Kuda ce se Bosnjaci iseljavati? Pa "klero-nacionalfasisti" su nam maksimalno srozali obrazovanje, Bosnjaci samo znaju vikati "Allah Allah", a Zapad se, hvala Isusu, vraca svojim krscanskim vrijednostima zabrana drugih religija koji ce u skorije vrijeme vjerovatno prerasti u progone u skladu sa tradicijom, tako da se bas i nema kuda bjezati. S druge strane, Srbi imaju svoju domovinu s druge strane Drine, koja je strateski vazna, ima neogranicenu pomoc i kredite Rusije i razvija se nevjerovatnom brzinom.emir88 wrote: 1. Otkud ne znas da se i Bosnjaci zbog ekonomske situacije nece poceti iseljavati iz BiH u vecem broju? Ako se ovako nastavi, iseljavanje ce biti LOGICKA NUZNOST svakome ko ima mozak u Bosni. Sandzaklije su po natalitetu trebali biti vecina na Sandzaku do sada, ali su zbog iseljavanja jos uvijek manjina.
2. Upravo zbog svega onoga sto sam napisao. Srbi se nece mijenjati. Maksimalno ce se opirati svemu sto je protiv interesa Republike Srpske. Bosnjaci nemaju sta da im ponude u bilo kakvom kompromisu. Srbi samo mogu izgubiti, posto imaju sve.
To je isto kao da pitas: "Sta je tim Srbima vise pa nece da priznaju Kosovo?"
Ustavne promjene
- Prpa.ba
#201 Re: Ustavne promjene
- 1gorstak
#202 Re: Ustavne promjene
Odlicno. A rjesenje za popis moze biti ....vaca wrote:Zato čekamo popis....da en nagađamo ovako...1gorstak wrote:Pa demografske promjene se lakse uocava sa distance. Na primjer, ako zivis u Banja Luci, sljedeca vijest bi te iznenadila ....felipe kajetano wrote:O kakvom je to iseljavanju Srba sa prostora RS rijecZivim ovdje i ne poznajem nikoga da se iselio ili cak da razmislja o tome.. svaki dan samo vidim obrnute primjere dolaska ljudi iz Srbije ovamo(najvise ljekara)i koji trajno ostaju ovdje..Gospodo ovdje smo i biti cemo tu...aj zeljo pusta
"Od ukupno 63 opštine na području Srpske, samo četiri imaju pozitivan prirodni priraštaj, i to Banja Luka, Zvornik, Berkovići i Milići, što ukazuje na ozbiljan poremećaj u demografskom razvoju RS." (IZVOR)
Ti u Banja Luci vidis bebe i desno i lijevo, a bijela kuga kosi li kosi.
1. bez etnicke odrednice jer EU to ne trazi
2. sa etnickom odrednicom, ali da se do daljnjeg (bez konkretnih datuma) kao etnicki kljuc zadrzi popis iz 1991
3. sa etnickom odrednicom i da se kao etnicki kljuc koristi novi popis
Meni je prihvatljiva opcija pod brojem dva, konstruktivan kompromis i ni na ciju stetu. Ako se nastavi s insistiranjem na trecoj opciji, popisa na nivou drzave nece biti.
- 1gorstak
#203 Re: Ustavne promjene
Ti polazis od toga da meni smeta "sadrzaj" te boce, a grijesis. Uopste nije problem to sto neki od tri naroda cini apsolutnu vecinu u nekoj od administrativnih jedinica. Problem je svojatanje tih administrativnih jedinica nazivom i obiljezjem.osa wrote:1gorštak@
vidim da stalno ponavljaš tezu o promjeni imena rs-a kao o nećem presudnom u bih, provjeri taj stav na praktičnom pokusu, naspi ulje u bocu od soka, pa dobro potegni iz iste, vjeruj, nećeš se soka napiti, ali ti ipak pokušaj, možda me iznenadiš.
-
Geronimo81
#204 Re: Ustavne promjene
A zasto da se koristi nesto staro 19 g a toliko ljudi prognano i ne vraca se kuci punio 10 g .
Mali broj ljudi se vratio na svoja ognjista a ti (politicari)koji se bore za popis iz 91 ni 1 % nisu pomogli da se ti prognani vrate a u jednu ruku velika ih vecina i nece da se vrati jer su u novim gradovima nasli nove domove.
Mali broj ljudi se vratio na svoja ognjista a ti (politicari)koji se bore za popis iz 91 ni 1 % nisu pomogli da se ti prognani vrate a u jednu ruku velika ih vecina i nece da se vrati jer su u novim gradovima nasli nove domove.
- vaca
#205 Re: Ustavne promjene
Kakogod...ali licemjerje je kategorički odbijati popis sa etničkom odrednicom, a stalno se gađati procentima i ciframa u tom smislu. I to se radi ne samo ovdje, već i od strane političara ali i ozbiljnih ljudi ovdje u Federaciji. Dakle ili hajte da se prebrojimo....ili nemaš pravo da potežeš to pitanje.1gorstak wrote:Odlicno. A rjesenje za popis moze biti ....vaca wrote:Zato čekamo popis....da en nagađamo ovako...1gorstak wrote:
Pa demografske promjene se lakse uocava sa distance. Na primjer, ako zivis u Banja Luci, sljedeca vijest bi te iznenadila ....
"Od ukupno 63 opštine na području Srpske, samo četiri imaju pozitivan prirodni priraštaj, i to Banja Luka, Zvornik, Berkovići i Milići, što ukazuje na ozbiljan poremećaj u demografskom razvoju RS." (IZVOR)
Ti u Banja Luci vidis bebe i desno i lijevo, a bijela kuga kosi li kosi.
2. sa etnickom odrednicom, ali da se do daljnjeg (bez konkretnih datuma) kao etnicki kljuc zadrzi popis iz 1991
Meni je prihvatljiva opcija pod brojem dva, konstruktivan kompromis i ni na ciju stetu. Ako se nastavi s insistiranjem na trecoj opciji, popisa na nivou drzave nece biti.
Vidim sada brojite i koliko Srbi djece rađaju!? I to sa dozom likovanja zaključujete da ih je sve manje. Zašto te onda čude stavovi Srba u RS-u? Pa u sve većoj mjeri i nas koji smo još uvijek u Federaciji?
- 1gorstak
#206 Re: Ustavne promjene
Zato sto postoji mogucnost da bi se novim etnickim kljucem zatvorilo vrata povratku. Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Da drustvo gubi nesto zadrzavanjem na kljucu iz 1991, pa u redu. Ali to nije slucaj.Geronimo81 wrote:A zasto da se koristi nesto staro 19 g a toliko ljudi prognano i ne vraca se kuci punio 10 g .
-
Geronimo81
#207 Re: Ustavne promjene
A ovako se ne zatvara kad od deytona nijedna stranka nije nista napravila da se te izbjeglice vrate osim sto su javno govorili da se moraju vratiti i koristili te izbjeglice samo kad su u sukobu sa drugim strankama.1gorstak wrote:Zato sto postoji mogucnost da bi se novim etnickim kljucem zatvorilo vrata povratku. Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Da drustvo gubi nesto zadrzavanjem na kljucu iz 1991, pa u redu. Ali to nije slucaj.Geronimo81 wrote:A zasto da se koristi nesto staro 19 g a toliko ljudi prognano i ne vraca se kuci punio 10 g .
Kako nekog da natjeras da se vrati kad se ne zeli da vrati konkretno one koji su dosli iz manji gradova u vece i danas imaju stanove,poslove u tim gradovima.A oni koji bi se mozda vratili nepostoji im nikakva pomoc ni garant dace naci posao .Jednostavno to je tako vec dugi niz godina i treba napraviti popis gdje je ko i ici da se drzava uredi kako bi bila fukcionalna.
- 1gorstak
#208 Re: Ustavne promjene
Ja nikad nisam spominjao potrebu za popisom bez etnicke odrednice, zadrzavam li ja pravo "gadjanja procentima i ciframa".vaca wrote:Kakogod...ali licemjerje je kategorički odbijati popis sa etničkom odrednicom, a stalno se gađati procentima i ciframa u tom smislu. I to se radi ne samo ovdje, već i od strane političara ali i ozbiljnih ljudi ovdje u Federaciji. Dakle ili hajte da se prebrojimo....ili nemaš pravo da potežeš to pitanje.1gorstak wrote:Odlicno. A rjesenje za popis moze biti ....vaca wrote:Zato čekamo popis....da en nagađamo ovako...
Ovo je podforum o politici, a demografska kretanja su korisna kada se definise politicku strategiju. Brojanjem beba i umrlih se ne bave samo ovdje, manji entitet zbog katastrofalnog stanja cak ima savjet za demografsku politiku. Ruzno je, ali politika nije lijepa. I ne samo da se broji bebe, nego se broji i broj samoubistava, u manjem entitetu zivi tek trecina stanovnistva, ali se u njemu godisnje ipak ubije vise lica nego u manjem entitetu. Sve to koristi kako bi se ocijenilo potencijal jedne, druge ili trece politike.vaca wrote:Vidim sada brojite i koliko Srbi djece rađaju!? I to sa dozom likovanja zaključujete da ih je sve manje. Zašto te onda čude stavovi Srba u RS-u? Pa u sve većoj mjeri i nas koji smo još uvijek u Federaciji?
Ja bih volio da se separatisticki faktor moze uvjeriti u potrebu za vezivanjem za drzavu moralnim, pravnim i istorijskim argumentima, ali to ocigledno ne pali, zato se mora spominjati bebe, praznjenje istocne Bosne i iseljavanje. To oni ne mogu relativizirati, pa se mozda urazume.
- vaca
#209 Re: Ustavne promjene
Gađanja i nagađanja su neozbiljna i kose se sa principom argumentacije...koju si spomenuo u postu gore. Ali, hej, ne vjerujem da će te to odvratiti, tako da samo naprijed.
I daj nemoj me nasmijavati, kažeš ovdje se vodi politička diskusija...tema je demografija? A zaključak je...u RS-u je sranje, kod nas je super? I takvo stanje nam odgovara? Živiš li u Federaciji?
I daj nemoj me nasmijavati, kažeš ovdje se vodi politička diskusija...tema je demografija? A zaključak je...u RS-u je sranje, kod nas je super? I takvo stanje nam odgovara? Živiš li u Federaciji?
- 1gorstak
#210 Re: Ustavne promjene
Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Ti mislis da vise nece biti povrataka, ja mislim da hoce. Sada ti trebas objasniti sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc.Geronimo81 wrote:A ovako se ne zatvara kad od deytona nijedna stranka nije nista napravila da se te izbjeglice vrate osim sto su javno govorili da se moraju vratiti i koristili te izbjeglice samo kad su u sukobu sa drugim strankama.1gorstak wrote:Zato sto postoji mogucnost da bi se novim etnickim kljucem zatvorilo vrata povratku. Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Da drustvo gubi nesto zadrzavanjem na kljucu iz 1991, pa u redu. Ali to nije slucaj.
Kako nekog da natjeras da se vrati kad se ne zeli da vrati konkretno one koji su dosli iz manji gradova u vece i danas imaju stanove,poslove u tim gradovima.A oni koji bi se mozda vratili nepostoji im nikakva pomoc ni garant dace naci posao .Jednostavno to je tako vec dugi niz godina i treba napraviti popis gdje je ko i ici da se drzava uredi kako bi bila fukcionalna.
-
Geronimo81
#211 Re: Ustavne promjene
Dobivas tocno mjesto gdje je ko i u kojem gradu zivi itd.Ovako kuce su obnovljene a oni su u drugom gradu rade ili u drugoj drzavi(pa bio on hrvat,srbin ili bosnjak).1gorstak wrote:Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Ti mislis da vise nece biti povrataka, ja mislim da hoce. Sada ti trebas objasniti sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc.Geronimo81 wrote:A ovako se ne zatvara kad od deytona nijedna stranka nije nista napravila da se te izbjeglice vrate osim sto su javno govorili da se moraju vratiti i koristili te izbjeglice samo kad su u sukobu sa drugim strankama.1gorstak wrote:Zato sto postoji mogucnost da bi se novim etnickim kljucem zatvorilo vrata povratku. Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Da drustvo gubi nesto zadrzavanjem na kljucu iz 1991, pa u redu. Ali to nije slucaj.
2 g dati fore da se vrati ko zeli ,popis napraviti i idemo dalje.Rat je bio ucinio svoje napravio velike progone naroda ali je prosao.ko zeli da se vrati nek se vraca nije vise rat da je prijetnja po zivot povratak.Dobivamo ljude koji zive u isto vrijeme u dva grada ili drzave.
- and
#212 Re: Ustavne promjene
napraviti normalan ustav koji će poštovati 2 činjenice-da živimo u bih,i da su u bih svi konstitutivni na cijeloj teritoriji.
- 1gorstak
#213 Re: Ustavne promjene
Ponovo, sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc. Da ponovim, treba nam popis i to sutra, ali zasto insistiras na izmjeni etnickog kljuca ako obojica znamo da je to na stetu Hrvata van Hercegovine ? Mi mozemo napraviti popis, znacemo ko gdje zivi, ali za etnicki kljuc trebamo zadrzati popis iz 1991. Ako mislis da je stetno po nekog, pojasni.Geronimo81 wrote:Dobivas tocno mjesto gdje je ko i u kojem gradu zivi itd.Ovako kuce su obnovljene a oni su u drugom gradu rade ili u drugoj drzavi(pa bio on hrvat,srbin ili bosnjak).1gorstak wrote:Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Ti mislis da vise nece biti povrataka, ja mislim da hoce. Sada ti trebas objasniti sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc.
2 g dati fore da se vrati ko zeli ,popis napraviti i idemo dalje.Rat je bio ucinio svoje napravio velike progone naroda ali je prosao.ko zeli da se vrati nek se vraca nije vise rat da je prijetnja po zivot povratak.Dobivamo ljude koji zive u isto vrijeme u dva grada ili drzave.
- osa
#214 Re: Ustavne promjene
ne, ne mislim da ti smeta sadržaj te boce, jer u krajnjem slučaju on je takav kakav je, pa smetalo to nekom ili ne smetalo, nego čudi me da misliš da ćeš promijenom pakovanja promijeniti sadržaj. i čudi me da uopće pomišljaš da bi srbi na takvo nešto pristali, doduše po mojoj procijeni pristali bi oni i na to, kad bi bilo garancije da je to zadnja promjena što se tiče rs-a u svakom pogledu, ali poznavajući ove naše krajeve i ljude i oni se pitaju "a gdje je tome kraj", tako da vjerujem ni ne pomišljaju dirnuti u dayton na taj način, jer oni su sastavni dio bih.1gorstak wrote:Ti polazis od toga da meni smeta "sadrzaj" te boce, a grijesis. Uopste nije problem to sto neki od tri naroda cini apsolutnu vecinu u nekoj od administrativnih jedinica. Problem je svojatanje tih administrativnih jedinica nazivom i obiljezjem.osa wrote:1gorštak@
vidim da stalno ponavljaš tezu o promjeni imena rs-a kao o nećem presudnom u bih, provjeri taj stav na praktičnom pokusu, naspi ulje u bocu od soka, pa dobro potegni iz iste, vjeruj, nećeš se soka napiti, ali ti ipak pokušaj, možda me iznenadiš.
-
Geronimo81
#215 Re: Ustavne promjene
ma boli me neka stvar po cijoj je steti hrvatskoj,bosnjackoj,srbskoj.Prođe mi pola zivota čekajući da se sredi drzava da se dogovore , da se izbjeglice vrate.13 godina je proslo a mi i dalje na 96 g.rekoh 2 g dati fore nek se vrati ko zeli a ne da ja cekam oce li se oni odluciti da se vrate u svoj grad ili ovaj novi smatraju svojim gradom.Nije to stetno ali kazem ti zelim da se ljudi odluce gdje ce da zive a ne da koriste dva grada i da ovo krene naprijed jer velika vecina tih ljudi nije vise po tim opcinama a ni u drzavi.1gorstak wrote:Ponovo, sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc. Da ponovim, treba nam popis i to sutra, ali zasto insistiras na izmjeni etnickog kljuca ako obojica znamo da je to na stetu Hrvata van Hercegovine ? Mi mozemo napraviti popis, znacemo ko gdje zivi, ali za etnicki kljuc trebamo zadrzati popis iz 1991. Ako mislis da je stetno po nekog, pojasni.Geronimo81 wrote:Dobivas tocno mjesto gdje je ko i u kojem gradu zivi itd.Ovako kuce su obnovljene a oni su u drugom gradu rade ili u drugoj drzavi(pa bio on hrvat,srbin ili bosnjak).1gorstak wrote:Jedno je teoretisati hoce li se neko vratiti ili nece, a sasvim je drugo donijeti zakon koji zatvara vrata povratku. Ti mislis da vise nece biti povrataka, ja mislim da hoce. Sada ti trebas objasniti sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc.
-
popajic
#216 Re: Ustavne promjene
Nece nasi ljudi jednostavna i normalna rjesenja !and wrote:napraviti normalan ustav koji će poštovati 2 činjenice-da živimo u bih,i da su u bih svi konstitutivni na cijeloj teritoriji.
Hoce svako svoj, ogradjeni dio BIH...plemenski mentalitet nadjacava sve ostalo.Sto svi tonemo...nije ni bitno
- 1gorstak
#217 Re: Ustavne promjene
To je taj problem, svakog boli neka stvar za ostale. "Ringispil propadanja" sto bi rek'o Bajic.Geronimo81 wrote:ma boli me neka stvar po cijoj je steti hrvatskoj,bosnjackoj,srbskoj.1gorstak wrote:Ponovo, sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc. Da ponovim, treba nam popis i to sutra, ali zasto insistiras na izmjeni etnickog kljuca ako obojica znamo da je to na stetu Hrvata van Hercegovine ? Mi mozemo napraviti popis, znacemo ko gdje zivi, ali za etnicki kljuc trebamo zadrzati popis iz 1991. Ako mislis da je stetno po nekog, pojasni.
-
Geronimo81
#218 Re: Ustavne promjene
Zelim da se odluce vise a ne pisacu kakicu imas dvije opcije odaberi jednu koju vise volis.1gorstak wrote:To je taj problem, svakog boli neka stvar za ostale. "Ringispil propadanja" sto bi rek'o Bajic.Geronimo81 wrote:ma boli me neka stvar po cijoj je steti hrvatskoj,bosnjackoj,srbskoj.1gorstak wrote:Ponovo, sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc. Da ponovim, treba nam popis i to sutra, ali zasto insistiras na izmjeni etnickog kljuca ako obojica znamo da je to na stetu Hrvata van Hercegovine ? Mi mozemo napraviti popis, znacemo ko gdje zivi, ali za etnicki kljuc trebamo zadrzati popis iz 1991. Ako mislis da je stetno po nekog, pojasni.
- 1gorstak
#219 Re: Ustavne promjene
Pa to se moze usloviti i regulisati ustavom. Svaki bi dalji korak ka reviziji ustava automatski otvarao mogucnost vracanja tog naziva.osa wrote:doduše po mojoj procijeni pristali bi oni i na to, kad bi bilo garancije da je to zadnja promjena što se tiče rs-a u svakom pogledu1gorstak wrote:Ti polazis od toga da meni smeta "sadrzaj" te boce, a grijesis. Uopste nije problem to sto neki od tri naroda cini apsolutnu vecinu u nekoj od administrativnih jedinica. Problem je svojatanje tih administrativnih jedinica nazivom i obiljezjem.
- 1gorstak
#220 Re: Ustavne promjene
Postavio sam jednostavno pitanje :Geronimo81 wrote:Zelim da se odluce vise a ne pisacu kakicu imas dvije opcije odaberi jednu koju vise volis.1gorstak wrote:To je taj problem, svakog boli neka stvar za ostale. "Ringispil propadanja" sto bi rek'o Bajic.Geronimo81 wrote:ma boli me neka stvar po cijoj je steti hrvatskoj,bosnjackoj,srbskoj.
Sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc. Da ponovim, treba nam popis i to sutra, ali zasto insistiras na izmjeni etnickog kljuca ako obojica znamo da je to na stetu Hrvata van Hercegovine ? Mi mozemo napraviti popis, znacemo ko gdje zivi, ali za etnicki kljuc trebamo zadrzati popis iz 1991. Ako mislis da je stetno po nekog, pojasni.
Ti nisi odgovorio nego si rekao kako te boli neka stvar. Sta sada pokusavas ? Voditi konstruktivnu diskusiju ?
-
Geronimo81
#221 Re: Ustavne promjene
Rekoh ti u ranijem postu ne gubi se nista ali nema nikakvog ga smisla praviti jer recimo opcina mostar je imala 24 k srba .Sada ih nema ni 5 % od te cifre .Prodali stanove odselili se itd i sada ja trebam nesto da pravim na proslosti. bio rat 19 godina je mnogo i da nije rata bilo jer nisu isti postoci naroda po gradovima .Zato ti kazem dati 2 god fore da se vrati ko zeli (ako zeli) i nek se novi popis pravi i eto tog tvog zahtjeva ispunjenog o povratku izbjegli u svoje gradove gdje su zivili prije 19 g.Srbi ti nikad nece dopustiti taj popis da se uzima u obzir i zasto da ja cekam da se natezu jos 20 g dok netko ne popusti.Geronimo81 wrote:Postavio sam jednostavno pitanje :1gorstak wrote:Zelim da se odluce vise a ne pisacu kakicu imas dvije opcije odaberi jednu koju vise volis.Geronimo81 wrote:ma boli me neka stvar po cijoj je steti hrvatskoj,bosnjackoj,srbskoj.
Sta gubimo ako i pored novog popisa (kojeg podrzavam) zadrzimo stari etnicki kljuc. Da ponovim, treba nam popis i to sutra, ali zasto insistiras na izmjeni etnickog kljuca ako obojica znamo da je to na stetu Hrvata van Hercegovine ? Mi mozemo napraviti popis, znacemo ko gdje zivi, ali za etnicki kljuc trebamo zadrzati popis iz 1991. Ako mislis da je stetno po nekog, pojasni.
Ti nisi odgovorio nego si rekao kako te boli neka stvar. Sta sada pokusavas ? Voditi konstruktivnu diskusiju ?
- 1gorstak
#222 Re: Ustavne promjene
Odlicno onda. Na tom rjesenju treba insistirati.Geronimo81 wrote:Rekoh ti u ranijem postu ne gubi se nistaGeronimo81 wrote:Postavio sam jednostavno pitanje :1gorstak wrote:
Zelim da se odluce vise a ne pisacu kakicu imas dvije opcije odaberi jednu koju vise volis.
-
Geronimo81
#223 Re: Ustavne promjene
ok i do kada da inzistiras na tom a i sam znas da srbi nece nikad na to pristati. Ja necu na tom inzistirati i da se pitam uradio bi onako kako sam rekao ko zeli nek se vrati ima 2 g pa nek izvoli i odluci a ne da se potezem jos 20 g .u mnogo toga se slazem sa tobom ali sa ovim ne.
- 1gorstak
#224 Re: Ustavne promjene
Do daljnjeg. To je ipak nekakav kompromis. Evo Silajdzic sada hoce da u popisu uopste nema etnicke odrednice, a i strucnjaci EUROSTAT-a kazu da ne treba etnicka odrednica. Sta sad ? Moj stav je kompromisno rjesenje. Ili ti mislis da niko nema pravo na stav osim velikosrpskog faktora ?Geronimo81 wrote:ok i do kada da inzistiras na tom
- vivaldi
#225 Re: Ustavne promjene
Imam pitanje za tebe gorstak.1gorstak wrote:Postavio sam jednostavno pitanje :
Posljednji popis smo imali 91 i taj popis je bio "vazeci" nepunu godinu dana i od tada je jednostavno mrtvo slovo na papiru.
Od 92 pa do 2009 (17 punih godina) u cijeloj BiH manje-vise primjenjuje se odokativno fakticko stanje.
Koji je smisao da 2011 uradis popis i onda pocnes primjenjivat popis star 20 godina, a koji se nije primjenjivao 19 godina????