USA fan page

Post Reply
Avetinho

#2126 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

JohnnyS wrote:
jefferson wrote:
Fudo387 wrote:A sto plaze na Krimu?
Otkud sad to u ovoj prici? :lol:
Pa dobro, nedavno si se registrovao. To je obavezno stivo na temi politika.

:arrow: LINK
E stvarno je antologijski post. Moram ga citirati jos jednom. Samo da napomenem, autor posta sviju ostale voli nazivati "patoloskim lazovima".
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.

Image

Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.
Fudo387

#2127 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

JohnnyS wrote:
jefferson wrote:
Fudo387 wrote:A sto plaze na Krimu?
Otkud sad to u ovoj prici? :lol:
Pa dobro, nedavno si se registrovao. To je obavezno stivo na temi politika.

:arrow: LINK
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jarane, ode mi kafa u nos. :lol:
Aurelia Bronski

#2128 Re: USA fan page

Post by Aurelia Bronski »

Avetinho wrote:Zaboravih: jednom mom prijatelju se desilo, ako ne laze, a ne znam zasto bi. Otisao u Sarajevo na godisnji, sjedi s familijom u "Parku princeva", lijep dan, divan pogled, puklo Sarajevo ispod tebe, dobra klopa, ama milina sve. Kaze konobaru: e da mi se s tobom mijenjat. A konobar ko iz topa: hajd odmah, na nevidjeno.

Konobar izdajica, prodao bi dusu za dolare.
Ma jasta, svi se na nevidjeno mijenjamo, jedni kurve za dolare a drugi kurve za "ono malo duse sto im fali". I svacije nane lete kad nadju travu zastekanu pod jogijem. Vazda ista prica. :roll:

P.S. Usra pricu ovim spomenom Parka Princeva :skoljka:
Avetinho

#2129 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Aurelia Bronski wrote:
Avetinho wrote:Zaboravih: jednom mom prijatelju se desilo, ako ne laze, a ne znam zasto bi. Otisao u Sarajevo na godisnji, sjedi s familijom u "Parku princeva", lijep dan, divan pogled, puklo Sarajevo ispod tebe, dobra klopa, ama milina sve. Kaze konobaru: e da mi se s tobom mijenjat. A konobar ko iz topa: hajd odmah, na nevidjeno.

Konobar izdajica, prodao bi dusu za dolare.
Ma jasta, svi se na nevidjeno mijenjamo, jedni kurve za dolare a drugi kurve za "ono malo duse sto im fali". I svacije nane lete kad nadju travu zastekanu pod jogijem. Vazda ista prica. :roll:

P.S. Usra pricu ovim spomenom Parka Princeva :skoljka:
Sto, jel nesto ne valja.
DoZeN

#2130 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

kosava wrote:Nada se da propadne sto prije da se vrati Carstvo Dusanovo, sve bi oni to mogli u par dana ali ih jebu Ameri, Tesko kume , tesko dok Ameri im kroje kapu.
Ha ha ha ha,da bas je tako, sta je bilo? Ja o Baltomoru ti i o Srbiji? Dusanu? Yes bas Ameri hebu, da da pa ima RS
Pojma ti nemas, :lol: Plaho te vole sto se znojis da ih branis, toliko te vole da su ti Dejton u BIH napravili pa ti drzava stenje HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA
DoZeN

#2131 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

JohnnyS wrote:Nego, forumski Ameri, imam nešto zemlje ovdje u Hercegovini, nekoliko trešnji na njoj, sad ću pokupovat stolova, rakije uvijek ima, pa ako biste bili dobri da me preporučite tom mnoštvu koje je odlučilo iz Amerike emigrirati u BiH, gdje će im duša biti ispunjenija...
Da li ljudi imaju izbor? O tome treba razmisljati, uporedjivati BIH i USA je veoma smjesno.
Hajde neka se popravi u BIH situacija sto se tice ekonomije za 20% pa ces vidjeti kako jedan preko drugoga iz te "uzvisene Amerike" ulijecu u BIH.
Bolan lazu te :) bio sam u St Louisu,Chicagu,LA,Atlanti,Denveru,Seattle,svii zive u USA jer je BIH u banana,neki zbog djece itd
Ja sam to rekao Amerima nekoliko puta,hajde da ekonomija u Mexico,Venecueli,Bosni itd bude kao u USA,hajde da vidimo koliko bi vam onih koji vole USA ostalo u ovoj zemlji?
kosava

#2132 Re: USA fan page

Post by kosava »

Da je babi cuna bila bi djed. To ti je na tom nivou da se popravi ekonomija za jedno 20% :roll:
Jack Be Nimble

#2133 Re: USA fan page

Post by Jack Be Nimble »

DoZeN wrote:
JohnnyS wrote:Nego, forumski Ameri, imam nešto zemlje ovdje u Hercegovini, nekoliko trešnji na njoj, sad ću pokupovat stolova, rakije uvijek ima, pa ako biste bili dobri da me preporučite tom mnoštvu koje je odlučilo iz Amerike emigrirati u BiH, gdje će im duša biti ispunjenija...
Da li ljudi imaju izbor? O tome treba razmisljati, uporedjivati BIH i USA je veoma smjesno.
Hajde neka se popravi u BIH situacija sto se tice ekonomije za 20% pa ces vidjeti kako jedan preko drugoga iz te "uzvisene Amerike" ulijecu u BIH.
Bolan lazu te :) bio sam u St Louisu,Chicagu,LA,Atlanti,Denveru,Seattle,svii zive u USA jer je BIH u banana,neki zbog djece itd
Ja sam to rekao Amerima nekoliko puta,hajde da ekonomija u Mexico,Venecueli,Bosni itd bude kao u USA,hajde da vidimo koliko bi vam onih koji vole USA ostalo u ovoj zemlji?
Pa imas Svabe, Engleze, Norvezane, Svedjanine i ostale cija je ekonomija solidna pa opet dodju u Ameriku da zive jer je njima bolje ovdje. Ili oni barem tako meni tvrde. To mi je uvijek bilo cudno kada plavi Svabo Hans dodje u Ameriku i tvrdi kako mu je bolje nego u njegovoj rodjenoj Njemackoj. Mislim da se za njih sve svede na manji porez ali zato vecina se ipak vrati kada doguraju u penzije.
Kaligula I

#2134 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
...nažalost u BiH se možda i ne vraćaju, ali u razvijenije i sređenije zemlje se itekako vraćaju...ali bez obzira na sve oni nisu sretni...evo jednog banalnog primjera...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Nek dodje kod mene, ja to otprilike svaki drugi dan tako. Koga jebe kad ne zna sam sebi napraviti cejf, posadit tresnju, a pica kakvog hoces. Domaca rakija je extra, ja imam sigurno 7-8 litara, ali brate, i dobrih viskija, piva i sl.
Mozes ti covjeka psolati gdje god hoces, ako on sam en zna organizovati svoj zivot po svom cejfu, dzaba ti i pare i lokacija. Taj isti kada bi se vratio u BiH bi sjedio pod tresnjom samo s tobom, a nikad je on sam ne bi zasadio.
...vrlo sebično sa tvoje strane....želiš nam reći da si ti ta relevantna mjera svih bosanca koji su dosli u SAD...nevjerovatan si...ti si možda i uspio u SAD, ali kao razuman čovjek trebas uvažit mogućnost da ima i onih koji ne rade po predsjednickim parkovima ili eventualno kabinetima...nismo svi istih predispozicija...
Kaligula I

#2135 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:Da Kaligula nije ovo kvotao, ne bih ni vidio ovaj upis. Nigdje one demagogije, nadmenosti. Occupy, je si li to ti?

:roll:
...e moj Cheli, evolucija je neunistiva...dobar je nas Jeff...za njeg ima nade...
jefferson

#2136 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
...nažalost u BiH se možda i ne vraćaju, ali u razvijenije i sređenije zemlje se itekako vraćaju...ali bez obzira na sve oni nisu sretni...evo jednog banalnog primjera...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Nek dodje kod mene, ja to otprilike svaki drugi dan tako. Koga jebe kad ne zna sam sebi napraviti cejf, posadit tresnju, a pica kakvog hoces. Domaca rakija je extra, ja imam sigurno 7-8 litara, ali brate, i dobrih viskija, piva i sl.
Mozes ti covjeka psolati gdje god hoces, ako on sam en zna organizovati svoj zivot po svom cejfu, dzaba ti i pare i lokacija. Taj isti kada bi se vratio u BiH bi sjedio pod tresnjom samo s tobom, a nikad je on sam ne bi zasadio.
...vrlo sebično sa tvoje strane....želiš nam reći da si ti ta relevantna mjera svih bosanca koji su dosli u SAD...nevjerovatan si...ti si možda i uspio u SAD, ali kao razuman čovjek trebas uvažit mogućnost da ima i onih koji ne rade po predsjednickim parkovima ili eventualno kabinetima...nismo svi istih predispozicija...
Nisam relevantna mjera, nego gdje god sam otisao u SAD kod nekoga, uvijek je bilo pice, rostilj, sjedi do 4-5 ujutro i slicno. SJedio sam sa vozacima kamiona, advokatima, doktorima, profesorima itd, svi iz BiH, HR, Srbije, i uvjek je extra bilo.
Tako da je ta njegova prica supljak, i jedino sto mogu zakljuciti je da on ne zna zasaditi tresnju!
Kaligula I

#2137 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

kosava wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Imas Google, ne bi se varao da ima hiljade strucnih radova na ovu temu. Promasiti ne mozes.
...ne treba meni google...mani se demagogije...sve je na svijetu relativno pa i uspjeh...uspjeh prije svega zavisi od date individue, pa tek onda od ambijenta...a individua koja posjeduje dovoljne kapacitete nema razloga da ne uspije i u svojoj sredini...zasto onda ici?...mislim da je ogoroman broj ljudi otisao u Ameriku da bi uspio, ali ih se ogoroman broj i razočarao, jer nije nasao ono sto je trazio...

Ma sta je mjera uspjeha, za nekoga to je imati posao. Za nekog doktorat iz nuklearne fizike, sto se tice kapaciteta i ostanka daj molim te da se otvore granice Bosancima po Bosne bi iselilo prvi mjesec, svako malo tema koliko kosta radno mjesto ovdje ili onde a ti o uspjesima. :-)
...vrlo proziran način pravdanja emigracije...ne bi ti ni ovdje umro od gladi da si ostao...a čisto sumnjam da si se svojim odlaskom ugurao u ameroičku elitu...da jesi ne bi visio na forumu...nesto te ipak muči...željan si svoje rodne grude, pa makar i preko virtualnog 'rata' sa 'mrskim' @Kaligulom i @Chellengerom... :D
Challenger__

#2138 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...e moj Cheli, evolucija je neunistiva...dobar je nas Jeff...za njeg ima nade...
I ja mislim da ima.
Kaligula I

#2139 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

pici wrote:jel to kaligulica naućija kvotat...ako ako, mašHala :thumbup: :mrgreen:
...ti si forumski laksativ...kad tvrdo serem ja samo tebe potražim na forumu...sluzis svrsi...tvoje postojanje ima smisla...nemoj da bi se odjavio morat ću preći na kamilicu ili surutku...neka te...
Kaligula I

#2140 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:Džaba. Ode Džafer iz Bosne, ali Bosna ne ode iz Džafera. Nema kod tebe nikakvog napretka, crni Dažfere.
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: to je to...nisam im zavidan nimalo...kunem se bogom i svojom čašću...čini mi se da oni nama pomalo zavide, ako ni na čemu drugom, a ono na rodnoj grudi...ja njima ni na čemu...centar mog umiverzuma je tamo gdje ja živim, a ne tamo gdje oni žive...nista gore nego kad se opanak popapuči iliti balkanac poamerkanizira...
jefferson

#2141 Re: USA fan page

Post by jefferson »

...vrlo proziran način pravdanja emigracije...ne bi ti ni ovdje umro od gladi da si ostao...a čisto sumnjam da si se svojim odlaskom ugurao u ameroičku elitu...da jesi ne bi visio na forumu...nesto te ipak muči...željan si svoje rodne grude, pa makar i preko virtualnog 'rata' sa 'mrskim' @Kaligulom i @Chellengerom... :D
Kakve veze ima ko s kim prica? Jel to mejra zivota: pa neces umrijeti od gladi? To provincijsko razmiljanje koje ne baca dalje od brda oko rodnog mjesta je razlog sto je BiH tu gdje jeste.
Po tvojoj teoriji jbt, pa ni ljudi iz Etiopije ne moraju ici nigdje? Na kraju, AMericka elita nije bosanska elita koja podrzaumjeva nacionalnu pripadnost, stranacku pripadnost, lokalnu pripadnost. Americka elita i jeste sastavljena od ljudi svakakvih rasa, nacionalnosti itd. To sto ti ne mzoes svojim pogledom dobaciti dalje od prvog brda je sada druga stvar.
Komunikacija sa svojom maticnom drzavom nije znak slabosti, nego NORMALNO ljudsko ponasnje. To ej znak slabosti samo za iskompleksirane idiote kojima su svi krivi za nesto. To nesto ni oni sami ne mogu identifikovati.
Suma sumarum. Drzi se tresnji, i otvori rasadnik. Ocito mozes izvoziti svojim prijateljima.
jefferson

#2142 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:Džaba. Ode Džafer iz Bosne, ali Bosna ne ode iz Džafera. Nema kod tebe nikakvog napretka, crni Dažfere.
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: to je to...nisam im zavidan nimalo...kunem se bogom i svojom čašću...čini mi se da oni nama pomalo zavide, ako ni na čemu drugom, a ono na rodnoj grudi...ja njima ni na čemu...centar mog umiverzuma je tamo gdje ja živim, a ne tamo gdje oni žive...nista gore nego kad se opanak popapuči iliti balkanac poamerkanizira...
Ubi se ti meni objasnjavajuci kako "nema duse" a vamo pricas kako nisi zavidam. Koga bolan boli kurac jesil ti zavidan ili nisi. Svaka prica ti je oko odlaska, zavisti, tresnji, rakije. Ocito te nesto boli, jerbo, svako sebi kroji sudbinu. Neko voli tresnje, neko sljive, neko bukve, neko planinari ne sjedi (ocito ti nemaju duse) itd.
Svijet ne funkcionise onako kako ti hoces. Ako se ne mozes prilagoditi i naci svoju srecu, jbg. Ne pametuj drugima kako je tvoj izbor najbolji.
agnostic_front

#2143 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

Ovaj je zaključio da u Americi nema duše jer je razgovarao sa našim ljudima. Koliki je uopšte procenat naših ljudi u ukupnom stanivništvu da bi oni predstavljali neki faktor?

Jesi li razgovarao sa nekom osobom koja je rođena u Americi i šta ona misli o postojanju duše tamo?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2144 Re: USA fan page

Post by pici »

Kaligula I wrote:
pici wrote:jel to kaligulica naućija kvotat...ako ako, mašHala :thumbup: :mrgreen:
...ti si forumski laksativ...kad tvrdo serem ja samo tebe potražim na forumu...sluzis svrsi...tvoje postojanje ima smisla...nemoj da bi se odjavio morat ću preći na kamilicu ili surutku...neka te...
šHo si neurozan yesil jeo Ćevapa danaske il si se zaglaviJo na ĆuĆavcu :mrgreen:
jefferson

#2145 Re: USA fan page

Post by jefferson »

pici wrote:
Kaligula I wrote:
šHo si neurozan yesil jeo Ćevapa danaske il si se zaglaviJo na ĆuĆavcu :mrgreen:
Ma mozda se covjek tresanja najeo :lol:
agnostic_front

#2146 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

:lol: :lol: :lol: :lol:
pici

#2147 Re: USA fan page

Post by pici »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:...e moj Cheli, evolucija je neunistiva...dobar je nas Jeff...za njeg ima nade...
I ja mislim da ima.

šHo se tiĆe evolucije vas dvojCa ste zaglavili tamo neĐŽe oko HomoErektusa :mrgreen:
JohnnyS

#2148 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

Ajmo za sve dušom bogate...

:sretan: :sretan: :sretan:
pici

#2149 Re: USA fan page

Post by pici »

Image
Kaligula I

#2150 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

Aurelia Bronski wrote:
Kaligula I wrote:...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Pa dobro, realno gledajuci, poveliki broj BH stanovnistva ovaj scenario takodjer SAMO moze sanjat'(ako je vjerovati stalnim humanitarnim apelima te svojim ocima koje gledaju ljude kako se prehranjuju iz kontejnera).
...također i u Americi...nigdje nije savršeno...sve je do individualnih sposobnosti...ima i ovdje uspješnih ljudi...druga je stvar sto smo pretrpjeli par svjetskih i lokalnih ratova, a Ameri ni jedan...oni bi prvog nestali sa lica zemlje...
Post Reply