insomnia78 wrote:Veze ti nemas. Bez nacionalizma se mozes slikati. Pogotovo ako zivis medju vukovima
Slazem se sa tobom. Da bi jedan narod opstao, narocito u problematicnom okruzenju, nacionalizam je neophodan. Jedan nacionalizam stvara drugi, hrane se medjusobno, jacaju jedan drugog. Tako se formira spirala nacionalizma iz koje je tesko izaci.
Medjutim, da prostis, mene za tim boli kita. Boli me za sve moguce narode i drzave. Zanimaju me samo meni dragi ljudi. Meni nijedan narod nije prijatelj. To moze biti jedino covjek, pojedinac. Imam jedan zivot, ne vjerujem u neke druge, te ga zelim iskoristiti najbolje sto mogu. Nacionalizam je sranje, bolest koja izjeda mozak/um, kompletno ljudsko bice. Ne zelim ga uzgajati u sebi. Ne zelim prenijeti na potomke. Dom je tamo gdje ti je dobro i gdje si siguran. Djeca trebaju biti oslobodjena bilo kakvih devijantnih pojava, trebaju se igrati i uciti.
Jebe mi se za BiH, Bosnjake, Srbe i Hrvate. Za tvorevine i skupine se ne mislim zrtvovati. Narocito ne zelim zrtvovati svoje potomke. Posten covjek od toga nema nikakve koristi.
Pogledaj demobilisane borce, svi su im jebali mater zato sto ih je ocaj natjerao da jedan dan blokiraju cestu. On je mogao biti godinama u rovu, jesti blato i krv, smrzavati se, tijelom kupiti metke... a nekom guzonji je jebeno prenociti dan u autu. Njegov dan u autu gori nego cetiri godine u rovu. Zajebi to.
Lijepo je Albert rekao, parafraziram: 'rat je rabota u kojoj bitku biju ljudi koji se uopste ne poznaju na zapovijed ljudi koji se odlicno poznaju'. I na kraju onaj sa puskom bude sugavac, a onaj sto je zapovijedao gospodar. Zajebi to.
Podrzat cu ispravnu stranu u borbi, ali borba sto dalje od mene. Nacionalizam - fuj.
Vidis kako si ti pametan pa se ispario u Francusku. Jebo patriotizam. To je za budale.