Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
- Thorgerson
#226 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Imami, ove hutbe itd uzimaju sebi previse za pravo da oni odredjuju sta ko treba, kako treba itd.
Al neka, tupavom narodu tako i treba.
Je li problem uzeti knjigu u ruke i procitati je. Ja GARANTUJEM da 90% onih sto su na dzumi nisu procitali Kur'an. Boga pitaj da li su ga ikad i otvorili.
Pa uzmi knjigu i procitaj. Koji meni qrac ima ba imam pametovat sta i kako. Ja uopste nisam vjernik, ali sam procitao Kur'an. I da ironija bude veca, ja niti idem na dzumu niti klanjam, a znam klanjaca za koje pouzdano mogu tvrditi da Kur'an nisu procitali.
Dok god je tako ovdje ce sve biti izopaceno. Nadje se neki imam i on pametuje i vazi...a neki drze i politicke govore. A narod ih slusa i upija gluposti.
Tupavi narod kojem je mrsko procitati omanji clanak na portalu, a kamo li da se usude procitati knjigu...ne dooo bog.
Al neka, tupavom narodu tako i treba.
Je li problem uzeti knjigu u ruke i procitati je. Ja GARANTUJEM da 90% onih sto su na dzumi nisu procitali Kur'an. Boga pitaj da li su ga ikad i otvorili.
Pa uzmi knjigu i procitaj. Koji meni qrac ima ba imam pametovat sta i kako. Ja uopste nisam vjernik, ali sam procitao Kur'an. I da ironija bude veca, ja niti idem na dzumu niti klanjam, a znam klanjaca za koje pouzdano mogu tvrditi da Kur'an nisu procitali.
Dok god je tako ovdje ce sve biti izopaceno. Nadje se neki imam i on pametuje i vazi...a neki drze i politicke govore. A narod ih slusa i upija gluposti.
Tupavi narod kojem je mrsko procitati omanji clanak na portalu, a kamo li da se usude procitati knjigu...ne dooo bog.
-
VjecitiStudent
#227 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
I na ovoj je poziciji isključivo zahvaljujući SDA, pa onda mora guslati istu priču ko i drugi lutak na koncu, kantonalni komesar.nosara wrote:U svakoj normalnoj drzavi se sprovede istraga, osim ako nije drzava organizovala terorizam... Ako jeste onda poslije sat-dva zna sve i ko i zasto i s cim...dječak sa šibicama wrote: U svakoj normalnoj drzavi napad na vojnike iste smatra se teroristickim napadom.
Ali ocito u Lukacevoj ne.
Lukac je pravi drot, profesionalac...
- nosara
#228 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ne moze niko znati, prije okoncanja istrage, sta je motiv... Tacka...Thorgerson wrote:Ok sacekat cemo. Ali mi imamo problem. Sta tu nije jasno?nosara wrote:"Motiv izvršenja ovog djela je u fazi istraživanja, a to je ključno pitanje. Zasad je prerano govoriti da li je ovo bio teroristički čin. Treba i vremena da se provede istraga, ne može se to uraditi za pet sati. Ne treba spekulirati. Sada je najmanje bitno o kakvom se krivičnom djelu radi. Bitno je da je situacija stavljena pod kontrolu i to u veoma kratkom periodu", naglasio je Lukač.Pametno... Ne trcat pred rudu, sacekat da istraga pokaze motive i karakter djela... U cemu je problem...?
Mozda ovo nije djelo terorizma, mozda jest...ali hocemo li cekati opet nekog Mevlida 2.0 ili bombasa iz Bugojna pa da napokon priznamo - da imamo problem?
Kod nas se dosta ljudi vodi onom ko biva mi smo muslimani - vecina, pa nece nas. Pa vas ce prve budale jedne. Takvi su prva meta i bez premisljanja ce te roknut il zaklat, jer ne ucis kako on hoce.
Mevlid je ispucao 105 metaka!!! Usred grada. Pukom slucajnoscu ta budaletina nije nikoga ubila. Jer metak ne leti 5m pa padne, jednostavno pukom slucajnoscu taj konj nije ubio nekog neduznog prolaznika. I jos su bila pravdanja istog kad je dobio kaznu, kao puno je dobio.
Nije nikoga ubio pa smo nastavili sa svojim zivotima, ali tada se vec trebalo sve dici na novi nivo i svaki jebeni kamen pretraziti, pregrnuti...al qrac. Mi smo takva zemlja gdje bukvalno imas dio zemlje koji zivi po svojim pravilima, ne smijes im uci tamo, ne smije policija otici traziti licne itd.jer ako to uradis dodju druge dobre bosnje pa se prave blesavi, ovi izlete islamofobija bla bla...
Bolan ja idem ulicom i prodje pored mene bradonja i ja sad moram kontat svaki put hoce l on kakvu bombu bacit il kalas izvadit...i pustite se price mirni su ovakvi su onakvi...znam ih nekoliko tih mirnih pa zavrsise u siriji i bog sami zna sta dole rade.
btw. ovo je rekao zamjenik MINISTRA ODBRANE...stoga nije trcanje pred rudu.
"Sada hoću da kažem da ova zemlja ima problem terorizma i da je krajnje vrijeme da kao društvo odlučimo s koje strane linije u ovom globalnom ratu protiv terorizma koji se vodi želimo biti", ističe Suljagić.
On je također dodao da je pravo ime za osobe koje su počinile slične zločine, poput napada policijske stanice u Bugojnu, kao i ovaj napad koji se dogodio sinoć, teroristi, a pravo ime problema s kojim se suočavamo terorizam.
"Veoma je izvjesno u ovom trenutku da je napad koji je počinjen sinoć u Rajlovcu teroristički čin. O onome što smatram propustima u radu agencija za provođenje zakona koji su do toga doveli neću sada govoriti. Pucanj u njih dvojicu je pucanj u mogućnost zajedničkog života u Bosni i Hercegovini", zaključio je Suljagić te iskazao saučešće porodicama ubijenih.
Nasi ministri su, mahom, fikusi, a ne eksperti... Nemaju pojma ko im glavu nosi...
- Alfons Kauders
#229 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ubistvo vojnika samo po sebi nije teroristicki cin... bilo je ubistava po kasarnama i prije... bilo je i situacija kada su civili ubijali vojnike... bilo je i situacija kada su policajci ubijali kolege, civili ubijali policajce
bitna je motivacija
da bas lik onako iz cista mira gadja iskljucivo vojnike... i to bas juce... tu mi je malo previse slucajnosti...
da je neki kreten upucao vojnika prilikom oruzanje pljacke ilidzi, a ne civila na biciklu, tu npr. ne bi bilo govora o terorizmu... vec o klasicnom, prosirenom krivicnom djelu
dakle zasto je ovaj konj sinoc odlucio da uzme pusku u ruke? kad to budemo znali, onda cemo znati i da li je u pitanju terorizam... a sve tako mirishe
bitna je motivacija
da bas lik onako iz cista mira gadja iskljucivo vojnike... i to bas juce... tu mi je malo previse slucajnosti...
da je neki kreten upucao vojnika prilikom oruzanje pljacke ilidzi, a ne civila na biciklu, tu npr. ne bi bilo govora o terorizmu... vec o klasicnom, prosirenom krivicnom djelu
dakle zasto je ovaj konj sinoc odlucio da uzme pusku u ruke? kad to budemo znali, onda cemo znati i da li je u pitanju terorizam... a sve tako mirishe
-
dječak sa šibicama
#230 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Pa jeste, i zemljotres je "opomena jer nismo dobri muslimani"._BataZiv_0809 wrote:Sto je najveci fazon, neko nasoj djeci ovu istu pricu prodaje. Nedavno, mali od tetke, 10 mu godina, meni objasnjava kako nam se Srebrenica desila jer "nismo bili dobri muslimani"dječak sa šibicama wrote:Ovdje sad fali onaj snimak onog nekog arapskog hodze, sejha sta li je, onog idiota sto izjavi da je genocid u Bosni bio "dobrodosao, pozeljan, ti muslimani nisu pravi muslimani i trebalo ih je malo istrijebiti da dodju tobe"
Ako ima neko, neka stavi snimak. Puno govori, iako ruzno zvuci.
To je ta neka ludjacka crta u religiji, koja se lako predje jer svaka religijska grupa ima potencijala za to.
- madner
#231 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Hutba je skroz ok.
Treba hodza reci da je kockanje i svinjetina ok
- nosara
#232 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Dakle, KAD budemo znali...Alfons Kauders wrote:ubistvo vojnika samo po sebi nije teroristicki cin... bilo je ubistava po kasarnama i prije... bilo je i situacija kada su civili ubijali vojnike... bilo je i situacija kada su policajci ubijali kolege, civili ubijali policajce
bitna je motivacija
- nosara
#233 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Sta je po struci...?VjecitiStudent wrote:I na ovoj je poziciji isključivo zahvaljujući SDA, pa onda mora guslati istu priču ko i drugi lutak na koncu, kantonalni komesar.nosara wrote:U svakoj normalnoj drzavi se sprovede istraga, osim ako nije drzava organizovala terorizam... Ako jeste onda poslije sat-dva zna sve i ko i zasto i s cim...dječak sa šibicama wrote: U svakoj normalnoj drzavi napad na vojnike iste smatra se teroristickim napadom.
Ali ocito u Lukacevoj ne.
Lukac je pravi drot, profesionalac...
-
dječak sa šibicama
#234 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Pa mi bi u sustini trebali vjerovati da je rijec o lokalnom narkomanu, budali, koji ne zna gdje udara ali zna ponijeti kalasnjikov, krenuo opljackati kladionicu, i onda slucajno rokne dva vojnika unutra i treceg rani napolju, slucajno sve vojnici, onda pobjegne kuci gdje ima spremnu eksplozivnu napravu kojom se raznese... sve slucajno... eksplozivna naprava je inace standardan inventar svih narkomancica, garant je sa njom planirao pljacku sljedece kladioniceAlfons Kauders wrote:ubistvo vojnika samo po sebi nije teroristicki cin... bilo je ubistava po kasarnama i prije... bilo je i situacija kada su civili ubijali vojnike... bilo je i situacija kada su policajci ubijali kolege, civili ubijali policajce
bitna je motivacija
- Kombat
#235 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Posto je ovo prvi smrtno stradali terorista, interesuje me kakav ce biti stav islamske zajednice u ovom a i u buducim slučajevima, tj. Hoce li (teroristi) imati status šehida...
Last edited by Kombat on 19/11/2015 10:53, edited 1 time in total.
- arzuhal
#236 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Pa napad na Oružane snage svakako jest terorizam, a ostaje nam, ustvari, samo da vidimo jel to terorizam neke džihadističke organizacije iz BiH ili inostranstva čiji je obučeni i indoktrinirani operativac Omeragić obavio zacrtanu akciju do kraja, ubivši sebe da ne otkrije saučesnike
ili terorizam nekog anonimnog slobodnog strijelca poznatom mahali po lopovlucima, delinkventom ponašanju, narkomaniji, krađama i slično koji je, u trenucima kriziranja, kvrcanja nečeg u glavi te glasova koji su ga dozivali, a pozivajući se (ili ne), negdje u sumraku vlastita uma, na neke ideje vjere, odlučio da upuca dva vojnika bez ikakva razloga, potom zapuca i po autobusu, isto bez ikakvog razloga, a onda utekne vlastitoj kući gdje se, na kraju balade, raznese, s razlogom...
U svakom slučaju, nekako se iscrtavaju profili likova spremnih da uzmu kalaš i pucaju po ljudima, bilo u BiH ili Evropi...Među njima je najmanje elektro ili mašinskih inžinjera, programera, slikara, profesionalnih sportista, logopeda itd, a pogotovo pekara, poljoprivrednika, rudara i sl. Uglavnom su to nezaposleni likovi s poznatim devijantnim ponašanjem, skloni drogama i krađi...
ili terorizam nekog anonimnog slobodnog strijelca poznatom mahali po lopovlucima, delinkventom ponašanju, narkomaniji, krađama i slično koji je, u trenucima kriziranja, kvrcanja nečeg u glavi te glasova koji su ga dozivali, a pozivajući se (ili ne), negdje u sumraku vlastita uma, na neke ideje vjere, odlučio da upuca dva vojnika bez ikakva razloga, potom zapuca i po autobusu, isto bez ikakvog razloga, a onda utekne vlastitoj kući gdje se, na kraju balade, raznese, s razlogom...
U svakom slučaju, nekako se iscrtavaju profili likova spremnih da uzmu kalaš i pucaju po ljudima, bilo u BiH ili Evropi...Među njima je najmanje elektro ili mašinskih inžinjera, programera, slikara, profesionalnih sportista, logopeda itd, a pogotovo pekara, poljoprivrednika, rudara i sl. Uglavnom su to nezaposleni likovi s poznatim devijantnim ponašanjem, skloni drogama i krađi...
- Alfons Kauders
#237 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
da, ali problem je sto ne vidim plaho nekih alternativanosara wrote:Dakle, KAD budemo znali...Alfons Kauders wrote:ubistvo vojnika samo po sebi nije teroristicki cin... bilo je ubistava po kasarnama i prije... bilo je i situacija kada su civili ubijali vojnike... bilo je i situacija kada su policajci ubijali kolege, civili ubijali policajce
bitna je motivacija
ok, narkic... zasto onda nije krenuo pljackati... zasto bi onda pucao na vojnike, a ne nasumicno ko onaj Tomo u Tuzli?
meni trenutno tukne na terorizam, ali ne mozemo to jos sa sigurnoscu tvrditi... (inace bi ja vec otvorio temu o lovu na vehabije)
- BHCluster
#238 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
It_is_a_Leclerc wrote:Neka im je slava, hvala i laka zemlja.
Ova zemlja gubi bitku sa teroristima.
- nosara
#239 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Upravo tako...arzuhal wrote:Pa napad na Oružane snage svakako jest terorizam, a ostaje nam, ustvari, samo da vidimo jel to terorizam neke džihadističke organizacije iz BiH ili inostranstva čiji je obučeni i indoktrinirani operativac Omeragić obavio zacrtanu akciju do kraja, ubivši sebe da ne otkrije saučesnike
- Alfons Kauders
#240 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ne, ja vjerujem da je u pitanju nesto dosta ozblijnije... ali eto, jos uvijek ne mozemo biti 100% sigurni, a s ovim stvarima se nije zajebavat... dvoje mladih ljudi je mrtvo, i ne treba licitirati dok ne budemo sigurnidječak sa šibicama wrote:Pa mi bi u sustini trebali vjerovati da je rijec o lokalnom narkomanu, budali, koji ne zna gdje udara ali zna ponijeti kalasnjikov, krenuo opljackati kladionicu, i onda slucajno rokne dva vojnika unutra i treceg rani napolju, slucajno sve vojnici, onda pobjegne kuci gdje ima spremnu eksplozivnu napravu kojom se raznese... sve slucajno... eksplozivna naprava je inace standardan inventar svih narkomancica, garant je sa njom planirao pljacku sljedece kladioniceAlfons Kauders wrote:ubistvo vojnika samo po sebi nije teroristicki cin... bilo je ubistava po kasarnama i prije... bilo je i situacija kada su civili ubijali vojnike... bilo je i situacija kada su policajci ubijali kolege, civili ubijali policajce
bitna je motivacija
kao sto rekoh sinoc, ja cuo da je narkoman, ali ujedno i novopeceni musliman... idealna kombinacija da instrumentalizaciju... ne moras mu ni ispirati mozak jer ga je vec sprzio, samo nafilovati glupostima, uvaliti pusku u ruke i cao... stoga jebo njeg, pravo pitanje si maloprije sam naveo - odakle oruzje?
- Oligarh
#241 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Auuuu...
Zavaravao sam sebe da su samo pojedinci, da su ograničeni, da ne vide šumu od drveća... Nisam želio da vjerujem da ozbiljan procenat naroda kojem pripadam govori iz emocija, najčešće onih vjerskih, da pritom ne razmišljaju o svojoj zemlji, o svjetskim pošastima, o univerzalnim vrijednostima od kojih je najveća pravo na život.
Ali sam se grdno i gadno prevario. Sada priznajem sam sebi da ipak živim u zemlji gdje je velikom broju ljudi ispran mozak do tih razina da je to već postalo opasno za život. I ne samo isprane mozak, već su i kvalitativno odlično vođeni. Kada u novembru 2015.godina se priča o napadu na dva momka koji su nosili uniformu organizacije koja ima ustavnu obavezu da brani ovu zemlju usmjerava namjenski, u maniru vrhunskih spin majstora, na nekakav klip nekog hodže koji govori kontra kladionica. I to samo par dana nakon što su slični ovome "narkomanu" iz Sokolja rafalali pa ljudima dok su sjedili u kafićima Pariza i što su onako navijački, po logici mnogih u ovoj tužnoj zemlji, par mladih lavova se htjelo raznijeti na punim tribinama Stade de France.
Kako sam samo ja naivan bio i kako ja nisam vidio šumu od drveća. Teško nama!
Zavaravao sam sebe da su samo pojedinci, da su ograničeni, da ne vide šumu od drveća... Nisam želio da vjerujem da ozbiljan procenat naroda kojem pripadam govori iz emocija, najčešće onih vjerskih, da pritom ne razmišljaju o svojoj zemlji, o svjetskim pošastima, o univerzalnim vrijednostima od kojih je najveća pravo na život.
Ali sam se grdno i gadno prevario. Sada priznajem sam sebi da ipak živim u zemlji gdje je velikom broju ljudi ispran mozak do tih razina da je to već postalo opasno za život. I ne samo isprane mozak, već su i kvalitativno odlično vođeni. Kada u novembru 2015.godina se priča o napadu na dva momka koji su nosili uniformu organizacije koja ima ustavnu obavezu da brani ovu zemlju usmjerava namjenski, u maniru vrhunskih spin majstora, na nekakav klip nekog hodže koji govori kontra kladionica. I to samo par dana nakon što su slični ovome "narkomanu" iz Sokolja rafalali pa ljudima dok su sjedili u kafićima Pariza i što su onako navijački, po logici mnogih u ovoj tužnoj zemlji, par mladih lavova se htjelo raznijeti na punim tribinama Stade de France.
Kako sam samo ja naivan bio i kako ja nisam vidio šumu od drveća. Teško nama!
- arzuhal
#242 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Već 25 godina se to viče kod nas, s pravom...Oligarh wrote: Teško nama!
-
Bodkin
#243 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kad je po religiji nesto dozvoljeno sto po zemaljskim zakonima nijeultima_palabra wrote:Šta kad je obrnuto?Bodkin wrote:Problem je u religiji. Dakle abrahamske religije nisu kompaktibilne sa danasnjim modernim drustvom.ultima_palabra wrote:Šta je sporno u govoru ovog imama?
Nije problem sto imam kaze da vjernici ne trebaju u kladionicu iako je u kladionicu po ljudskim i drzavnim pravilima dozvoljeno ici. Problem je kad je obrnuto
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#244 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
pa baš tako. nije da nam je lako...arzuhal wrote:Već 25 godina se to viče kod nas, s pravom...Oligarh wrote: Teško nama!
-
juventus
#245 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
MOmak na lošem glasu kako kažu komšije, volio krasti, ubio nedužne ljude, počinio samoubistvo, ja tu ne vidim ni "m" od muslimana. Mogu pisati šta hoće, ali ja ne vidim barem do sada da ovaj čovjek ima bilo kakve veze sa vjerom. Volio bi baš da neko objavi sliku, ne znam zašto nije do sad?
Kakav je sad stav islamske zajednice po pitanju sahrane ovog? Smije li ga hodža kopati, pošto se ubio?
I šta kad pita hoćete li mu halaliti?
Kakav je sad stav islamske zajednice po pitanju sahrane ovog? Smije li ga hodža kopati, pošto se ubio?
I šta kad pita hoćete li mu halaliti?
- sinuhe
#246 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Prva truba SDA na forumu HM 2011 objasnio.
http://forum.klix.ba/bih-i-borba-protiv ... 57s25.html
http://forum.klix.ba/bih-i-borba-protiv ... 57s25.html
-
bumerangss
#247 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ja danas ne izlazim iz kuce! 
- Thorgerson
#248 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
A dobro ako klipan od 30 i kusur godina, u 21. vijeku ne zna sta je za njega ok, sta nije...sta mu onda imam to ima pricati?madner wrote:Hutba je skroz ok.
Ja o tome govorim.
To je imalo smisla prije 700 godina kada je protok informacija bio nikakav. Danas, kada ti je sve dostupno na 2 klika, ti nekome solis pamet.
I sto je najgore mnogi to zloupotrebljavaju. I sto je jos gore, mnogi ne shvate uopste sta je ovaj htio da kaze, nego shvate pogresno.
Generalno, nas problem je neobrazovanost drustva. Ono ti kontas, svi ti u raji studiraju, zavrsili fakultete da je u citavoj bih tako. Ma jest djavola, spadamo u najneobrazovaniji narod u evropi.
- Kikibombona
#249 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ma sve krenem nesto pisati pa izbrisem...-LIBERO- wrote:Znam da su post citirali vec mnogi, al prosto moram i ja. Poenta!!!ernestalic wrote:Od vehabija-ubica opasniji su kod nas Bošnjaka samo oni koji "imaju razumijevanje". Takvi odmah počnu o cionizmu, imperijalizmu, kapitalizmu i sl. Ali, nama kao starom evropskom narodu ne mogu biti prijatelji vehabije i ISIL. Možemo se opredijeliti za Ameriku, Rusiju ili ISIL. Izaberite. Bošnjaci su sistematski raspamećeni i to ne od neprijatelja nego lično od SDA stranke i njenih ideologa. Oni su lijepo Bošnjacima objašnjavali da su naši i Kulin ban, kao i sultan Fatih, da je Caco i heroj i zločinac u isto vrijeme, da je Amerika i prijatelj i neprijatelj, da su vehabije i muslimani i teroristi itd, da je Turska bila i osvajač i naša druga majka itd, -itd. E pa ne može tako. Može samo jedno ili drugo. Narod je obolio od šizofrenije slušajući te gnjide.
Narocito drugi dio posta. Ja evo na poslu vec slusam razne teorije relativizacije...i opet ide Palestina, Irak, Izrael....teorije o zavjeri za ova ubistva u Francuskoj i sl.
Naravno sve isti profil ljudi, okrece sve u relativizaciju. Tacno smo dobro, dobro 'zapusten' narod. Naravno, ne slucajno. Mogucnost manipulacije je sada beskrajna.
Trulo do srzi.
- Dozer
#250 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Da se mene pita, ja bih sutra pohvatao (bukvalno, lasom) sve ove nase vehabije, cetnike i ustase, potrpao ih u C130 (komada koliko je vec potrebno), svima na ledja natovario padobran i istovario ih iznad Sirije, na teritoriju ISIL-a. Cak ne bih ni slijetao, da se ne placaju aerodromske takse, nego bih ih samo nogom nabio dole.
Jer, radikal je radikal, bez obzira na prefix ili sufix.
Pa eto, izivljavajte se koliko hocete. I pucajte na koga hocete.
Ali...ne pitam se...nazalost...
Jer, radikal je radikal, bez obzira na prefix ili sufix.
Pa eto, izivljavajte se koliko hocete. I pucajte na koga hocete.
Ali...ne pitam se...nazalost...