Citaj boljeHaris.ba wrote: ↑22/12/2024 13:27Za Bosnjake nema sanse da imaju demokratiju?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/12/2024 13:12 Ja samo ne znam kako ovi u sda misle da bi neka velikobosnjacka politika proislamska ikada prosla u EVropi? Pa ako ne komsije,EU i aamerika bi to sasjekli odmah
Srbi i hrvati i nekako ali bosnjaci zaista sanse nemaju![]()
"Trojka"
-
Vjecita_zavrzlama
#3801 Re: "Trojka"
-
pemanapemani
#3802 Re: "Trojka"
Znao sam da ces ovako odgovoriti.Prpa.ba wrote: ↑22/12/2024 13:22Postujem sto pokusavas ostati u diskusiji sa mnom, ali kao sto sam vec davno govorio i kipraninu, vasa tocka gledista o bosnjackim pitanjima je za mene jednostavno irelevantna jer ne dijelite moj identitet, moju kulturu, polozaj ni historijska (povijesna) iskustva.
Popovanje s visoka mozes naravno plasirati onom dijelu Bosnjaka koji se jos muci sa identitarnim pitanjima, i to uspjesno ide, ali meni ipak ne mozes.
![]()
Samo izrazavam svoje misljenje o tome kako se tvoje misljenje o Bosnjacima puno ne razlikuje od misljenja velikosrba i velikohrvata.
Ne petljam se u unutarbosnjacke stvari, niti savjetujem kako se Bosnjaci trebaju ponasati.
Cisto sa strane uocavam da vam se stavovi i podudaraju.
- Haris.ba
#3803 Re: "Trojka"
Citam, citam. U tome je izgleda problem.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/12/2024 13:28Citaj boljeHaris.ba wrote: ↑22/12/2024 13:27Za Bosnjake nema sanse da imaju demokratiju?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/12/2024 13:12 Ja samo ne znam kako ovi u sda misle da bi neka velikobosnjacka politika proislamska ikada prosla u EVropi? Pa ako ne komsije,EU i aamerika bi to sasjekli odmah
Srbi i hrvati i nekako ali bosnjaci zaista sanse nemaju![]()
Pravi se od Bosnjaka nedonoscad koja ne zna procjeniti svoju najbolju politicku buducnost.
-
neon-x
#3804 Re: "Trojka"
Pa vecinom kompromise oko identitarnih pitanja tipa da ti nece vise dzematski mutevelija moci srediti posao u javnom preduzecu. Vece dobro su pravna drzava, sigurno poslovno okruzenje, drustvo prilika i slicne stvari..
-
Vjecita_zavrzlama
#3805 Re: "Trojka"
Zna veci dio ali imas struju koja misli da ovdje moze graditi neki -stan koji ce biti usko vezan za Turkiye i kontrirat ”krscanima”.Samo zaboravljaju da su mrva u evropskom moru koje sve vise ide u desno
-
MAha
#3806 Re: "Trojka"
- Prpa.ba
#3807 Re: "Trojka"
Zanimljiv izbor primjera. Hoces reci da HDZ, SNSD i EU traze od Bosnjaka da prestanu biti neposteni i kriminogeni?
-
neon-x
#3808 Re: "Trojka"
Primjer je dobar jer upravo pokazuje da se iza borbe za identitarna pitanja u stvari vodi borba za afirmaciju svojih mutevelija, svako iz svog tabora. SNSD i HDZ ni u primisli nisu na istoj strani sa EU, vec na strani borbe za status quo kao sto su i pokazali u prethodna dva mandata zajedno sa SDA. Sve sto se napravilo na putu ka EU je pod prisilom stapa i mrkve od strane MZ, i pod suhim ekonomskim pritiskom trzista i stanovnistva. Svaki dogovor je predstvaljen kao identitarno pitanje, i posljedicno ili kao izdaja ili kao "jesmo ih zajeb."
Hoces reci da se priblizavanjem EU ne povecava omjer svega nabrojanog?
-
Hakiz
#3809 Re: "Trojka"
Ne nužno.neon-x wrote: ↑22/12/2024 14:26Primjer je dobar jer upravo pokazuje da se iza borbe za identitarna pitanja u stvari vodi borba za afirmaciju svojih mutevelija, svako iz svog tabora. SNSD i HDZ ni u primisli nisu na istoj strani sa EU, vec na strani borbe za status quo kao sto su i pokazali u prethodna dva mandata zajedno sa SDA. Sve sto se napravilo na putu ka EU je pod prisilom stapa i mrkve od strane MZ, i pod suhim ekonomskim pritiskom trzista i stanovnistva. Svaki dogovor je predstvaljen kao identitarno pitanje, i posljedicno ili kao izdaja ili kao "jesmo ih zajeb."
Hoces reci da se priblizavanjem EU ne povecava omjer svega nabrojanog?
-
neon-x
#3810 Re: "Trojka"
Primer drzave u kojoj se to nije desilo?
- Prpa.ba
#3811 Re: "Trojka"
Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija su sve odmakle dalje u procesu pridruzivanja EU od BIH.
Zemlje prilika, mogucnosti i pravne drzave nadasve.
Da ne govorimo kako nam svjetlosnim godinama odmicu pravne drzave i zemlje prilika poput Hrvatske, Rumunije i Bugarske..
Mora da je do zlih hodza koji sredjuju poslove u javnim preduzecima.
Zemlje prilika, mogucnosti i pravne drzave nadasve.
Da ne govorimo kako nam svjetlosnim godinama odmicu pravne drzave i zemlje prilika poput Hrvatske, Rumunije i Bugarske..
Mora da je do zlih hodza koji sredjuju poslove u javnim preduzecima.
- SaraFina
#3812 Re: "Trojka"
Čuj vasa stvar hoćete li ostati na vlasti. LolStyling wrote: ↑22/12/2024 10:33To kako Trojka misli ostati na vlasti je valjda njihova stvar i zaista nemam niti vremena niti potrebe da kalkulišem i tebi nešto objašnjavam. Samo mogu primijetiti da si u zadnje vrijeme postala jako agresivna u svom pisanju protiv trenutne vlasti, što ne znači i da si u pravu. Samo si “glasna”. A, sa galamdžijama koji od svoje glasnosti ne slušaju argumente nemam namjeru raspravljati niti pokušavati da ih ubjedim u suprotno.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 07:38Pa daj da detektiramo šta ste napravili i uradili za to “naprijed”. Takcku po tacku. I kako je profitiralo vaše biračko tijelo. Ustanovili smo da ste “klimoglavi HDZ partner”. I da vas ni HDZ, ni njihovi glasači nisu doveli do pozicije na kojoj ste.
I da prodajete naše nacionalne interese da bi ste opstali kao partner. Stranke:
Koja je blokirala i opstruirala državu deceniju unazad (minimum)
Ucjenjivala i razvaljivala državi skupa sa SNSD
Itd Itd
Mene ne zanima kako vi mislite opstati na vlasti. Uci ćete u HNS? Lol Sa vašim partnerima. Nas zanimaju vaši rezultati. A oni su 0. I vi ste na smetljistu idući izborni ciklus.
Ovo je forum, ne debatni klub u srednjoj školi. A, ako si se nekada bavila debatama onda bi trebala da znaš pravila. U debati se suprotstavljaju argumenti i kontraargumenti. Agresivnim nastupima i raznim doskočicama sa smajlijima ništa ne postižeš. Samo dokazuješ da nemaš argumente za svoju diskusiju pa sve kompenziraš gore navedenim načnom diskusije.
I nisam ja agresivna. Nego vidim da vam se politički opus sveo na pljuvanje po mentorima u SDA. I saburanju. Sve je dobro dok nema SDA i DF. Mene zanimaju rezultati. A vi ih nemate. I hajde sto ih nemate, to bi vam se oprostilo. Nego vi prodajete partnerima bošnjačke nacionalne interese. Da biste bili konstruktivan partner. Zato ćete završiti i gore od SDA i DF.
Na kraju šta ćeš ti meni pojasniti? Rezultati su 0. Da ih ima već bi vi licitirala njima. Zar ne?
Ovako dizanje ruku za rekonstrukciju BH gasa amnestirate čime? Kako vam nije ofirno.
Last edited by SaraFina on 22/12/2024 14:51, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#3813 Re: "Trojka"
Mislim da u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj nije to baš ispalo spektakularno. Korupcija, koja je u startu u suprotnosti sa pravnom drzavom, sigurnim poslovnim okruzenjem, drustvom prilika i slicnim stvarima je u tim državama visoka.
-
Hakiz
#3814 Re: "Trojka"
Kako nemaju?SaraFina wrote: ↑22/12/2024 14:47Čuj vasa stvar hoćete li ostati na vlasti. LolStyling wrote: ↑22/12/2024 10:33To kako Trojka misli ostati na vlasti je valjda njihova stvar i zaista nemam niti vremena niti potrebe da kalkulišem i tebi nešto objašnjavam. Samo mogu primijetiti da si u zadnje vrijeme postala jako agresivna u svom pisanju protiv trenutne vlasti, što ne znači i da si u pravu. Samo si “glasna”. A, sa galamdžijama koji od svoje glasnosti ne slušaju argumente nemam namjeru raspravljati niti pokušavati da ih ubjedim u suprotno.SaraFina wrote: ↑22/12/2024 07:38
Pa daj da detektiramo šta ste napravili i uradili za to “naprijed”. Takcku po tacku. I kako je profitiralo vaše biračko tijelo. Ustanovili smo da ste “klimoglavi HDZ partner”. I da vas ni HDZ, ni njihovi glasači nisu doveli do pozicije na kojoj ste.
I da prodajete naše nacionalne interese da bi ste opstali kao partner. Stranke:
Koja je blokirala i opstruirala državu deceniju unazad (minimum)
Ucjenjivala i razvaljivala državi skupa sa SNSD
Itd Itd
Mene ne zanima kako vi mislite opstati na vlasti. Uci ćete u HNS? Lol Sa vašim partnerima. Nas zanimaju vaši rezultati. A oni su 0. I vi ste na smetljistu idući izborni ciklus.
Ovo je forum, ne debatni klub u srednjoj školi. A, ako si se nekada bavila debatama onda bi trebala da znaš pravila. U debati se suprotstavljaju argumenti i kontraargumenti. Agresivnim nastupima i raznim doskočicama sa smajlijima ništa ne postižeš. Samo dokazuješ da nemaš argumente za svoju diskusiju pa sve kompenziraš gore navedenim načnom diskusije.Nije draga. Da li ćete ostati na vlasti ovisi o gradjanima BiH. Niste vi privatno preduzece. Nego politička stranka. Ukratko: Debljina parizera u sendviču i količina majoneze tebi, trojki i ekipi ovisi o biračima. Zaboravljaš se.
![]()
I nisam ja agresivna. Nego vidim da vam se politički opus sveo na pljuvanje po mentorima u SDA. I saburanju. Sve je dobro dok nema SDA i DF. Mene zanimaju rezultati. A vi ih nemate. I hajde sto ih nemate, to bi vam se oprostilo. Nego vi prodajete partnerima bošnjačke nacionalne interese. Da biste bili konstruktivan partner. Zato ćete završiti i gore od SDA i DF.
Naknade porodiljama i rekonstrukcija pruge u Sarajevu. Nije valjda da se to potrošilo, da se ne može ubrati još koji poen na to
Baš je narod nezahvalan
- SaraFina
#3815 Re: "Trojka"
Definitivno 
Bolje da ništa o tome ne govorim, biće da sam agresivna.
Bolje da ništa o tome ne govorim, biće da sam agresivna.
Last edited by SaraFina on 22/12/2024 15:07, edited 1 time in total.
-
neon-x
#3816 Re: "Trojka"
Idealno ne postoji, ali je u svim novim clanicama i one koje su usvojile znacajne EU reforme gotovo neuporedivo bolje poslovno okruzenje nego sto je bilo. Mene licno najvise zanima veca pravna sigurnost i bolje poslovno okruzenje, kako bih znao da svojim radom i znanjem mogu osigurati sebi egzistenciju, a ne rektalnim alpinizmom raznoraznim mutevelijama.
Sam pristup EU trzistu i olaksani nacini placanja i naplacivanja su nebo i zemlja za nekoga ko nesto i radi, a botovski mentalitet zaglibljen u uhljebljenickoj kaljuzi naravno da ne registruje nista od toga niti ga to tangira.
Sam pristup EU trzistu i olaksani nacini placanja i naplacivanja su nebo i zemlja za nekoga ko nesto i radi, a botovski mentalitet zaglibljen u uhljebljenickoj kaljuzi naravno da ne registruje nista od toga niti ga to tangira.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3817 Re: "Trojka"
A tek prelazak granice za kamione, uvoz/izvozneon-x wrote: ↑22/12/2024 15:06 Idealno ne postoji, ali je u svim novim clanicama i one koje su usvojile znacajne EU reforme gotovo neuporedivo bolje poslovno okruzenje nego sto je bilo. Mene licno najvise zanima veca pravna sigurnost i bolje poslovno okruzenje, kako bih znao da svojim radom i znanjem mogu osigurati sebi egzistenciju, a ne rektalnim alpinizmom raznoraznim mutevelijama.
- SaraFina
#3818 Re: "Trojka"
Čuj idealno me postoji.
Ovo je milion svjetlosnih godina od zadovoljavajućeg. Ne idealnog.
Nego evo me na graničnom prijelazu u domaju. Hoću smjeti s bosanske IP kritizirati?
Ovo je milion svjetlosnih godina od zadovoljavajućeg. Ne idealnog.
Nego evo me na graničnom prijelazu u domaju. Hoću smjeti s bosanske IP kritizirati?
- kamberovica polje
#3819 Re: "Trojka"
Ma ne, ne...to su sve frizirani podaci, puno im je goreneon-x wrote: ↑22/12/2024 15:06 Idealno ne postoji, ali je u svim novim clanicama i one koje su usvojile znacajne EU reforme gotovo neuporedivo bolje poslovno okruzenje nego sto je bilo. Mene licno najvise zanima veca pravna sigurnost i bolje poslovno okruzenje, kako bih znao da svojim radom i znanjem mogu osigurati sebi egzistenciju, a ne rektalnim alpinizmom raznoraznim mutevelijama.
Zato su za nas BRICS,savezi s bliskoistočnim kozojebinama i okrilje majčice Turkiye.
I naravno treba zatezat protiv anamo onih, dok zbog urušenih ekonomije, zdravstva i školstva ne doživimo demografski slom. Jer tako će se 100% spasit država.
SDADF+zatezanje=put u očivanje države.
- SaraFina
#3820 Re: "Trojka"
Još da ta trojka odnosno dio nje, nije otpala upravo iz SDA. I napravila filmski zaokret u političkim stavovima. Pa je Dino od desničara se presaltao u nekog ljevičara. Jbg da je makar neki centar kao politički opcija. Nego od mentora i malog od palube Kirbinog lijevo orjentiran i konstruktivan političar nastao. Pa gdje to ima?
Ni u jeftinim komedijama.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Vjecita_zavrzlama
#3822 Re: "Trojka"
Znaci ti si da idemo na istok uz arape i turcine? Srbi eusiji mi turskoj, ruskinje bar necemu valjaju, sto ja ne mogu reci za turkinje bio sam tamoSaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:21 Još da ta trojka odnosno dio nje, nije otpala upravo iz SDA. I napravila filmski zaokret u političkim stavovima. Pa je Dino od desničara se presaltao u nekog ljevičara. Jbg da je makar neki centar kao politički opcija. Nego od mentora i malog od palube Kirbinog lijevo orjentiran i konstruktivan političar nastao. Pa gdje to ima?
-
1Dante1
#3823 Re: "Trojka"
Apsolutno. Srbija, Rusija, Kina Izrael, ako daju više i ako imamo više koristi. Sada nemamo nikakve koristi od njih pa onda ni nema smisla da se okreće prema njimaVjecita_zavrzlama wrote: ↑22/12/2024 15:47Znaci ti si da idemo na istok uz arape i turcine? Srbi eusiji mi turskoj, ruskinje bar necemu valjaju, sto ja ne mogu reci za turkinje bio sam tamoSaraFina wrote: ↑22/12/2024 15:21 Još da ta trojka odnosno dio nje, nije otpala upravo iz SDA. I napravila filmski zaokret u političkim stavovima. Pa je Dino od desničara se presaltao u nekog ljevičara. Jbg da je makar neki centar kao politički opcija. Nego od mentora i malog od palube Kirbinog lijevo orjentiran i konstruktivan političar nastao. Pa gdje to ima?
Ni u jeftinim komedijama.![]()
![]()
- Prpa.ba
#3824 Re: "Trojka"
Bez uvrede tebi licno, ali ovo je za uokviriti kao knjiski primjer lobotomije koju su nad dobrim dijelom Bosnjaka proveli strani interesi od 1996. U ovakvoj situaciji, u ovom kontekstu, ovo je necije ozbiljno probosansko promisljanje.kamberovica polje wrote: ↑22/12/2024 15:15 I naravno treba zatezat protiv anamo onih, dok zbog urušenih ekonomije, zdravstva i školstva ne doživimo demografski slom. Jer tako će se 100% spasit država.
Ispostavit ce se kao najveca greska pustanje stranih organizacija da nam vedre i oblace javnim prostorom u postratnom periodu.
Ljude ubijedili da je jedini izbor - predaja. I biti good boy. Mozda padne koja mrvica sa stola velikih deceka.
Jer ako se bude zatezalo, nemojte da mislite da necete..
Last edited by Prpa.ba on 22/12/2024 15:51, edited 1 time in total.
- SaraFina
#3825 Re: "Trojka"
Halali administratore dragi. @Chmoljo
Nije slagao, da povremeno sa familijom zasjednem. Ovim HR dijelom.
I da sam temu otvorila.
Nego kakve to veze ima?
Niste vi Kinezi u BiH. Mislim bošnjačka populacija. Pa da se hladno možete odreći dijaspore.
A još je ironičnije da meni mjesto prebivanja prebacuju samo botovi sendvicari i ti dragi.
Šta je teći?
Da su forumski sendvicari mjerodavniji i objektivniji od nas dijaspore? Pa kakooooo?
Ne botujem ja za egsistrnciju, parizer i majonezu!
Nije slagao, da povremeno sa familijom zasjednem. Ovim HR dijelom.
I da sam temu otvorila.
Nego kakve to veze ima?
Niste vi Kinezi u BiH. Mislim bošnjačka populacija. Pa da se hladno možete odreći dijaspore.
A još je ironičnije da meni mjesto prebivanja prebacuju samo botovi sendvicari i ti dragi.
Šta je teći?
Da su forumski sendvicari mjerodavniji i objektivniji od nas dijaspore? Pa kakooooo?
Ne botujem ja za egsistrnciju, parizer i majonezu!
Last edited by SaraFina on 22/12/2024 15:55, edited 1 time in total.