ubijeno 100 djece u pakistanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#1 ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by uglavnomja »

talibani upali u skolu, uzeli djecu kao taoce, ubili 100, i natavnike ... kao osvetu sto je vojska (pakistanska) bombardovala njihove polozaje ...

"'Pet do šest terorista ušlo je u javnu vojnu školu. Pri tom su ubili 130 osoba, od kojih je 100 djece, a deseci su ozlijeđeni. Tijekom višesatne opsade odjekuju eksplozije, svjedoci su ih čuli 15', izvještava uživo pakistanski online medij Dawn.

Skupina teško naoružanih talibana upala je u utorak u vojnu školu u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana i uzela stotine učenika i njihovih profesora za taoce, objavila je pakistanska policija.

Očevici navode da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja i dvije snažne eksplozije, te da se iznad zgrade nadvija gust dim.

Smrt učenika potvrdio je glasnogovornik bolnice Lady Reading, Jamil Shah.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje.

U izjavi koju su talibani poslali Reutersu, stoji kako su targetirali školu jer vojska napada njihove obitelji. 'Želimo da osjete našu bol', napisali su talibani."

sta reci :(
O'zone
Globalni moderator

#2 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by O'zone »

Ništa.

Šta reći da zvuči pametno ili smisleno?
Nomo

#3 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Nomo »

ja ne mogu da vjerujem da neko moze pucati u dijete . ja to ne mogu vjerovati . ne samo u dijete , nego u civila . pucati po neduznim ljudima :? :? kakvo ludilo majko draga . u kakvom svijetu zivimo .....jeza me prolazi . teska tuga me obuzme i zabrinem se nad nasim sudbinama . sta smo mi sa svojom djecom, ? glineni golubovi za neke ludjake i fanatike . za koga radjamo djecu . zasto ih odgajamo , zasto ih saljemo u skolu ? da neko udje tek tako u skolu i vatru otvori . zemljo progutaj nas . yebemi ti zivot sta se desava na ovoj planeti :?:
uglavnomja

#4 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by uglavnomja »

svi napadaci su ubijeni.

prezivjela djeca svjedoce da su ih ubijali jedno po jedno :cry:

i jednog decka od 2 godine, koji je dosao u posjetu.

tugo :sad:
uglavnomja

#5 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by uglavnomja »

ukupno 131 osoba mrtva, za sad, 120 ranjeno
Kikibombona

#6 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

Nomo wrote:ja ne mogu da vjerujem da neko moze pucati u dijete .
Bolestan i indoktriniran covjek moze sve.
m_l

#7 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by m_l »

Tuga. :(

Na nepravdu se ne odgovara nepravdom, na nepravdu se ne odgovara nasiljem, ubijanjem neduznih...koje ludilo, maloumnici...nemam rijeci.

Bojim se da ce biti jos gore. :cry:
hladan.preminger

#8 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by hladan.preminger »

Kazu za islam da vjera mira i ljubavi među ljudima. Malo sutra.
madtv

#9 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by madtv »

hladan.preminger wrote:Kazu za islam da vjera mira i ljubavi među ljudima. Malo sutra.
daleko je ovo od islama...ali kako i kome to objasniti
m_l

#10 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by m_l »

Islam/Kur'an im, sigurno, nije rekao da ovo urade. Tacka.
It_is_a_Leclerc

#11 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by It_is_a_Leclerc »

Inače, talibani ubijaju ljekare koji dolaze u njihove životinjske jazbine i cijepe im djecu protiv velikih boginja, jer smatraju da se time djeca truju. Ubijati, ubijati, ubijati, da kamen na kamenu ne ostane. To su mentalni sklopovi tipa nacista - bespomoćno ubjeđeni u zlo. Svaki taliban koji diše čini ovu planetu gorim mjestom za život. Simple as that.
Kikibombona

#12 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

m_l wrote:Tuga. :(

Na nepravdu se ne odgovara nepravdom, na nepravdu se ne odgovara nasiljem, ubijanjem neduznih...koje ludilo, maloumnici...nemam rijeci.

Bojim se da ce biti jos gore. :cry:
O kakvoj nepravdi je rijec?

Nepravda je sto ovi bolesnici i vjerski fanatici dijele svijet sa normalnim i postenim ljudima.

IDEOLOGIJA ZLA

Od ovih bolesnika najvecu stetu imaju muslimani koji zive sa njima.
omega369

#13 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by omega369 »

Ja koliko znam, kroz historiju se hiljadu puta pokazalo da muslimani, vjernici, nikada nisu ubijali zene, djecu i neduzne, tako da ne vidim potrebu da se mi muslimani nekome "peremo", za nesto i da se nekome nesto objasnjava. Zna se ko je vjekovima ubijao sve "odreda" i u cijoj je to tradiciji doboko ukorjenjeno. Trebam li nabrajati? Sva ta djela su podvale i dolaze iz te "baze". samo se sad svi prave blesavi i ibrete se, a dojuce im djedovi, ocevi, kumovi i stricevi ubijali nerodjenu djecu u trbuhu majke... providno...
AleksoMKD

#14 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by AleksoMKD »

It_is_a_Leclerc wrote:Inače, talibani ubijaju ljekare koji dolaze u njihove životinjske jazbine i cijepe im djecu protiv velikih boginja, jer smatraju da se time djeca truju. Ubijati, ubijati, ubijati, da kamen na kamenu ne ostane. To su mentalni sklopovi tipa nacista - bespomoćno ubjeđeni u zlo. Svaki taliban koji diše čini ovu planetu gorim mjestom za život. Simple as that.
Djecja paraliza nije iskorenjena samo zbog Talibana i njihovih istomisljenika u Nigeriji koji ubijaju zdravstvene radnike koji vakcinisu djecu.
omega369 wrote:Ja koliko znam, kroz historiju se hiljadu puta pokazalo da muslimani, vjernici, nikada nisu ubijali zene, djecu i neduzne, tako da ne vidim potrebu da se mi muslimani nekome "peremo", za nesto i da se nekome nesto objasnjava. Zna se ko je vjekovima ubijao sve "odreda" i u cijoj je to tradiciji doboko ukorjenjeno. Trebam li nabrajati? Sva ta djela su podvale i dolaze iz te "baze". samo se sad svi prave blesavi i ibrete se, a dojuce im djedovi, ocevi, kumovi i stricevi ubijali nerodjenu djecu u trbuhu majke... providno...
Niko ni nije rekao da muslimani to rade.
Ali Talibani rade i to kritikujemo, kao i sve budale koje ih podrzavaju.
Last edited by AleksoMKD on 16/12/2014 15:12, edited 2 times in total.
Sezam

#15 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Sezam »

Na zalost ovo jeste Islam i okretanje glave od problema nikome nece pomoci.
jasko_ba

#16 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by jasko_ba »

Previse je govana trenutno u svijetu. Ovo ni bolestan covjek ne bi uradio. Ovo je...nesto vise, nerazumljivo. :( :sad:
Kikibombona

#17 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

omega369 wrote:Ja koliko znam, kroz historiju se hiljadu puta pokazalo da muslimani, vjernici, nikada nisu ubijali zene, djecu i neduzne, tako da ne vidim potrebu da se mi muslimani nekome "peremo", za nesto i da se nekome nesto objasnjava. Zna se ko je vjekovima ubijao sve "odreda" i u cijoj je to tradiciji doboko ukorjenjeno. Trebam li nabrajati? Sva ta djela su podvale i dolaze iz te "baze". samo se sad svi prave blesavi i ibrete se, a dojuce im djedovi, ocevi, kumovi i stricevi ubijali nerodjenu djecu u trbuhu majke... providno...
Koji jad od komentara. Jadno i bijedno.

Ko to trazi od muslimana da se 'pere', da nekome nesto objasnjava? :shock: :shock: :shock: :shock:

Sta pricas ti covjece?

Muslimani u BiH imaju problem sto se mali broj domacih ljudi primio na ideologiju zla koju promoviraju Talibani, ISIL, Nusra, Al Kaida i ostala ekipa. Od toga za sada stetu imaju najvise muslimani. Da sam Dodik finansirao bih selefije u BiH jer stetu nanose iskljucivo muslimanima i svjesno ili nesvjesno rade propagandu u korist RS.

Ovi majmuni su antipropaganda za islam, Arape i islamske drzave na BI i regiji. Stetu od njih imaju pretezno muslimani. Oni rade sve sto zele neprijatelji muslimana i islama.
AcaLukas

#18 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by AcaLukas »

uglavnomja wrote:talibani upali u skolu, uzeli djecu kao taoce, ubili 100, i natavnike ... kao osvetu sto je vojska (pakistanska) bombardovala njihove polozaje ...

"'Pet do šest terorista ušlo je u javnu vojnu školu. Pri tom su ubili 130 osoba, od kojih je 100 djece, a deseci su ozlijeđeni. Tijekom višesatne opsade odjekuju eksplozije, svjedoci su ih čuli 15', izvještava uživo pakistanski online medij Dawn.

Skupina teško naoružanih talibana upala je u utorak u vojnu školu u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana i uzela stotine učenika i njihovih profesora za taoce, objavila je pakistanska policija.

Očevici navode da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja i dvije snažne eksplozije, te da se iznad zgrade nadvija gust dim.

Smrt učenika potvrdio je glasnogovornik bolnice Lady Reading, Jamil Shah.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje.

U izjavi koju su talibani poslali Reutersu, stoji kako su targetirali školu jer vojska napada njihove obitelji. 'Želimo da osjete našu bol', napisali su talibani."

sta reci :(
Opet mrznja protiv vehaboparazitama. Pa ljudi su miroljublivi, i krmak Kralj Fahd poznat kao narkoman je uzor morala.
m_l

#19 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by m_l »

Kikibombona wrote:
O kakvoj nepravdi je rijec?

Nepravda je sto ovi bolesnici i vjerski fanatici dijele svijet sa normalnim i postenim ljudima.

IDEOLOGIJA ZLA

Od ovih bolesnika najvecu stetu imaju muslimani koji zive sa njima.
@Kiki, ti znas, jer pratis desavanja na BI, da su stvari tamo mnogo kompleksnije. Mislila sam na nepravdu koja je, kako kazu, njima ucinjena:
Ubijanje zena, djece i nemocnih nema opravdanja. "...ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao."

I upravu si, ovi fanatici najvecu stetu nanose upravo muslimanima, ali ne samo koji zive s njima, nego sirom svijeta.

Boze, daj da razum pobijedi!
uglavnomja

#20 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by uglavnomja »

pokazao si koliko znas ... :roll:

odvaratan komentar, besmisleni pokusaj pravdanje uzasnog zlocina necijim drugim zlocinom u neko drugo vrijeme ...

a zrtve nis pomenuo nisi :roll: :sad:
omega369

#21 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by omega369 »

kiki,ti si toliko bolestan i zadojen da je suvisno sa tobom pricati. Pitas ko to trazi? procitaj postove, komentare pa ce ti biti jasno. mene zaobidji, molicu lijepo
Kikibombona

#22 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

Sezam wrote:Na zalost ovo jeste Islam i okretanje glave od problema nikome nece pomoci.
Pa ovo je problem upravo za muslimane BI. Niciji drugo. U njihovom interesu bi trebalo biti da ovo iskorijene.

Ovi debili nisu prijetnja za neprijatelje muslimana, niti protiv njih imaju ista specijalno.... Neprijatelji muslimana su sretni sto ovi debili razdiru islamske zemlje i drze ih u blatu.

Musliman se nema sta pravdati bilo kome. Ako se pravdas znaci da si dio toga.

Muslimani se trebaju boriti protiv ovoga za VLASTITO dobro. Jer, gdje ovakvi egzistiraju, tu opasnost vreba.
Kikibombona

#23 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

omega369 wrote:kiki,ti si toliko bolestan i zadojen da je suvisno sa tobom pricati. Pitas ko to trazi? procitaj postove, komentare pa ce ti biti jasno. mene zaobidji, molicu lijepo
Ko trazi da se muslimani pravdaju i peru?

Pokazi ko!??

Ja sam za to da se takav ucesnik na temi odmah banuje.

Ne lazi!
m_l

#24 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by m_l »

Sezam wrote:Na zalost ovo jeste Islam i okretanje glave od problema nikome nece pomoci.

Ne lazi!
karanana

#25 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by karanana »

kako mislis "ovo jeste islam"?
mislis u smislu da je islam kao vjera baziran na ovakvim stvarima?
Post Reply