Ukidanje viza za BiH

Normalan.ba

#51 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Normalan.ba »

rahmanjin wrote:
kiky wrote:špirić, dodik i snsd koče ukidanje viza ...
ukidanje viza koče svi koji ih podržavaju ...
svjesno i planski ...
al to nije loše ...
prije če uzeti srbijanske, pasoše i put pod noge ...
:D
hajde samo objasni kako ce doci do tih pasosa?
Vrlo jednostavno.Ili u ambasadi Srbije u Sarajevu,konzulatu u Banja Luci(uz priloženu određenu dokumentaciju gdje se čeka nešto duže,nekih 3-4 mjeseca) ili prijavom prebivališta u bilo kom gradu u Srbiji(uz kakvu štelu oko mjesec do dva mjeseca čekanja)
rahmanjin

#52 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by rahmanjin »

Normalan.ba wrote:
rahmanjin wrote:
kiky wrote:špirić, dodik i snsd koče ukidanje viza ...
ukidanje viza koče svi koji ih podržavaju ...
svjesno i planski ...
al to nije loše ...
prije če uzeti srbijanske, pasoše i put pod noge ...
:D
hajde samo objasni kako ce doci do tih pasosa?
Vrlo jednostavno.Ili u ambasadi Srbije u Sarajevu,konzulatu u Banja Luci(uz priloženu određenu dokumentaciju gdje se čeka nešto duže,nekih 3-4 mjeseca) ili prijavom prebivališta u bilo kom gradu u Srbiji(uz kakvu štelu oko mjesec do dva mjeseca čekanja)
Pustite ljudi suplje, za srbijansko drzavljanstvo ti treba ili 3 godine boravka u Srbiji ili da si u bracnoj zajednici mislim dvije godine, sa drzavljaninom Srbije. I za dobijanje domovnice su sada slicni kriteriji. Prije se doduse moglo puno lakse doci do domovnice samo da imas dokument da si Hrvat ti ili neko iz familije. Znaci ova prica koju pricate da je kao Srbima i Hrvatima ( koji do sada nemaju pasos ) lako jer mogu dobiti drzavljanstva susjednih drzava je cista demagogija i suplja prica.
zambaklija

#53 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by zambaklija »

Malo je offtopic ali je vezano za srbijansko državljanstvo.

Poznavao sam jednog Hrvatskog Srbina(protjerali ga iz njemačke)ima putovnicu,bio tenkista u ratu tkz.rsk vojske nastrado,dobro nagorio,mjesto boravka Bijeljina ima vojnu/invalidsku penziju iz Srbije ali nema šanse da dobije srbsko državljanstvo,pokazivao nam papire.Inače šega od čovjeka :-)
Normalan.ba

#54 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Normalan.ba »

zambaklija wrote:Malo je offtopic ali je vezano za srbijansko državljanstvo.

Poznavao sam jednog Hrvatskog Srbina(protjerali ga iz njemačke)ima putovnicu,bio tenkista u ratu tkz.rsk vojske nastrado,dobro nagorio,mjesto boravka Bijeljina ima vojnu/invalidsku penziju iz Srbije ali nema šanse da dobije srbsko državljanstvo,pokazivao nam papire.Inače šega od čovjeka :-)
Ma možda su u pitanju pojedinačni slučajevi ali znam dosta ljudi koji su to uradili bez ikakvih problema a inače su državljani BiH .Ima dosta raje čeka ne bi li i nama ukinuli vize da džaba ne bacaju 150-200 eura nekakvih taksi.
gurabija78

#55 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by gurabija78 »

Normalan.ba wrote:
zambaklija wrote:Malo je offtopic ali je vezano za srbijansko državljanstvo.

Ma možda su u pitanju pojedinačni slučajevi ali znam dosta ljudi koji su to uradili bez ikakvih problema a inače su državljani BiH .Ima dosta raje čeka ne bi li i nama ukinuli vize da džaba ne bacaju 150-200 eura nekakvih taksi.
ja opet znam za slucajeve koji su nakon obavljenih procedura i cekanja od skoro godinu dana, odbijeni...
HORN1

#56 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by HORN1 »

stari grad Visegrad wrote:
Noddle wrote:
Kako smo mi nesretna drzava i kako smo mi jadni, ne daju nam da slobodno putujemo. Nasi politicari tako dragi i mili rade sve da nam to omoguce, a babaroga EU nam i dalje ne da bezvizni rezim. Kako smo samo jadni.
Nikad ja necu u Euripu bez vize, samo se trebam nadati da ce moje dijete moze slobodno da putuje.
Bilo bi ti pametnije da govoris u jednini i za sebe a ne da govoris za sve. Ti mene ne predtavljas, niti predstavljas grupu a ni bh naciju niti bilo koga. Ti predstavljas samo samog sebe.
Nikad niasm bio jadan, a ni danas. Ja ne znam koji ti stampu citas, ali Eu nije babaroga, i nije EU kriva sto traze vize, vec su krivi politicari iz SNSD koji ne prihvatajau zakone, a ti isti zakoni postoje u drugim zemljama. A SNSD nce da ih izglasa.
Logicino je da kazes imenom i prezimenom ko su krivci i da osmislis kako cemo ih skinuti sa vlasti. Niko ne voli glupe politicare.
Pa ni ja nevolim politiku stvaranja velike srbije ali sam realan i trezveno razmišljam.
Ako su SNSD i dodik krivci za neukidanje viza i neke druge stvari na državnom nivou nisu krivi za stanje na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou već naši glupi nesposobni političari.
Dodik i SNSD jačaju i razvijaju republiku srpsku i to se može vidjeti iz statističkih podataka, kolika su prosječna bila primanja i standard odmah poslije rata i danas nakon petnestak godina, slobodno možemo zaključiti na osnovu dostupnih podataka da su primanja i standard građana ojačali u osnovu na federaciju 300% u osnovu na stanje poslje rata i danas. To su neminovne činjenice i pokazuju glupost i nesposobnost naših političara.
Netko će reći da političari nisu glupi i nesposbni jer toliko mnogo kradu i manipulišu narodom kako hoće.
Ja tvrdim da to nije uspješnost već neuspješnost iz razloga ako dođe do poremećaja oni moraju glavom bez obzira bježati da spase goli život svoj i svoje familije a dovesti sebe i svoje u takvu situaciju u osnovu na cjeli narod nije nimalo pametno i nikad neznaš kakvi protesti ili nemiri se mogu pretvoriti u gnjev razularene mase pa da mnogi završe kao Čausesku, zbog tog kažem da nisu pametni i sposobni jer iako su im dati idealni uslovi za uspješan napredak države u njihovim mandatima i umjesto da oni to kapitaliziraju da razvijaju ubrzano državu i sebe ugrade u takav ubrzani razvoj gdje im nitko nebi ni zamjerio oni državu konstantno vuku nazad sbog glupih kratkoročnih sebičnih interesa. A tad rizikuju nešto što im može biti i najvrijednije.
Normalan.ba

#57 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Normalan.ba »

Odosmo predaleko.Ko je putovao putovaće sa ili bez viza,ko nije isti mu qrac
kriticarka_nikova

#58 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by kriticarka_nikova »

Sta mislite hoce li biti ista od ovog da planiram put u januaru u Svedsku?
muha_sa

#59 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by muha_sa »

kriticarko---slobodno planiraj :D
kriticarka_nikova

#60 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by kriticarka_nikova »

Eh ova vijest u vezi ukidanja viza BH drzavljanima me bas obradovala,no imam jedno pitanje. Znam da moramo imat nove biometrijske pasose da bi isli bez viza u druge zemlje, no, posto ce nam vize bit ukinute tek 15 decembra zanima me jedna stvar a to je : da li trebam tad (poslije 15 decembra ) da izvadim biometrijski pasos kako ne bi morala ganjat vizu, ili vaze i ovi prije 15 decembra pa da idem sutra da podnosim zahtjev za isti?
Post Reply