Umro Šefik Lojo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

downtoearth

#26 Re: Umro Šefik Lojo

Post by downtoearth »

pa zar ima neko ko misli da je ovako nešto normala naravno ko ima nesto u glavi i ko je pismen koliko toliko
Ne kontam, šta?
Terenc

#27 Re: Umro Šefik Lojo

Post by Terenc »

Tamo gdje cemo svi otici ne nosi se nista odavde(npr.plata 20.000.kupljena diploma itd...)
downtoearth

#28 Re: Umro Šefik Lojo

Post by downtoearth »

otkud sad to? maloprije neko reče: plata 5000, radnicima milja? I diplomirao je na Mašinskom fakultetu prije nego što sam se rodio.
downtoearth

#29 Re: Umro Šefik Lojo

Post by downtoearth »

maloprije neko reče: plata 5000, radnicima milja i nesto. gdje jos ima tako male razlike u platama medju direktorom i radnicima. disa BH Telekom 15000 plate a nije neka sjajna dobit firme. A diplomirao je prije nego što sam se ja rodio
in33sa

#30 Re: Umro Šefik Lojo

Post by in33sa »

Lojo direktor FDS-a postao `92 godine?

ako je istina, svaka daljnja rasprava je suvisna.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31 Re: Umro Šefik Lojo

Post by pici »

ne lupetajte i ne sirite ne istine o covjeku koji je valjao zlata radnicima FDS-a :x

Imao je najznačajniju ulogu u razvoju Fabrike duhana Sarajevo i njegovo ime veže se uz uspjeh i razvoj ovog kolektiva, u koji je došao 1969. godine. U njemu je prošao kroz sve radne cjeline, od rukovodioca montaže nove tehnologije, Službe održavanja mašina i uređaja, inžinjera u Službi razvoja, rukovodioca konstrukcionog biroa, direktora pojedinih organizacijskih dijelova, do direktora fabrike.

Svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinio je stalnom usponu FDS-a, afirmirajući se kao uspješan i cijenjen privrednik.

nije zasjeo po partijskoj duznosti ko mnogi danasnji direktori a rahmetli Sefik Lojo je bio direktor prije 92 tako da pojedini mogu da crknu od muke pogotovo oni koji su pokusavali po nalogu stranackih politicara da podmecu peticije da fabrika postane 100 % vlasnistvo drzave(stranki) :x poznajem dosta obicnih ljudi(radnika)koji sada imaju kuce,stanove, dobra kola,penzije itd zahvaljujuci dionicama i plati u FDS.
Tesssa

#32 Re: Umro Šefik Lojo

Post by Tesssa »

pici wrote:Imao je najznačajniju ulogu u razvoju Fabrike duhana Sarajevo
pretjera ga ti malo :roll:
pici

#33 Re: Umro Šefik Lojo

Post by pici »

Tesssa wrote:
pici wrote:Imao je najznačajniju ulogu u razvoju Fabrike duhana Sarajevo
pretjera ga ti malo :roll:
pretjero ne pretjero ja sam jedan od onih koji moze da zahvali Loji na dionicama koje sam naslijedio od svoga oca,a mati penziju i to vise nego odlicnu,a ima takvih koliko hoces.......neznam dali je ikoga zahebo al da je pomogo znam ih dosta prema tome ne lupetam pisem cinjenice a ne proizvoljno kako ko procita od SDA i SBiH politickih lopova.
Tesssa

#34 Re: Umro Šefik Lojo

Post by Tesssa »

mislim, u redu, ne osporavam, ali jos uvijek ne mislim da je Lojo najzasluzniji za razvoj FDS-a. Bilo je ljudi i prije njega, koji su uradili mnogo mnogo za tu fabriku :roll:
pici

#35 Re: Umro Šefik Lojo

Post by pici »

Tesssa wrote:mislim, u redu, ne osporavam, ali jos uvijek ne mislim da je Lojo najzasluzniji za razvoj FDS-a. Bilo je ljudi i prije njega, koji su uradili mnogo mnogo za tu fabriku :roll:
ama,sta je bilo prije 20,30 godina niko ne spori tadasnje direktore i menađere ali pod pritiskom naci stranaka izboriti nesto sto je Lojo izborio......samo moze ljudina i sposoban covjek.Dali je on nesto profitiro hallal mu bilo jer nije zgrabio samo za sebe i za naci lobi.
olensoner

#36 Re: Umro Šefik Lojo

Post by olensoner »

dzaba su mu sad svi milioni i avioni kad je on sad na onome svijetu, ma da ne osporavam da se brinuo o radnicima itd. svi znamo kakve su plate u fds...
Chairman

#37 Re: Umro Šefik Lojo

Post by Chairman »

Sram bilo vas sto pljujete koga god se spomene na ovom forumu.Ljubomorni kompleksasi,svi vam krivi sto ste vi niko i nista!Covjek je radio za dobrobit fabrike i radnika.Ako je uzeo i za sebe,neka je...zasluzio je to boreci se za toliki broj radnika i obezbjedjujuci im plate,penzije i dionice u firmi.
Post Reply