Ukidanje viza za BiH

hutt

#1 Ukidanje viza za BiH

Post by hutt »

Da li mislite da će ukidanje viza za BiH biti moguće nakon još jednoga terorističkog napada? Vidim i Haris osuđuje napad dok još gori napad 1997. godine u Mostaru nije osudio, nego je rekao da je to hrvatski mafijaški obračun ... kad tamo opet radikalni islamist.

Sada je jasno da Saudijska Arabija uz džamije uvozi i njihovu verziju islama ... ubij sve različito.

Mislim da od ukidanja viza nema ništa zadugo. Šteta. :(

Inače, još jedna lopta na volej Dodiku.
addem

#2 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by addem »

hutt wrote:Da li mislite da će ukidanje viza za BiH biti moguće nakon još jednoga terorističkog napada? Vidim i Haris osuđuje napad dok još gori napad 1997. godine u Mostaru nije osudio, nego je rekao da je to hrvatski mafijaški obračun ... kad tamo opet radikalni islamist.

Sada je jasno da Saudijska Arabija uz džamije uvozi i njihovu verziju islama ... ubij sve različito.

Mislim da od ukidanja viza nema ništa zadugo. Šteta. :(

Inače, još jedna lopta na volej Dodiku.
Varas se. Do kraja godine ukinuce vize, kakve veze ima to sa teroristickim aktom.
Delboy.Trotter

#3 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Delboy.Trotter »

Evropa jedva čeka da se tipovi slični onom jučerašnjem slučaju dokopaju bezviznog režima.
Sva sreća pa smo sređena država i djelujemo preventino, pa ih čak ponekad uhvatimo, ali tek kad urade belaj.
Kakva je to murija kada dopusti ljudima da se mjesecima organiziraju, prikupe 30 kg eksploziva i na kraju samim čudom ga uhvate, slučajno dok je bježao nakon počinjenog nedjela.
Mi bi mogli biti edukacijski centar i klasičan primjer za svu evropsku policiju i sigrnosne službe kako to ne treba raditi.
michio

#4 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by michio »

Jasno je da ce razni polusvijet pohrliti na zapad onog trenutka kad ukinu vize.
Desert Wind

#5 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Desert Wind »

Delboy.Trotter wrote:Evropa jedva čeka da se tipovi slični onom jučerašnjem slučaju dokopaju bezviznog režima.
Sva sreća pa smo sređena država i djelujemo preventino, pa ih čak ponekad uhvatimo, ali tek kad urade belaj.
Kakva je to murija kada dopusti ljudima da se mjesecima organiziraju, prikupe 30 kg eksploziva i na kraju samim čudom ga uhvate, slučajno dok je bježao nakon počinjenog nedjela.
Mi bi mogli biti edukacijski centar i klasičan primjer za svu evropsku policiju i sigrnosne službe kako to ne treba raditi.
Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.
Delboy.Trotter

#6 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Delboy.Trotter »

Desert Wind wrote: Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.
Dobro i kažeš. Neka i njih. Gdje svi Turci tu i mali Mujo.
Samo da obećaju da neće postavljati eksplozive i ostale stvari. Valjaće zbog turizma, ne moraš ići u Kandahar da ih vidiš.
Desert Wind

#7 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Desert Wind »

Delboy.Trotter wrote:
Desert Wind wrote: Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.
Dobro i kažeš. Neka i njih. Gdje svi Turci tu i mali Mujo.
Samo da obećaju da neće postavljati eksplozive i ostale stvari. Valjaće zbog turizma, ne moraš ići u Kandahar da ih vidiš.
Ne moras ni koljace da vidis da odes u Afriku imas ih na par kilometara od Sarajeva i Tuzle.
Uredno paradiraju sa kamama i macetama i nozinama svake godine na Ravnoj Gori.
Kad je vec fasizam, nacizam i svaki oblik ksenofobije bezvizno dobrodosao u EU sto ne bi i vehabiti.
Barem nemaju na dusi sistematska silovanja i pucanje svezanoj djeci u ledja ako ih se uopste moze i treba opravdat.
Delboy.Trotter

#8 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Delboy.Trotter »

Obično ti što paradiraju s kamama, šubarama, uniformama, uopšte tipovi koji pokazuju neku lafo militantnost, se prvi useru i zbrišu. Znam iz iskustva.
Ja sam za ukidanje viza, pa šta bi bi.
Biće manje u nas onakvih belaja ko jučer. Eto im Evrope, nek se tamo naganjaju.
sakop

#9 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by sakop »

ja sam za to da nam ne ukinu vize,jer to ne zasluzujemo
zna se da postoje ljudi-ubice kao što su ovi u bugojnu,tako da me nista vise ne iznenadjuje

mislim da je sve ovo nazalost dio političke kampanje da se nacionalistički duhovi nadviju nad bih :x

i nek se konacno reis ceris obrati bh javnosti sa stavom o ljudima-ubicama,toliko bar zasluzujemo
Prpa.ba

#10 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Prpa.ba »

Je*em ja narod kojem je bitnije to sto nece moci guzicom vidjeti europe nego to sto im sugradjane ubijaju teroristi i ludjaci. Nevezano za otvaraca teme, generalno je prva reakcija na teroristicki napad bila "ah, sad nista od ukidanja viza :( ". Dabogda ga nikad i ne bilo. :x
Desert Wind

#11 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Desert Wind »

sakop wrote:ja sam za to da nam ne ukinu vize,jer to ne zasluzujemo
zna se da postoje ljudi-ubice kao što su ovi u bugojnu,tako da me nista vise ne iznenadjuje

mislim da je sve ovo nazalost dio političke kampanje da se nacionalistički duhovi nadviju nad bih :x

i nek se konacno reis ceris obrati bh javnosti sa stavom o ljudima-ubicama,toliko bar zasluzujemo
Otkad je Reis instanca koja mora da objasnjava svim ljudima sigurnosne/bezbjednosne aspekte.
Poodavno je izgubio svaki moguci ljudski, moralni i vjerski kredibilitet da bih ja slusao sta jedan reis govori.
I iskren da budem ne zasluzujem da me jedan mufljuz tipa Cerica usmjerava, priopćava/saopstava i objasnjava delikatne zivotne stvari dok on brine za politicke smijernice muslimana u Evropi i ljudi u svijetu dok istovremeno u njegovom okruzenju Bosne i Hercegovine od Bascarsije do Ilidze ima bruka nepotizmom, stranackom ne/pripadnoscu, i kojekakvim drugim mediokritetnim kriterijima obespravljenih prvo ljudi pa muslimana.
Desert Wind

#12 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Desert Wind »

Prpa.ba wrote:Je*em ja narod kojem je bitnije to sto nece moci guzicom vidjeti europe nego to sto im sugradjane ubijaju teroristi i ludjaci. Nevezano za otvaraca teme, generalno je prva reakcija na teroristicki napad bila "ah, sad nista od ukidanja viza :( ". Dabogda ga nikad i ne bilo. :x
+ dok ih stranacke vodje kljukaju predizbornom kampanjom i svakim mogucim vidom homogenizacije - naravno pred izbore.

+1
bicebolje

#13 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by bicebolje »

Prpa.ba wrote:Je*em ja narod kojem je bitnije to sto nece moci guzicom vidjeti europe nego to sto im sugradjane ubijaju teroristi i ludjaci. Nevezano za otvaraca teme, generalno je prva reakcija na teroristicki napad bila "ah, sad nista od ukidanja viza :( ". Dabogda ga nikad i ne bilo. :x
Dozvolili sebi luksuz da razmišljaju prema naprijed... pozitivno. Veliki grijeh...
Je li zaslužio narod da ga se zbog toga psuje ?
Ajmo nazad. Od 2006. idemo nazad. Sad smo u 2002...
Prpa.ba

#14 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Prpa.ba »

bicebolje wrote:Dozvolili sebi luksuz da razmišljaju prema naprijed... pozitivno. Veliki grijeh...
Jeste, jer kod nas nema razmisljanja prema naprijed, vec razmisljanja koje samo vodi u krug. Nece ljudi bezvizni rezim jer bi od toga bilo bolje svima nama, vec hoce da se "ispale" odavdje sto je prije moguce. U toj svojoj zelji provode zivote, zanemaruju drzavu i rad na poboljsanju iste, pa drzava propada. A drzava koja propada nema i nece dobiti bezvizni rezim. Tako da, nastavite kukati, bezviznog rezima nema i nece ga biti dok se ne zasucu rukavi.
Desert Wind

#15 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Desert Wind »

Prpa.ba wrote:
bicebolje wrote:Dozvolili sebi luksuz da razmišljaju prema naprijed... pozitivno. Veliki grijeh...
Jeste, jer kod nas nema razmisljanja prema naprijed, vec razmisljanja koje samo vodi u krug. Nece ljudi bezvizni rezim jer bi od toga bilo bolje svima nama, vec hoce da se "ispale" odavdje sto je prije moguce. U toj svojoj zelji provode zivote, zanemaruju drzavu i rad na poboljsanju iste, pa drzava propada. A drzava koja propada nema i nece dobiti bezvizni rezim. Tako da, nastavite kukati, bezviznog rezima nema i nece ga biti dok se ne zasucu rukavi.
Za prvi post ti je + za ovaj ti je minus - : moja stara ima 35 godina staza krvavog hljeba zaradjenog u radu sa najgorim opasnim materijama, inhalacijama i trovanjima i nisi ni sekunde ti iza monitora meritoran da prdis koliko je ko zasluzio i koliko nije bezvizni rezim, iako mojoj staroj niti treba niti moze da ode u Spaniju na odmor u koju pretpostavljam ti mozes da odes sa poslom koji ti dozvoljava da visis na forumu tacno u podne dok po moju staru dolazi hitna i dize je sa halenjskog poda u firmi jer je kolabrirala :x
Prpa.ba

#16 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Prpa.ba »

Desert Wind wrote:Za prvi post ti je + za ovaj ti je minus - : moja stara ima 35 godina staza krvavog hljeba zaradjenog u radu sa najgorim opasnim materijama, inhalacijama i trovanjima i nisi ni sekunde ti iza monitora meritoran da prdis koliko je ko zasluzio i koliko nije bezvizni rezim, iako mojoj staroj niti treba niti moze da ode u Spaniju na odmor u koju pretpostavljam ti mozes da odes sa poslom koji ti dozvoljava da visis na forumu tacno u podne dok po moju staru dolazi hitna i dize je sa halenjskog poda u firmi jer je kolabrirala :x

Zao mi je zbog tvoje i situacije tvoje majke, ali stvarno ne vidim kakve to veze ima sa mnom i mojim stavom, koji, usput budi receno, nigdje ne sadrzi dio o "zaslugama" koliko kome treba bezvizni rezim, vec se radi o prostom zakljucku da vecina ljudi u silnoj zelji da iseli iz BiH, upada u cirkularnu logiku koja nas ostavlja u trajnoj apatiji, beznadju i javasluku na svim nivoima, tj. nastojanje da se sto prije pobjegne iz BiH, zatvara ta ista vrata koja bi omogucila bijeg, a boravak u BiH je sve gore i gore iskustvo. Lijep pozdrav.
Sarajevski

#17 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Sarajevski »

kakve veze ima ukidanje rezima sa iseljavanjem? eto vas ko ono albanci s kosova sto su ih uzimali lopatom jer su kontali da mogu ostat u njemackoj i radit koliko hoce
Malak

#18 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Malak »

Zbog ovoga neukinuti vize? Pa vehabija ima po Britaniji, i nekim drugim zemljama puno vise nego ovdje. Ali da to se moze iskoristiti kao izgovor, neukidanje viza moze samo ojacati takav pokret u BiH, to oni znaju. Moram reci da ocito postoje odredjeni krugovi po Evropi koji i zele radikalizaciju stanja.
Delboy.Trotter

#19 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Delboy.Trotter »

Čuj ukinuti vize! Nipošto.
Pa kako bi se ovi naši domaći povezali s tim vehabijama u Britaniji i s drugima.
A možda i oni odu u Britaniju, pa ih se tako konačno riješimo. Veća je socijala gore.
and

#20 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by and »

ТЕРОРИСТИЧКИ ЧИН НЕ СМИЈЕ УГРОЗИТИ УКИДАЊЕ ВИЗА БИХ
Званичници Европског парламента поручили су да терористички чин у Бугојну не смије бити препрека либерализацији визног режима у БиХ..
naravno,ovo su stvari koje se dešavaju i mogu se desiti,nažalost,svugdje u svijetu i nema nikakvog razloga da se ovo petlja u ukidanje viza.
Ecci
Vozim: Biciklam

#21 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Ecci »

Ne mislim da ce ovo imati posljedice na ukidanje viza.Vec se previse prasine podiglo oko viza,ispunili smo uslove koje su nam postavili i gospodo izvolite,ukidajte vize.Ekstremista ima i u britaniji,njemackoj,spaniji,italiji...itd.Ja sam vehabije vidjao u centru Ljubljane,normalno ljudi setaju s djecom,znaci to nije izgovor da nam se ne ukinu vize.A to sto nasi politicari treba da porade na nasoj bezbjednosti to je druga prica :( Svako ko ugrozava bezbjednost mirnog svijeta u zatvor i cao,valjda je vrijeme da pocnemo normalno zivjeti i putovati.
petar308

#22 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by petar308 »

Desert Wind wrote:
Delboy.Trotter wrote:Evropa jedva čeka da se tipovi slični onom jučerašnjem slučaju dokopaju bezviznog režima.
Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.

Usporedjivati cetnike i vehabije je vise nego smjesno...to je bolesno
high_volume

#23 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by high_volume »

petar308 wrote:
Je li te to nešto povrijedilo poređenje :-)
Delboy.Trotter

#24 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by Delboy.Trotter »

and wrote:
ТЕРОРИСТИЧКИ ЧИН НЕ СМИЈЕ УГРОЗИТИ УКИДАЊЕ ВИЗА БИХ
Званичници Европског парламента поручили су да терористички чин у Бугојну не смије бити препрека либерализацији визног режима у БиХ..
naravno,ovo su stvari koje se dešavaju i mogu se desiti,nažalost,svugdje u svijetu i nema nikakvog razloga da se ovo petlja u ukidanje viza.
Ovakve se stvari mogu desiti svugdje u svijetu. I dešavale su se.
Ali jedno je biti cilj i meta napada ovakve vrste terorista. To može biti svaka država. Recimo Slovenija ili Poljska na primjer.
Ali drugo je biti država - inkubator ovih terorista. Tu je problem.
Last edited by Delboy.Trotter on 29/06/2010 11:09, edited 1 time in total.
black

#25 Re: Ukidanje viza za BiH

Post by black »

high_volume wrote:
petar308 wrote:
Je li te to nešto povrijedilo poređenje :-)
ah pa za njega su ocito ovi prvi pozitivci :mrgreen:
Post Reply