je li ovo vrijedi i za nas u americi?zena wrote:Pridužite se globalnoj akciji da svi skupa ugasimo svjetla sutra, 1. februara, na pet minuta između 19:55 i 20.00 sati i da tako učestvujte u najvećoj akciji protiv klimatskih promjena sa štednjom energije, koje previše upotrebljavamo. Dozvolimo planeti Zemlja 5 minuta odmora u mraku. Obavijestite prijatelje.
ugasimo svjetla
Moderator: anex
- StLouis
#26 Re: ugasimo svjetla
- Skyfox
#29 Re: ugasimo svjetla
Jel ovo zamracenje ove godine bilo danas ili sutra, nesto sam cuo jutros na TV...
- mofo33
#30 Re: ugasimo svjetla
ne gasim svijetla kad mi onikazu, nego kad mi ne treba,a nikako;
*kad se fudbalske utakmice igraju nocu, pod reflektorima koji zderu za 2 sata struju potrebnu citavom kvartu 2 dana...
*kad su sve "vazne" zgrade osvijetljene citave noci (zbog obezbjedjenja i alarmnih sistema)...
*kad je na ajfelovom tornji sjaji godinama vec ne-zam-vise-koliko-hiljada sijalica zbog proste dekoracije...
*kad su milioni ulica ukraseni milijardama bozicnih ukrasa
*kad....
kad prekinu ili smanje sav taj cirkus,onda cu reci da je sve to ozbiljno.
do tada smatram da nas prave budalama
*kad se fudbalske utakmice igraju nocu, pod reflektorima koji zderu za 2 sata struju potrebnu citavom kvartu 2 dana...
*kad su sve "vazne" zgrade osvijetljene citave noci (zbog obezbjedjenja i alarmnih sistema)...
*kad je na ajfelovom tornji sjaji godinama vec ne-zam-vise-koliko-hiljada sijalica zbog proste dekoracije...
*kad su milioni ulica ukraseni milijardama bozicnih ukrasa
*kad....
kad prekinu ili smanje sav taj cirkus,onda cu reci da je sve to ozbiljno.
do tada smatram da nas prave budalama