
"nas odgovor i nasa poruka prijateljima i neprijateljima je da nema pogodbe kada se radi o opstanku naroda i zemlje" :roll:
gael

#89 Re: Ustavne promjene

Post by gael »

1gorstak wrote:
portal01 wrote:za bosnjake je bolje sacuvati ovo sto sada imaju nego izgubiti sve...
"Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a muslimanski narod možda u nestanak jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovde" Radovan Karadzic

U pravu si, trebas nastaviti prijetiti Bosnjacima, ako to ne dovede do njihove kapitulacije, ne znam sta ce...
pa ti govoris isto sto i karadzic. ti kazes svako otcjepljenje vodi ratu i legitimnom gasenju rs[/i]

znaci ti prijetis srbima. ako ne prijetis, onda je i karadziceva izjava bila samo dobronamjerno upozorenje a ne prijetnja.
portal01

#90 Re: Ustavne promjene

Post by portal01 »

1gorstak wrote:

Kome sam prijetio??
Ja iznosim svoje misljenje kao sto ti iznosis svoje
Ti mislis da ce BiH nekad postati normalna multietnicka drzava a ja mislim da nece
i u cemu je tu prijetnja*?
Ti mislis da je bolje da se zajedno patimo a ja mislim da nije bolje da se ikako patimo?
Ti mislis da ce Srbi prihvatiti BiH kao svoju drzavu a ja mislim da nece?
osa

#91 Re: Ustavne promjene

Post by osa »

za maksimalno dvije godine bih će biti federalna država sastavljena od tri nacionalne sastavnice ( danas je de facto također federalna, sastavljena od dvije sastavnice) možda se neće takav sustav imati u imenu(kao što nema ni danas), ali u principu to će biti to. i to neće biti zato što hrvati i srbi to hoće ili što bošnjaci to neće, nego zato jer je to jedini održiv način da bih opstane kao jedinstvena država.
palermo

#92 Re: Ustavne promjene

Post by palermo »

osa wrote:za maksimalno dvije godine bih će biti federalna država sastavljena od tri nacionalne sastavnice ( danas je de facto također federalna, sastavljena od dvije sastavnice) možda se neće takav sustav imati u imenu(kao što nema ni danas), ali u principu to će biti to. i to neće biti zato što hrvati i srbi to hoće ili što bošnjaci to neće, nego zato jer je to jedini održiv način da bih opstane kao jedinstvena država.
Da ubilježimo ovaj post, časom će proći dvije godine, pa da vidmo vizionarske moći našeg drago Ose.
osa

#93 Re: Ustavne promjene

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:za maksimalno dvije godine bih će biti federalna država sastavljena od tri nacionalne sastavnice ( danas je de facto također federalna, sastavljena od dvije sastavnice) možda se neće takav sustav imati u imenu(kao što nema ni danas), ali u principu to će biti to. i to neće biti zato što hrvati i srbi to hoće ili što bošnjaci to neće, nego zato jer je to jedini održiv način da bih opstane kao jedinstvena država.
Da ubilježimo ovaj post, časom će proći dvije godine, pa da vidmo vizionarske moći našeg drago Ose.

hajde da vidimo, godina gore dolje, važi.
portal01

#94 Re: Ustavne promjene

Post by portal01 »

osa wrote:
palermo wrote:

ma nece tri .... cetiri federalne jedinice..
1gorstak

#95 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

gael wrote:
1gorstak wrote:

pa ti govoris isto sto i karadzic. ti kazes svako otcjepljenje vodi ratu i legitimnom gasenju rs
Grijesis, ja ne dovodim u pitanje opstanak srpskog naroda, velikosrpski aparat bi bio razvaljen, separatisticko vodjstvo uhapseno (ako ne bi pruzali oruzani otpor, u protivnom, bili bi neutralisani) a Srbi bi zadrzali status konstitutivnog naroda u BiH. Srpski narod je dao ogroman doprinos nasem drustvu, preko hajduka koji su se borili protiv turske okupacije, pjesnika poput Alekse Santica ili partizana poput Slavise Vajnera. Srbi su castan i posten narod a moralan covjek ne moze podrzati bilo kakvo rjesenje na njihovu stetu. Srbi imaju pravo na citavu BiH i to ce se pravo odbraniti. Sto se tice manjeg entiteta, ja uopste ne podrzavam gasenje istog. Trazim izmjenu naziva i obiljezja, a gasenje entiteta nije rjesenje. Pravoslavlje je bogatstvo BiH, srpska tradicija, srpska imena i srpska nosnja, sve je to neizostavni dio multietnickog duha bez kojeg bi BiH bila samo jos jedna bezlicna zemlja slicna Latviji (u kojoj meni ne bi bilo interesantno zivjeti).
1gorstak

#96 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

osa wrote:
palermo wrote:
Moze li neki krajnji datum kolega ? :)
osa

#97 Re: Ustavne promjene

Post by osa »

1gorstak wrote:
osa wrote:
palermo wrote:

pa nijesam tarabić, majku mu.
portal01

#98 Re: Ustavne promjene

Post by portal01 »

1gorstak wrote:
Grijesis, ja ne dovodim u pitanje opstanak srpskog naroda, velikosrpski aparat bi bio razvaljen, separatisticko vodjstvo uhapseno (ako ne bi pruzali oruzani otpor, u protivnom, bili bi neutralisani) a Srbi bi zadrzali status konstitutivnog naroda u BiH. Srpski narod je dao ogroman doprinos nasem drustvu, preko hajduka koji su se borili protiv turske okupacije, pjesnika poput Alekse Santica ili partizana poput Slavise Vajnera. Srbi su castan i posten narod a moralan covjek ne moze podrzati bilo kakvo rjesenje na njihovu stetu. Srbi imaju pravo na citavu BiH i to ce se pravo odbraniti. Sto se tice manjeg entiteta, ja uopste ne podrzavam gasenje istog. Trazim izmjenu naziva i obiljezja, a gasenje entiteta nije rjesenje. Pravoslavlje je bogatstvo BiH, srpska tradicija, srpska imena i srpska nosnja, sve je to neizostavni dio multietnickog duha bez kojeg bi BiH bila samo jos jedna bezlicna zemlja slicna Latviji (u kojoj meni ne bi bilo interesantno zivjeti).
Previse idealiziras stvari ... mijenjanje imena RS nece promijeniti stvari... za takvo nesto treba promijeniti sustinu entiteta u sprovesti aneks 7 sto se nece desiti...
1gorstak

#99 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

osa wrote:
1gorstak wrote:
osa wrote:

pa nijesam tarabić, majku mu.
Ne trazim tacan datum, nego nekakav krajnji .... kazes dvije godine, godinu gore dole, to je tri godine, znaci do devetog decembra 2012 ?
1gorstak

#100 Re: Ustavne promjene

Post by 1gorstak »

portal01 wrote:
1gorstak wrote:
Previse idealiziras stvari ... mijenjanje imena RS nece promijeniti stvari...
A ja sam uvjeren da hoce. Jedan je nacin da se vidi ko je od nas dvojice u pravu.
Post Reply