Oh da, hrani i te kako. Nisam ja u svom postu amnestirao narod, ovakav kakav je, ali boze moj i pismenijim od nas se desi Trump, Hitler, ili Natanjahu. Ali ostaje i dalje odgovornost MZ, koju imaju moralnu - jer su nas doveli u situaciju genocida ako nicim onda time sto su odbili sporazum Filipovic/Milosevic te nam uveli embargo na oruzje, a zatim pravnu jer smo im dali Anex 10 i bozanske ovlasti. Taj Anex 10 je doslovno molba u drugom obliku koja glasi "Mi smo podijeljeno drustvo, ne mozemo naprijed, pomozite nam da krenemo naprijed, ako vi donesete neke zakone koje mi ne mozemo zbog ratne zaostavstine vi to uradite za nas, mi cemo talasati ali cemo na kraju poslusati - jer zato smo i potpisali anex 10.".Thorgerson wrote: ↑11/11/2025 11:16Niko nikoga ne hrani. Pusti ba tu suplju. Imamo izbore, ljudi izadju i glasaju. Sta je problem? Ljudi su odabrali nacionalisticke stranke, koje su ih dodatno nahajcale i uvele u krvavi rat. Srbija bi nas napala ovako ili onako, ali ko zna sta bi bilo da nije bilo tih nacionalistickih stranaka? Da smo bili iole pametniji. Nakon svega toga, sta ti isti ljudi rade? Glasaju za iste. Dodje potom visoki predstavnik, konta jbg ljudi vi fkt niste normalni, haj poskidat cu par budala. Sta se desi? Narod se uzdigne i opet nadje par novih budala i gura ih evo 20 godina.dr_Evil wrote: ↑10/11/2025 10:23 Mi smo krivi na kantonu, 40 godina biramo iste, podrzavamo korupciju cak sto vise poticemo je, podrzavamo nepotizam cak sto vise poticemo ga, ne biramo se kad nam podvode djecu. Fakturirati krivicu za niove iznad kantona narodu je cak sto vise smijesno, jer zahvaljujuci MZ ne postojimo "MI". A posto ne postojimo "MI" onda ne mozemo biti mi "MI" krivi.
Ja uvijek kazem, ako uredimo kanton ostali nivoi ce se urediti sami od sebe - nismo dosli do toga. Ali i ako dodjemo do toga opet ce to biti moguce samo intervencijom MZ, ali ovaj put ce biti delegiran u pregovore Bosnjak, Bosanac i Hercegovac, koji nema oraha u dzepu i ne moze se ucijeniti.
Dakle, pusti suplje, krivi smo, ali lopta je na njihovom terenu, oni su ti koji hrane politike u BiH koje su prije svega korumpirane, anti EU i anti NATO nastrojene, i hrane one politike koje unistavaju BiH i prema tome prave novi rat na njihovom pragu. Mi smo 95-e rekli da mi ovo ne mozemo provesti, i onda smo im dali bogovske ovlasti da nam pomognu, fakticki smo potpisali da smo kolonija i protektorat MZ i UN-a. A njihova crvena linija je samo da ne puca.
Dakle, za ovo sta se desilo u Tuzli trebale su da gore sve policijske uprave u kantonu, krivi smo. Nisam ja kriv sto je Draganu nestao papir i zavrsio u fioci americke ambasade pa ne moze u zatvor.
Niko nije kriv, osim nas samih. Neki narod manje, neki vise.
Sve ono sta su uradili u Japanu ili Njemackoj, mimo volje tog naroda, i to naglasavam, kod nas nisu - iako smo im potpisali da to urade.