BiH i borba protiv terorizma

Post Reply
Matzan

#26 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Matzan »

drunken tiger wrote:
AkHolic wrote:Nešto mi govori da će na ovoj temi govorit o ustašama i ćetnicima,o Poplašenu :mrgreen:
Evo već je počelo...
Uz dužno uvažavanje teme, kako drugačije odgovoriti na fašizam koji javno propagira?
drunken tiger

#27 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

Matzan wrote:
KB9 wrote:
Matzan wrote:
Misliš na četnike?
ako se cetnici raznose ovako po citavom svijetu u zadnje vrijeme i ubijaju neduzne ljude onda mislim, ne spinuj bez ikakve potrebe, nisi malouman

Ah da. Za ove postoji šansa, a za četnike to pouzdano znamo... istorija nas uči.
Molim te da ne trolaš temu. Otvori lijepo temu "Četnici" pa tamo piši i njima šta hoćeš. Ne radi se o četnicima nego je lijepo napisano u uvodnom postu da se radi o opasnosti od terorizma koji provodi ISIS. Otvori temu ja ću se rado priključiti i dati svoj doprinos diskusiji. Dakle, radi se o ISIS-u, mogućnostima borbe protiv terorizma u BiH.
I da dodam da nijedan teroristički čin u BiH nije izveden od strane četnika. Njihova zasluga za genocid i ostale zločine su za drugu temu. MOlim te otvori temu pa da tamo pišemo o tome.
bull21

#28 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by bull21 »

Dajte ljudi prizovite se pameti, jebali vas i četnici i ustaše. Ovo je malo ozbiljnije od bradonje sa tri prsta.
drunken tiger

#29 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

bull21 wrote:Dajte ljudi prizovite se pameti, jebali vas i četnici i ustaše. Ovo je malo ozbiljnije od bradonje sa tri prsta.
Upravo tako. Ovo je globalna tiha prijetnja koja može eksplodirati bilo kada i bilo gdje. Ne znam više ni je li pametno dolaziti na skupove (utakmice, koncerte i sl). Čak me strah i za obilježavanje Nove godine na otvorenom. Ne znam sada postoji li stvarna opasnost za BiH ali znam da svake godine budu polijepljeni plakati kako je haram slaviti Novu godinu, kako će oni koji to rade biti kažnjeni na onom svijetu, i još nekih pasivno agresivnih prijetnji. To je za mene uzbuna na oprez. Ne kažem da su svi koji nose brade i kratke pantole potencijalna opasnost ali oni koji su lijepili plakate su baš ti. Oni koji su pucali po ambasadi SAD-a i napali policijsku stanicu u Bugojnu su baš ti.
sahara1428

#30 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by sahara1428 »

It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, mi nemamo stategije.

Imamo pretjerivanje i paranoju jednog dijela države - uglavnom srpskog i hrvatskog, i sistemsku negaciju i minimiziranje drugog - uglavnom bošnjačkog.
Za ozbiljne akcije je sada već kasno. Dozvolili smo sebi ekslave u državi, odmetnuta sela, škole u kojima se uči arapski i slično.

Sada je, kao supistuciona terapija, potrebno snažnije koordinisati sve MUP-ove sa OSA-om; pratiti i dokumentovati internet i druge aktivnosti sumnjivih lica, raditi na obilježavanju i praćenju svih pripadnika vehabijskih zajednica, kao osoba od interesa za bezbjednost države, promijeniti krivični zakon i uvesti kažnje za propagiranja ideologija i učenja koja mogu dovesti do narušavanja ustavnog poretka ili ugrožavanja ljudi i imovine, vršiti stalne racije sela u kojima se okupljaju selefije, njihovih džemata i lokaliteta.
Islamska zajednica treba da proglasi aposlutnu zabranu svih ne-hanefijskih učenja u objektima islamske vjerske zajednice, strogo nadzirati izdavačku aktivnost selefijske zajednice,te raditi na projektima edukacije mladih ljudi o zlu selefizma, ekstremizma i radikalizma.
Islamska zajednica??? Pa oni bi radije da rade samo dženaze za 2000 KM, a druga stvar unutar "selefijsko-vehabijske" zajednice ima ljudi koji terorizam ne podržavaju, šta ćeš da radiš?
jao_situacije

#31 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by jao_situacije »

Matzan wrote:Slabo nešto ove diskusije! :?

A oči svih sigurnosnih agencija u BiH su uprte u zaključke i prepruke koje forumaši mogu ponuditi... :mrgreen:
pa svima je poznato da najveći eksperti sjede na forumu :mrgreen:
drunken tiger

#32 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

sahara1428 wrote:

Imamo pretjerivanje i paranoju jednog dijela države - uglavnom srpskog i hrvatskog, i sistemsku negaciju i minimiziranje drugog - uglavnom bošnjačkog.
Za ozbiljne akcije je sada već kasno. Dozvolili smo sebi ekslave u državi, odmetnuta sela, škole u kojima se uči arapski i slično.

Sada je, kao supistuciona terapija, potrebno snažnije koordinisati sve MUP-ove sa OSA-om; pratiti i dokumentovati internet i druge aktivnosti sumnjivih lica, raditi na obilježavanju i praćenju svih pripadnika vehabijskih zajednica, kao osoba od interesa za bezbjednost države, promijeniti krivični zakon i uvesti kažnje za propagiranja ideologija i učenja koja mogu dovesti do narušavanja ustavnog poretka ili ugrožavanja ljudi i imovine, vršiti stalne racije sela u kojima se okupljaju selefije, njihovih džemata i lokaliteta.
Islamska zajednica treba da proglasi aposlutnu zabranu svih ne-hanefijskih učenja u objektima islamske vjerske zajednice, strogo nadzirati izdavačku aktivnost selefijske zajednice,te raditi na projektima edukacije mladih ljudi o zlu selefizma, ekstremizma i radikalizma.
Islamska zajednica??? Pa oni bi radije da rade samo dženaze za 2000 KM, a druga stvar unutar "selefijsko-vehabijske" zajednice ima ljudi koji terorizam ne podržavaju, šta ćeš da radiš?
Edukacija. Naravno da ima onih koji unutar te zajednice ne podržavaju terorizam ali ga ni ne osuđuju, ne ograđuju se od njega. Treba taj problem riješiti edukacijom. Ljudi koji su neki autoritet u religisjkim krugovima su oni koji su završili teološke fakultete širom svijeta. Te ljude treba angažirati neka pišu letke i drže predavanja. Treba malo razbuduti tu zajednicu.
It_is_a_Leclerc

#33 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by It_is_a_Leclerc »

Ima i cetnika koji nisu bas za ratne zlocine. Sve dok im se ne ukaze prilika.

Toliko o tome
tututuuuu

#34 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

drunken tiger wrote:Terorizam nema jasnu definiciju ali se može objasniti kao činjenje nasilnih djela koja imaju za posljedicu širenje straha i panike radi ostvarenja određenih političkih ili nekih drugih ciljeva. Dakle radi se o nasilnom činu zločina (pojedinca ili grupe) u ime određene ideje koji svoje ciljeve žele da ostvare koristeći se metodama koje će kod stanovništva izazvati strah i nesigurnost čime će primorati vlasti da podlegnu njihovim zahtjevima.
Tačna definicija ne postoji jer je terorizam širok pojam i obuhvata razne metode kojima se teroristi služe radi ostvarivanja svojih ciljeva.
Međutim, postoji li metoda kojom se može boriti protiv današnjeg terorizma. Činjenica je da je IRA bila jedna od najzloglasnijih terorističkih grupa, pa i ETA. Obje su dolazile iz zemalja u kojima je većina stanovništva kršćanske vjeroispovijesti ai njihovo djelovanje je bilo skoncentrisano samo na određeu teritoriju. Danas je to ISIL koji dolazi iz zemalja koje imaju većinsko muslimanski stanovništvo. Kako IRA i ETA nisu bile poistovjećene s kršćanstvom tako isto ne treba stavljati znak jednakosti između Islama i ISIL-a. Ali ono što razlikuje IRU i ETU od ISIL-a je to što ISIL djeluje na svim kontinentima. Imaju jako dobru razvijenu mrežu kontakata i spavača koje svako malo bude i izvršavaju zadatke.
Čini mi se da ne postoji jaka volja islamskog svijeta da se odupre ISIL-u. Sve mi to djeluje na koketiranje s terorizmom i ekstremistima koje bi moglo da se obije o glavu svima onima koji šutnjom odobravaju sva zla koja se čine u "ime Islama".
Postoji li direktna opasnost za BiH od nekih većih terorističkih aktivnosti? Treba li se BiH uključiti u borbu protiv terorizma i ima li bojazni da bi se time navukao bijes terorista koji bi kao osvetu djelovali na teritoriji BiH? Treba li BiH ostati neutralna i rizikuje li time izolaciju od ostatka Evrope i svijeta u borbi protiv terorizma, rizikuje li time mogućnost da bude označena kao zemlja koja pomaže teroristima? BiH se nalazi u jako nezahvalnoj situaciji. Nema jake službe koje bi mogle odgovoriti opasnostima terorizma i bori protiv terorizma. Nema sistema kojim bi se moglo obračunati s već postojećim osobama koje se mogu dovesti s ekstremistima.
Šta je za BiH najbolje u ovom trenutku?
opet nekakva potreba za relativiziranjem... ETA a ni IRA nisu bile nikakve vjerske teroristicke organizacije (sto ti imputiras s tim da su dolazile iz krscanskih mjesta) vec teroristicke organizacije koje su se borile protiv vlasti u svojim drzavama, i primarni cilj su im bili politicari, vojska. IRA je recimo suradjivala s Palestincima. Nije ih bilo briga ko je koje vjere, niti su ciljano ubijali civile, a kamo li uz povike "za Isusa" ili slicno. Njima je prioritet bio borba protiv vlasti, izvan toga nisu djelovali. Koliko su ETA i IRA skupa ubile muslimana? Koliko krscana?

ISIL je pak sasvim suprotno od toga. I niko njih ne poistovjecuje sa islamom kao oni sami sebe. Pa necemo se praviti budale. A tek svirepost (paljenje zive djece, ljudi, silovanja itd... da i ne spominjemo). Ovo su teski psihopati koji nemaju nimalo postovanja za ljudski zivot i ne poznaju empatiju, sto je karakteristika psihopata.
Last edited by tututuuuu on 16/11/2015 11:51, edited 2 times in total.
tututuuuu

#35 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

gdje je to paranoja kod Hrvata (a i Srba)? Ja mislim da se ovim daleko vise Bosnjaci bave. Hrvate manje vise briga. Nisu vehabije i sl. u Livnu recimo. Zna se gdje se oni motaju.
Danguba

#36 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

tututuuuu wrote:
gdje je to paranoja kod Hrvata (a i Srba)? Ja mislim da se ovim daleko vise Bosnjaci bave. Hrvate manje vise briga. Nisu vehabije i sl. u Livnu recimo. Zna se gdje se oni motaju.
Pa u cemu je onda problem?
Neka agencije koje su placene za to rade svoj posao. Nije moje da fatam nekoga za vrat.

Ono ako ce se desiti, to ce se desiti pa makar neko dosao sa strane. To znaci MI ne mozemo sprijeciti. Neka svako radi svoj posao a od muhe ne treba praviti medvjeda.

p.s. ja imam jednog komsiju koji ima duzu bradu. mislim da je i njega stid sto se tako nosi(jer ga svi poznajemo kao drugacijeg) ali pare su pare. on sam indirektno kroz zezu prizna da po duzini brade dobija pinku. tesko je iz toga izaci bez posljedica(bar ja tako mislim)...a on, nije spreman kokos zaklati a kamo li nesto napraviti. najvise hoda po sumi, trazi gljive, bere sumske plodove, ubija dosadu.
tututuuuu

#37 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

pa nek rade. ja samo raspravljam ovdje, kao i svi drugi.

sto se tvog poznanika tice, i ne kazem da su svi nasilni, ali kazem da njih nema u mjestima gdje nema Bosnjaka kao vecine. tako da ipak mislim da veca zabrinutost bi trebala biti u bosnjackim vecinskim mjestima. Hrvati i Srbi se oko ovog nesto posebno ne uznemiravaju, kako kolega forumas pise. I na kraju, tvoj poznanik mozda nije nasilan, al dok njega neko placa za tu bradu, iz nesto vrlo lako postoji a da nije bas bezazleno kao tvoj poznanik.
Kombat

#38 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kombat »

Svi napadi koji su do sada zaustavljeni na nasem teritoriju zaustavljeni su zahvaljujuci tipovima i direktnim intervencijama stranih obavještajnih službi. Ako nam zivoti budu ovisili o debelim krmcima iz raznih entitetskih i drzavnih policijskih agencija...najebali smo nevidjeno. Mislim da je samo pitanje vremena...i da mogu napraviti kako hoce, gdje hoce i sta hoce. Krmci ce uredno izići na teren da naprave zapisnik (oni su samo jebena agencija za statistiku) i onda ce narednih mjeseci da se sicaju dopisima o tome ko je kriv tj. Ko je napravio propuste...da li je to bio entitet, drzava ili E.T
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#39 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by enko 1964 »

Danguba wrote:
tututuuuu wrote:
Pa u cemu je onda problem?
Neka agencije koje su placene za to rade svoj posao. Nije moje da fatam nekoga za vrat.

Ono ako ce se desiti, to ce se desiti pa makar neko dosao sa strane. To znaci MI ne mozemo sprijeciti. Neka svako radi svoj posao a od muhe ne treba praviti medvjeda.

p.s. ja imam jednog komsiju koji ima duzu bradu. mislim da je i njega stid sto se tako nosi(jer ga svi poznajemo kao drugacijeg) ali pare su pare. on sam indirektno kroz zezu prizna da po duzini brade dobija pinku. tesko je iz toga izaci bez posljedica(bar ja tako mislim)...a on, nije spreman kokos zaklati a kamo li nesto napraviti. najvise hoda po sumi, trazi gljive, bere sumske plodove, ubija dosadu.
Pusti ti to. Ko zna kakve on gljive bere :D
Danguba

#40 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

enko 1964 wrote: Pusti ti to. Ko zna kakve on gljive bere :D
:D

Kaze njegova zena ''prvo on jede a ja tek ujutro ako nije leden'' :D
BHCluster

#41 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by BHCluster »

KB9

#42 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by KB9 »

drunken tiger wrote:
Matzan wrote:
KB9 wrote:ako se cetnici raznose ovako po citavom svijetu u zadnje vrijeme i ubijaju neduzne ljude onda mislim, ne spinuj bez ikakve potrebe, nisi malouman

Ah da. Za ove postoji šansa, a za četnike to pouzdano znamo... istorija nas uči.
Molim te da ne trolaš temu. Otvori lijepo temu "Četnici" pa tamo piši i njima šta hoćeš. Ne radi se o četnicima nego je lijepo napisano u uvodnom postu da se radi o opasnosti od terorizma koji provodi ISIS. Otvori temu ja ću se rado priključiti i dati svoj doprinos diskusiji. Dakle, radi se o ISIS-u, mogućnostima borbe protiv terorizma u BiH.
I da dodam da nijedan teroristički čin u BiH nije izveden od strane četnika. Njihova zasluga za genocid i ostale zločine su za drugu temu. MOlim te otvori temu pa da tamo pišemo o tome.
pusti ga, vidis da nema pojma gdje udara a objasnit mu je nemoguce, zado se ko sivonja
SmokingMan

#43 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by SmokingMan »

hAZNADAR wrote:ISIS se obratio i nama.
Ovom prilikom želimo se obratiti službenim i “(ne) sigurnosnim” agencijama Bosne i Hercegovine. O budale jedne, o mulci jedni, pa tolika Francuska niti Amerika, sa svojim (ne) sigurnosnim agencijama ne mogu i nisu mogli zaustaviti napad naših vojnika, Allahovih robova mudžahida na vas i vaše države, pa kako da vi sa svojim jadnim “(ne) sigurnosnim” agencijama to uradite? Pa i ptice na grani vam se smiju, što bi se reklo kod nas u narodu. Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija. Budale jedne Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Ona miriše i odiše prolivenom krvlju šehida. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju, in šaa Allah !!!
vijesti umeta

Mislim da je vrlo jasno na koga se misli kada se spominju plodovi mudzahida.
Ali hebiga, imamo cetnike, poplasena,.... i dok je njih - plodovi mudzahida ne smijes kritikovati,sve im se orpasta i mogu neometano ostriti svoje nozeve za skidanje glava.
Ja osim njihovog oštorg jezika,samoubilačkih napada nisam vidio ništa drugo.Nisu dobri ratnici,niti će to ikada biti.Neka se oni kriju još malo iza svojih tastatura,uplašene sitne duše....
Ali Kemal

#44 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Ali Kemal »

It_is_a_Leclerc wrote:Za ozbiljne akcije je sada već kasno. Dozvolili smo sebi ekslave u državi, odmetnuta sela, škole u kojima se uči arapski i slično.
Cuj kasno, znaci kapitulacija :-)
Danguba wrote:
KB9 wrote:samo pohapsit sve zatucane bradonje kratkih nogavica i sutnut iz drzave nek se snalaze po sirijama i libijama
na osnovu cega ih pohapsiti?
Pa za promoviranje terorizma, sirenje vjerske mrznje, oduzeti drzavljanstva, protjerati.
Vrsiti pretresanja, najvece kazne za pronadjeno oruzje, pogotovu eksploziv itd itd.

Nedopustivo je da postoje Vijesti umeta :-)
Danguba

#45 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

Ali Kemal wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Za ozbiljne akcije je sada već kasno. Dozvolili smo sebi ekslave u državi, odmetnuta sela, škole u kojima se uči arapski i slično.
Cuj kasno, znaci kapitulacija :-)
Danguba wrote:
KB9 wrote:samo pohapsit sve zatucane bradonje kratkih nogavica i sutnut iz drzave nek se snalaze po sirijama i libijama
na osnovu cega ih pohapsiti?
Pa za promoviranje terorizma, sirenje vjerske mrznje, oduzeti drzavljanstva, protjerati.
Vrsiti pretresanja, najvece kazne za pronadjeno oruzje, pogotovu eksploziv itd itd.

Nedopustivo je da postoje Vijesti umeta :-)
Vijesti izmeta treba svakako zabraniti a njih pohapsiti za poticanje...sirenje...mrznju.

Ako ih ima jos samo reci odakle da krenemo. :D
drunken tiger

#46 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

Hrvatska je najavila da će pooštriti sigurnosne mjere. Jedna od mjere je slanje agenata u BiH koji bi pratili osobe pod sumnjom da pomažu terorističke aktivnosti. Šta mislite o tome? Je li moguće da to isprovocira neke neželjene posljedice? Je li Hrvatska vlada ne vjeruje sigurnosnim službama u BiH pa šalje svoje agente? ( Nemamo mi sigurnosnih službi da se razumijemo)
_drunken_santa_

#47 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by _drunken_santa_ »

Ako cemo suditi po dosadasnjem ponasanju ISIL-a, zemlje koje ne ucestvuju u vojnim akcijama po bliskom istoku obicno nisu primarna meta.

Zato je za sigurnost BiH od iznimne vaznosti neulazak u NATO. Potpuno suprotno od popularne mantre, clanstvo u NATO-u bi ugrozilo BiH, a ne povecalo sigurnost.

Logican zadatak ljevice u BiH stoga treba biti politika neulaska u NATO savez. Osim sto bi ugrozio drzavu, nije ni ljevicarski biti clan međunarodne imperijalne koalicije koja bombarduje civile sirom svijeta zarad interesa male elite.
drunken tiger

#48 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

Evo belaj u Rajlovcu. Je li terorizam ili nije znat će se ubrzo. I ako nije ovo pokazuje koliko smo nesposobni, koliko smo rizično društvo. Tolika doza nesigurnosti i nestabilnosti da je to dovoljno da izazove paniku kod građana.
HM 2011

#49 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by HM 2011 »

Pošto vidim da su počeli postovi koji glase stop selefizmu da razjasnim par stvari uz korištenje smajlija - znam ih i ja koristiti:

Kao prvo svjestan sam da su glave vruće, ugrijane, pa da ukažem na par stavki -

Prijevod riječi Selefizam nije Terorizam.

Selefizam je priznati pokret unutar Arabije, koji je koliko shvatam, regularni stav i način života muslimana u Saudijskoj Arabiji. Pošto je to mjesto koje je izvor Islama, i autentični tumač u komplet problematici, mjesta za prigovor - racionalni religijski prigovor takvom religijskom stavu - NEMA. :mrgreen:

Samim tim reakcije poput stop selefizmu trebaju i moraju biti okrakterizirane kao praktična Islamofobija, odnosno pokušaj sijanja razdora među muslimanima. :mrgreen:

Nalozi za brijanje brada, produžavanje pantalona, skidanje hidžaba, oblačenje mini suknji, ispijanje alkohola i slično nisu prispjeli kao lijek.

Nastavimo dalje sa raspravama u skladu sa globalnim svjetskim tendecijama ili ti ga globalizacijom, o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Bitno je napomenuti za one koji nisu shvatili:

Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.

Nadam se da je jasnije, te da ćete ove činjenice imati na umu prilikom rasprave na datu temu, a ako Vas boli briga za ovo što piše - slobodno ignorišite o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Ovaj post sam napisao kao reakciju na jedan komentar sa zaključane teme a koji glasi:

"Sta je ba, ne treba se pisati o UBIJENIM VOJNICIMA, tj. teskom zlocinu??
Sve navodi da je bio pripadnik selefijskog pokreta, to je nesto o cemu se treba i MORA pisati.

To sto bi ti volio da se i ovo kao i Bugojno, Mevlid itd. gurne pod tepih, to je tvoj veliki problem.

Cuj sta sad? ono... koji qrac"
_drunken_santa_

#50 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by _drunken_santa_ »

HM 2011 wrote:Pošto vidim da su počeli postovi koji glase stop selefizmu da razjasnim par stvari uz korištenje smajlija - znam ih i ja koristiti:

Kao prvo svjestan sam da su glave vruće, ugrijane, pa da ukažem na par stavki -

Prijevod riječi Selefizam nije Terorizam.

Selefizam je priznati pokret unutar Arabije, koji je koliko shvatam, regularni stav i način života muslimana u Saudijskoj Arabiji. Pošto je to mjesto koje je izvor Islama, i autentični tumač u komplet problematici, mjesta za prigovor - racionalni religijski prigovor takvom religijskom stavu - NEMA. :mrgreen:

Samim tim reakcije poput stop selefizmu trebaju i moraju biti okrakterizirane kao praktična Islamofobija, odnosno pokušaj sijanja razdora među muslimanima. :mrgreen:

Nalozi za brijanje brada, produžavanje pantalona, skidanje hidžaba, oblačenje mini suknji, ispijanje alkohola i slično nisu prispjeli kao lijek.

Nastavimo dalje sa raspravama u skladu sa globalnim svjetskim tendecijama ili ti ga globalizacijom, o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Bitno je napomenuti za one koji nisu shvatili:

Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.

Nadam se da je jasnije, te da ćete ove činjenice imati na umu prilikom rasprave na datu temu, a ako Vas boli briga za ovo što piše - slobodno ignorišite o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Ovaj post sam napisao kao reakciju na jedan komentar sa zaključane teme a koji glasi:

"Sta je ba, ne treba se pisati o UBIJENIM VOJNICIMA, tj. teskom zlocinu??
Sve navodi da je bio pripadnik selefijskog pokreta, to je nesto o cemu se treba i MORA pisati.

To sto bi ti volio da se i ovo kao i Bugojno, Mevlid itd. gurne pod tepih, to je tvoj veliki problem.

Cuj sta sad? ono... koji qrac"

:thumbup:

upravo tako. stigmatiziraju se citave grupe ljudi, da li to zvuci poznato? najlakse je za kopleksan problem globalnog kapitalizma koji proizvodi krize sirom svijeta okriviti jednu sektu, religiju, rasu ili naciju.
Post Reply