UBIO SAM VAM RADOVANA !
-
dgs
#1 UBIO SAM VAM RADOVANA !
Pripadnik "drzavne granicne sluzbe"MUSLIMAN, ubio drugog pripadnika "dgs",SRBINA.
Sta li ce dalje biti...
Sta li ce dalje biti...
-
gavrilo
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img] wrote:
Ubistvo na graničnom prelazu Metaljka kod Čajniča
Pripadnik DGS-a ubio kolegu
ČAJNIČE - Pripadnik Državne granične službe BiH (DGS) Anis Bandić iz Sarajeva ubio je juče ujutro Bojana Prodanovića (34) iz Čajniča, takođe pripadnika DGS-a.
Ubistvo se dogodilo oko 10 sati na graničnom prelazu Metaljka kod Čajniča na istoku BiH prema Crnoj Gori, potvrđeno je u DGS-u BiH. Bandić je nedugo nakon ubistva uhapšen.
Svjedoci, koje smo juče zatekli na ovom graničnom prelazu, tvrde da je Bandić svog kolegu Prodanovića, koji je rođen u Zenici, ubio pucajući iz službenog pištolja, ispalivši u njega cijeli šaržer metaka.
"Mjerili smo neka drva u blizini graničnog prelaza. Odjednom sam čuo oko pet pucnjeva, gotovo rafalno ispaljenih. Nakon toga, još tri pojedinačno ispaljena. Nisam mislio da je nešto ozbiljno sve dok nisam vidio naše carinike kako bježe preko livade. Vikali su: 'Pobiše se policajci'. I ja sam pobjegao i sa carinicima sačekao policiju", rekao nam je šumar Nikola, koji je u trenutku kad se desilo ubistvo bio u šumarku nedaleko od prelaza Metaljka.
On tvrdi da, prije dolaska specijalaca, niko nije smio prići Bandiću.
"Iz daljine smo čuli Bandića kako psuje i viče. Kad su specijalci stigli, Bandić je zavikao: 'Majku vam vašu, ubio sam vam Radovana'. Jedva su ga policajci savladali i uhapsili", kazao je Nikola, dodavši da je ubistvu prethodila neka međunacionalna prepirka između dvojice pripadnika DGS-a.
Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopštili su da je Bandić Prodanovića najvjerovatnije ubio u trenucima psihičkog rastrojstva. No, stanovnici Čajniča, koje smo zatekli na mjestu ubistva, ubijeđeni su da se radi o ubistvu iz nacionalnih pobuda.
"Šta će drugo biti? Nakon što je ubio svog kolegu, Bandić je deset minuta šutao Bojanovo mrtvo tijelo. Čuo sam od policije da je Bojan desetak minuta prije tragedije zvao svoju centralu i rekao im da se nešto čudno dešava sa Bandićem i tražio je od svojih šefova da Bandića smijene sa dežurstva. Prije nego što je došlo pojačanje iz centrale DGS-a, Bojan je već bio ubijen", kaže Vukašin Kovačević, ujak ubijenog Bojana Prodanovića.
Mještani za Bojana, koji je otac dvoje maloljetne djece, tvrde da je uvijek bio miran i povučen. Autoprevoznik koji je gotovo svakodnevno prolazio preko graničnog prelaza Metaljka kazao nam je da i Bandića i Prodanovića zna kao fine momke.
Istragu o ubistvu vodi tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo . Do zaključenja ovog izdanja "Nezavisnih" juče kasno poslije podne rezultati istrage nisu bili poznati.
Pripadnici DGS-a certificirani su policajci koji su prošli provjeru IPTF-a prije nekoliko godina.
Zinaida Ilaria, glasnogovornica Policijske misije Evropske unije u BiH, kazala je kako je EUPM upoznat s ovim ozbiljnim incidentom, ali ga nije željela komentirati dok nadležni tužilac ne završi istragu.
D. MUMINOVIĆ
DGS ne zna razloge ubistva
Nijaz Spahić, v.d. zamjenika direktora DGS-a, rekao je juče da ova služba nema informacije o razlozima sukoba između dvojice pripadnika DGS-a, koji je rezultirao ubistvom jednog od njih.
"Incident koji se desio na graničnom prelazu kod Čajniča prvi je sukob ove vrste koji nam se dogodio. Ne znamo razloge, ali se nadamo da će ih otkriti istraga koju provodi nadležno tužilaštvo i organi unutrašnje kontrole DGS-a", kazao je Spahić.
Dodao je kako vjeruje da ovaj sukob između dvojice pripadnika DGS-a različitih nacionalnosti, koji je završio ubistvom, neće zakomplicirati međunacionalne odnose u Državnoj graničnoj službi.
M.Č.
-
PITARKA_SA
da,cula sam za to
strasno i primitivno,za svaku osudu,naravno

strasno i primitivno,za svaku osudu,naravno
-
PITARKA_SA
al fakat ljudi vidite li vi dokle ljudska primitivnost i mrznja ide??
mislim da smo stvarno totalno s*eban narod(na sve mislim!!)
i fakat ali,fakat mi je dosadilo stalno govoriti "mi" i "vi"
samo me zanima dokle ce mo ovako....

mislim da smo stvarno totalno s*eban narod(na sve mislim!!)
i fakat ali,fakat mi je dosadilo stalno govoriti "mi" i "vi"
samo me zanima dokle ce mo ovako....
-
breka
to je nasa juznjacka uzavrijela krv!
Mještani za Bojana, koji je otac dvoje maloljetne djece, tvrde da je uvijek bio miran i povučen. Autoprevoznik koji je gotovo svakodnevno prolazio preko graničnog prelaza Metaljka kazao nam je da i Bandića i Prodanovića zna kao fine momke.
kao sve mirni momci a onda si u ledja zabijaju nozeve. proklet smo mi narod...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Jah...u nekoj kafani uz jagnjetinuPripadnici DGS-a certificirani su policajci koji su prošli provjeru IPTF-a prije nekoliko godina
-
PITARKA_SA
ima i toga ,ja vjerujem,ali eto to je jos jedan primjer ,uopste,naseg profesionalizma,primitivizma ..itdBobi wrote:Jah...u nekoj kafani uz jagnjetinuPripadnici DGS-a certificirani su policajci koji su prošli provjeru IPTF-a prije nekoliko godina.
-
gavrilo
ma neka se onda drze cuge i jagnjetine... pa koji kurac imaju da se svadjaju oko rataBobi wrote:Jah...u nekoj kafani uz jagnjetinuPripadnici DGS-a certificirani su policajci koji su prošli provjeru IPTF-a prije nekoliko godina.
jos jedna zrtva zbog radovana
-
PITARKA_SA
da,slazem senebi wrote:Treba smiriti diskusiju.Stvar je istraznih organa da otkriju kako je bilo,stvar je suda da presudi.I ostavimo nacionalne kurce-palce po strani.
Saucesce porodici ubijenog,a njemu neka je lahka ova nasa jebena zemlja.
samo sto nikada mi nece biti jasno sve ovo sto me okruzuje
-
No_Comment
Ovakve ce se stvari dogadjati i na jednoj i drugoj strani sve dok su na slobodi Sratko I Jadovan kao i ostali ratni zlocinci koji slobodno shetaju krvavih ruku,, Dejtonskom BIH,,...
-
gavrilo
eto nebi ... i kako da smirim diskusijuhamikar wrote:Ili u novi rat, pa sve Muslimane protjerati u Tursku, gdje vam je i mjesto. Ne treba u Evropi primitivni islam.
hamikar protjeraj ti sebe majke ti ... ucini nam svima uslugu
jebem ti vise tu bosnu gdje se ljudi dijele na turke i cetnike
-
breka
polako ljudi ...
mislim da je najbolje igonorirati kretene
to su kompleksasi koji ne dobiju dovoljno paznje u realnom zivotu pa se moraju izivljavati preko neta.
mislim da sve treba laganim radom odjebati i nastaviti diskusiju u naaajvecem redu i miru.
mislim da je najbolje igonorirati kretene
to su kompleksasi koji ne dobiju dovoljno paznje u realnom zivotu pa se moraju izivljavati preko neta.
mislim da sve treba laganim radom odjebati i nastaviti diskusiju u naaajvecem redu i miru.
-
nebi
ne treba.treba izdvojiti ovog bosniaque,hamikara i onog Bosanac_HR i zatvoriti ih u jednu sobu pa neka rasprave.Ali kladim se da bi oni napravili koaliciju,a mi bi ispusili.PITARKA_SA wrote:ma nama treba jednu atomsku bombu rokuti ovdje,i da nas nestane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hamikar wrote:I strani nas tjeraju na nesto zajednicko!!!!
Ma kakva zajednicka policija!!! Sa Turcima ne treba imati nista zajednicko. Napraviti zid ko u Izraelu koji ce dijeliti Turke i Srbe.
hamikar i bosniaque odmaraju
Moderator