Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post Reply
hepekcina

#576 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by hepekcina »

Lug wrote:
:-) hepek..jebemu patka pa niko ne dize tursku zastavu, gluho bilo, vec drzavnu.... i to je jedino bitno u ovoj prici, drzavna zastava.. a ti bi zbog turaka, odnosno njihove financijske pomoci za jarbol, ukinuo i zastavu :-) , mada ja voljem onu plavo bjelu..vezenu u zlatu. ne znam jel u pitanju paranoja ili nesto trece..
taktika lug taktika...npr. bil ti na Bracelonu išo sa 3-4-3?
Akadi

#577 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

hepekcina wrote:
Lug wrote:
:-) hepek..jebemu patka pa niko ne dize tursku zastavu, gluho bilo, vec drzavnu.... i to je jedino bitno u ovoj prici, drzavna zastava.. a ti bi zbog turaka, odnosno njihove financijske pomoci za jarbol, ukinuo i zastavu :-) , mada ja voljem onu plavo bjelu..vezenu u zlatu. ne znam jel u pitanju paranoja ili nesto trece..
A koga to porediš sa Barcelonom? :)
talić

#578 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by talić »

hepekcina wrote:
Lug wrote:
Bošnjaci se ponašaju kao polupismena žena koju je muž prebio i sad ne želi više da se sexa s njim ali ne želi ni da se razvede, uz to mu još daje do znanja da još ima ljubavi između nje i njenog bivšeg dragog ( koji je takođe tukao).
Akadi

#579 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

talić wrote:
hepekcina wrote:
Lug wrote:
Bošnjaci se ponašaju kao polupismena žena koju je muž prebio i sad ne želi više da se sexa s njim ali ne želi ni da se razvede, uz to mu još daje do znanja da još ima ljubavi između nje i njenog bivšeg dragog ( koji je takođe tukao).
Ma samo vi laprdajte... zna ko se sekso sa Turcima na Balkanu i ko ga je primao pet stotina godina :mrgreen:

A Turska ionako može bez Bosne ali Bosna bez Turske teško. Potrebniji su oni nama nego mi njima.

I ovaj gore podizanje državne zastave sa Turcima vidi kao opravdanje da sutra isto Dodik digne zastavu Srbije sa Dačićem ili kim već... :-) :roll:
Lug

#580 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Lug »

hepekcina wrote:
Lug wrote:
takticar :mrgreen:

ako je do taktike, onda se drzi one poznate, napad je najbolja odbrana.
Lug

#581 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Lug »

talić wrote:
hepekcina wrote:
Lug wrote:
u konkretnom slucaju.. mi Bosnjaci smo se ozenili a ne udali..tako da.. poredjenje nema smisla..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#582 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

ma mrš svi u....osnovnu školu.....hebo li vas onaj ko vam je diplome podijelio :lol: :run:
muzicar_iz_parka

#583 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by muzicar_iz_parka »

JoseMujica wrote:ma mrš svi u....osnovnu školu.....hebo li vas onaj ko vam je diplome podijelio :lol: :run:
Šta će bolan djeca u školi, nekad davno je moj komšija iz zajebancije znao reći "danas se djeca sa fakultetom rađaju", a danas skoro pa da i nema razlike između "učenih" i onih nepismenih pa vidim njegove riječi imaju smisla. :lol:
al_uqaab

#584 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by al_uqaab »

Ono sto ja mogu reci vezano za saradnju Turske i BiH je ono sto vidim iz prve ruke u gradu u kojem zivim. Turci su privatizirali najvazniji privredni subjekt (ulozili oko 90 miliona u obnovu), tvornicu koja trenutno zaposljava oko 1000 radnika i uspjesno posluje i zaposljava nove. Ucestvovali su u obnovi nekih kljucnih infrastrukturnih objekata u gradu, napravili dzamiju vrijednu oko 3 miliona, a drugu (veoma vazan kulturno-historijski spomenik i zastitni znak grada) trenutno restauriraju. U selu u susjednoj opcini su nedavno implementirali projekat vrijedan milion km. Radi se o opremanju i obuci 120 porodica za pcelarsku proizvodnju. dobili su po 15 drustava, obuku i osiguran plasman...ne znam kako je u drugim gradovima, ali u ovom je tako...
Lug

#585 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Lug »

JoseMujica wrote:ma mrš svi u....osnovnu školu.....hebo li vas onaj ko vam je diplome podijelio :lol: :run:
mujo... ne kontam sto se sam sebi smijes? ako imas i ti kakvu taktiku, slobodno reci.. da te podsjetim, ovo je javni forum. cuj mrs... ccccccc.... ako imas sta reci, reci..ako ne, razguli...
Guido_Špišić

#586 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Guido_Špišić »

turska je izvor nestabilnosti u bosni isto kao srbija. u turskoj su na vlasti muslimanski fanatici koji podrzavaju teroriste u siriji. misle da ako nesta rade po nalogu amerike, kao sto je destabilizacija asadovog rezima, da im se to nece obiti obiti o glavu.

i sama turska je jako nestabilna i kad invazija na siriju propadne svi nezadovoljni fanatici ce se vratiti u tursku i pokrenuti rat za uspostavu serijata u toj drzavi. ocekujmo gradjanski i etnicki rat u turskoj u skorije vrijeme.

takodje turska je i genocidna drzava (jermeni, kurdi).
Akadi

#587 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

Guido_Špišić wrote:turska je izvor nestabilnosti u bosni isto kao srbija. u turskoj su na vlasti muslimanski fanatici koji podrzavaju teroriste u siriji. misle da ako nesta rade po nalogu amerike, kao sto je destabilizacija asadovog rezima, da im se to nece obiti obiti o glavu.

i sama turska je jako nestabilna i kad invazija na siriju propadne svi nezadovoljni fanatici ce se vratiti u tursku i pokrenuti rat za uspostavu serijata u toj drzavi. ocekujmo gradjanski i etnicki rat u turskoj u skorije vrijeme.

takodje turska je i genocidna drzava (jermeni, kurdi).
djibo

#589 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by djibo »

Ne razumijem zbog cega tolika frka oko zastave...drzavna je....a Dodik i Dacic nek istu zastavu cak i vecu od ove u Hadzicima postave bez obzira ko to finansira...mi se necemo ljutiti... :D
Tkd

#590 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Tkd »

Treba ovdje zbaviti nekako real facepalm da se vidim :-)
JoseMujica

#591 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

Lug wrote:
mujo... ne kontam sto se sam sebi smijes? ako imas i ti kakvu taktiku, slobodno reci.. da te podsjetim, ovo je javni forum. cuj mrs... ccccccc.... ako imas sta reci, reci..ako ne, razguli...
priča je o civilizcijskim i političkim vrijednostima...ako mašeš zastavom da se inatiš nekome ili da nekoga iritiraš ili da zapišaš teritorij...svodi se onda na isto...kojom god da mašeš.

da spustimo ovo na još primitivniji nivo pa će biti jasnije: da li ima razlike u skandiranju nož-žica-srebrenica i ubij zakolji da srbin ne postoji?
Lug

#592 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Lug »

JoseMujica wrote:
Lug wrote:
priča je o civilizcijskim i političkim vrijednostima...ako mašeš zastavom da se inatiš nekome ili da nekoga iritiraš ili da zapišaš teritorij...svodi se onda na isto...kojom god da mašeš.

da spustimo ovo na još primitivniji nivo pa će biti jasnije: da li ima razlike u skandiranju nož-žica-srebrenica i ubij zakolji da srbin ne postoji?
rat u BiH je zavrsen prije 17 godina i ne znam o kakvom zapisivanju teritorije govoris? Fasisticke parole poredis sa dizanjem drzavne zastave???? :-)
sinuhe

#593 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by sinuhe »

Ljudi se obilaze, druze se. Kako to moze biti lose?
talić

#594 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by talić »

JoseMujica wrote:
Lug wrote:

fino ti govoriš ali očito da je politička mudrost Bošnjaka na nivou mudrosti političara koji su posljednih 20 godina zastupali Bošnjake.
Ako nam je cilj da uđemo u NATO i EU onda treba izabrati najbrži i najjednostaniji put.
Zahtjevi da se ukine RS ili parole " 100 % BiH" nas ne približavaju cilju.
Akadi

#595 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Akadi »

talić wrote:fino ti govoriš ali očito da je politička mudrost Bošnjaka na nivou mudrosti političara koji su posljednih 20 godina zastupali Bošnjake.
Ako nam je cilj da uđemo u NATO i EU onda treba izabrati najbrži i najjednostaniji put.
A kome to "nama" i koga to "nas"... ?

Ti kako si sam izjavio nisi Bošnjak, prema tome ne znam u čije ime govoriš?

http://www.klix.ba/forum/kako-se-planir ... 04462.html
JoseMujica

#596 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

Akadi sa svakim postom raste ti brada :-)
talić

#597 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by talić »

Akadi wrote:
talić wrote:fino ti govoriš ali očito da je politička mudrost Bošnjaka na nivou mudrosti političara koji su posljednih 20 godina zastupali Bošnjake.
A kome to "nama" i koga to "nas"... ?

Ti kako si sam izjavio nisi Bošnjak, prema tome ne znam u čije ime govoriš?

http://www.klix.ba/forum/kako-se-planir ... 04462.html
Ja sam Bosanac i govorim u ime Bosanaca, u ime ljudi kojima je stalo do očuvanja ove zemlje.
Bošnjacima ili nije stalo do ove zemlje ili ne shvataju da sa pantalonama kratkih nogavica ne mogu u Europu.
nasa

#598 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by nasa »

A islamofobija? Je li ona prepreka za ulazak u Evropu?
Svakako je prepreka za miran suzivot na ovim prostorima,bez kojeg cemo tesko u "zeljenu" Evropu!
talić

#599 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by talić »

nasa wrote:A islamofobija? Je li ona prepreka za ulazak u Evropu?
Svakako je prepreka za miran suzivot na ovim prostorima,bez kojeg cemo tesko u "zeljenu" Evropu!
Jasno je svima da je Katolička Europa, "Stara kurva" koja neće dozvoliti nikakvu blizinu Islama koji miriše na Afganistan, Pakistan & Co.
I ne radi se uopšte o tome da li ćemo ući u NATO i EU nego se radi o tome da li će Bosna opstati i preživjeti ukoliko se pređe prag tolerancije utvrđen od strane te iste Kurve.
nasa

#600 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by nasa »

talić wrote:
nasa wrote:A islamofobija? Je li ona prepreka za ulazak u Evropu?
Jasno je svima da je Katolička Europa, "Stara kurva" koja neće dozvoliti nikakvu blizinu Islama koji miriše na Afganistan, Pakistan & Co.
I ne radi se uopšte o tome da li ćemo ući u NATO i EU nego se radi o tome da li će Bosna opstati i preživjeti ukoliko se pređe prag tolerancije utvrđen od strane te iste Kurve.
Jasno je svima kakva je Evropa.
Ali ti si prethodnim postom identifikovao Bosnjake s onim koji nose kratke panalone(jasno na koga mislis)
ali trebao si minimum reci dio Bosnjaka,iako bi bilo najbolje da uopce ne pravis takvo poredjenje!
Ja ne nosim kratke pantalone :-D ali sam Bosnjakinja muslimankai tolerantna sam i ne smeta mi nijedan narod niti religija niti ateisti,agnostici,crnci,arapi.......... i ako je to Evropi neprihvatljivo .......mi onda u tu Evropu ne mozemo svakako!
Post Reply