Ma jok. Nego je meni fascinantno kako vi kolektivno imate amnezijuVjecita_zavrzlama wrote: ↑22/12/2024 15:47Znaci ti si da idemo na istok uz arape i turcine? Srbi eusiji mi turskoj, ruskinje bar necemu valjaju, sto ja ne mogu reci za turkinje bio sam tamoSaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:21 Još da ta trojka odnosno dio nje, nije otpala upravo iz SDA. I napravila filmski zaokret u političkim stavovima. Pa je Dino od desničara se presaltao u nekog ljevičara. Jbg da je makar neki centar kao politički opcija. Nego od mentora i malog od palube Kirbinog lijevo orjentiran i konstruktivan političar nastao. Pa gdje to ima?
Ni u jeftinim komedijama.![]()
![]()
"Trojka"
- SaraFina
#3826 Re: "Trojka"
- Point.
#3827 Re: "Trojka"
Gdje ti iz njenog upisa vidiš istok, arape i turke?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/12/2024 15:47Znaci ti si da idemo na istok uz arape i turcine? Srbi eusiji mi turskoj, ruskinje bar necemu valjaju, sto ja ne mogu reci za turkinje bio sam tamoSaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:21 Još da ta trojka odnosno dio nje, nije otpala upravo iz SDA. I napravila filmski zaokret u političkim stavovima. Pa je Dino od desničara se presaltao u nekog ljevičara. Jbg da je makar neki centar kao politički opcija. Nego od mentora i malog od palube Kirbinog lijevo orjentiran i konstruktivan političar nastao. Pa gdje to ima?
Ni u jeftinim komedijama.![]()
![]()
-
Hakiz
#3828 Re: "Trojka"
To u EU nema rektalnog alpinizma?neon-x wrote: ↑22/12/2024 15:06 Idealno ne postoji, ali je u svim novim clanicama i one koje su usvojile znacajne EU reforme gotovo neuporedivo bolje poslovno okruzenje nego sto je bilo. Mene licno najvise zanima veca pravna sigurnost i bolje poslovno okruzenje, kako bih znao da svojim radom i znanjem mogu osigurati sebi egzistenciju, a ne rektalnim alpinizmom raznoraznim mutevelijama.
Sam pristup EU trzistu i olaksani nacini placanja i naplacivanja su nebo i zemlja za nekoga ko nesto i radi, a botovski mentalitet zaglibljen u uhljebljenickoj kaljuzi naravno da ne registruje nista od toga niti ga to tangira.
Za svoj hobi sam kupovao stvari, pa se došlo u situaciju da naše prodavnice neke stvari nemaju. I da im je mrsko naručivati male količine tih stvari koje su meni i još malom broju nas trebale. Onda sam počeo iz inostranstva naručivati stvari koje ovdje nisam mogao kupiti. Ali, kada već naručujem te stvari, zajedno sa njima sam naručivao i one koje ovdje imaju da se kupe. Usput mi bilo. I polako sam prestao u našim prodavnicama kupovati te stvari.
Ako je tako bilo kada je kupovina iz inostranstva bila skupa i spora, zamisli kada se približimo EU, pa kada budem mogao kupovati (proizvode, usluge, rad...) iz cijele EU bez carine, sa puno jeftinijim i bržim transportom itd. Šta će mi tvoja firma onda?
A ti umjesto mene kao kupca moraš tražiti nekoga u EU, ko u tom EU već odavno ima sve šta mu ti možeš ponuditi, pa i više.
Uz to će nam se otvoriti i mogućnost kupovine svega sa Amazona.
A i EU će nam odrediti kvote, šta smijemo i koliko smijemo proizvesti, napraviti usluga, rada itd. Da ne bi ti slučajno postao konkurent tom Nijemcu ili Francuzu itd koji već ima sigurnu poziciju kao stari član, osnivač. I onda, ako želiš više raditi, da bi zaobišao kvote moraš se opet služiti rektalnim alpinizmom. Ne sada mutevelijama, ali Fritzovima, Jean-Louisima i sličnima da.
Pazi šta želiš, moglo bi ti se ostvariti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3829 Re: "Trojka"
Naravno da ima veze jer drzis moralni sud o patriotizmu.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:51 Halali administratore dragi. @Chmoljo
Nije slagao, da povremeno sa familijom zasjednem. Ovim HR dijelom.![]()
I da sam temu otvorila.
Nego kakve to veze ima?
Niste vi Kinezi u BiH. Mislim bošnjačka populacija. Pa da se hladno možete odreći dijaspore.
A još je ironičnije da meni mjesto prebivanja prebacuju samo botovi sendvicari i ti dragi.
Šta je teći?![]()
Da su forumski sendvicari mjerodavniji i objektivniji od nas dijaspore? Pa kakooooo?
Ne botujem ja za egsistrnciju, parizer i majonezu!
Vidimo da se tvoj zavrsava kada je pitanje popit il ne popit dobro vino.
Ne kazem, svi imamo svoje granice. Bitno je znati kolike su cije, cisto da znamo iz koje pozicije govori. A valjda su te u tom debatnom klubu naucili da licno misljenje zasnovano na nepoznatim premisama nikako ne moze biti argument, ali ga ponavljas iz posta u post.
Ja nemam problem da se "sklapim" sa @Prpa.ba, prosto jer ce kusati ono sto zagovara ako bude po njegovom. "Otvaraci ociju", sto dijasporski, sto teoreticari zavjera, iskustvo mi govori, nisu tu zbog dijaloga, nego zbog monologa, tako da ih izbjegavam u sirokom luku.
Pogotovo kada vidimo da svoj patriotizam prodaju za casu malo kvalitetnijeg vina.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3830 Re: "Trojka"
Da bi zatego, treba fin kontrateg. Ti mislis da ga imamo, ja mislim da si naivan.Prpa.ba wrote: ↑22/12/2024 15:50Bez uvrede tebi licno, ali ovo je za uokviriti kao knjiski primjer lobotomije koju su nad dobrim dijelom Bosnjaka proveli strani interesi od 1996. U ovakvoj situaciji, u ovom kontekstu, ovo je necije ozbiljno probosansko promisljanje.kamberovica polje wrote: ↑22/12/2024 15:15 I naravno treba zatezat protiv anamo onih, dok zbog urušenih ekonomije, zdravstva i školstva ne doživimo demografski slom. Jer tako će se 100% spasit država.
Ispostavit ce se kao najveca greska pustanje stranih organizacija da nam vedre i oblace javnim prostorom u postratnom periodu.
Ljude ubijedili da je jedini izbor - predaja. I biti good boy. Mozda padne koja mrvica sa stola velikih deceka.
Jer ako se bude zatezalo, nemojte da mislite da necete..![]()
Ali znam da ti mislis da sam ja. Problem je sto ti mislis da si realista, a u stvari namastavas da imamo neku snagu iz koje mozemo crpiti kurcenje.
Ja bih slozio da bi se moglo ponekad biti drcniji ili bezobrazniji. Forsirao bi nazivanje hrvata krscanima zbog onog bezobrazluka za think thankom do nekog posipanja pepelom. No kurcenje, mahanje prstom i neka busanja koji su lajtmotiv politickog diskursa DFa nam nije donio nista. Da jeste, rekao bih: u pravu si, ima tu nesto.
Ali nisi.
To ce ti posebno postati jasno ako opozicija postane pozicija. Do tada cemo se sloziti da se ne slazemo.
- Styling
#3831 Re: "Trojka"
Ne bubam ja, bubate vi. Očigledno ne znate za šta se zalažete i đe gonite.
- SaraFina
#3832 Re: "Trojka"
Kakav moralni sud o patriotizmu? Ako gledaš kronološki, vidjeces da je lik prvo mene prozvao, zbog mjesta boravka. Pa sam mu replicirala. I rekla s pravom sto ga spada. Sad mu mozes potvrditi da sam na bosanskoj IP adresi. Nadam se da kritike trojKi sa BH IP adrese mogu upućivati.Chmoljo wrote: ↑22/12/2024 18:52Naravno da ima veze jer drzis moralni sud o patriotizmu.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:51 Halali administratore dragi. @Chmoljo
Nije slagao, da povremeno sa familijom zasjednem. Ovim HR dijelom.![]()
I da sam temu otvorila.
Nego kakve to veze ima?
Niste vi Kinezi u BiH. Mislim bošnjačka populacija. Pa da se hladno možete odreći dijaspore.
A još je ironičnije da meni mjesto prebivanja prebacuju samo botovi sendvicari i ti dragi.
Šta je teći?![]()
Da su forumski sendvicari mjerodavniji i objektivniji od nas dijaspore? Pa kakooooo?
Ne botujem ja za egsistrnciju, parizer i majonezu!
Vidimo da se tvoj zavrsava kada je pitanje popit il ne popit dobro vino.
Ne kazem, svi imamo svoje granice. Bitno je znati kolike su cije, cisto da znamo iz koje pozicije govori. A valjda su te u tom debatnom klubu naucili da licno misljenje zasnovano na nepoznatim premisama nikako ne moze biti argument, ali ga ponavljas iz posta u post.
Ja nemam problem da se "sklapim" sa @Prpa.ba, prosto jer ce kusati ono sto zagovara ako bude po njegovom. "Otvaraci ociju", sto dijasporski, sto teoreticari zavjera, iskustvo mi govori, nisu tu zbog dijaloga, nego zbog monologa, tako da ih izbjegavam u sirokom luku.
Pogotovo kada vidimo da svoj patriotizam prodaju za casu malo kvalitetnijeg vina.
Sto se tiče vina, ja sebi mogu butelju priuštiti mnogo kvalitetnijeg od plavca. Tako da nema šanse da bi ja svoj patriotizam unovčila za neku stoju eurića.
Nadalje..
Ja nemam problem sa trojkom kao političkom opcijom. Sve do ovog dešavanja sa BH gasom nisam se oglašavala na ovoj temi. Lako provjerljivo.
Mislila sam “Ajde dati im priliku”
Ono sto meni smeta je gard koji zauzimaju pojedini diskutanti. Otvoreno priznavajući svoju stranačku pripadnost. I onda ti i takvi, pokušavaju diskreditirati ostale s glupim upadicama (ti si SDF, šta hoćeš šta je SDA radila, ili ti si dijaspora, šta tebe zanima stanje u Bosni)
U pravilima foruma nigdje ne stoji da ljudi koji žive vani ne smiju diskutirati političku situaciju j BiH.
Ovi napadi po temi i općenito po forumu na ljude koji žive vani su degutantni. Totalno.
Vi u BiH niste nacija od par miliona. Nego vas je nešto preko milijun. Samo bi totalni idiot dozvolio da se ljudi u drugoj generaciji otidje od BiH. Pa su vam upadice i negativa totalno bezvezni. Svima koji imate averziju neku.
- Styling
#3833 Re: "Trojka"
Hej, misli šta hoćeš. Niti hoću, niti imam vremena da te u bilo šta ubjeđujem. Vidim samo da su se dobile instrukcije da se matra o BH gasu. Ništa arfumenti, samo tjeraj svoje. Što agresivnije i što više emotikona, to bolje. Lol.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 14:47Čuj vasa stvar hoćete li ostati na vlasti. LolStyling wrote: ↑22/12/2024 10:33To kako Trojka misli ostati na vlasti je valjda njihova stvar i zaista nemam niti vremena niti potrebe da kalkulišem i tebi nešto objašnjavam. Samo mogu primijetiti da si u zadnje vrijeme postala jako agresivna u svom pisanju protiv trenutne vlasti, što ne znači i da si u pravu. Samo si “glasna”. A, sa galamdžijama koji od svoje glasnosti ne slušaju argumente nemam namjeru raspravljati niti pokušavati da ih ubjedim u suprotno.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 07:38
Pa daj da detektiramo šta ste napravili i uradili za to “naprijed”. Takcku po tacku. I kako je profitiralo vaše biračko tijelo. Ustanovili smo da ste “klimoglavi HDZ partner”. I da vas ni HDZ, ni njihovi glasači nisu doveli do pozicije na kojoj ste.
I da prodajete naše nacionalne interese da bi ste opstali kao partner. Stranke:
Koja je blokirala i opstruirala državu deceniju unazad (minimum)
Ucjenjivala i razvaljivala državi skupa sa SNSD
Itd Itd
Mene ne zanima kako vi mislite opstati na vlasti. Uci ćete u HNS? Lol Sa vašim partnerima. Nas zanimaju vaši rezultati. A oni su 0. I vi ste na smetljistu idući izborni ciklus.
Ovo je forum, ne debatni klub u srednjoj školi. A, ako si se nekada bavila debatama onda bi trebala da znaš pravila. U debati se suprotstavljaju argumenti i kontraargumenti. Agresivnim nastupima i raznim doskočicama sa smajlijima ništa ne postižeš. Samo dokazuješ da nemaš argumente za svoju diskusiju pa sve kompenziraš gore navedenim načnom diskusije.Nije draga. Da li ćete ostati na vlasti ovisi o gradjanima BiH. Niste vi privatno preduzece. Nego politička stranka. Ukratko: Debljina parizera u sendviču i količina majoneze tebi, trojki i ekipi ovisi o biračima. Zaboravljaš se.
![]()
I nisam ja agresivna. Nego vidim da vam se politički opus sveo na pljuvanje po mentorima u SDA. I saburanju. Sve je dobro dok nema SDA i DF. Mene zanimaju rezultati. A vi ih nemate. I hajde sto ih nemate, to bi vam se oprostilo. Nego vi prodajete partnerima bošnjačke nacionalne interese. Da biste bili konstruktivan partner. Zato ćete završiti i gore od SDA i DF.
Na kraju šta ćeš ti meni pojasniti? Rezultati su 0. Da ih ima već bi vi licitirala njima. Zar ne?
Ovako dizanje ruku za rekonstrukciju BH gasa amnestirate čime? Kako vam nije ofirno.
- SaraFina
#3834 Re: "Trojka"
Lol dobila instrukcije? Od koga bona? Ja piskaram iz ćejfa, a ne za 1 cm parizera koji izaziva ogavno podrigivanje i gram majoneze. Vjeruj čisti cejf je kod mene posrijedi.Styling wrote: ↑22/12/2024 19:19Hej, misli šta hoćeš. Niti hoću, niti imam vremena da te u bilo šta ubjeđujem. Vidim samo da su se dobile instrukcije da se matra o BH gasu. Ništa arfumenti, samo tjeraj svoje. Što agresivnije i što više emotikona, to bolje. Lol.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 14:47Čuj vasa stvar hoćete li ostati na vlasti. LolStyling wrote: ↑22/12/2024 10:33
To kako Trojka misli ostati na vlasti je valjda njihova stvar i zaista nemam niti vremena niti potrebe da kalkulišem i tebi nešto objašnjavam. Samo mogu primijetiti da si u zadnje vrijeme postala jako agresivna u svom pisanju protiv trenutne vlasti, što ne znači i da si u pravu. Samo si “glasna”. A, sa galamdžijama koji od svoje glasnosti ne slušaju argumente nemam namjeru raspravljati niti pokušavati da ih ubjedim u suprotno.
Ovo je forum, ne debatni klub u srednjoj školi. A, ako si se nekada bavila debatama onda bi trebala da znaš pravila. U debati se suprotstavljaju argumenti i kontraargumenti. Agresivnim nastupima i raznim doskočicama sa smajlijima ništa ne postižeš. Samo dokazuješ da nemaš argumente za svoju diskusiju pa sve kompenziraš gore navedenim načnom diskusije.Nije draga. Da li ćete ostati na vlasti ovisi o gradjanima BiH. Niste vi privatno preduzece. Nego politička stranka. Ukratko: Debljina parizera u sendviču i količina majoneze tebi, trojki i ekipi ovisi o biračima. Zaboravljaš se.
![]()
I nisam ja agresivna. Nego vidim da vam se politički opus sveo na pljuvanje po mentorima u SDA. I saburanju. Sve je dobro dok nema SDA i DF. Mene zanimaju rezultati. A vi ih nemate. I hajde sto ih nemate, to bi vam se oprostilo. Nego vi prodajete partnerima bošnjačke nacionalne interese. Da biste bili konstruktivan partner. Zato ćete završiti i gore od SDA i DF.
Na kraju šta ćeš ti meni pojasniti? Rezultati su 0. Da ih ima već bi vi licitirala njima. Zar ne?
Ovako dizanje ruku za rekonstrukciju BH gasa amnestirate čime? Kako vam nije ofirno.
- Styling
#3835 Re: "Trojka"
Ma, ćejfi bona. Ne zanimaš me. I ne zaboravi zaliti buteljom dobrog plavca sa familijom u HR.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 19:21Lol dobila instrukcije? Od koga bona? Ja piskaram iz ćejfa, a ne za 1 cm parizera koji izaziva ogavno podrigivanje i gram majoneze. Vjeruj čisti cejf je kod mene posrijedi.Styling wrote: ↑22/12/2024 19:19Hej, misli šta hoćeš. Niti hoću, niti imam vremena da te u bilo šta ubjeđujem. Vidim samo da su se dobile instrukcije da se matra o BH gasu. Ništa arfumenti, samo tjeraj svoje. Što agresivnije i što više emotikona, to bolje. Lol.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 14:47
Čuj vasa stvar hoćete li ostati na vlasti. LolNije draga. Da li ćete ostati na vlasti ovisi o gradjanima BiH. Niste vi privatno preduzece. Nego politička stranka. Ukratko: Debljina parizera u sendviču i količina majoneze tebi, trojki i ekipi ovisi o biračima. Zaboravljaš se.
![]()
-
palermo
#3836 Re: "Trojka"
Ali zasto kurcenje, bahacenje, mahanje prstom zar se to ne moze nazvati recimo, drzati do sebe I svoga dostojanstva.Chmoljo wrote: ↑22/12/2024 19:04Da bi zatego, treba fin kontrateg. Ti mislis da ga imamo, ja mislim da si naivan.Prpa.ba wrote: ↑22/12/2024 15:50Bez uvrede tebi licno, ali ovo je za uokviriti kao knjiski primjer lobotomije koju su nad dobrim dijelom Bosnjaka proveli strani interesi od 1996. U ovakvoj situaciji, u ovom kontekstu, ovo je necije ozbiljno probosansko promisljanje.kamberovica polje wrote: ↑22/12/2024 15:15 I naravno treba zatezat protiv anamo onih, dok zbog urušenih ekonomije, zdravstva i školstva ne doživimo demografski slom. Jer tako će se 100% spasit država.
Ispostavit ce se kao najveca greska pustanje stranih organizacija da nam vedre i oblace javnim prostorom u postratnom periodu.
Ljude ubijedili da je jedini izbor - predaja. I biti good boy. Mozda padne koja mrvica sa stola velikih deceka.
Jer ako se bude zatezalo, nemojte da mislite da necete..![]()
Ali znam da ti mislis da sam ja. Problem je sto ti mislis da si realista, a u stvari namastavas da imamo neku snagu iz koje mozemo crpiti kurcenje.
Ja bih slozio da bi se moglo ponekad biti drcniji ili bezobrazniji. Forsirao bi nazivanje hrvata krscanima zbog onog bezobrazluka za think thankom do nekog posipanja pepelom. No kurcenje, mahanje prstom i neka busanja koji su lajtmotiv politickog diskursa DFa nam nije donio nista. Da jeste, rekao bih: u pravu si, ima tu nesto.
Ali nisi.
To ce ti posebno postati jasno ako opozicija postane pozicija. Do tada cemo se sloziti da se ne slazemo.
Ono,.ne vidim smisla I da postojis ako ne drzis do sebe I dostojanstva.
- SaraFina
#3837 Re: "Trojka"
Ovi moji u HR nisu HDZ-ovci. I vaši partneri. Pa te to boli? Jbg Posavci ne vole Covketa ni HNS a ni vas.Styling wrote: ↑22/12/2024 19:23Ma, ćejfi bona. Ne zanimaš me. I ne zaboravi zaliti buteljom dobrog plavca sa familijom u HR.
Zanima me kad propadnete kao politička opcija hoćete opet izvršiti preobrazbu u desničare? Ili je ljevičarenje unosnije i tkz FGR ga podržava. Dincek nas hadzija bogami je majstor u tim disciplinama. Pa rekoh da pitam. Čisto informativno.
Uzgred u domaji sam. A vikend još traje. Uživajte.
- tramvajtrojka
#3838 Re: "Trojka"
Ovo pod bold se moze svesti:SaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:21 Još da ta trojka odnosno dio nje, nije otpala upravo iz SDA. I napravila filmski zaokret u političkim stavovima. Pa je Dino od desničara se presaltao u nekog ljevičara. Jbg da je makar neki centar kao politički opcija. Nego od mentora i malog od palube Kirbinog lijevo orjentiran i konstruktivan političar nastao. Pa gdje to ima?
Ni u jeftinim komedijama.
Reci mi da se ne razumiješ u politiku, bez da mi kazes da se ne razumijes u politiku
- Prpa.ba
#3839 Re: "Trojka"
Uopste ja ne govorim o kurcenju. Ne govorim cak i o principijelnom zatezanju na stvarima koje nas mogu doci glave.
Govorim o tome da se ovdje bilo kakvo zauzimanje za svoj narod, u mom slucaju Bosnjake, makar i retoricko, apriori osudjuje na 1001 nacin, i jos mi sunarodnjak prica pricu o tome kako bezveze zatezemo i da cemo zbog toga propasti (???). Drugi prica o kriminogenim hodzama i EU kao dzennetu na Zemlji, i jos me ti poklopis sa tim da smo objektivno u kurcu po odredjenim parametrima.
Ne tvrdim ja da mi imamo fin kontrateg, ali imamo par slabijih na raspolaganju i ne vidim sto ih ne bi koristili.
Tvrdim i da niko ne radi na sistematicnom pravljenju novih i jacih. Ni SDA i DF, a pogotovo ne Trojka. Prvi jer ne znaju i gledaju svijet kroz oci naknada za komisije i upravne odbore, dakle odsustvo nacionalne svijesti, a drugi jer smatraju da nam i ne trebaju. A uz to ni oni ne znaju.
Velika kriminalna hobotnica SDA je makar drzala neke pozicije ne iz patriotizma nego zbog broja usta za nahraniti, a Trojka je i to predala HDZ-u. Zauzvrat su dobili to da moraju jos neke pozicije i poluge moci dati HDZ-u.
Takvo stanje na politickoj sceni, gdje imamo varijante glup i gluplji, u zadnje dvije godine dovodi do ozbiljnih procesa u Bosnjaka koji nisu vodjeni, i koji nisu arikulisani.
Evo ti jednostavan primjer iz naseg forumskog mikrokosmosa: bi li ikad rekao na osnovu diskusija, da je za 40% forumasa sasvim OK da ne udjemo u EU?
Prije 2 godine garantujem ti da bi taj broj bio tipa 10%. Nesto se desava, meni licno odgovara jer se otvaraju dobre diskusije, ali imam i strah od nekontrolisanog sagorijevanja.
- Prpa.ba
#3840 Re: "Trojka"
Sve su ovo logicne posljedice kratkovidog tolerisanja autosovinistickog narativa koji je desetljecima bio gradivni element unutarbosnjackih "kulturoloskih" ratova.
SDA ga nije sustinski obesmislila jer je godio za polarizaciju bez mogucnosti da ih ugrozi, a SDP-u je omogucavao jednostavan nacin za vodjenje opozicije i svih ugodnih sinekura.
U ovoj dekadi dolazi vrijeme za placanje cehova.
NiP 2018-2022 je pokazao da postoji energija koja zeli bosnjacki SNS.
Sada su SBiH i DF retoricki najblizi tome, ali zasigurno osim retorike nemaju snagu okupljanja. SDA dokazano ne zna i nece. NiP je potrosen, a SDP i NS i nisu u tom prostoru.
Vidjecemo ko ce kanalisati tu energiju.
- Haris.ba
- tramvajtrojka
#3842 Re: "Trojka"
Prije bi se moglo reci da SDP po prvi put u svojoj historiji prati svjetske i europske trendove kod socijal demokratskih partija, koje se okrecu prema centru sirom evrope dok u potpunosti na lijevom spektru ostaju liberali i zeleni
-
palermo
#3843 Re: "Trojka"
Na nekoj drugoj temi sam rekao da se nadam da si u pravu kada govoris o postojanju te energije unutar bosnjackog korpusa. Nazalost nisam siguran da si u pravu. U vrijeme Sulejmana Tihica kojeg, rahmet mu dusi ali ipak, smatram najodgovornijim za put oportunizma kojim smo krenuli I jos se krecemo , sam mislio da ce njegova politika nuzno dovesti do radikalizacije bosnjackog korpusa. Nije se to desilo, dapace, postali smo kao glina koju svako moze.da mijesi kako hoce, da bi kroz politiku Trojke to dozivjelo svoju kulminaciju. Mozda ta energija i postoji, ali imam ozbiljne sumnje u to da postoji potencijal koji to moze artikulisayi u bilo nesto ozbiljno. A energija se brzo trosi.Prpa.ba wrote: ↑08/10/2519 02:49Sve su ovo logicne posljedice kratkovidog tolerisanja autosovinistickog narativa koji je desetljecima bio gradivni element unutarbosnjackih "kulturoloskih" ratova.
SDA ga nije sustinski obesmislila jer je godio za polarizaciju bez mogucnosti da ih ugrozi, a SDP-u je omogucavao jednostavan nacin za vodjenje opozicije i svih ugodnih sinekura.
U ovoj dekadi dolazi vrijeme za placanje cehova.
NiP 2018-2022 je pokazao da postoji energija koja zeli bosnjacki SNS.
Sada su SBiH i DF retoricki najblizi tome, ali zasigurno osim retorike nemaju snagu okupljanja. SDA dokazano ne zna i nece. NiP je potrosen, a SDP i NS i nisu u tom prostoru.
Vidjecemo ko ce kanalisati tu energiju.
- Haris.ba
#3844 Re: "Trojka"
Nedostaje licnost. Dzaba kad su svi tunjavi. Kifla je imao put da se artikulise, ali se nesta pogubio.
Za sada fali licnost.
Stranka koja potrefi dobrog populistu ce cuda pociniti.
-
Seawolf
#3845 Re: "Trojka"
-
palermo
#3846 Re: "Trojka"
Apsolutno....but, but nije to slucajno sto nema.licnosti.
Kifla nikad nije imao ni put ni mogucnost to da bude, samo su drugi (namjerno) stvorili privid da to moze biti.
-
Vjecita_zavrzlama
#3847 Re: "Trojka"
Ko?Seawolf wrote: ↑22/12/2024 20:46Postoji ličnost. Ali (još uvijek) nema svoju stranku.
- Haris.ba
#3848 Re: "Trojka"
Politika je cudan zanat. Neko ko na papiru ima sve, kada se uhvati te kaljuze, ispljunu ka ko potrosenu mustiklu...pojede ga praksa.
Ma ne mislim da to neko nesta namjerno sabotirao. To ti je isto ko Dzeko. Valja se roditi i da se neke stvari poklope.
Ne znam bas da Kifla nije imao talenta i mogucnosti. Jeste. Ali, nesta ga je dotuklo.
-
palermo
#3849 Re: "Trojka"
Ja za razliku od tebe mislim da se namjerno sabotira. I da se svaki autenticni oblik liderstva unutar Bosnjaka u pravilu u startu sijece. Naravno, uvijek postoji mogucnost da , I uprkos tome, se neko pojavi. Provuce ispod radara, a poslije vec bude kasno ( za ove druge). Al to tesko ide.Haris.ba wrote: ↑22/12/2024 20:51Politika je cudan zanat. Neko ko na papiru ima sve, kada se uhvati te kaljuze, ispljunu ka ko potrosenu mustiklu...pojede ga praksa.
Ma ne mislim da to neko nesta namjerno sabotirao. To ti je isto ko Dzeko. Valja se roditi i da se neke stvari poklope.
Ne znam bas da Kifla nije imao talenta i mogucnosti. Jeste. Ali, nesta ga je dotuklo.
A za Kiflu se necemo sloziti, I ne yrebamo o tome raspravljati. Ne mislim da je talent isprazno blebetanje koje ima samo kratkorocni vijek trajanja, niti da lider moze biti neko ogranicenih intelektualniih kapaciteta.
-
palermo
#3850 Re: "Trojka"
Bez namjere da ulazim u vasu diskusiju. Al nije istina da Posavci ne vole Dragana Covica I HNS. Mislim Hrvati Posavci.