A onda se čojk sjeti tvojih bljuvotina o Kurdima
Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
- insomnia78
#76 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Čiji si ti takav fin?
-
ušće
#77 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Tvrditi da 95 %Bošnjaka nije za ravnopravnost je ... sam definitiviši pojam.
Upitan te da pokažeš nečim tvrdnju ti mi prišiješ nacionalizam ( ok ako se radi o pozitivnom)
Ja ragujem samo i uvijek samo kada se nešto direktno mene dotiče ...
Upitan te da pokažeš nečim tvrdnju ti mi prišiješ nacionalizam ( ok ako se radi o pozitivnom)
Ja ragujem samo i uvijek samo kada se nešto direktno mene dotiče ...
- SaraFina
#78 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Kikibombona wrote:
Tvoja reagovanja su u 100% slucajeva usmjerena u korist Bosnjaka, tvoja kritika je u 100% slucajeva usmjerena na druge narode. To jasno pokazuje da se radi o nacionalisti prve kateogorije. Veoma zadrtom nacionalisti.
Jesi ikada kritikovao Bosnjake radi odnosa prema Srbima i Hrvatima ili kao tipicni nacionalista prve kategorije smatras da su Bosnjaci uvijek u pravu i da su apsolutno bezgresni?![]()
Pitanje je retoricke prirode, ne moras odgovoriti. Takvih kao ti sam sreo podosta u zivotu. Sve mi je jasno, nisam Kinez, zivim u BiH.
Za razliku od tebe i jos ponekog tebi slicnog forumasa, ovdje ima dosta razblazenih i kamufliranih nacionalista. Na prste mogu prebrojati one koji su od nacionalizma operisani. U vecini slucajeva se radi o Bosancima i drugim pripadnicima 'ostalih' naroda.
Svi navijaju za svoj tor da se domogne sto vise moci, samo su metode razlicite. Princip je apsolutno isti. Daj da vladamo i dominiramo.
Meni su sva tri nacionalizma podjednako gadljiva sto znaci da nacionalista ne mogu biti. Nacionalno se ne izjasnjavam. Nisam nista, ni po naciji ni po vjeri. Doduse, pisao sam se kao Bosanac i ateista, mada bih sada rekao da nisam ni jedno ni drugo. Sve je to njesra iz moje tacke gledista, bilo kakav kolektivizam.
PS
Nemoj se vrijedjati zbog ovoga. Imam dosta prijatelja nacionalista, mnogi su dobri ljudi koje iznimno postujem. Ne smeta meni to. Vecina ljudi su nacionalisti. To je tako, jebaji ga, zivotinjski instikti. Kao sto se avlijaneri kolju za svaki cenat teritorije, kao sto se kolju radi hijerhijske pozicije u zajednici, isto tako rade druge zivotinje i ljudi.
Bošnjački nacionalizam je nuspojava srpskog i hrvatskog, odnosno da se preciznije izrazim bošnjački nacionalizam je nuspojava velikosrpskog i velikohrvatskog fašizma. Nacionalizam sam po sebi kao pojava je pozitivan, medjutim mi nažalost 90' a ni danas nismo živjeli izmedju Islandjana i Danaca, nego Srba i Hrvata.
Bošnjaci ili Muslimani kao narod, do devedesetih, bili su totalno operisani od te boljke, zato su nam se kao najmalobrojnijem narodu Srboslavije i desile Srebrenica, Tomašica, Heliodrom i Dretelj i sl stratišta.
Pa ako ćemo kritizirati, možemo kronološki. A možemo i po " jačini ".
Pa bi išlo:
Velikosrpski fašizma pod krinkom nacionalizma,
Velikohrvatski,
Pa onda ovaj novonastali bošnjački nacionalizam.
Koji je u usporedbi sa prva dva, prerasla u fašizam, blag i bezopasan. I stvoren je zbog inata i osjećaja izdaje koja se 90' manifestirala brutalnim odmazdama, etničkim ćišćenjem i genocidom. Dakle naš nacionalizam bošnjački je isključivo nuspojava fašizma kod susjeda tj komšija.
-
Bodkin
#79 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Genetski predodredjeni za genocidEdin H. wrote:A sta ima veze gdje mu je bio babo?ljevoruki wrote:Ovo onaj djeneral se sam sa sobom prepire, izgleda da mu pjevac suflira.![]()
I ne odgovori na pitanje je li mu otac bio kuhar ili u radnoj obavezi.
I da je nesto uradio kakve to ima veze sa sinom koji tada nije bio ni rodjen?
- ljevoruki
#80 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Tvoje rijeci, nemam namjeru ih poricati.Bodkin wrote: Genetski predodredjeni za genocid
- General War
#81 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Bodkin wrote:
Genetski predodredjeni za genocid
predpostavljam da se zajebavas
- Kikibombona
#82 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
To je uglavnom tacno, da sada ne sitnicarim.SaraFina wrote:Bošnjački nacionalizam je nuspojava srpskog i hrvatskog, odnosno da se preciznije izrazim bošnjački nacionalizam je nuspojava velikosrpskog i velikohrvatskog fašizma. Nacionalizam sam po sebi kao pojava je pozitivan, medjutim mi nažalost 90' a ni danas nismo živjeli izmedju Islandjana i Danaca, nego Srba i Hrvata.
Bošnjaci ili Muslimani kao narod, do devedesetih, bili su totalno operisani od te boljke, zato su nam se kao najmalobrojnijem narodu Srboslavije i desile Srebrenica, Tomašica, Heliodrom i Dretelj i sl stratišta.
Pa bi išlo:
Velikohrvatski,
Koji je u usporedbi sa prva dva, prerasla u fašizam, blag i bezopasan. I stvoren je zbog inata i osjećaja izdaje koja se 90' manifestirala brutalnim odmazdama, etničkim ćišćenjem i genocidom. Dakle naš nacionalizam bošnjački je isključivo nuspojava fašizma kod susjeda tj komšija.
U svakom slucaju, danas imamo tri nacionalizma, koja se medjusobno hrane. Sve to ima katastrofalan utjecaj na sve narode koji zive u BiH. Nacionalisti se ni oko cega ne mogu dogovoriti. Svaki kompromis se tretira kao poraz i izdaja. Nove generacije stasavaju u potpuno negativnom okruzenju.
Iz ovoga se jako tesko iskobeljati.
- Bloo
- Globalna šefica
#83 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Mogu se dogovoriti da se ne dogovore jer im to ne odgovaraKikibombona wrote: U svakom slucaju, danas imamo tri nacionalizma, koja se medjusobno hrane. Sve to ima katastrofalan utjecaj na sve narode koji zive u BiH. Nacionalisti se ni oko cega ne mogu dogovoriti. Svaki kompromis se tretira kao poraz i izdaja. Nove generacije stasavaju u potpuno negativnom okruzenju.
A podebljano - bolna istina koja će na kraju i možda prouzrokovati i totalni krah i slom svega ljudskog i civilizacijskog na ovim područjima.
- SaraFina
#84 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Kikibombona wrote:To je uglavnom tacno, da sada ne sitnicarim.SaraFina wrote:Bošnjački nacionalizam je nuspojava srpskog i hrvatskog, odnosno da se preciznije izrazim bošnjački nacionalizam je nuspojava velikosrpskog i velikohrvatskog fašizma. Nacionalizam sam po sebi kao pojava je pozitivan, medjutim mi nažalost 90' a ni danas nismo živjeli izmedju Islandjana i Danaca, nego Srba i Hrvata.
Pa bi išlo:
Velikohrvatski,
U svakom slucaju, danas imamo tri nacionalizma, koja se medjusobno hrane. Sve to ima katastrofalan utjecaj na sve narode koji zive u BiH. Nacionalisti se ni oko cega ne mogu dogovoriti. Svaki kompromis se tretira kao poraz i izdaja. Nove generacije stasavaju u potpuno negativnom okruzenju.
Dva nacionalizma koja procentualno su od 60 - 75 % poprimili oblike fašizma i jedan bujajući nacionalizma kao nuspojavu toga. Kiruški precizirajmo
Bošnjački je najblaži i ovaj u usponu!
Last edited by SaraFina on 02/04/2018 17:32, edited 1 time in total.
- insomnia78
#85 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Pa eto 45 godina se zivjelo bez nacionalizma u medu i mlijeku, bratstvu und jedinstvu pa sta bi? Genocid. Jedini u Evropi poslije WWII. Ni u svijetu ih nije bilo puno vise. Ups, neki su se haman samo pretvarali
-
Bodkin
#86 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Ne zajebavam se. Ljudi stvarno tako misle. Eto ti gore lik potvrdioGeneral War wrote:Bodkin wrote:
Genetski predodredjeni za genocid![]()
- ljevoruki
#87 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Istorija i sud potvrdili, ne lik gore.Bodkin wrote:Ne zajebavam se. Ljudi stvarno tako misle. Eto ti gore lik potvrdioGeneral War wrote:Bodkin wrote:
- SaraFina
#88 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Pa da se tako živjelo raspali bi se kao Česi i Slovaci. Nego velikosrpski i velikohrvatski nacionalizam je još u Jugi bio sukobljen zbog fašističkih odlika koje poprimio/ao.insomnia78 wrote:Pa eto 45 godina se zivjelo bez nacionalizma u medu i mlijeku, bratstvu und jedinstvu pa sta bi? Genocid. Jedini u Evropi poslije WWII. Ni u svijetu ih nije bilo puno vise. Ups, neki su se haman samo pretvarali
A bošnjački je devedesetih silom prilika se pojavio. Inače maloumnom Muji nije smetalo od 45' do 92' što je najpoznatiji Musliman Alija Sirotanović po kome je lopata nazvana.
A po srpskim i hrvatskim kulturnim i političkim čimbenicima, imenovale su se ulice i trgovi. Institucije.
- General War
#89 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Taj saban se meni obratio...Bodkin wrote:Ne zajebavam se. Ljudi stvarno tako misle. Eto ti gore lik potvrdioGeneral War wrote:Bodkin wrote:
- General War
#90 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
De ba sarafina odvadi malo...SaraFina wrote:Pa da se tako živjelo raspali bi se kao Česi i Slovaci. Nego velikosrpski i velikohrvatski nacionalizam je još u Jugi bio sukobljen zbog fašističkih odlika koje poprimio/ao.insomnia78 wrote:Pa eto 45 godina se zivjelo bez nacionalizma u medu i mlijeku, bratstvu und jedinstvu pa sta bi? Genocid. Jedini u Evropi poslije WWII. Ni u svijetu ih nije bilo puno vise. Ups, neki su se haman samo pretvarali
A bošnjački je devedesetih silom prilika se pojavio. Inače maloumnom Muji nije smetalo od 45' do 92' što je najpoznatiji Musliman Alija Sirotanović po kome je lopata nazvana.
A po srpskim i hrvatskim kulturnim i političkim čimbenicima, imenovale su se ulice i trgovi. Institucije.
- SaraFina
#91 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
General War wrote:De ba sarafina odvadi malo...SaraFina wrote:Pa da se tako živjelo raspali bi se kao Česi i Slovaci. Nego velikosrpski i velikohrvatski nacionalizam je još u Jugi bio sukobljen zbog fašističkih odlika koje poprimio/ao.insomnia78 wrote:Pa eto 45 godina se zivjelo bez nacionalizma u medu i mlijeku, bratstvu und jedinstvu pa sta bi? Genocid. Jedini u Evropi poslije WWII. Ni u svijetu ih nije bilo puno vise. Ups, neki su se haman samo pretvarali
Ja bi dodala samo po "jačini" i kronologiji :
Velikosrpski nacionalizam sa 70 - 75% odlika fašizma
Velikohrvatski sa oko 65 - 70%
I nuspojava rastući bošnjački nacionalizam sa oko 10 - 15% odlika fašizma.
Prva dva nastala, mnogo prije raspada Yuge a treći kao nuspojava 90'.
P.S Prva dva napreduju u procentima vrtoglavo ka trocifrenom broju.
-
ušće
#92 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Čovjek kaže :
- 95% Bošnjaka nije za ravnopravnost, a onda se ibreti što ga pitaš da nečim to pokaže jal dokaže ...
Ali mi je naj jače kod ovakvih osoba ... ja sam Bosanac...

- 95% Bošnjaka nije za ravnopravnost, a onda se ibreti što ga pitaš da nečim to pokaže jal dokaže ...
Ali mi je naj jače kod ovakvih osoba ... ja sam Bosanac...
- General War
#93 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Sta ti je reper za odredjivanje bosnjackog nacionalizma, kad bosnjaci postaju kao takvi '93?...ovo nus pojava, da li uzimas u obzir ucesce u NDH, Patrizanima (ima mnogo onih ovdje sto sad nesto prozivaju i partizane)..tursko doba...dalje, blize...SaraFina wrote:
- SaraFina
#94 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Kakve veze ima kad Muslimani postaju Bošnjaci? A historija i guslanje o dahijama ima definitivno...General War wrote:Sta ti je reper za odredjivanje bosnjackog nacionalizma, kad bosnjaci postaju kao takvi '93?...ovo nus pojava, da li uzimas u obzir ucesce u NDH, Patrizanima (ima mnogo onih ovdje sto sad nesto prozivaju i partizane)..tursko doba...dalje, blize...SaraFina wrote:
A što se tiče mjerenja, polazim od toga da su velikosrbi i velikohrvati još u ex yugi bili nacionalne odlike sa oko 50% pretvorili u negativni dio. Odnosno da nisu bili zdravi nacionalisti... To su nam devedesete i dokazale.... Od rata pa na ovamo "porasli" su za nekih 20 odnosno 25%. A Bošnjaci od 93' pa do 2018, nekih 10% (da ne budem pristrasna) reći ću 15%. Dakle Bošnjaci su svoj novonastali nacionalizam "pretočili" u negativne pojave kojim se odlikuje fašizam max 12%. Prije 90' nisu bili ni bolesni nacionalisti - fašisti ... niti nešto treće.
- General War
#95 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
"Pokret mladi muslimani" inace je nastao kao odgovor na SDS ili HDZ? Stvarno ne kontam te postotke i uzorke na kojima zasnivas svoje tvrdnje...SaraFina wrote:General War wrote: Kakve veze ima kad Muslimani postaju Bošnjaci? A historija i guslanje o dahijama ima definitivno...
A što se tiče mjerenja, polazim od toga da su velikosrbi i velikohrvati još u ex yugi bili nacionalne odlike sa oko 50% pretvorili u negativni dio. Odnosno da nisu bili zdravi nacionalisti... To su nam devedesete i dokazale.... Od rata pa na ovamo "porasli" su za nekih 20 odnosno 25%. A Bošnjaci od 93' pa do 2018, nekih 10% (da ne budem pristrasna) reći ću 15%. Dakle Bošnjaci su svoj novonastali nacionalizam "pretočili" u negativne pojave kojim se odlikuje fašizam max 12%. Prije 90' nisu bili ni bolesni nacionalisti - fašisti ... niti nešto treće.
- Kejn
#96 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Ako smo nastali 93 ne znam onda zašto nam se svete za Jasenovac, Turke i Dahije?
- SaraFina
#97 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
General War wrote:"Pokret mladi muslimani" inace je nastao kao odgovor na SDS ili HDZ? Stvarno ne kontam te postotke i uzorke na kojima zasnivas svoje tvrdnje...SaraFina wrote:General War wrote: Kakve veze ima kad Muslimani postaju Bošnjaci? A historija i guslanje o dahijama ima definitivno...
Kakvi mladi Muslimani, Alija i ona njegova sveščica od knjige? Koju niko živ nije pročitao. Ne traži alibije za genocid u dvadesetom vijeku u Turcima i dahijama, ustašama muslimanima i nekoj gluposti koju Alija propagirao. To su nebuloze na kub.
Devedesete su polazna tačka za mjerilo fašizma. Saberi se. Zamorno mi.
- insomnia78
#98 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
Alija, Alija dje ce ti dusa. Srusio si miran san
- General War
#99 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
SaraFina wrote:General War wrote: "Pokret mladi muslimani" inace je nastao kao odgovor na SDS ili HDZ? Stvarno ne kontam te postotke i uzorke na kojima zasnivas svoje tvrdnje...
Kakvi mladi Muslimani, Alija i ona njegova sveščica od knjige? Koju niko živ nije pročitao. Ne traži alibije za genocid u dvadesetom vijeku u Turcima i dahijama, ustašama muslimanima i nekoj gluposti koju Alija propagirao. To su nebuloze na kub.
Devedesete su polazna tačka za mjerilo fašizma. Saberi se. Zamorno mi.
Aha, to su nebuloze na kub, kako rekoh odvadi malo, nismo ba od jucer.
- SaraFina
#100 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?
General War wrote:SaraFina wrote:General War wrote: "Pokret mladi muslimani" inace je nastao kao odgovor na SDS ili HDZ? Stvarno ne kontam te postotke i uzorke na kojima zasnivas svoje tvrdnje...
Devedesete su polazna tačka za mjerilo fašizma. Saberi se. Zamorno mi.![]()
Aha, to su nebuloze na kub, kako rekoh odvadi malo, nismo ba od jucer.
Djenerale, imaš vagu i devedesete. Ko je prednjačio jarane u klanju, ubijanju, silovanju i protjerivanju/etničkom ćišćenju i na kraju genocidu? Odgovori sam sebi i složićeš slagalicu za dječicu do 3 godine.
Propašćeš do Kine, vjeruj sa malo ljudskosti da to uradiš.
Tako idu "nacionalizmi" množina na ovim našim prostorima.