talić wrote:Hodidid wrote:I mene zivo zanima koje smo to ,kao narod, konkretno obicaje iz Afganistana i Pakistana "pokupili"?
Mašala koliko Vas je sa istim pitanjem.
Nisam nigdje rekao da se radi o čitavom narodu nego o
pojedincima i grupama koji su tolerisani od strane IZ i Bošnjaka.
Ne znam da li svi pišete iz Njemačke, Danske, Švedske, USA ,... ili neki od Vas žive i u BiH.
Maloprije sam prošao pored džamije i od 6 ljudi koje sam vidio da ulaze tri čovjeka su bila sa bradama i kratkih nogavica.
Prošetajte do neke džamije, po mogućnosti na periferiji grada i prebrojte
koliko ima ovih sa bradama i pantalonicama. Porazgovarajte s njima pitajte ih da li su za ukidanje muzičkog, likovnog,.. za odvajanje djece u školi ne samo po vjeri nego i po spolu. Pitajte ih da bi prihvatili uvođenje šerijata.
@ Zlato meni ne treba ni jedna religija, sad bi potpisao da se odričem moje vjere koju sam po rođenju dobio za život bilo kojeg čovjeka nedužno poginulog u prošlom ratu.
Nisam kao vi koji iz Amerike branite islam u BiH.
POJEDINCI imaju pravo da vjeruju u sta god hoce.
Ili to tebe ne uce, u toj "civiliziranoj Europi"?
Kao sto ne smijem prigovarat Cetniku sto dize tri prsta, isto tako ne smijem ni Vehabiji skratit bradicu, ili skidat trofrtaljke.
ps. ne branim samo Islam, zato sto je Islam.
Branim PRAVO svakog covjeka da vjeruje u svog Boga, u svoje andjele, u svoje svetce.
Ali isto tako zahtjevam da i on meni dozvoli da ja vjerujem, ili NE VJERUJEM
u ono sto se meni vjeruje ili ne vjeruje.
U mojoj familiji, svak bira svoju vjeru il' nevjeru.
Tebi ocito SMETAJU VJERNICI.
Narocito muslimanski.
Ne razlikujes se puno od Vehabija.
Njima posebno SMETAJU NEVJERNICI.
Takvi k'o ti.
ps. na svakog ovog sto hoda sa kratkom bradom i trofrtaljkama,
kraj nase dzamije proseta 50 gologuza, u minicima malo duzim od gacica.
Tolerancija je na nivou. Nit neko barka bradonje. Nit oni smiju prigovarat gologuzama.
Tako i ti. Nauci se reda, bontona, i suzivota.