UBIO SAM VAM RADOVANA !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

breka

Post by breka »

repeater wrote:
Duh bez sjekire wrote:Inace evropske zemlje su uglavnom osnovane i bazirane na nacionalnom kontekstu,kao Njemacka,Francuska,Slovenija,Spanija,Poljska,dok su bliskoistocne drzave medzunacionalne kao;Srbija,Bosna,Makedonija,Turska u kojima zbog toga,cesto dolazi do zanimljivih zapleta.
bosna = bliski istok :shock: otkada?
a sta je sa belgijom, svicarskom, velikom britanijom??
ili je to za tebe isto "bliski istok"???
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

repeater wrote:
Duh bez sjekire wrote:Inace evropske zemlje su uglavnom osnovane i bazirane na nacionalnom kontekstu,kao Njemacka,Francuska,Slovenija,Spanija,Poljska,dok su bliskoistocne drzave medzunacionalne kao;Srbija,Bosna,Makedonija,Turska u kojima zbog toga,cesto dolazi do zanimljivih zapleta.
bosna = bliski istok :shock: otkada?
Pa u Engleskoj i vecini evrope se za Izrael i okolinu,koristi izraz middle east,srednji istok dok je bliski istok rezervisan za nas i odredzuje ga granica nekadasnjeg turskog imperija.I ta raspodjela je mnogo tacnije od one koju mi koristimo a koja potice iz srpskog novinarstva.Jer nasi krajevi po kulturi,mentalitetu,nacinu i organizaciji zivota pripadaju iskljucivo istoku dok sa onim sto se podrazumijeva pod Evropom nemaju nikakve veze.Sjeti se toga prilikom skidanja cipela pri ulasku u kucu ili ispijanja kafe iz smijesnih malih soljica.
No_Comment

Post by No_Comment »

Skljoco wrote:
No_Comment wrote:
Skljoco wrote: Promasio si 100% jer u svakoj Slobodnoj i Demokratskoj drzavi postoji ustavna odrednica koja omogucava da u njenoj drzavnoj sluzbi mogu da rade iskljucivo pripadnici njene nacije i njenog naroda .
Nikad Francuz nije bio , nije i nit ce biti zaposlen u drzavnoj sluzbi njemacke drzave . A pogotovo nece "cuvati" njemacku granicu prema Francuskoj ... :shock:
Ali zato Turci rade u svim Njemackim javnim sluzbama kao i ostali stranci koji po nacionalnosti nisu Nijemci ali imaju Njemacko drzavljanstvo... i ne lupaj gluposti o stvarima o kojima nemash pojma...;)
-------------------------------------
Drzavljanstvo svih Slobodnih , Pravnih i Demokratskih drzava striktno je vezano za pripadnost naciji i narodu drzave cije drzavljanstvo doticna osoba nosi . Postoje neki izuzetci ali u procentima koji se zanemaruju pa samo glup covjek moze govoriti o Turcima koji rade u njemackim drzavnim sluzbama .
Jes' ti ikad cuo za naturalizaciju ?
Taj izraz je odrednica za sve one koji se odluce da promjenu svoju predhodnu pripadnost naciji i narodu neke drzave i izjasne se za pripadnost naciji i narodu druge drzave .
Pripadnik naciji i narodu neke drzave postaje se tek nakon punoljetstva tj. nakon 18.godine zivota .
Jugoslovenski nadriteoreticari siju svoju teoriju o nacii po "rodjenju" sto je van svake pameti .
Medjutim, nisu ti teoreticari toliko ni glupi da to neznaju ... vec je ta laz u sluzbi zaludjivanja naroda sa tacno odredjenim, ciljevima .
Turci sa njemackim drzavljanstvom su naturalizirani Njemci i ako se vec upustas sa mnom u diskusiju oko tih stvarcica onda se prvo podebelo informisi . Tu je moja malenkost ko "riba u vodi" , bez imalo lazne skromnosti .
Cuj tvoje propagande , pripadnik nacije i naroda drzave Turske ima drzavljanstvo njemacke drzave ??? :lol:
Ima al' u panjevima a ne da jos nosi carinsko odijelo drzave Njemacke .
Civilizacija je uredjena ljudska zajednica u kojoj svak svojim slobodnim izborom odredjuje svoj status u tacno odredjenim zakonskim i pravnim normama .
Propagoranje nelogicnih i netacnih podataka daje logicni zakljucak da se jos uvijek koristi Laz za manipulisanje i sa ciljem da se po svaku cjenu izbjegne ili odgodi dolazak Slobode , Demokratije i zakona Logike i na balkanske prostore .
Ma ti si neznam kako da te okarakteriziram :) morash da pravish razliku izmedju pripadnosti odredjenoj naciji i posjedovanju drzavljanstva i pasosha odredjene drzave u kojima ta osoba zivi...kazesh da u Njemackoj ne rade Turci i ostali Njemacki drzavljani koji nisu Njemackog porijekla u javnim sluzbama ma covjece ne samo da rade nego ih ima i u policiji i u Njemackom parlamentu kao poslanici odredjenih partija...normalno da su ti ljudi Njemacki drzavljani koji su rodjeni vecinom u Njemackoj ali njihovo etnicko porijeklo nije Njemacko...oni su po nacionalnosti Turci,Rusi,Poljaci, Boshnjaci,Srbi,Hrvati...ali Njemacki drzavljani...

Ova tvoja prva recenica u gornjem tekstu je toliko smijeshna da cak insinuirash sa njom da je u Njemackoj josh na snazi Arijevski zakon gdje svaki Nijemacki drzavljanin mora dokazati svoju pripadnost Njemackoj drzavi vadjenjem Arijevskog pasosha koji je dokaz da doticni ima ciste Njemacke korijene i predake... :lol: to shto ti tvrdish to je bilo u Hitlerovo vrijeme i sa ovom Njemackom nema nikakve veze...u danashnjoj Njemackoj ima vishe miliona stranaca od kojih veliki broj posjeduje Njemacko drzavljanstvo i naturalizirani su Njemacki drzavljani ali imaju strano porijeklo tj nisu etnicki Nijemci...

To shto tvrdish da se tvoja malenkost u ovoj tematici snalazi kao riba u vodi ja ne bih rekao ...prije bih ustvrdio da se snalazish ,,kao tepsija kad je pustish niz stepenice,, :D :lol: :zzzz:
dgs

Post by dgs »

OCIGLEDNO DA NI SVABO NIJE KAO STO JE NEKAD BIO !
repeater

Post by repeater »

Duh bez sjekire wrote: Pa u Engleskoj i vecini evrope se za Izrael i okolinu,koristi izraz middle east,srednji istok dok je bliski istok rezervisan za nas i odredzuje ga granica nekadasnjeg turskog imperija.I ta raspodjela je mnogo tacnije od one koju mi koristimo a koja potice iz srpskog novinarstva.Jer nasi krajevi po kulturi,mentalitetu,nacinu i organizaciji zivota pripadaju iskljucivo istoku dok sa onim sto se podrazumijeva pod Evropom nemaju nikakve veze.Sjeti se toga prilikom skidanja cipela pri ulasku u kucu ili ispijanja kafe iz smijesnih malih soljica.
griješiš, prijatelju.
britanci boluju od neizlječivog kompleksa propale super sile .. svaki put kad je "istok" u pitanju oni posežu za zastarjelom imperijalističkom terminologijom. očigledan primjer je besmisleno djelenje "istoka" na bliski i daleki. ova klasifikacija je utemeljena pod pritiskom intelektualne elite sa očiglednim rasističkim ciljevima. dakle, kad je riječ o bliskom "istoku" u ovom kontekstu, ljudi sa tih prostora su po izgledu bliži bijelim britancima od onih sa dalekog istoka. međutim, britanci smatraju svoju civilizaciju daleko nadmoćnijom na osnovi materijalnih dostignuća.
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

repeater wrote:
Duh bez sjekire wrote: Pa u Engleskoj i vecini evrope se za Izrael i okolinu,koristi izraz middle east,srednji istok dok je bliski istok rezervisan za nas i odredzuje ga granica nekadasnjeg turskog imperija.I ta raspodjela je mnogo tacnije od one koju mi koristimo a koja potice iz srpskog novinarstva.Jer nasi krajevi po kulturi,mentalitetu,nacinu i organizaciji zivota pripadaju iskljucivo istoku dok sa onim sto se podrazumijeva pod Evropom nemaju nikakve veze.Sjeti se toga prilikom skidanja cipela pri ulasku u kucu ili ispijanja kafe iz smijesnih malih soljica.
griješiš, prijatelju.
britanci boluju od neizlječivog kompleksa propale super sile .. svaki put kad je "istok" u pitanju oni posežu za zastarjelom imperijalističkom terminologijom. očigledan primjer je besmisleno djelenje "istoka" na bliski i daleki. ova klasifikacija je utemeljena pod pritiskom intelektualne elite sa očiglednim rasističkim ciljevima. dakle, kad je riječ o bliskom "istoku" u ovom kontekstu, ljudi sa tih prostora su po izgledu bliži bijelim britancima od onih sa dalekog istoka. međutim, britanci smatraju svoju civilizaciju daleko nadmoćnijom na osnovi materijalnih dostignuća.
Shvatam,sta si htio kazati,ali mada odosmo daleko od teme,mozes li mi objasniti zasto mislis da je Britanija(Engleska) propala super sila.Meni djeluju itekako silno i sav onaj njihov ogromni imperij u kojem sunce nikad ne zalazi, od zemlje velike bijele kraljice na sjeveru do Australije i skoro cijele Afrike,drze pod cvrscom kontrolom nego ikada.
praznina

Post by praznina »

Duh bez sjekire wrote:
repeater wrote:
griješiš, prijatelju.
Shvatam,sta si htio kazati,ali mada odosmo daleko od teme,mozes li mi objasniti zasto mislis da je Britanija(Engleska) propala super sila.Meni djeluju itekako silno i sav onaj njihov ogromni imperij u kojem sunce nikad ne zalazi, od zemlje velike bijele kraljice na sjeveru do Australije i skoro cijele Afrike,drze pod cvrscom kontrolom nego ikada.

Propala je i misli da će uvlaćeći se USA u guzicu biti neko i nešto.
dgs

Post by dgs »

Ljudi,sta bi,je li taj Bandic bolestan ili sta se desilo?
Sale_Magare malo

Post by Sale_Magare malo »

Opet preseravanje ako je otišao iz Zenice mora da je i pucao po svom gradu. Kako vam više ne dosade partijske priče.[/quote]
Ajde ANTIPARTIJAC objasni ti meni onda ovo:
Ja ratova sa MOJIM,brania misto...kada stao rat...moji PRTIJCI meni rekoše:
Od volje ti-Srbija ili Hrvtska :shock: ..uglavnom..BRIŠI.
Pametan si,a vidim i obrazovan..pa prosvjetli ovu bedastu glavu :-?
repeater

Post by repeater »

duh: slažem se sa tobom -- ovo nema nikakve veze sa temom.
praznina

Post by praznina »

Sale_Magare malo wrote:Opet preseravanje ako je otišao iz Zenice mora da je i pucao po svom gradu. Kako vam više ne dosade partijske priče.
Ajde ANTIPARTIJAC objasni ti meni onda ovo:
Ja ratova sa MOJIM,brania misto...kada stao rat...moji PRTIJCI meni rekoše:
Od volje ti-Srbija ili Hrvtska :shock: ..uglavnom..BRIŠI.
Pametan si,a vidim i obrazovan..pa prosvjetli ovu bedastu glavu :-?[/quote]

Ni ovdje nije bolje jer dok su se jedni borili, neki bježali, treći su krali i toliko se nakrali da sada drmaju državom. Kod vas je možda malo bolje. Međutim branioci/branitelji fakat su na prosjačkom štapu. Dobro su ih iskoristili a dobar dio njih je još uvijek uz partiju iz svog tora.
iceman ze

Post by iceman ze »

Za sad je u pritvoru, koji mu je odredio tuzilac, cisto sumnjam da ce se ista znati do sudenja, kad se zaduzi sudski vjestak da izvrsi procjenu njegove licnosti i ustanovi pravo stanje....
gavrilo

Post by gavrilo »

[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img] wrote:
Detalji istrage ubistva Bojana Prodanovića, pripadnika DGS-a

Bandić nikad nije bio na psihotestu

SARAJEVO - Anis Bandić, pripadnik Državne granične službe BiH (DGS), osumnjičen za ubistvo kolege Bojana Prodanovića, nikada nije bio podvrgnut detaljnom psiho-fizičkom testu od kada je stupio u DGS, potvrdio je jučer "Nezavisnim" visoki dužnosnik Ministarstva sigurnosti BiH.

"Rezultati interne istrage ukazuju na to da nema nikakvih podataka o Bandićevom zdravstvenom stanju od kada je 2000. godine stupio u DGS. Čak ni prilikom prijema nije bio podvrgnut ozbiljnijem ljekarskom pregledu. Skoro da nemamo nikakav medicinski dosije koji se odnosi na Bandića", kazao je ovaj zvaničnik.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH potvrđeno je da će u narednom periodu biti provedena kompletna revizija prijema svih policajaca i službenika na posao.

"Zakonom nije propisano da ljudi koji obavljaju poslove s oružjem budu podvrgnuti nekim ozbiljnim zdravstvenim pregledima. Kod nas se više obraća pažnje na 'brojanje krvnih zrnaca' i pripadnost naciji, dok psiho-fizičke sposobnosti ljudi koji rade ovako odgovorne poslove dođu u prvi plan tek kada se desi neka tragedija poput ove", naglašava Dragan Mektić, zamjenik ministra sigurnosti BiH.

Anis Bandić iz Sarajeva kolegu Bojana Prodanovića (34) iz Čajniča ubio je u srijedu ujutro na graničnom prelazu Metaljka kod Čajniča. U Prodanovića je, prema policijskim informacijama, ispalio sedam metaka, pucajući iz službenog pištolja. Građani Čajniča su nakon ubistva nekoliko dana u blokadi držali granični prelaz Metaljka. Nakon dolaska člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca blokada je obustavljena.

Više sagovornika uključenih u istragu tvrdi da je Bandić svog kolegu ubio u trenucima nervnog sloma.

Iz DGS-a je potvrđeno da je Prodanović uoči ubistva upozorio šefa smjene da se s Bandićem nešto čudno dešava. Patrola koja je trebalo da zamijeni Bandića malo je zakasnila i nije stigla da spriječi tragediju.

Nakon ubistva Bandić je otišao desetak metara od kontejnera gdje se desilo ubistvo i legao na leđa. Patrola Državne granične službe zatekla ga je s pjenom u ustima. Bandić je navodno halucinirao kako je ubio Radovana Karadžića.

D. MUMINOVIĆ

Bandićev golf zapaljen u Foči

Automobil Anisa Bandića zapaljen je u noći između nedjelje i ponedjeljka ispred objekta DGS-a u Foči, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Nakon prošlosedmičnog ubistva u Čajniču Bandićev golf je dovezen na parking u Foču. Požar je izbio oko 4.30. Pretpostavlja se da je podmetnut.

"Ne mogu o ovom slučaju ništa reći. Vještaci rade svoj posao i ispituju kako je došlo do izbijanja vatre. Niko još nije osumnjičen za podmetanje požara", kazao je Miroslav Popara, glasnogovornik CJB Istočno Sarajevo .
repeater

Post by repeater »

Nakon ubistva Bandić je otišao desetak metara od kontejnera gdje se desilo ubistvo i legao na leđa. Patrola Državne granične službe zatekla ga je s pjenom u ustima. Bandić je navodno halucinirao kako je ubio Radovana Karadžića.

žao mi je počinioca i njegove žrtve ... :( :(
Duke_G

Post by Duke_G »

No_Comment wrote:
Duke_G wrote:U mnogim glavama rat nije završen, jer političari daju sve od sebe da podgrijavaju mržnju i netrpeljivost. S obzirom koliko se u bošnjačkim medijima priča o agresiji, Karadžiću, Mladiću, Srebrenici... nije ni čudo što svaki ludak među Bošnjacima misli da je nešto potpuno normalno ubiti Srbina gdje god ga vidiš.
Poshtovani Duke_G ili po nashki u prevodu Vojvodo_G u mnogim glavama rat nije zavrshen i nece biti zavrshen dok su god Mladic, Karadzic...i drugi zlocinci na slobodi...
Tako je, uvijek su krivi "oni anamo".
A izgovora za mržnju nikad ne manjka. Racionalizacija.
shta predlazesh da zaboravimo ono shto se desilo...da zaboravimo na josh ne otkopane masovne grobnice...da zaboravimo na Srebrenicke,Focanske,Prijedorske,Vishegradske.......majke i sirocad :( ...
Ne.
ne Vojvodo_G mediji trebaju da pricaju o tome iz pijeteta prema zrtvama i obzira prema napacenom narodu ciji je jedini grijeh bio shto nosi muslimanska imena...
Pijetet prema, istina samo SVOJIM žrtvama je jedno. A stalno pumpanje naroda nešto potpuno drugo.
Chameleon05

Post by Chameleon05 »

Neki likovi kao ovaj "bez komentara" se sekunde jedne nisu promijenili.
No_Comment

Post by No_Comment »

Chameleon05 wrote:Neki likovi kao ovaj "bez komentara" se sekunde jedne nisu promijenili.
Hebiga nemoze svako bit` kameleoncic...nego ciji si klon... :-) :lol: :D
Chameleon05

Post by Chameleon05 »

No_Comment wrote:
Chameleon05 wrote:Neki likovi kao ovaj "bez komentara" se sekunde jedne nisu promijenili.
Drži se ti teme ukoliko ti je stvarno interesantna!
No_Comment

Post by No_Comment »

Chameleon05 wrote:
No_Comment wrote:
Praznino jes to ti... :lol: :D :-)
Chameleon05

Post by Chameleon05 »

No_Comment wrote:
Chameleon05 wrote:
No_Comment wrote: Hebiga nemoze svako bit` kameleoncic...nego ciji si klon... :-) :lol: :D
Praznino jes to ti... :lol: :D :-)

Prvi put pa pogrešno! QQ :-) :-) :-)
Chameleon05

Post by Chameleon05 »

Ti si izgleda nekadašnji Kotromanić.
No_Comment

Post by No_Comment »

Chameleon05 wrote:Ti si izgleda nekadašnji Kotromanić.
Jok ja sam Nenad... :oops: :lol: :zzzz:
Chameleon05

Post by Chameleon05 »

No_Comment wrote:
Chameleon05 wrote:Ti si izgleda nekadašnji Kotromanić.
Jok ja sam Nenad... :oops: :lol: :zzzz:
Pogađaj ponovo! Imaš fore još jedanput!
No_Comment

Post by No_Comment »

:zzzz:
Chameleon05

Post by Chameleon05 »

No_Comment wrote::zzzz:
I meni se takođe spava. Odoh za nekih 5 minuta.
Post Reply