Ukrajina

Post Reply
Alfons Kauders

#15876 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:ljudi bola.....ne znam cemu svadje i rasprave? iste rasprave stotinama stranica. ko jedni dobri a drugi nisu. ma dajte bola..... vecina nas ovdje bi trebalo da smo na istoj strani i svi mi nekako navijamo da neprijatelji bosne i hercegovine izgube.
pa ljudi, za ne vidite da je ovo za nas win-win situacija. nek se kolju i jedni i drugi, navijajte za obje strane i podrzite ih u ratovanju.
Slazem se. Sto vise kuhanja odgovara nama, ali opet navijam za Ukrajince onako reda radi. Uvijek sam navijao i uvijek cu navijati za one koji pucaju na cetnike.
Challenger__

#15877 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Danguba wrote:Svasta Interpol primi kao prijavu dok se nisu uvjerili da ''neki'' vole lagati. :izet:
Kao patološki lažovi Kerry i Obuma?

_____

- Ministarstvo odbrane RF traži od SAD da pokažu snimak koji inkriminiše milicije i preuzmu pravnu odgovornost za svoje tvrdnje:

Kao i u sirijskom slučaju, ne daju se dokazi, samo svakodnevne korekcije inicijalne optužbe. Zašto? Biće da im istina ne odgovara.

- U međuvremenu, dok američka administracija ne pruža dokaze za teze koje je iznio Kerry i Obuma, na netu je osvanuo snimak ispaljenja BUK-a. Prema tvrdnjama postavljača, pozicija, ukrajinske snage:

_______

Biće zanimljivo gledati da li će "svemoćne" SAD i dalje kriti svoj snimak (koji po svemu sudeći inkriminše snage hunte) ili će prepustiti vremenu da nad ovom tragedijom padnu "snjegovi ruzmarin i šaš".
AleksoMKD

#15878 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image
Image
Image
Image

http://www.youtube.com/watch?v=_9iCq0k0PEY#t=122
Posle unistavanja 79-te brigade sada je pod velikim pritiskom 72-ga. (ne mogu da ubacim youtube prozor)
Isti slucaj izgleda, opkoljeni bez goriva, Ruski dron ih locira pa sledi strasan artiljeriski udar.

Image
Izgleda da je na 2:00 unisteni tenk ovaj, po natpisu na topu. Slika je pre pocetka Ukrajinske ofanzive.

Image
Mali Ruski dron kakve koriti pro-Ruska ekipa.
AleksoMKD

#15879 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Challenger__ wrote:
- U međuvremenu, dok američka administracija ne pruža dokaze za teze koje je iznio Kerry i Obuma, na netu je osvanuo snimak ispaljenja BUK-a. Prema tvrdnjama postavljača, pozicija, ukrajinske snage:

Chelli, ovo je sa igrice Lock-On.

Image
Image
Severnodonjeck.
mirsek

#15880 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:
Danguba wrote:Svasta Interpol primi kao prijavu dok se nisu uvjerili da ''neki'' vole lagati. :izet:
Kao patološki lažovi Kerry i Obuma?

_____

- Ministarstvo odbrane RF traži od SAD da pokažu snimak koji inkriminiše milicije i preuzmu pravnu odgovornost za svoje tvrdnje:

Kao i u sirijskom slučaju, ne daju se dokazi, samo svakodnevne korekcije inicijalne optužbe. Zašto? Biće da im istina ne odgovara.

_______

Biće zanimljivo gledati da li će "svemoćne" SAD i dalje kriti svoj snimak (koji po svemu sudeći inkriminše snage hunte) ili će prepustiti vremenu da nad ovom tragedijom padnu "snjegovi ruzmarin i šaš".
Evo uzvracaju udarac.
http://www.advance.hr/vijesti/sad-tvrdi ... iljerijom/
S argumentom da čitav svijet zna da su avion srusili pobunjenici i da zbog toga ne mora predočiti nikakve dokaze. :D
Alfons Kauders

#15881 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote:
Challenger__ wrote:

Chelli, ovo je sa igrice Lock-On.

Image
Image
Severnodonjeck.
wahahahahaaaaaa analiticar misli da meteoroloski sateliti pice oko planete i snimaju stream - i to rezoluciji od nekoliko terapiksela, pa se moze nauzmati na livadu u istocnoj Ukrajini sa 36,000km :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#15882 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:Evo uzvracaju udarac.
http://www.advance.hr/vijesti/sad-tvrdi ... iljerijom/
S argumentom da čitav svijet zna da su avion srusili pobunjenici i da zbog toga ne mora predočiti nikakve dokaze. :D
Sve što trebaju da urade je da međunarodnoj zajednici predoče snimak iz svog satelita. To od njih traži rusko ministarstvo odbrane, to od njih očekuje međunarodna zajednica.

Pošto snimak ne daju, a teze mijenjaju na dvenoj bazi, zaključak se nameće sam po sebi.
Alfons Kauders

#15883 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

“Those who don't know history are doomed to repeat it."

AleksoMKD

#15884 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Alfons Kauders wrote: wahahahahaaaaaa analiticar misli da meteoroloski sateliti pice oko planete i snimaju stream - i to rezoluciji od nekoliko terapiksela, pa se moze nauzmati na livadu u istocnoj Ukrajini sa 36,000km :lol: :lol: :lol:
Ono da budemo iskreni, snimke onolikih ruskih tenkova i helikoptera pre nekoliko meseci uz granicu su bile vrlo jasne. Ameri kazu da imaju satelitske snimke ispaljivanja ali ih ne pokazuju.

Da ih pokazu mogu zakopato ove bez problema, zasto ih ne pokazu stvarno? Ja sumnjam da je 90% avion oborila pro-Ruska ekipa ali jebiga i ovi seruckaju za sada.

Inace Lock-On je super igrica koja igrom slucaja obradjuje konflikt izmedju Rusije, Ukrajine, Gruzije i NATO pakta :D
Jedna od tezih simulacija koje sam igrao.
Gojeni H

#15885 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

dječak sa šibicama wrote: Mom "cetnickom umu" Strelkov i Abu Hamza su isti par govana.
Mislim da nam je to odavno jasno.
insomnia78

#15886 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:
pismo-nosa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kako vole reci pojedinci sa ovog foruma, "padaju maske".

Sve lafo multikulti, ali Strelkov krvolocni cetnik, a Abu Hamza bosanski patriJota.
pa za razliku od ruskog krstaškog teroriste i zločinca koji je NAPADAO Bosnu, Ebu Hamzu ju je BRANIO. znam da tvom četničkom umu je bliži Rus, pa makar i sa krvavim rukama do lakata dok s druge strane uživaš u činjenici da nepravedni i tiranski sud BiH još uvijek drži nevinog Hamzu u zatvoru u ulici Draže Mihajlovića u Lukavici, i kako je kazano na zadnjem ročištu, samo zato što mu u porodici niko ne radi ! :shock:

http://saff.ba/skandalozno-dragan-mekti ... od-sadake/
Mom "cetnickom umu" Strelkov i Abu Hamza su isti par govana.

Zajedno sa portalom kojeg citiras.
Ajde, a da su ratovali u "oluji" tada bi bili heroji?
Kad HV u "oluji" zaspe granatama sve sto se mice na "separatistickoj" strani to je onda ok?
Kad u toku "oluje" u glavnom stabu HV kao i na terenu imas CIA- operativce, isti su svjedocili u korist Gotovine, to je uredu dok je u Ukrajini to sasvim druga stvar jel de?
Nesto te ne vidim da places nad civilima "srpske krajine" koje "oluja" otpuha sto granatama sto zamolbom, ne vidim te da places nad onim starcima koji ne stigose da se "humano presele" pa ih Gotovinini preselise u vjecna lovista

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
hrastov žižak

#15887 Re: Ukrajina

Post by hrastov žižak »

Nesto te ne vidim da places nad civilima "srpske krajine" koje "oluja" otpuha sto granatama sto zamolbom, ne vidim te da places nad onim starcima koji ne stigose da se "humano presele" pa ih Gotovinini preselise u vjecna lovista
dok pravednici s tvoje strane to rade sprdajući se sa prizivanjima traktorijade. meščini da to nisi osuđivo, možda se varam.
p.s. da ne bude zabune, ne mislim da je Abu Hamza zločinac
Last edited by hrastov žižak on 25/07/2014 17:08, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#15888 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote:
Alfons Kauders wrote: wahahahahaaaaaa analiticar misli da meteoroloski sateliti pice oko planete i snimaju stream - i to rezoluciji od nekoliko terapiksela, pa se moze nauzmati na livadu u istocnoj Ukrajini sa 36,000km :lol: :lol: :lol:
Ono da budemo iskreni, snimke onolikih ruskih tenkova i helikoptera pre nekoliko meseci uz granicu su bile vrlo jasne. Ameri kazu da imaju satelitske snimke ispaljivanja ali ih ne pokazuju.

Da ih pokazu mogu zakopato ove bez problema, zasto ih ne pokazu stvarno? Ja sumnjam da je 90% avion oborila pro-Ruska ekipa ali jebiga i ovi seruckaju za sada.

Inace Lock-On je super igrica koja igrom slucaja obradjuje konflikt izmedju Rusije, Ukrajine, Gruzije i NATO pakta :D
Jedna od tezih simulacija koje sam igrao.
Problem je sto je "snimak" sirok pojam i sto se gubi u prevodu. Snimak, poput ovog iz Lock On, sigurno nemaju. Ako imaju ista, imaju samo IC detekciju lansiranja rakete ili ELINT podatke koji ce pokazati aktivaciju radara itd.
AleksoMKD

#15889 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Alfons Kauders wrote: Problem je sto je "snimak" sirok pojam i sto se gubi u prevodu. Snimak, poput ovog iz Lock On, sigurno nemaju. Ako imaju ista, imaju samo IC detekciju lansiranja rakete ili ELINT podatke koji ce pokazati aktivaciju radara itd.
Pa nek pokazu i to.
Ovako je rekla-kazala maltene na nivou dokaza za Iracko oruzje za masovno unistavanje.

Inace na Lock-On se mozete boriti na bilo kojoj strani i "oslobadjati" Krim od NATO agresora ili od Ruskih osvajaca :D
Skroz do jaja igrica i teska u pm. Jojstick ti treba sa minimum rotacijom ako ne i pedale za kormilo.
Last edited by AleksoMKD on 25/07/2014 17:25, edited 1 time in total.
jastuk1

#15890 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Alfons Kauders wrote:
karanana wrote:ljudi bola.....ne znam cemu svadje i rasprave? iste rasprave stotinama stranica. ko jedni dobri a drugi nisu. ma dajte bola..... vecina nas ovdje bi trebalo da smo na istoj strani i svi mi nekako navijamo da neprijatelji bosne i hercegovine izgube.
pa ljudi, za ne vidite da je ovo za nas win-win situacija. nek se kolju i jedni i drugi, navijajte za obje strane i podrzite ih u ratovanju.
Slazem se. Sto vise kuhanja odgovara nama, ali opet navijam za Ukrajince onako reda radi. Uvijek sam navijao i uvijek cu navijati za one koji pucaju na cetnike.
Jedini problem tog navijanja je što su Ukrajinci u ovom sukobu baš pravi uber četnici, a to su i dokazali, dokazali, dokazali milion puta od zimus. A pro rusi dođu nešto kao teritorijalna odbrana.
AleksoMKD

#15891 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image

T-64 pro-Ruskih milicija.

Ovi tenkovi su dizelasi pa nije problem gorivo.
insomnia78

#15892 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

jastuk1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jedini problem tog navijanja je što su Ukrajinci u ovom sukobu baš pravi uber četnici, a to su i dokazali, dokazali, dokazali milion puta od zimus. A pro rusi dođu nešto kao teritorijalna odbrana.
Ne znam na cijoj su strani dobrovoljci iz srbije, isti oni koji su harali po BiH i Kosovu

detroit-mercy

#15893 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Black swan wrote:logika nekih forumaša

amerika podržava nacibandu u ukrajini zarad sopstvenih interesa a protiv konačnog cilja rusija
pakaš bio na strani ubica u bosni 1992.
Analiticar :mrgreen: o kom imperijalizmu ti pricas :mrgreen: . Kad te je upitalo o Hrvatskoj, ond pricas o poglavnikovoj mudrosti (da te ne citiram) i kako je iskoristio trenutne odnose u svijetu i oslobodio Rvacku sa samo 120 poginulih ljudi i zaboravljas dodati 250k protjeranih svojih gradjana :mrgreen: .
Mada se zna da bi krivousti kurac oslobodio da ga nije podrzala Danke Deutschland i Imperija Zla sa svojim umirovljenim generalima koji su fakat razradili plan Oluje, proslijedili satelitske snimke srpskhi polozaja i jos dodatno pomogli kod ustroja HVa.
I ovdje nam pricas o nekom imperijalizmu :mrgreen: .
Licis mi na one studente sa FPN ili Filozofskog dugih kosica i jarecih bradica koji uz klipacu Sarajevsko na kruzocima raspravljaju od smislu zivota i globalnim odnosima u svijetu :skoljka: .
detroit-mercy

#15894 Re: Odg: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
Alfons Kauders wrote:
Black swan wrote:logika nekih forumaša

amerika podržava nacibandu u ukrajini zarad sopstvenih interesa a protiv konačnog cilja rusija
pakaš bio na strani ubica u bosni 1992.

Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
PItaj ga jel protiv Amerike i imperijalista u slucaju Rvacke :mrgreen: .
Challenger__

#15895 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Antimobilizacijski protesti na zapadu Ukrajine: "neka ratuju oni koji su bili na Majdanu!"

5 0 5

#15896 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__

#15897 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Dokument Državne bezbjednosti (SBU) Ukrajine:

Image

"od 14. do 19. jula smo imali 3.473 dezertera iz armije"
Last edited by Challenger__ on 25/07/2014 17:46, edited 1 time in total.
insomnia78

#15898 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Jel ovo iz Medal of honor

daxon

#15899 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Challenger__ wrote:Antimobilizacijski protesti na zapadu Ukrajine: "neka ratuju oni koji su bili na Majdanu!"

A ko će blejati i smrditi na Majdanu po cijeli dan, valja čuvati Majdan i terorisati građane Kijeva koji ne misle kao bleje sa Majdana.
Challenger__

#15900 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Čitao sam članke iz srca Kijeva u kojima građani pišu kako su oni koji su na proteste pozvali seljake iz Galicije sasvim zaboravili na njih. Sada ti seljaci spavaju po šatorima, sade luk i krompijaaaar ( :-D ) po okolnim parkovima i gaje kokoši i svinje.

Primili se na Kijev.
Post Reply