ubijeno 100 djece u pakistanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#251 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by SaraFina »

Towelie wrote:
SaraFina wrote:
Towelie wrote:

Ateistica sam inače :D
Da. I sta s tim?

Pa ništa stavljam ti do znanja, da nisam promijenila svjetonazore. Ako se sjećaš imali smo zustru raspravu na religiji :D

No to ne mijenja moj stav .. Što je pošteno u vezi vjere to treba reći ..
Towelie

#252 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Towelie »

Pa ništa stavljam ti do znanja, da nisam promijenila svjetonazore. Ako se sjećaš imali smo zustru raspravu na religiji :D

Secam se. Bez obzira na raniju raspravu, ovo je kvalitetno razmisljanje iako nismo istih svetonazora.
SaraFina

#253 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by SaraFina »

Towelie wrote:

Secam se. Bez obzira na raniju raspravu, ovo je kvalitetno razmisljanje iako nismo istih svetonazora.

:thumbup:

Hvala
homega

#254 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by homega »

cyprus wrote:I još ću jednom ponovit, nek zamjeri ko hoće: ni 'vehabije' nisu sve iste... svaka generalizacija je vrlo opasna...

Tačno, bravo :thumbup:

Neke imaju dugu bradu, nekima još raste... :D
MyTao

#255 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by MyTao »

S4mpion wrote:
sigh wrote: ...Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.
Baš kao i svaki ateista? :meza1:
Zasto niko Saddama Huseina ne povezuje sa Islamom? Musliman je, a ubijao je... stvar je u tome da je ubijao zbog svojih licnih interesa. Isti ti je slucaj sa Staljinom, covjek bio Ateista(komunista) i diktator koji je ubijao iz svojih licnih razloga, nije ubijao u ime Ateizma. Eto da znas za sva vremena.
sigh

#256 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by sigh »

S4mpion wrote:
sigh wrote:
S4mpion wrote: Baš kao i svaki ateista? :meza1:
Kao svaka ljudska osoba, medjutim kad ateista uradi nesto drustveno neprihvatljivo, on nece imati podrsku od 300+ miliona ljudi sirom svijeta i drugi nece vidjeti inspiraciju u tome. Dozivjeti ce osudu od svih. :)
Da li je tako? Ljude, koje sam spomenuo, je neko morao dovesti na vlast, morali su imati podršku mase.
:lol: Pa Musolini je imao skoro cijelo vrijeme podrsku katolika u Italiji. U nekim situacijama i crkva je suradjivala s njim. Negdje sam pokupio da je Papa u to doba izjavio da je Bog poslao Musolinija. :wink: I ti ljudi su opet lideri.

E konkretno da te pitam, vidim da ovo ne vodi nicemu, ima li ijedan primjer gdje je obican lik pocinio bombasko samoubistvo zbog ateizma i u ime ateizma ? Ono, da je ostavio poruku da je to ucinjeno iskljucivo u ime ateizma ili da se neko ateisticko udruzenje javilo odgovornim za to djelo ? I ako ima, da li je imao siroku zajednicu ljudi u svijetu iza sebe koji bi opravdali i podrzali taj cin. :wink:
Cherry-Cherry

#257 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Cherry-Cherry »

Nomo wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Pogledaj vijestiummeta na facebooku pa se sam uvjeri da nas narod tone sve dublje i dublje.
Ja ne mogu da vjerujem, kad pričam s kolegama na poslu, s poznanicima, koliko među njima ima onih koji podržavaju vehabije. :| I svi imaju iste argumente: četnici, ustaše, rat, genocid,
neka ih naši su
i slično...

ovo lazes i to debelo . a za cetnike i ustase i genocid ....boze moj . neces mi ti otvarati temu iz pakistana , tunguzije moronije .....da mi nesto metnes , imputiras , podmetnes , suknes izmedju redova a ,, tvoji ,, klali, ubijali , palili , djeci zivot uzimali , rezali bosance na komdice i tako to sve do genocida . meni ne mozes prodati jeftinu pricu u celofanu . jok . ni slucajno . zabavi se genocidom koji se desio ispred tvog nosa u tvoje ime . tvoji nisu zrtve genocida . moji jesu . yebo te bliski istok i daleki istok i srednji sjever . prosjecnog hrvata i srbina zaboli kurac za zrtve u pakistanu . oni hoce oprvdati genocid nad svojim prijateljima preko tamo nekog pakistana . yebo te pakistan . gdje smo mi . to je pitanje svih pitanja . masovne grobnice . nema teme i ne smije biti, niti jedna tema na svijetu gdje se nece spominjati genocid nad bih muslimanima . zalite se moderatorima , ali je to tako . necete uspjeti . sh fasisti ne mogu , niti smiju da pricaju o nogomoetu a da im bosanci na nos ne nabiju genocid . ako ti se ne svidja ima serbien kafe i poskok ....tamo se ne prica o genocidu nego se on podrzava i priziva novi .necete proci . stop . ni makac marvo . ubijali ste komsije i prijatelje i tako 4 godine . kako vam nije dosadilo . da su zecevi umorili bi se koljaci . vi da raspradete o nekom pakistanu i da saljete poruku bosancima kako su sretni sto nisu svi zaklani . odjebaus stoko genocidna . sta uopste sh nacinalonasti imaju pricati o pakistanu . da se njih pita pobili sve muslimane na svijetu . a oni sada ko biva placu za 120 djece . ma jasta . vas svijet i moj svijet je BOSNA a u toj bosni sh fasisti su nacinili genocid . ne prvi . ali zadnji . barem se nadam .
Evo ti si očit primjer guranja pod tepih jako bitnih stvari. U nedostatku argumenata, ajmo malo o genocidu. Kada bi tema bila cvijeće u proljeće, a ti ne bi znao šta da kažeš, počeo bi o genocidu. Klasičan primjer ispranog mozga zatvorenog u kutiju....
Gojeni H

#258 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Gojeni H »

Pakistanska obavjestajna sluzba kao i vojna klika su godinama podrzavali svakakve vrste ubica dok su ovi svoje operacije vrsili u dijelu Kasmira okupiranom od strane Indije.
Onda su dosli arapski "misionari" i dali posebnu aromu ratu za oslobodjenje Afganistana od sovjetske okupacije.
S obzirom da "pastunwali", pastunski/patanski kod casti, ne poznaje granice izmedju istog naroda, radikalizacija na afganistanskoj strani granice se ubrzo prelila i na pakistansku.
Konstantna opasnost od vojne diktature i nasilne smjene vlasti dovele su do apsolutne politicke apatije velike vecine stanovnistva.

Sve sabrano, vojni vrh je srao po putu, a sada pakistanski narod mora cistiti.
Katastrofa od drzave. Neka im je Allah na pomoci. Sve su prilike da ce jos mnogo krvi poteci prije nego dodje do ozbiljnijih promjena.
harač

#259 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by harač »

vehabije (i sve povezane ideologije ekstremističkog islama) su najveće zlo sadašnjice koje ne smije samo biti pobijeđeno - to je lako - već uništeno
Mohamad Sissoko

#260 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Mohamad Sissoko »

sigh wrote:
E konkretno da te pitam, vidim da ovo ne vodi nicemu, ima li ijedan primjer gdje je obican lik pocinio bombasko samoubistvo zbog ateizma i u ime ateizma ? Ono, da je ostavio poruku da je to ucinjeno iskljucivo u ime ateizma ili da se neko ateisticko udruzenje javilo odgovornim za to djelo ? I ako ima, da li je imao siroku zajednicu ljudi u svijetu iza sebe koji bi opravdali i podrzali taj cin. :wink:
Ubice kao što su Staljin ili Pol Pot nisu nalazili inspiraciju u ateizmu za svoja ubijanja ali ono je direktno olakšavalo takvo ponašanje ili politiku gdje svaki moralni autoritet, pravda ili nepravda, dobro ili zlo počinje i završava sa njima, sa državom ili uskim krugom ljudi koji vladaju takvim uređenjem gdje je ateizam sastavni dio. Sovjetske vlasti su kao dio svoje agende sistematski uništili većinu crkava i ubili ogroman broj svečenika tokom kako oni kažu „borbe protiv religije“, ako borba protiv religije nije ateistička agenda onda ne znam čija je.
U takvoj sredini aposolutna moralna referenca njima su oni sami i zakoni koje oni donose, i svaki zločinački potez počinje i završava sa njima jer ne vjeruju u Boga kao moralni autoritet i prema njima u tom ateističkom ozračju ništa nije iznad njih, nikome se ne moraju pravdati i autoritet iznad njih ne postoji pa time i njihova dijela nisu pod ničijim ispitom ili osudom do samih njih ili naroda, nemaju straha od apsolutne pravde sem straha od naroda kojim vladaju.

Recimo taktika korištenja samoubica u ratu uz pomoc "suicide vest" nije "izum" religijskih fanatika nego su njeni pioniri Tamilski Tigrovi cija ideologija je bila marksisticka a i bitan dio te ideologije je i ateizam.

Veoma je loše i zlobno generalizovat ponašanje religijoznih ljudi ili onih koji to nisu a vjeruju u Boga i ateista, jer u svakoj "grupi" postoje primjeri dobra i moralnog ponašanja i zla i zločina.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#261 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» parangal_, _mufljuz_

mjesec
JThomas

#262 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by JThomas »

sukob na šri lanci je bio čisti nacionalni sukob (a gdje je jedna nacija dominatno jedne religije a druga druge kao i na balkanu), a tamilski tigrovi prije svega nacionalisti u borbi za svoj komad nacionalne države.
Mohamad Sissoko

#263 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Mohamad Sissoko »

Nisam se uopšte referisao na njihov sukob i ciljeve nego na činjenicu da je ateizam bio sastavni dio njihove ideologije a eto opet su se raznosili bombama u samoubilačkim napadima.Dakle, generalizacija nula bodova.

A jedna od prvih a neki tvrde i prva žena samoubica je bila krščanka u Libanonu, dakle nije potrebno "72 djevice i Islam".
JThomas

#264 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by JThomas »

to je nacionalni pokret čiji su članovi dominantno hindusi. ali eto, šta god ti se uklapa.
sigh

#265 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by sigh »

Mohamad Sissoko wrote:
sigh wrote:
Ubice kao što su Staljin ili Pol Pot nisu nalazili inspiraciju u ateizmu za svoja ubijanja ali ono je direktno olakšavalo takvo ponašanje ili politiku gdje svaki moralni autoritet, pravda ili nepravda, dobro ili zlo počinje i završava sa njima, sa državom ili uskim krugom ljudi koji vladaju takvim uređenjem gdje je ateizam sastavni dio. Sovjetske vlasti su kao dio svoje agende sistematski uništili većinu crkava i ubili ogroman broj svečenika tokom kako oni kažu „borbe protiv religije“, ako borba protiv religije nije ateistička agenda onda ne znam čija je.
U takvoj sredini aposolutna moralna referenca njima su oni sami i zakoni koje oni donose, i svaki zločinački potez počinje i završava sa njima jer ne vjeruju u Boga kao moralni autoritet i prema njima u tom ateističkom ozračju ništa nije iznad njih, nikome se ne moraju pravdati i autoritet iznad njih ne postoji pa time i njihova dijela nisu pod ničijim ispitom ili osudom do samih njih ili naroda, nemaju straha od apsolutne pravde sem straha od naroda kojim vladaju.

Recimo taktika korištenja samoubica u ratu uz pomoc "suicide vest" nije "izum" religijskih fanatika nego su njeni pioniri Tamilski Tigrovi cija ideologija je bila marksisticka a i bitan dio te ideologije je i ateizam.

Veoma je loše i zlobno generalizovat ponašanje religijoznih ljudi ili onih koji to nisu a vjeruju u Boga i ateista, jer u svakoj "grupi" postoje primjeri dobra i moralnog ponašanja i zla i zločina.
Slazem se sa ovim sto si na kraju napisao medjutim ostatak posta nekako sugerise da tvrdis da postoji nekakav apsolutni moralni autoritet i da je dobro tako. Ne znam da li primjecujes ironiju u tome. Bog, Staljin, Tamislki Tigrovi, sve su to zla :wink:
dpjokala26

#267 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by dpjokala26 »

MyTao wrote:
S4mpion wrote:
sigh wrote: ...Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.
Baš kao i svaki ateista? :meza1:
Zasto niko Saddama Huseina ne povezuje sa Islamom? Musliman je, a ubijao je... stvar je u tome da je ubijao zbog svojih licnih interesa. Isti ti je slucaj sa Staljinom, covjek bio Ateista(komunista) i diktator koji je ubijao iz svojih licnih razloga, nije ubijao u ime Ateizma. Eto da znas za sva vremena.
A Ameri nisu......nema nevinih.samo naivnih. :D
dpjokala26

#268 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by dpjokala26 »

ovo je bosanski forum,ako vec postavljas STRANI TEXT, PREVEDI. ZA VECINU JE NEDOSTUPNO.MOGUCE I ZA TEBE,SAMO SE PRAVIS VAZAN. :D
dječak sa šibicama

#269 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by dječak sa šibicama »

I tako se ova tema pretvorila u tribinu "Relativizacija zlocina".

Niko ni rijeci o konkretnom slucaju.

Deja vu.
S4mpion

#270 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by S4mpion »

sigh wrote:
S4mpion wrote: Da li je tako? Ljude, koje sam spomenuo, je neko morao dovesti na vlast, morali su imati podršku mase.
:lol: Pa Musolini je imao skoro cijelo vrijeme podrsku katolika u Italiji. U nekim situacijama i crkva je suradjivala s njim. Negdje sam pokupio da je Papa u to doba izjavio da je Bog poslao Musolinija. :wink: I ti ljudi su opet lideri.

Pa već sam ti naveo primjer Staljina i Musolinija, oni su bili ljudi bez religije, što bi se reklo-ateisti. Ateizam nema pravila i za isti je sasvim dovoljno biti nevjernik. :meza1:
__Phoenix__

#271 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by __Phoenix__ »

dječak sa šibicama wrote:I tako se ova tema pretvorila u tribinu "Relativizacija zlocina".

Niko ni rijeci o konkretnom slucaju.

Deja vu.
Još od malih dana i kečeva u školi se relativizacija uči, nisam samo ja mama dobio, i drugi su....
JThomas

#272 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by JThomas »

to je skriveni nastavni plan i program.
MyTao

#273 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by MyTao »

dpjokala26 wrote:
MyTao wrote:
S4mpion wrote:
A Ameri nisu......nema nevinih.samo naivnih. :D
Nemam pojma sta je pisac htjeo reci. Kakva sad Amerika? :?
SaraFina

#274 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by SaraFina »

Čitam da je dječak ( zbog toga što mu tog Livnom utorka ) nije zvonio alarm i zakasnio je u školu, jedini je prezivjeli iz cijelog razreda.

Koje su to traume kad ti cijeli razred nestane u jednom danu. Prijatelji i kolege :(
Preživeo masakr u škoil jer se uspavao!

Davud Ibrahim (15) jedini je iz razreda 9 škole u Peševaru koji je preživeo talibanski masakr, i to zato što mu u utorak jutro nije zvonio budilnik! Davud Ibrahim prespavao masakr u školi u Pakistanu ...
Post Reply