Sada je jasno da Saudijska Arabija uz džamije uvozi i njihovu verziju islama ... ubij sve različito.
Mislim da od ukidanja viza nema ništa zadugo. Šteta.
Inače, još jedna lopta na volej Dodiku.
Varas se. Do kraja godine ukinuce vize, kakve veze ima to sa teroristickim aktom.hutt wrote:Da li mislite da će ukidanje viza za BiH biti moguće nakon još jednoga terorističkog napada? Vidim i Haris osuđuje napad dok još gori napad 1997. godine u Mostaru nije osudio, nego je rekao da je to hrvatski mafijaški obračun ... kad tamo opet radikalni islamist.
Sada je jasno da Saudijska Arabija uz džamije uvozi i njihovu verziju islama ... ubij sve različito.
Mislim da od ukidanja viza nema ništa zadugo. Šteta.
Inače, još jedna lopta na volej Dodiku.
Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.Delboy.Trotter wrote:Evropa jedva čeka da se tipovi slični onom jučerašnjem slučaju dokopaju bezviznog režima.
Sva sreća pa smo sređena država i djelujemo preventino, pa ih čak ponekad uhvatimo, ali tek kad urade belaj.
Kakva je to murija kada dopusti ljudima da se mjesecima organiziraju, prikupe 30 kg eksploziva i na kraju samim čudom ga uhvate, slučajno dok je bježao nakon počinjenog nedjela.
Mi bi mogli biti edukacijski centar i klasičan primjer za svu evropsku policiju i sigrnosne službe kako to ne treba raditi.
Dobro i kažeš. Neka i njih. Gdje svi Turci tu i mali Mujo.Desert Wind wrote: Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.
Ne moras ni koljace da vidis da odes u Afriku imas ih na par kilometara od Sarajeva i Tuzle.Delboy.Trotter wrote:Dobro i kažeš. Neka i njih. Gdje svi Turci tu i mali Mujo.Desert Wind wrote: Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.
Samo da obećaju da neće postavljati eksplozive i ostale stvari. Valjaće zbog turizma, ne moraš ići u Kandahar da ih vidiš.
Otkad je Reis instanca koja mora da objasnjava svim ljudima sigurnosne/bezbjednosne aspekte.sakop wrote:ja sam za to da nam ne ukinu vize,jer to ne zasluzujemo
zna se da postoje ljudi-ubice kao što su ovi u bugojnu,tako da me nista vise ne iznenadjuje
mislim da je sve ovo nazalost dio političke kampanje da se nacionalistički duhovi nadviju nad bih![]()
i nek se konacno reis ceris obrati bh javnosti sa stavom o ljudima-ubicama,toliko bar zasluzujemo
+ dok ih stranacke vodje kljukaju predizbornom kampanjom i svakim mogucim vidom homogenizacije - naravno pred izbore.Prpa.ba wrote:Je*em ja narod kojem je bitnije to sto nece moci guzicom vidjeti europe nego to sto im sugradjane ubijaju teroristi i ludjaci. Nevezano za otvaraca teme, generalno je prva reakcija na teroristicki napad bila "ah, sad nista od ukidanja viza". Dabogda ga nikad i ne bilo.
Dozvolili sebi luksuz da razmišljaju prema naprijed... pozitivno. Veliki grijeh...Prpa.ba wrote:Je*em ja narod kojem je bitnije to sto nece moci guzicom vidjeti europe nego to sto im sugradjane ubijaju teroristi i ludjaci. Nevezano za otvaraca teme, generalno je prva reakcija na teroristicki napad bila "ah, sad nista od ukidanja viza". Dabogda ga nikad i ne bilo.
Jeste, jer kod nas nema razmisljanja prema naprijed, vec razmisljanja koje samo vodi u krug. Nece ljudi bezvizni rezim jer bi od toga bilo bolje svima nama, vec hoce da se "ispale" odavdje sto je prije moguce. U toj svojoj zelji provode zivote, zanemaruju drzavu i rad na poboljsanju iste, pa drzava propada. A drzava koja propada nema i nece dobiti bezvizni rezim. Tako da, nastavite kukati, bezviznog rezima nema i nece ga biti dok se ne zasucu rukavi.bicebolje wrote:Dozvolili sebi luksuz da razmišljaju prema naprijed... pozitivno. Veliki grijeh...
Je li zaslužio narod da ga se zbog toga psuje ?
Za prvi post ti je + za ovaj ti je minus - : moja stara ima 35 godina staza krvavog hljeba zaradjenog u radu sa najgorim opasnim materijama, inhalacijama i trovanjima i nisi ni sekunde ti iza monitora meritoran da prdis koliko je ko zasluzio i koliko nije bezvizni rezim, iako mojoj staroj niti treba niti moze da ode u Spaniju na odmor u koju pretpostavljam ti mozes da odes sa poslom koji ti dozvoljava da visis na forumu tacno u podne dok po moju staru dolazi hitna i dize je sa halenjskog poda u firmi jer je kolabriralaPrpa.ba wrote:Jeste, jer kod nas nema razmisljanja prema naprijed, vec razmisljanja koje samo vodi u krug. Nece ljudi bezvizni rezim jer bi od toga bilo bolje svima nama, vec hoce da se "ispale" odavdje sto je prije moguce. U toj svojoj zelji provode zivote, zanemaruju drzavu i rad na poboljsanju iste, pa drzava propada. A drzava koja propada nema i nece dobiti bezvizni rezim. Tako da, nastavite kukati, bezviznog rezima nema i nece ga biti dok se ne zasucu rukavi.bicebolje wrote:Dozvolili sebi luksuz da razmišljaju prema naprijed... pozitivno. Veliki grijeh...
Je li zaslužio narod da ga se zbog toga psuje ?
Desert Wind wrote:Za prvi post ti je + za ovaj ti je minus - : moja stara ima 35 godina staza krvavog hljeba zaradjenog u radu sa najgorim opasnim materijama, inhalacijama i trovanjima i nisi ni sekunde ti iza monitora meritoran da prdis koliko je ko zasluzio i koliko nije bezvizni rezim, iako mojoj staroj niti treba niti moze da ode u Spaniju na odmor u koju pretpostavljam ti mozes da odes sa poslom koji ti dozvoljava da visis na forumu tacno u podne dok po moju staru dolazi hitna i dize je sa halenjskog poda u firmi jer je kolabrirala
naravno,ovo su stvari koje se dešavaju i mogu se desiti,nažalost,svugdje u svijetu i nema nikakvog razloga da se ovo petlja u ukidanje viza.ТЕРОРИСТИЧКИ ЧИН НЕ СМИЈЕ УГРОЗИТИ УКИДАЊЕ ВИЗА БИХ
Званичници Европског парламента поручили су да терористички чин у Бугојну не смије бити препрека либерализацији визног режима у БиХ..
Desert Wind wrote:Kad je mogla jedva cekat slobodnohodajuce četnike u odijelima, neosudjenim dzelatima i koljacima iz prekodrinske zemlje i okupiranih dijelova BIH sto ne bi mogla pride da primi i vehabite.Delboy.Trotter wrote:Evropa jedva čeka da se tipovi slični onom jučerašnjem slučaju dokopaju bezviznog režima.
Sva sreća pa smo sređena država i djelujemo preventino, pa ih čak ponekad uhvatimo, ali tek kad urade belaj.
Kakva je to murija kada dopusti ljudima da se mjesecima organiziraju, prikupe 30 kg eksploziva i na kraju samim čudom ga uhvate, slučajno dok je bježao nakon počinjenog nedjela.
Mi bi mogli biti edukacijski centar i klasičan primjer za svu evropsku policiju i sigrnosne službe kako to ne treba raditi.
Je li te to nešto povrijedilo poređenjepetar308 wrote:
Usporedjivati cetnike i vehabije je vise nego smjesno...to je bolesno
Ovakve se stvari mogu desiti svugdje u svijetu. I dešavale su se.and wrote:naravno,ovo su stvari koje se dešavaju i mogu se desiti,nažalost,svugdje u svijetu i nema nikakvog razloga da se ovo petlja u ukidanje viza.ТЕРОРИСТИЧКИ ЧИН НЕ СМИЈЕ УГРОЗИТИ УКИДАЊЕ ВИЗА БИХ
Званичници Европског парламента поручили су да терористички чин у Бугојну не смије бити препрека либерализацији визног режима у БиХ..
ah pa za njega su ocito ovi prvi pozitivcihigh_volume wrote:Je li te to nešto povrijedilo poređenjepetar308 wrote:
Usporedjivati cetnike i vehabije je vise nego smjesno...to je bolesno