Ukrajina
- drug_profi
#203851 Re: Ukrajina
Btw navodno postojala online peticija da se srbija opet preventivno bombarduje.
Nekih 19 miliona potpisa imala prije nego je obrisana.
Nekih 19 miliona potpisa imala prije nego je obrisana.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#203852 Re: Ukrajina
Ovo već postaje šprdanje hehedrug_profi wrote: ↑26/07/2024 10:24 Americka vlada pronasla gresku u racunovodstvu, pa se pojavilo 2 milijarde dolara neisporucenog oruzja municije.
SpoilerShow
- Čitalac
#203854 Re: Ukrajina
Bogdan Krotevič Tavr o situaciji na frontu, greškama, Sodolu, sabotiranju Zalužnog...

Tijekom snimanja ovog intervjua, načelnik stožera brigade Azov Bogdan Krotevič je vidno nervozan…
- U kolovozu će biti godina dana otkako brigada Azov stoji u Serebrjanskoj šumi. Kad smo prvi put ušli, neprijatelj je bio jači. Sada smo potpuno nadjačali neprijatelja u svim sredstvima, ljudstvu, opremi, FPV dronovima i svemu ostalom. I sve to samo zahvaljujući učinkovitom planiranju i upravljanju. Ali suočeni smo sa situacijom u kojoj neke brigade ne upravljaju dovoljno učinkovito svojim osobljem. A kad dobiju dodijeljeno ljudstvo [jedinice koje se privremeno prebacuju u druge brigade], počinju biti bezobrazni. To je problem naše vojske, to se ne može prešutjeti. Ne znamo se boriti s pridodanim jedinicama.
- FPV dronovi se moraju razvijati u svakoj jedinici. FPV-ovi su važni i za napadačke i za obrambene akcije. Također, ono što je stvarno potrebno su oklopna vozila koja mogu raditi noću. Obično radimo noću. Jer tehnički, što se tiče termovizije i noćnih nišana i uređaja za osmatranje, nadmašujemo neprijatelja. I mi to iskorištavamo. Na svakoj poziciji imamo termovizijski uređaj…
- Naša kontraofanziva bila je idiotska. Napadati pet linija obrane je moronski. Ne znam, možda je trebalo da se zapalim ispred Vrhovne Rade kako bi me čuli: "Gledajte, tamo gdje je pet linija obrane neprijatelja, ne vrijedi napadati!“ Ne ubija toliko rat, već takav totalni idiotizam. Ne mogu nikoga kriviti za odluku da napada na tom pravcu. Vjerojatno je bilo savjetovanje, vjerojatno je netko bio za, netko protiv, pa je donesena odluka kakva je donesena…
– Rusi su nas uvijek uspiju uhvatiti u gaćama, oprostite na izrazu...Koliko nam još treba padati linija, koliko još ruskih ofenziva treba da shvatimo da ne trebamo podcjenjivati neprijatelja? Neprijatelj nas uspijeva iznenaditi, čak i kad je to očito. Nakon zarobljeništva napisao sam, a ta ideja mi je sinula u Lefortovu [ruski okupatori su Kroteviča držali u zatvoru u Lefortovu] da je rat niz grešaka, a pobjeđuje onaj tko ih napravi manje. Mi manje griješimo, to je činjenica. Ali oni i dalje napreduju jer imaju više resursa. Trebaju nam pametne glave na rukovodećim mjestima…
– U vojnom i političkom vrhu rečeno je da će Redis (Denis Proponeko) biti uključen u planiranje operacija. I ne samo on, puno je zapovjednika koje treba uključiti. To obećanje nije održano. To nije rekao predsjednik, već jedan dužnosnik koji je bio ovlašten to reći, ali nije ispunio obećanje, kao ni mnoga druga. Ne mogu još reći o kome se radi, sve u svoje vrijeme. Angažman borbenih zapovjednika u Stožeru promijenio bi situaciju. Prokopenko sigurno ne bi šutio nikome…
– Sodol mora odgovarati. Mora se ispitati i njegova uloga u opsadi Mariupolja. Govorit ću i o tome, ali ne sad. On mora doći pred lice pravde. Pet zapovjednika brigada iz različitih sektora mi se zahvalilo. Mnogi zapovjednici brigada, mnogi heroji Ukrajine, spremni su svjedočiti protiv njega...Činjenica je da su idiotski nalozi Sodola počeli rasti od početka godine. Ukratko, htio je napraviti rupu u našoj obrani. Učinili smo sve da poništimo ovu zapovjed, reagirao je vrhovni zapovjednik i pomogao nam. Ali onda sam shvatio da smo se dva tjedna borili s nekim degenerikom koji je odavno trebao biti u zatvoru. A umoran sam, stvarno sam umoran. Želim se boriti. I svi se žele boriti. Ali trebalo nam je 2 tjedna da dokažemo da ne možete uzeti jedinicu i ostaviti rupu...Protiv Sodola se moraju voditi najmanje tri istrage, i to bez Harkova: Mariupolj, Krinki i Horticija.
- Prije početka protuofenzive, mi smo tek postajali brigada, tek smo je počeli graditi od nule. Imali smo 2 oklopna transportera i 2 tenka T-64 i T-72. I to je to. Došao sam do Valerija Zalužnog i pitao ga može li nam dodijeliti dio fronte gdje situacija nije super teška, kako bismo testirali osoblje, momci su zeleni. Zalužni je rekao: Naravno. Napisao je zapovijed i poslao. Međutim, Operativno taktička grupa (OTU) odlučuje tko napada i kaže – Azov. Dođem tamo, kažem: Čime da napadamo, imamo dva tenka? Kažu: „Baš nas briga, u napad“! Ponovo idem kod Zalužnog i kažem mu da se njegove naredbe sabotiraju. I to je činjenica. Njegove su naredbe bile sabotirane. Zalužni piše još jedan papir! Međutim, komandant grupe Tavrija ne želi ni da me primi, uopće me ne pušta unutra, kaže: Zašto bih razgovarao s njim? Tada smo pridodani jednoj brigadi, zapovjednik mi kaže: U napad. Odgovorio sam: Uz dužno poštovanje, evo papira od Zalužnog, nemam čime da napadnem. Inače, napadali smo tamo gdje je to bilo moguće, ali ne na na način na koji su oni zamislili, da zauzmemo grad s dva transportera...
- drndalo
#203855 Re: Ukrajina
S obzirom da je 90% ruskih snimaka po internetu na neki nacin kompromitovano, bas me cudi sto iole pametan covjek svaki njihov snimak u startu mnozi sa 0,1...JMGuti wrote: ↑26/07/2024 08:39Zanemarimo snimke, ovdje se na ovoj temi konstantno provlače ukrajinski snimci, prate se pro-ukrajinski twitter nalozi i čitaju pro-ukrajinski mediji. Jedina nepobitna činjenica o kojoj se može raspravljati, iako je to na ovoj temi također besmisleno jer su neki toliko puta o tome pisali da i ekspertizu mogu graditi, je upravo to što si ti napisao - agresor uvijek ima bar tri puta veće gubitke u ovakvom načinu ratovanja. Rusi će iz ovog rata izaći sa daleko više gubitaka u ljudstvu i opremi i tu treba stati sa tom raspravom.
Sto li...? Svaki je ili lazno napisan, ili se na njemu skoro nista ne vidi razgovjetno, ili je montiran tako da samo glupi Rusofili mogu vjerovati potpuno u njih.
Svaki snimak prije locira zoom-ovan cilj, nekada diskutabilnog opisa, ali hajde, i onda rez, pa snimak sa 4 km daljine i barem 1 km visine, kako raketa pogadja neko mjesto, nesto, i onda valjda indukcijom zakljucak da je to pogodjeno ono od ranije.
A snimak moze biti od Sv. Nikole do Sv. Georgija rasponom, itd.
To naravno ne znaci da Ukrajinci u ovoj suludoj mesnoj agresiji ne ginu, naravno ga ginu od silnog eksploziva, ali kako pino rjedje jurisaju juhuhu preko livada (makar i na motorima), potpuno sam siguran da ih puno manje od 5:1 gine, posebo kada vidimo koliko se trude oko spasavanja svojih ranjenih, za razliku od snimaka Rusa koji svoje ni ne zagrnu, cak i kad mogu.
Rusi su u startu mislili da ni CCCP municije iz skladista ne koze zafaliti, ni zim.unifirmi iz skladista nestati, i onda kuku-lele KimJongUn-e, daj sta das, sve more... Tako sada ocito misle da ni mesa ne moze nestati. Do jednom. I u WW1 su mislili tako, pa vidju vraga, u jednom momentu, sve nepismeni seljaci bez interneta slomise da nece vise da ratuju. Dosta im bi.
Kada ce ovdje taj moment nastati nemam pojma ali ce doci i to. U zemlji od 120 mil. ljudi, nije 120 mil. kretena. 120 mil. govana je moguce, ali nisu sva govna ujedno i glupani.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#203856 Re: Ukrajina
Rusija trpi ogromne gubitke u osujećenom mega-napadu
Brendan Cole za Newsweek
25. jula 2024.

Ilustrativna slika od 21. jula 2024. prikazuje ukrajinske vojnike prema Chasiv Yar u Donjecku. Rusija je navodno pretrpjela velike gubitke u vojnicima i opremi u Novomykhailivka, u istoj regiji, 24. jula.
"Ogromna bitka između ukrajinskih i ruskih snaga u Novomykhailivki. Ruske snage koje su brojale 13 vozila i 200 ljudi su odbijene, a mnogi su uništeni", objavio je proukrajinski korisnik War is Translated na X, bivši Twitter, pored videosnimke koja navodno prikazuje napade. Newsweek to još nije uspio potvrditi i kontaktirao je ukrajinska i ruska ministarstva obrane za komentar.
Novomihajlovku je Rusija zauzela 28. aprila nakon žestokih borbi u kojima su moskovske snage navodno izgubile više od 300 vojnih vozila i pretrpjele gubitke od 13.000 vojnika. U to vrijeme ukrajinska 79. desantno-desantna brigada, koja se ondje borila, opisala je to područje kao "jedno od najvećeg groblja ruske opreme ".
Kontrolna karta Ukrajine računa X, koja prikazuje najnovije stanje na prvoj crti bojišnice, objavila je u srijedu kako su ruske snage izvodile velike mehanizirane napade između Novomykhailivka i istočno od Vuhledara, koji se nalazi oko 13 milja jugoistočnije.
Video od 82 sekunde podijeljen je i na medijskoj platformi NOEL REPORTS koja prati rat u Ukrajini. Snimka, koja je do četvrtka imala više od 155.000 pregleda, prikazuje niz udara na vojna vozila na otvorenom polju i dim koji kulja u zrak.
"Ovo je suludo. 79. desantno-jurišna brigada odbila je jedan od najvećih ruskih napada iz više smjerova", navodi NOEL REPORTS, dodajući da je u napadu sudjelovalo 11 tenkova, 45 transportera, BMP-T "Terminator" naoružano borbeno vozilo, kao i desetak motocikala, te oko 200 vojnika.
Ukrajinska brigada "odgovorila je teškom topničkom vatrom, protutenkovskim navođenim projektilima i napadima bespilotnim letjelicama", navodi se u objavi. "Nakon što su izgubili 13 oklopnih vozila, napadači su se povukli, a pješaštvo koje je bježalo bilo je na meti operatera UAV (dronova)."
U objavi se dodaje da su ruske snage izgubile šest tenkova, sedam oklopnih borbenih vozila BMP s pješaštvom i svih 12 motocikala. Ubijeno je 40, a ranjeno 37, dodaje se.
Jürgen Nauditt, proukrajinski korisnik X-a, iznio je daljnje detalje u objavi u kojoj stoji da su "nakon što su onesposobili prve tenkove i oklopna vozila, druga vozila požurila pobjeći s bojnog polja. Pješaštvo, koje se raštrkalo, dokrajčeno je dronovima."
*Institut za proučavanje rata (ISW) primijetio je u svojoj ažuriranoj tvrdnji od srijede ruskih milbloggera da su moskovske snage uspostavile topnički nadzor nad cestom između Kostyantynivka i Vuhledara i probile ukrajinsku obranu i stigle jugozapadno od grada Donjecka.
Međutim, think tank sa sjedištem u Washingtonu, DC, rekao je da nema vizualne potvrde ovih tvrdnji.
Izvor: https://www.newsweek.com/russia-ukraine ... sk-1930019
Brendan Cole za Newsweek
25. jula 2024.

Ilustrativna slika od 21. jula 2024. prikazuje ukrajinske vojnike prema Chasiv Yar u Donjecku. Rusija je navodno pretrpjela velike gubitke u vojnicima i opremi u Novomykhailivka, u istoj regiji, 24. jula.
"Ogromna bitka između ukrajinskih i ruskih snaga u Novomykhailivki. Ruske snage koje su brojale 13 vozila i 200 ljudi su odbijene, a mnogi su uništeni", objavio je proukrajinski korisnik War is Translated na X, bivši Twitter, pored videosnimke koja navodno prikazuje napade. Newsweek to još nije uspio potvrditi i kontaktirao je ukrajinska i ruska ministarstva obrane za komentar.
Novomihajlovku je Rusija zauzela 28. aprila nakon žestokih borbi u kojima su moskovske snage navodno izgubile više od 300 vojnih vozila i pretrpjele gubitke od 13.000 vojnika. U to vrijeme ukrajinska 79. desantno-desantna brigada, koja se ondje borila, opisala je to područje kao "jedno od najvećeg groblja ruske opreme ".
Kontrolna karta Ukrajine računa X, koja prikazuje najnovije stanje na prvoj crti bojišnice, objavila je u srijedu kako su ruske snage izvodile velike mehanizirane napade između Novomykhailivka i istočno od Vuhledara, koji se nalazi oko 13 milja jugoistočnije.
Video od 82 sekunde podijeljen je i na medijskoj platformi NOEL REPORTS koja prati rat u Ukrajini. Snimka, koja je do četvrtka imala više od 155.000 pregleda, prikazuje niz udara na vojna vozila na otvorenom polju i dim koji kulja u zrak.
"Ovo je suludo. 79. desantno-jurišna brigada odbila je jedan od najvećih ruskih napada iz više smjerova", navodi NOEL REPORTS, dodajući da je u napadu sudjelovalo 11 tenkova, 45 transportera, BMP-T "Terminator" naoružano borbeno vozilo, kao i desetak motocikala, te oko 200 vojnika.
Ukrajinska brigada "odgovorila je teškom topničkom vatrom, protutenkovskim navođenim projektilima i napadima bespilotnim letjelicama", navodi se u objavi. "Nakon što su izgubili 13 oklopnih vozila, napadači su se povukli, a pješaštvo koje je bježalo bilo je na meti operatera UAV (dronova)."
U objavi se dodaje da su ruske snage izgubile šest tenkova, sedam oklopnih borbenih vozila BMP s pješaštvom i svih 12 motocikala. Ubijeno je 40, a ranjeno 37, dodaje se.
Jürgen Nauditt, proukrajinski korisnik X-a, iznio je daljnje detalje u objavi u kojoj stoji da su "nakon što su onesposobili prve tenkove i oklopna vozila, druga vozila požurila pobjeći s bojnog polja. Pješaštvo, koje se raštrkalo, dokrajčeno je dronovima."
*Institut za proučavanje rata (ISW) primijetio je u svojoj ažuriranoj tvrdnji od srijede ruskih milbloggera da su moskovske snage uspostavile topnički nadzor nad cestom između Kostyantynivka i Vuhledara i probile ukrajinsku obranu i stigle jugozapadno od grada Donjecka.
Međutim, think tank sa sjedištem u Washingtonu, DC, rekao je da nema vizualne potvrde ovih tvrdnji.
Izvor: https://www.newsweek.com/russia-ukraine ... sk-1930019
- drndalo
#203857 Re: Ukrajina
Nova taktika dron-dron napada, sa motkom...
-
zigzag
#203858 Re: Ukrajina
Na hiljadu i nešto kilometara fronta nikad ukrajinci ne uspiju organizovati kakav iznenadni napad da pomjere ruse.Čitalac wrote: ↑26/07/2024 14:32 Bogdan Krotevič Tavr o situaciji na frontu, greškama, Sodolu, sabotiranju Zalužnog...
Tijekom snimanja ovog intervjua, načelnik stožera brigade Azov Bogdan Krotevič je vidno nervozan…
– Rusi su nas uvijek uspiju uhvatiti u gaćama, oprostite na izrazu...Koliko nam još treba padati linija, koliko još ruskih ofenziva treba da shvatimo da ne trebamo podcjenjivati neprijatelja? Neprijatelj nas uspijeva iznenaditi, čak i kad je to očito. Nakon zarobljeništva napisao sam, a ta ideja mi je sinula u Lefortovu [ruski okupatori su Kroteviča držali u zatvoru u Lefortovu] da je rat niz grešaka, a pobjeđuje onaj tko ih napravi manje. Mi manje griješimo, to je činjenica. Ali oni i dalje napreduju jer imaju više resursa. Trebaju nam pametne glave na rukovodećim mjestima…
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#203859 Re: Ukrajina
špijuni su među nama
- karanana
#203860 Re: Ukrajina
apsolutno. jedna od velikih gresaka, barem ovde na forumu je podcjenjivanje ne samo ruske vojne industrije, kapaciteta i mogucnosti da odzavaju nivoe proizvodnje dovoljne za rat, nego i te snage ruskog obavjestajnog aparatusa i drzavnog uopste. putin da nista nije radio 25 godina, naslijedio je aparatus koji se nije urusio raspadom sssr-a. a ne da nije nista radio nego je sigurno razvio taj aparatus da bude jos bolji i jaci i da njega drzi sigurnim a i da bude spreman za ovaj rat.
ako ima jake mreze i pipke po evropi, zamislite mrezu i pipke u ukrajini. od nekog najnizeg frajera koji ce mu prijaviti gdje je parkiran himars ili gdje se pravi municija do vjerovatno samog vojnog i politickog vrha.
ako ima jake mreze i pipke po evropi, zamislite mrezu i pipke u ukrajini. od nekog najnizeg frajera koji ce mu prijaviti gdje je parkiran himars ili gdje se pravi municija do vjerovatno samog vojnog i politickog vrha.
- drndalo
#203861 Re: Ukrajina
I uz sav taj neprevazidjeni aparat, on koji je bio dio istog, te komandant istog, napravi onakvu stratesku fulu, gdje umjesto granata doceka, ocekivase gladiDole...
Zamisli aparata svih aparata...
Kapaciteti? O cemu pricamo? Jos uvijek ne mogu proizvesti > 200 novih tenkova godisnje sve skupa. A i to sam dodao ohoho.
A i to slabo sta mogu bez francuskih nisana. Oni su jednostavno sve sto su mogli razjebali za jahte u Kanu. A sve sto im je trebalo su kupovali gotovo. To ne znaci da nisu opasni, jer imaju svega jos, mesa isto. Ali to odavno nije SISTEM za koji zele da mislimo da jeste...
Zamisli aparata svih aparata...
Kapaciteti? O cemu pricamo? Jos uvijek ne mogu proizvesti > 200 novih tenkova godisnje sve skupa. A i to sam dodao ohoho.
A i to slabo sta mogu bez francuskih nisana. Oni su jednostavno sve sto su mogli razjebali za jahte u Kanu. A sve sto im je trebalo su kupovali gotovo. To ne znaci da nisu opasni, jer imaju svega jos, mesa isto. Ali to odavno nije SISTEM za koji zele da mislimo da jeste...
- drug_profi
#203862 Re: Ukrajina
Rusija ne bi izdrzala istovremeni sukob sa jos jednom jacom armijom. Poljskom npr.
Implodirala bi u crnu rupu.
Ukrajina ovakva kakva jeste kormpirana, prepuna pete kolone, u tranziciji... uzima im mjeru itekako.
Implodirala bi u crnu rupu.
Ukrajina ovakva kakva jeste kormpirana, prepuna pete kolone, u tranziciji... uzima im mjeru itekako.
- Čitalac
#203863 Re: Ukrajina
Gotovo 8 hiljada ruskih dronova suzbijeno je elektroničkom borbom za 7 dana, objavila je komanda Kopnenih snaga.

Naše postrojbe za elektroničku borbu su u tjednu uništile gotovo 8 tisuća neprijateljskih dronova, pripćio je zapovjednik Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine. Napominje se da je potisnuto i uništeno 4313 bespilotnih letjelica s krilima i 3603 FPV bespilotnih letjelica.
Također, u ovom razdoblju, zahvaljujući radu jedinica EW Kopnene vojske, otkrivene su 43 neprijateljske EW stanice.
"Ratnici, hvala vam na stalnom učinkovitom borbenom radu! Spašavate živote naše braće i sestara, osiguravate položaje i naoružanje, omogućujete našim postrojbama da uspješno izvršavaju obrambene i napadne zadaće", rekao je general Pavljuk.

- drug_profi
#203864 Re: Ukrajina
Majk Pompeo, bivsi Trumpov drzavni sekretar o tome kako bi izgledao Trumpov mirovni plan.
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/07/26/7467563/
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/07/26/7467563/
- karanana
#203865 Re: Ukrajina
ako je ovo tacno, a moguce da jeste, ukrajina se treba moliti za izbor trumpa.
u sustini, ova sad aministracija, ma koliko zvucala proukrajinskom je ovaj rat zaista zasrala. da li je bilo opravdanja za to, da li su se bojali rusije da ce roknut atomsku, da li se i sad boje, da li imaju opravdane razloge za to....ne znam, ali ako je tako onda su morali raditi na zavrsavanju rata na bilo koji nacin a ne vako ni kakit ni piskit.
u sustini, ova sad aministracija, ma koliko zvucala proukrajinskom je ovaj rat zaista zasrala. da li je bilo opravdanja za to, da li su se bojali rusije da ce roknut atomsku, da li se i sad boje, da li imaju opravdane razloge za to....ne znam, ali ako je tako onda su morali raditi na zavrsavanju rata na bilo koji nacin a ne vako ni kakit ni piskit.
- Čitalac
#203866 Re: Ukrajina
Evo šta kaže jedan od autora „Trumpovog plana“ (iako Trump tek treba da ga potvrdi), penzionisani general Keith Kellogg:
Opisali smo povijest sukoba i predložili smjer djelovanja za budućnost. Vrlo smo jasno rekli u našem članku da se Ukrajina hrabro borila. Imaju snažno vodstvo. Vjerujemo da su Rusi očito izveli neopravdanu invaziju na suverenu državu. I to treba riješiti. Kada je jedan od voditelja debate, Dana Bash, pitao predsjednika Trumpa može li Rusija zadržati teritorije koje je otela, on je rekao ne, nikako. Nije to rekao jednom, učinio je to dva puta.
S vremenom svi sukobi završavaju nekom vrstom pregovora. Dakle, želite biti sigurni da Ukrajinci ne dolaze s pozicije slabosti, već s pozicije snage. Pitanje je, kako to učiniti? Nitko nikada nije rekao da "samo trebamo prisiliti Ukrajince da predaju svoje zemlje Rusiji". Nikada to nismo rekli, samo tražimo izlaz. Pogledajte gubitke. Samo u Ukrajini, ovisno o tome s kim razgovarate, kreću se od 100.000 do 130.000 mrtvih. Ovo su ogromni gubici. U Rusiji ih ima tri puta više. Usporedbe radi, u Vijetnamskom ratu Sjedinjene Američke Države izgubile su 60 tisuća ljudi. Dakle, ili morate pronaći način da zaustavite rat ili želite da se nastavi bez jasnog kraja. To ne znači da se Ukrajina predaje, ne znači da se odriču teritorija, ništa slično.
Nije me briga za Rusiju, nego za Ukrajinu. Recimo, prije godinu i pol Rusi su bježali. I da smo mi, Zapad, tada osigurali opremu koju je predsjednik Zelenski tražio, onda ste vjerojatno mogli završiti stvar. Mogli ste doći do Azovskog mora i presjeći Ruse na pola. Ali budući da je Zapad, a posebno Amerika, bio vrlo spor u opskrbi vama potrebne opreme, to je omogućilo Rusima da krenu u ofenzivu. Dakle, u određenoj mjeri krivim ovu administraciju i Zapad što nisu podržali Ukrajinu kada su to trebali učiniti...
- karanana
#203868 Re: Ukrajina
da ga ne kopiram, posto sam mu na foe pa da ga ne uznemiravam, ali ovo je stara slika sakija od prije mozda dvije godine.
na zalost, u zadnjih nekoliko mjeseci ne vidimo vise ni one bombasticne i fenomenalne ukrajinske udare ni akcije tipa ovih baza, aviona na zemlji, aviona u zraku, brodova, kasarni/koncentracija ruske vojske, kercha....
na zalost, u zadnjih nekoliko mjeseci ne vidimo vise ni one bombasticne i fenomenalne ukrajinske udare ni akcije tipa ovih baza, aviona na zemlji, aviona u zraku, brodova, kasarni/koncentracija ruske vojske, kercha....
-
geoxx
#203869 Re: Ukrajina
Trumpovi najblizi saradnici Ukrajince nazivaju nacistima (doduse pojedini), krive Ukrajinu i zapad za rat i protive se svakom dolaru koji ide u Ukrajinu i onda dodju neki analiticari sa prognozama kako ce on, ne vratiti Ukrajini sve dijelove, nego je jos i uvesti u NATO. Onaj NATO cijem sirenju se protive isti ti Trumpovi saradnici, da ne kazem da se protive samom NATOu.
Bas realno. Taman se sve ovo ispostavilo tacnim, ali zasad nema bukvalno niti jedne indicije da ce tako biti, stoga i ovaj general i Pompeo trabunjaju, uz duzno postovanje.
Sve ovo, ako dodamo da se rat valjda mora zavrsiti u roku od 24 sata Trumpovog predsjedanja, moze proci jedino ako Trump posjeduje kakav porno uradak Putina. I to bi morao biti bas zestok uradak, recimo da Putin opci sa svinjom.
Bas realno. Taman se sve ovo ispostavilo tacnim, ali zasad nema bukvalno niti jedne indicije da ce tako biti, stoga i ovaj general i Pompeo trabunjaju, uz duzno postovanje.
Sve ovo, ako dodamo da se rat valjda mora zavrsiti u roku od 24 sata Trumpovog predsjedanja, moze proci jedino ako Trump posjeduje kakav porno uradak Putina. I to bi morao biti bas zestok uradak, recimo da Putin opci sa svinjom.
- Cracked
#203870 Re: Ukrajina
Joj kad kamala pobjedi, a hoce to je vec sigurno. Ima da sravne ruse. Bit ce slobodnih ruskinja na meniju.
- drug_profi
#203871 Re: Ukrajina
Šefica centralne banke Rusije kaže da je dogorilo...
- AliceInChains
#203872 Re: Ukrajina
Retrospektivno je svaki hobby general pametniji, pa i ovaj general Cereal. Uslovi se sa vremenom mijenjaju i koliko god Rusi mutavi bili, ipak se ovdje ne ratuje protiv Afganistana ili Vijetnama.Čitalac wrote: ↑26/07/2024 23:08 Evo šta kaže jedan od autora „Trumpovog plana“ (iako Trump tek treba da ga potvrdi), penzionisani general Keith Kellogg:
Opisali smo povijest sukoba i predložili smjer djelovanja za budućnost. Vrlo smo jasno rekli u našem članku da se Ukrajina hrabro borila. Imaju snažno vodstvo. Vjerujemo da su Rusi očito izveli neopravdanu invaziju na suverenu državu. I to treba riješiti. Kada je jedan od voditelja debate, Dana Bash, pitao predsjednika Trumpa može li Rusija zadržati teritorije koje je otela, on je rekao ne, nikako. Nije to rekao jednom, učinio je to dva puta.
S vremenom svi sukobi završavaju nekom vrstom pregovora. Dakle, želite biti sigurni da Ukrajinci ne dolaze s pozicije slabosti, već s pozicije snage. Pitanje je, kako to učiniti? Nitko nikada nije rekao da "samo trebamo prisiliti Ukrajince da predaju svoje zemlje Rusiji". Nikada to nismo rekli, samo tražimo izlaz. Pogledajte gubitke. Samo u Ukrajini, ovisno o tome s kim razgovarate, kreću se od 100.000 do 130.000 mrtvih. Ovo su ogromni gubici. U Rusiji ih ima tri puta više. Usporedbe radi, u Vijetnamskom ratu Sjedinjene Američke Države izgubile su 60 tisuća ljudi. Dakle, ili morate pronaći način da zaustavite rat ili želite da se nastavi bez jasnog kraja. To ne znači da se Ukrajina predaje, ne znači da se odriču teritorija, ništa slično.
Nije me briga za Rusiju, nego za Ukrajinu. Recimo, prije godinu i pol Rusi su bježali. I da smo mi, Zapad, tada osigurali opremu koju je predsjednik Zelenski tražio, onda ste vjerojatno mogli završiti stvar. Mogli ste doći do Azovskog mora i presjeći Ruse na pola. Ali budući da je Zapad, a posebno Amerika, bio vrlo spor u opskrbi vama potrebne opreme, to je omogućilo Rusima da krenu u ofenzivu. Dakle, u određenoj mjeri krivim ovu administraciju i Zapad što nisu podržali Ukrajinu kada su to trebali učiniti...
Najbliži realnošću je bio general Milley, koji je odmah nakon uspješne ukrajinske protuofanizive krajem 2022ge u vise navrata izjavio, da je trenutak zreo za politički dogovor, jer su Ukrajinci po njegovom stavu tada vojno ostvarili beton.
- AliceInChains
#203873 Re: Ukrajina
I Btw. Rusi i dan danas imaju artiljerijsku i vazdusnu nadmoć. I kako se to već onomad mogla ispuniti wish list Zelenskija, a vojni resursi i vojna proizvodnja zapada, pa i logistika i dan danas za toalet? Ili se već tad otan direktno trebao uključiti?
- Peacean
#203874 Re: Ukrajina
Ne bih prilazio prozorima da sam ona...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok