Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
thepatriot

#176 Re: Satovi

Post by thepatriot »

Kupio moj stari Seiko 5 ko fol original, kad ono za pet dana spadoše mu kazaljke, drama... :lol:
Dwndler

#177 Re: Satovi

Post by Dwndler »

thepatriot wrote:Kupio moj stari Seiko 5 ko fol original, kad ono za pet dana spadoše mu kazaljke, drama... :lol:
Zar s danasnjim cijenama Seiko 5 satova, se nekome isplati kopirati te satove???
Ako hoces orginal za starog imam ovaj Seiko 5, jeftino, pravo, ko za tebe 8-)

Image
thepatriot

#178 Re: Satovi

Post by thepatriot »

@ Zar s danasnjim cijenama Seiko 5 satova, se nekome isplati kopirati te satove???
Ako hoces orginal za starog imam ovaj Seiko 5, jeftino, pravo, ko za tebe

Hvala ti, al to je bilo prije 5-6 godina 8-)
ministry_

#179 Re: Satovi

Post by ministry_ »

Imao ovaj preskupo za mene..da mi neko ruku otkine radi sata prodao za 1350,00KM

http://www.watchsource.eu/gallery/breit ... -b01-1.jpg
zeko071

#180 Re: Satovi

Post by zeko071 »

ministry_ wrote:Imao ovaj preskupo za mene..da mi neko ruku otkine radi sata prodao za 1350,00KM

http://www.watchsource.eu/gallery/breit ... -b01-1.jpg
a inace, koliko kosta nov?
BlackCaviar

#181 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Prvo pozdrav svim forumašima. Imam dva pitanja:

1.
Imam jedno pitanje za one koji imaju radio controlled sat. Da li signal dopire do mjesta gdje zivite ( grad navedite )

2. je zapravo molba :)

Može li neko navesti urarske radnje gdje se prodaju ove marke: Tissot, Citizen, Casio, Suunto, Hamilton ( citizen i suunto me najviše zanimaju) i da, uslov je da na izlogu ne stoje po dva primjerka :-D

Hvala!
O'zone
Globalni moderator

#182 Re: Satovi

Post by O'zone »

BlackCaviar wrote:Prvo pozdrav svim forumašima. Imam dva pitanja:

1.
Imam jedno pitanje za one koji imaju radio controlled sat. Da li signal dopire do mjesta gdje zivite ( grad navedite )

2. je zapravo molba :)

Može li neko navesti urarske radnje gdje se prodaju ove marke: Tissot, Citizen, Casio, Suunto, Hamilton ( citizen i suunto me najviše zanimaju) i da, uslov je da na izlogu ne stoje po dva primjerka :-D

Hvala!
Imaš u BBi centru Tissot. Longines i Jaques Lemans i imaš Casio isto u BBi samo druga radnja. Koliko znam a poprilično sam siguran Suunto nemaš u BiH Citizen se može nači tu i tamo po neki ali pošto nema direktnog uvoznika to je po par komada razbacanu u čitavom gradu Hamilton i ako najstarija američka kompanija nije kod nas zastupljena do sad ih vidio par komada kod ljudi koji su ih večinom uzeli u inostranstvu. Ako ti još šta treba posebno oko prve tri marke tu sam :D

Da se dopunim za prvo tvoje pitanje nemam niti jedan radio controlled sat ali od par ljudi koji ih imaju sam čuo da nemaju funkcije samo podešavanja ovdje dok recimo zidni satovi sa tom funkcijom nakon stajanja 24 sata na balkonu mogu da prime signal i da se samo podese :-)
BlackCaviar

#183 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

:x Pa nemamo ni Suunto dilera, a ni signal ne dopire :x Zaboravio sam navesti još Seiko, ali pretpostavljam da ima u BBI-centru.

Mogu li te zamoliti za još nešto? Možeš li mi napisati cijene ( ako znaš ) sljedećih modela kod nas, na netu nisu svugdje iste informacije:

Seiko diver 200-300m npr. Monster
Tissot PRC200
Citizen Nighthawk
Casio Riseman
Seiko (automatic neki, ali da nije Seiko 5)

Hvala!
O'zone
Globalni moderator

#184 Re: Satovi

Post by O'zone »

BlackCaviar wrote::x Pa nemamo ni Suunto dilera, a ni signal ne dopire :x Zaboravio sam navesti još Seiko, ali pretpostavljam da ima u BBI-centru.

Mogu li te zamoliti za još nešto? Možeš li mi napisati cijene ( ako znaš ) sljedećih modela kod nas, na netu nisu svugdje iste informacije:

Seiko diver 200-300m npr. Monster
Tissot PRC200
Citizen Nighthawk
Casio Riseman
Seiko (automatic neki, ali da nije Seiko 5)

Hvala!
Imaš PM :D
ahuseino

#185 Re: Satovi

Post by ahuseino »

Vidje li iko ovaj sat od pola miliona doloresa??? :zoka:

Evo nosa ga Rafa s ponosom na finalu French Opena.

http://www.men-access.com/rafael-nadal- ... ng-tennis/
Image
Nono01

#186 Re: Satovi

Post by Nono01 »

Pozdrav svim satoljupcima!

Evo da se uključim u diskusiju, vidim da je netko bio upitao za Seiko Monster , pa ako ga zanima može pročitati moju recenziju: nema reklama

I moja druga recenzija: nema reklama
BlackCaviar

#187 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Nono01 wrote:Pozdrav svim satoljupcima!

Evo da se uključim u diskusiju, vidim da je netko bio upitao za Seiko Monster , pa ako ga zanima može pročitati moju recenziju: nema reklama

Ccc... Nono, to ti dosadio portal? :lol: 8-)
I hvala za ovo, to nisam dosad našao na portalu :-D
makkaj

#188 Re: Satovi

Post by makkaj »

pozdrav!imam jedan stari sat marke Helvetia, naslijedio ga...može li mi neko reči nešto više o ovim satovima
kween

#189 Re: Satovi

Post by kween »

zna li neko gdje ima guess satova malo veci izbor gdje god odem samo 2,3 vrste ..a sve sam obisla u sarajevu bbi,merkator ona nova radnja,kod trznice,wisa,merkur ,robot,one radnjice u gradu sve klasika..a vidjela sam sat na drugom forumu cini mi se kupljeno u zg il sl jos je stariji model ..
dal zna neko mozda u banja luci kakva je situacija posto idem tamo slj sedmice il ovde jos neko mjesto ako sam propustila..
Nono01

#190 Re: Satovi

Post by Nono01 »

BlackCaviar wrote:
Nono01 wrote:Pozdrav svim satoljupcima!

Ccc... Nono, to ti dosadio portal? :lol: 8-)
I hvala za ovo, to nisam dosad našao na portalu :-D

:D :thumbup:
BlackCaviar

#191 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

makkaj wrote:pozdrav!imam jedan stari sat marke Helvetia, naslijedio ga...može li mi neko reči nešto više o ovim satovima
Možda ovo pomogne 8) : nema reklama :-)
makkaj

#192 Re: Satovi

Post by makkaj »

prijatelju nedaju ti da stavljaš te linkove...može na pp :-D
BlackCaviar

#193 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

makkaj wrote:prijatelju nedaju ti da stavljaš te linkove...može na pp :-D
Znam. Vidio sam kod Noninog posta. Samo sam stavio ovo " nema reklama " :lol: :thumbup:
Nono01

#194 Re: Satovi

Post by Nono01 »

probaj www.google.com

Ups , nema reklama :lol:
makkaj

#195 Re: Satovi

Post by makkaj »

Nono01 wrote:probaj http://www.google.com

Ups , nema reklama :lol:
o mudracu hvala ti na ovom neiscrpnom izvoru informacija :lol: :sax:
anonimni clan

#196 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Sitnica
300 000 Eura :D :D

Image
Dwndler

#197 Re: Satovi

Post by Dwndler »

makkaj wrote:pozdrav!imam jedan stari sat marke Helvetia, naslijedio ga...može li mi neko reči nešto više o ovim satovima
Ja kad imam nekih pitanja vezanih za satove obicno uslikam sat, jos bolje je ako ga otvoris,ap i mehanizam uslikas i onda trznem poruku na WUS forum http://forums.watchuseek.com/forumdisplay.php?f=11, gdje se treba registrovati,ali sta je tu je:-)
Inace, sama marka je kvalitetna svicarska marka, koja je dozivjela vrhunac tamo negdje sezdesetih (pretpostavljam), kao i mnoge drug marke, koje su propale dolaskom jeftinih kvarcnih satova. Ja licno imam par komada, a treba mi uskoro i doci jedna. Radili su pilotske satove za Luftwaffe, dok im je glavnokomadujuci imao specificne, a za to vrijeme garant normalne, brkove :D
Slobodno se javi na PP ili poslati slike,pa cu ti probat pomoc koliko mogu.
mayab

#198 Re: Satovi

Post by mayab »

Gdje nabaviti narukvicu (plastičnu) za ZZero sat, nikakav poseban i skup model nije u pitanju, običan digitalni ZZero sat vodootporan, kojeg ne skidam sa ruke dok sam na moru!
Već 4 godine me izvrsno služi, ali eto, ta plastična narukvica je svoje odslužila!
Poznata su mi iskustva vlasnika Casio sličnih satova gdje je narukvica,kao prvo nenormalno skupa spram cijene sata, a kao drugo, zapravo nedobavljiva!
hopi

#199 Re: Satovi

Post by hopi »

imam jedo pitanje u vezi sata kojeg sam dobio. Što se tiče satova pojma nemam, pa ako može neko reći o kojem je modelu riječ, marka ili šta već, neka informacija, jeli "no name" ili nije.
Na satu piše: Aqua man, ispod toga quartz, water resistant i to je sve. Ide i slika

Image
hopi

#200 Re: Satovi

Post by hopi »

dupli
Post Reply