Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#651 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

Akadi wrote:svi muslimani su vehabije, svi muslimani su neprijatelji...
vehabije nisu muslimani već ideolozi/političari koji zloupotrebljavaju religiju i vehabije jesu neprijatelji slobode čovjeka i neprijatelji demokratskog političkog poretka....u modusu operandi i štetnosti po čovječanstvo ja ne vidim razlike između vehabija, staljinista ili fašista.

o tuđim vjerskim uvjerenjima ne želim raspravljati, ni o muslimanskim, ni kršćanskim, jevrejskim, hinduskim,rastafarijanskim ili bilo kojim drugim...poštujem slobodu izbora svakog pojedinca da vjeruje u šta želi i da živi u skladu u svojim uvjerenjima, ali mora postojati jasna granica da jedni druge ne maltertiramo sopstvenim uvjerenjima putem privatizacije administrativnog sistema koji svi ravnopravno koristimo i plaćamo.

da dalje pojasnim ovo "neprijateljstvo prema Islamu" koje mi imputiraš, samo zbog toga što napišem nešto što ti zbog sopstvenog ideološkog slijepila ne želiš čuti , npr. protivim se državnim zabranama nošenja marame (Francuska) jer mislim da je stil oblačenja osobni izbor svakog pojedinca, a isto tako se protivim zakonski propisanom (oblačenju) nošenja marame (S. Arabija)...nemam ništa protiv niti jedne religije ali imam sve protiv bilo kakvog oblika političkog totalitarizma.

Lopov je lopov po onome šta radi bez obzira kako sebe sam naziva i tu nema "mog" ili "tvog" lopova
peljeski_ne

#652 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by peljeski_ne »

Bosanci su smijesan narod. Evo gledam na Hrvatskom forumu i moderatori i svi forumasi pricaju kako "muslimani" nemaju sanse da naprave luku u Neumu. Nemaju znanja ni para (a pitam se onda ko je pravio sve velike gradjevinske projekte u Yugi nego Energoinvest?) Sa druge strane govore kako vecina Bosnjaka nikada nije ni vidijelo more; kako su Bosnjaci nesposobni,Primitivci kako je citavo more Hrvatsko i naravno njihovi moderatori to sve guraju tu pricu. I jos moderatori dodavaju:"Nemaju oni pravo ni izlaz na more."
A Bosanac ce reci:"Sta ce nam Turska". Eto mashite sa slikom kraljicom Katarine i pisajte na Tursku pa za 15 godina cete biti isto gdje ste i sada. Turska Bosnjacima treba prije svega radi investicija. Recimo njihova investicija od 90 miliona eura u Igman Konjic (vojnu industriju), obnova starog mosta u Konjicu, investicija u most u mostaru i hiljadu drugih investicija kao (20 miliona u pcelarstvo kod Konjica) nam pokazuje da su nam oni prijetelji (5 puta su ulozili u Sarajevsku berzu). Investicija Bosmala od 70 miliona Eura, Investicija Arapa od 70 miliona eura u novu zgradu na marin dvoru. Privuci njihov kapital i poklopiti zaljedje Neuma u roku od 15 godina (koje je prije etnickog ciscenja na popisu iz 1991. imalo Bosnjacku vecinu a danas jedva 60% stanovnistva grada Stoca su Bosnjaci)!
Shvatite da je trenutno Bosnjacka geoploticka pozicija jako slaba.Ovisni od Hrvatske. Jesmo poklopili srednju Bosnu ali sada Stolac i Capljina mora biti nase inacer smo donji. 90% Hrvata su veliki nacionalisti. Oni misle da je Neum neki Hrvatski grad zato sto tamo zive vecina Hrvati a sa druge strane polu-otoka kleka ne zele da nam daju mogucnost da tu Bosnjaci izgrade Hotele i luku to je njihov najveci strah da Bosnjaci izadju na more. Jer time "balije" nebi bile narod koji se moze "kontrolirati i koji je ovisan od Hrvatske" vec narod koji je u dodiru sa svijetom.
Turci znaju vrlo dobro sta za nas znaci more. Zato su kao znak podrske poslali ratne brodove u Neum:
Image

Zapamtimo da se u Neumu nalaze hoteli koje su u vlasnistvu Bosnjackih firmi (Unisa, Zeljezare Zenica) i zapamtimo da je sav kapital u vlasnistvu tih firmi. Hrvati tu jesu vecina ali bez Turske i njihovog pritiska vrlo ce tesko biti da ostvarimo taj cilj i da sagradimo naselja na Kleku i luku. Arapske i Turske investicije su bitne pri priuzzimanju Neumskog zaledja (danas Bosnjaci cine vecinu u Stocu a prije rata i Stolac i Capljina su imale 70% Bosnjackog stanovnistva.
seln

#653 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by seln »

Jah, sad ce Piri Reis sa svojom flotom uploviti u neumski zaliv

Image
Bodkin

#654 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Bodkin »

peljeski_ne wrote:Bosanci su smijesan narod. Evo gledam na Hrvatskom forumu i moderatori i svi forumasi pricaju kako "muslimani" nemaju sanse da naprave luku u Neumu. Nemaju znanja ni para (a pitam se onda ko je pravio sve velike gradjevinske projekte u Yugi nego Energoinvest?) Sa druge strane govore kako vecina Bosnjaka nikada nije ni vidijelo more; kako su Bosnjaci nesposobni,Primitivci kako je citavo more Hrvatsko i naravno njihovi moderatori to sve guraju tu pricu. I jos moderatori dodavaju:"Nemaju oni pravo ni izlaz na more."
A Bosanac ce reci:"Sta ce nam Turska". Eto mashite sa slikom kraljicom Katarine i pisajte na Tursku pa za 15 godina cete biti isto gdje ste i sada. Turska Bosnjacima treba prije svega radi investicija. Recimo njihova investicija od 90 miliona eura u Igman Konjic (vojnu industriju), obnova starog mosta u Konjicu, investicija u most u mostaru i hiljadu drugih investicija kao (20 miliona u pcelarstvo kod Konjica) nam pokazuje da su nam oni prijetelji (5 puta su ulozili u Sarajevsku berzu). Investicija Bosmala od 70 miliona Eura, Investicija Arapa od 70 miliona eura u novu zgradu na marin dvoru. Privuci njihov kapital i poklopiti zaljedje Neuma u roku od 15 godina (koje je prije etnickog ciscenja na popisu iz 1991. imalo Bosnjacku vecinu a danas jedva 60% stanovnistva grada Stoca su Bosnjaci)!
Shvatite da je trenutno Bosnjacka geoploticka pozicija jako slaba.Ovisni od Hrvatske. Jesmo poklopili srednju Bosnu ali sada Stolac i Capljina mora biti nase inacer smo donji. 90% Hrvata su veliki nacionalisti. Oni misle da je Neum neki Hrvatski grad zato sto tamo zive vecina Hrvati a sa druge strane polu-otoka kleka ne zele da nam daju mogucnost da tu Bosnjaci izgrade Hotele i luku to je njihov najveci strah da Bosnjaci izadju na more. Jer time "balije" nebi bile narod koji se moze "kontrolirati i koji je ovisan od Hrvatske" vec narod koji je u dodiru sa svijetom.
Turci znaju vrlo dobro sta za nas znaci more. Zato su kao znak podrske poslali ratne brodove u Neum:
Image

Zapamtimo da se u Neumu nalaze hoteli koje su u vlasnistvu Bosnjackih firmi (Unisa, Zeljezare Zenica) i zapamtimo da je sav kapital u vlasnistvu tih firmi. Hrvati tu jesu vecina ali bez Turske i njihovog pritiska vrlo ce tesko biti da ostvarimo taj cilj i da sagradimo naselja na Kleku i luku. Arapske i Turske investicije su bitne pri priuzzimanju Neumskog zaledja (danas Bosnjaci cine vecinu u Stocu a prije rata i Stolac i Capljina su imale 70% Bosnjackog stanovnistva.
jeste turci su toliko dobri i vole nas da znaju sta nama znaci more i poslali su brodove da nas cuvaju :lol: cuj samo turska moze pomoci da sagradimo naselje i luku na kleku :lol: nevjerovatno. cuj preuzimanje neumsog zaljeva. preuzimanje od koga? eskima? preuzimanje necega u vlastitoj drzavi :-)
Tkd

#655 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Tkd »

Bravo peljeski_ne , ali džabe ti govoriti ovim intektualcima. Okani se na vrijeme, za njih su svi prijatelji kojih su ih klali prije par godina. Koliko to treba genocida da se Bošnjo probudi. :-)

Čapljina preko 90% bosanskih Hrvata, potpuno kroatizirana. Žele to i od Mostara uraditi, no nema šanse
Akadi

#656 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

JoseMujica wrote:
Akadi wrote:svi muslimani su vehabije, svi muslimani su neprijatelji...
vehabije nisu muslimani već ideolozi/političari koji zloupotrebljavaju religiju i vehabije jesu neprijatelji slobode čovjeka i neprijatelji demokratskog političkog poretka....u modusu operandi i štetnosti po čovječanstvo ja ne vidim razlike između vehabija, staljinista ili fašista.

o tuđim vjerskim uvjerenjima ne želim raspravljati, ni o muslimanskim, ni kršćanskim, jevrejskim, hinduskim,rastafarijanskim ili bilo kojim drugim...poštujem slobodu izbora svakog pojedinca da vjeruje u šta želi i da živi u skladu u svojim uvjerenjima, ali mora postojati jasna granica da jedni druge ne maltertiramo sopstvenim uvjerenjima putem privatizacije administrativnog sistema koji svi ravnopravno koristimo i plaćamo.

da dalje pojasnim ovo "neprijateljstvo prema Islamu" koje mi imputiraš, samo zbog toga što napišem nešto što ti zbog sopstvenog ideološkog slijepila ne želiš čuti , npr. protivim se državnim zabranama nošenja marame (Francuska) jer mislim da je stil oblačenja osobni izbor svakog pojedinca, a isto tako se protivim zakonski propisanom (oblačenju) nošenja marame (S. Arabija)...nemam ništa protiv niti jedne religije ali imam sve protiv bilo kakvog oblika političkog totalitarizma.

Lopov je lopov po onome šta radi bez obzira kako sebe sam naziva i tu nema "mog" ili "tvog" lopova
Sve je to lijepo nego ne znam kakve to veze ima sa Turskom?

Pa ovo "ali mora postojati jasna granica da jedni druge ne maltertiramo sopstvenim uvjerenjima putem privatizacije administrativnog sistema koji svi ravnopravno koristimo i plaćamo"... gdje se sad prebaci ovo... na našu IZ... o kome je riječ? Ko ti to ukraćuje prava i tjera te da radiš nešto protiv svoje volje?

I opet kakve sve to veze ima sa Turskom?
JoseMujica

#657 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

nema veze s Turskom već sa nakaradnim imputiranjem islamofobije s tvoje strane...vidi gore šta je citirano
Akadi

#658 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

JoseMujica wrote:nema veze s Turskom već sa nakaradnim imputiranjem islamofobije s tvoje strane...vidi gore šta je citirano
Pa šta ti znači ovo:
Turci i Sirijci redom sjete napaćenog bosanskog naroda i pošalju nam još braće, koju ne žele da gledaju u svojim mahalama, da nam usade svjetlo vjere
O čemu ti to?
JoseMujica

#659 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

o onim finim dječacima urednih brada i kratkih pantalona što im je Alija pasoše dijelio, a mahom su bili Turci, Sirijci, Alžirci itd. protjerani iz svojih matičnih država zbog pristojnog ponašanja
Akadi

#660 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

JoseMujica wrote:o onim finim dječacima urednih brada i kratkih pantalona što im je Alija pasoše dijelio, a mahom su bili Turci, Sirijci, Alžirci itd. protjerani iz svojih matičnih država zbog pristojnog ponašanja
Ti ne znaš gdje udaraš više... ukakio si se a sramota te da priznaš

"Turska i vehabije"... fale ti još muđahedini i zelena transferzala :zzzz:

Pitaj one mumije iz SANU-a, oni su kreativniji.
JoseMujica

#661 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

imaš veoma kreativnu argumentaciju...dok se napiše što ne želiš čuti slijedi rafalanje optužbi za islamofobiju, četništvo, ustaštvo itd... :-) na tvoju žalost svijet je onakav kakav jeste sam po sebi a ne kakvim ga ti zamišljaš u svojoj glavi...želim ti brzo otrežnjenje
Akadi

#662 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

JoseMujica wrote:imaš veoma kreativnu argumentaciju...dok se napiše što ne želiš čuti slijedi rafalanje optužbi za islamofobiju, četništvo, ustaštvo itd... :-) na tvoju žalost svijet je onakav kakav jeste sam po sebi a ne kakvim ga ti zamišljaš u svojoj glavi...želim ti brzo otrežnjenje
Činjenica je da ti nemaš validnih argumenata kojim bi opravdao svoju turkofobiju. Jedino što si naveo do sad je da su Turci protjerali nekakve vehabije 90-ih (nisi naveo nijedan dokaz, izvor...) i da su se te vehabije uputile za Bosnu... da im je Alija podijelio pasoše... i da je to razlog zašto danas Turskoj treba okrenuti leđa... :-)

Možeš ti to bolje.
JoseMujica

#663 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

ti stvarno ne čitaš postove :-)
zlata

#664 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by zlata »

JoseMujica wrote:o onim finim dječacima urednih brada i kratkih pantalona što im je Alija pasoše dijelio, a mahom su bili Turci, Sirijci, Alžirci itd. protjerani iz svojih matičnih država zbog pristojnog ponašanja
Nije mi jasno?

Vehabije su krive
sto su Cetnici i JNA
napali BH?

Zanima me, sto bi to bilo bolje (ili gore), da se te Vehabije uopce nisu pojavile na nasim prostorima?
Je'l' bi Cetnici manje granatirali Sarajevo, manje ubijali, manje progonili nevin narod?

Je'l' bi Dayton bio pravedniji?
Koliko ih ti ubacujes u svoje argumente, i koliki im znacaj dajes, imam utisak da si u direktnom kontaktu s'njima, i da imas nekakve inside informacije o njima, njihovim nakanama o kolonizaciji BH s' stotinama hiljada Vehabija iz Arabije. .

Il' ti mozda smeta danasnja vise polarizirana muslimanska sredina, u kojoj su mnogi i dalje, nikakvi muslimai, dekandentniji nego ikad, dok su pojedinci postali golemi vjernici. Vjerojatno smatras da su Vehabije krive za tu pobozniju manjinu?

Toliko ih spominjes, toliko ti smetaju. :-)
Je'l' tebe direktno maltretiraju?

Po tvojoj prici, ovjek bi rekao da ih je bilo 100 hiljada, a ne, jedva 1-a.

Zasto ti toliko smetaju? Mislim, kako su mogli direktno utjecat na tvoj zivot, ili tebi direktno postat nekakva prijetnja, kad su sve u svemu totalno beznacajan faktor u BH.

Sto su? fanatici? ekstremni?
Takve smo imali 1945-e :shock:
samo sto oni tada, nisu bili "muslimani".
Koliko se sjecam, Tito je na'silu skidao feredze, otimao imovinu, pa eno,
u Tuzli ga slave k'o pejgambera, i ne vidim da ti to bas toliko smeta.

Tito je djelio borcima tudje kuce i stanove,
a Alija pasose.

A sto se tice drzavljanstva, Alija bi ih djelio i Cetnicima, da su se borili za BiH. :oops:
Ne treba tu puno mozga.
Cesto se ponasao k'o mali Tito. ;-)
Dvije generacije komunizma i diktatora, su ostavile duboke tragove na svima nama,
Pa cak i Aliji.

Ali ako ni Alija ni Vehabije nisu pravi uzrok rata, i svih BH problema, opet mi nije jasno,

ZASTO TI TOLIKO SMETAJU, ako nisu PRAVA prijetnja BH drustvu?
JoseMujica

#665 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

eto si se našla pozvana da pričaš o tome ko se i kako borio :-)

ja ne znam pošto sam rat proveo u Turskoj...de mi objasni molim te :?

čitajući tvoje postove počet ću se zalagati za dosljednu primjenu šerijata :D pa onda laj na Titu rahmetli
Last edited by JoseMujica on 05/10/2012 14:16, edited 1 time in total.
čaršija et najt

#666 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by čaršija et najt »

Mlade partizanke iz Naše stranke u šatoru Age-Hasanage, a puftice kao Koja i ostali timare konje i čuvaju stražu ispred torova. Da vidite kako Aga-Hasanaga turči po bosanski!
zlata

#667 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by zlata »

JoseMujica wrote:eto si se našla pozvana da pričaš o tome ko se i kako borio :-)

ja ne znam pošto sam rat proveo u Turskoj...de mi objasni molim te :?

čitajući tvoje postove počet ću se zalagati za dosljednu primjenu šerijata :D pa onda laj na Titu rahmetli
Kakve veze ima tvoje LAZNO isticanje vaznosti Vehabija,

i gdje si ti proveo rat.

Mene uopce ne zanima gdje si ti proveo rat.

Mi ovdje raspravljamu o pojmovima koje Cetnici koriste vec 200 godina kao izgovor i opravdanje za progon, etnicko ciscenje i genocid nad muslimanima cijelog Balkana.

Prvi je bio, da su "Turci", i da kao takvi, nemaju pravo zivit na krscanskom Balkanu. Jer tu uopce ne pripadaju.

Drugi izgovor je bio da BH muslimani, uz pomoc Alije Izetbegovica i njegovih Islamista, planiraju OSVOJIT Balkan, i stvorit nekakvu Zelenu Transversalu.

Najgori absurd u cijelom tom scenariju, jest da su Aliju progonili zato sto je valjda slijedio Ajatolu Homejnija, :lol:
a sad je tebi kriv, sto je djelio pasose Homejnijevim smrtnim neprijateljima, Vehabijama. :-?

A sto se tice serijatskog zakona, njega si se mogao rjesit, i bez boljsevickog diktatora. ;-)
JoseMujica

#668 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

stvarno kako te nije stid :?: :!: U Saudiji i Iranu se strogo zabranjeno ženskom čeljadetu jahati po konfjutorima....sad ih razumijem i zašto, a trebalo bi i tebi s obzirom na vrijednosti koje propagiraš

Nadam se da si svjesna da Islam zabranjuje licemjerstvo, ono da jedno pričaš a drugo radiš
zlata

#669 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by zlata »

JoseMujica wrote:stvarno kako te nije stid :?: :!: U Saudiji i Iranu se strogo zabranjeno ženskom čeljadetu jahati po konfjutorima....sad ih razumijem i zašto, a trebalo bi i tebi s obzirom na vrijednosti koje propagiraš

Nadam se da si svjesna da Islam zabranjuje licemjerstvo, ono da jedno pričaš a drugo radiš
Ne *eri molim te.
Propagiram vrijednost OBJEKTIVNOG i ispravnog izrazavanja, i informiranja.

Nesto sto ti ovdje ocito odbijas.....kad sam te otvoreno upitala neka BITNA pitanja, na koja mi jos nisi odgovorio.
Nego sad uzvracas aluzijama na nekakav moj Islamizam.
Da bi me na taj nacin ocrnio kao sugovornika, i izbjegao odgovor na ta BITNA pitanja, koja sam ti malo prije postavila.
Najprije ti smetaju Turci i Vehabije. Oni su nekakva silna prijetnja. Nemas nikakav osnov nit' dokaze za svoje tvrdnje.

Sad mene svrstavas medju Islamiste, i to bez ikakvih dokaza.
Samo da bi mi razhebao kredibilitet kao sugovornika, (jer pobogu, PODRAZUMJEVA SE u tvojoj aluziji na moj nekakav Islamizam)
nit Islamisti nit muslimani mogu bit objektivni, racionalni sugovornici. :lol:

Sve to, samo da bi da nebi morao gledat u drek s'kojim si se provaljivao na ovoj raspravi. I na koji sam ti ukazala.

Pametnjakovicu,
proizvod sam 4 generacije mjesanih brakova, tj. sveg i svaceg. Zivila sam vise od pola zivota van BiH. Veze nemam nit' sa hodzama i Vehabijama.

Samo za razliku od tebe, nisu mi Turci krivi za rat, nit' za Dayton,
A jos manje Vehabije.
JoseMujica

#670 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

nisi me ništa konkretno pitala već si istresla brdo polurazumljivih žvrljotina

i totalno pogrešnih tumačenja prethodno napisanog. npr. otkud ti da sam napisao da su Turci ili vehabije krive za Dayton wtf :shock:

i sad pretpostavljam želiš neki odgovor, a ja fakat nemam pojma šta bi rekao na sve ovo što si napisala :-? ...valjda si me izbila iz kaloša elokvencijom :lol:
Akadi

#671 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

JoseMujica wrote:ti stvarno ne čitaš postove
Jesam nešto propustio osim tvog lupetanja o turskim vehabijama?

Nemaš argumente.
JoseMujica

#672 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

:thumbup: imaš ga pravo :roll:
Akadi

#673 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

JoseMujica wrote: :thumbup: imaš ga pravo :roll:
Eto upozorio si nas na turske vehabije... hvala ti. Nadam se da nećeš više trolat temu.
salihh

#674 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by salihh »

uhhh, mujice... podera te zlata cccc
bravo zlato :)
Lug

#675 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Lug »

JoseMujica wrote:stvarno kako te nije stid :?: :!: U Saudiji i Iranu se strogo zabranjeno ženskom čeljadetu jahati po konfjutorima....sad ih razumijem i zašto, a trebalo bi i tebi s obzirom na vrijednosti koje propagiraš

..ode nam mujica u muslimane.. :D
Post Reply