Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lily0001 wrote:COMPAS nije isto sto i TOEFL. Na COMPAS-u ima matematika i engleski i on se polaze kad si vec primnjen na odredeni fax a oni hoce da provjere tvoj level poznavanja mat i engl. i prema tome ti predlazu koje credite da uzmes u odredenom semestru. Svaku informaciju provjeri i vidi da li je ta ustanova "acteditovana" tj. da li je priznata i da li ce ti se priznati crediti (ocjene, poeni) iz te skole. SRETNO
e lily hvala ti na komentarima i savjetima..
pa ja sam provjerila neke informacije i ovako su mi rekli: ako polozim COMPAS test da ce mi to uzeti kao TOFEL..tu su mi izasli u susret i umjesto TOEFLA priznat ce mi COMPAS ako ga prodjem...
Super Alma, to je odlicno. Ja bih, na tvom mjestu, jedino provjerio da li ces morati uzimati neki developmental english ili english as a second language, jer dosta skola to zahtijevaju (sto znaci da se time tvoje skolovanje produzuje ukupno za jedan semestar)
sure Alma, u tome i jeste stos; priznati ce COMPAS ali to je samo za njih i tu si u njihovim sakama; moras njima sve platiti i ako se nekad odlucis za neki drugi fax ili neki drugi odsjek opet ces morati polagati TOEFL koji je uzgred budi receno, laksi od COMPASA. Sa TOEFL -om mozes upisati bilo koji fax a sa COMPAS-om si zavezanih ruku. Sjeti se one Dugmetove:"sve ovdje mogu kupit' , prijatelje, slavu, sjaj i snove za DOLAR, prodaje se sve...
Napisi koji je to fax....pa da ga provjerimo mi koji smo na ovoj strani bare.. ima nas skoro u svokoj drzavi....
lily0001 wrote:sure Alma, u tome i jeste stos; priznati ce COMPAS ali to je samo za njih i tu si u njihovim sakama; moras njima sve platiti i ako se nekad odlucis za neki drugi fax ili neki drugi odsjek opet ces morati polagati TOEFL koji je uzgred budi receno, laksi od COMPASA. Sa TOEFL -om mozes upisati bilo koji fax a sa COMPAS-om si zavezanih ruku. Sjeti se one Dugmetove:"sve ovdje mogu kupit' , prijatelje, slavu, sjaj i snove za DOLAR, prodaje se sve...
Napisi koji je to fax....pa da ga provjerimo mi koji smo na ovoj strani bare.. ima nas skoro u svokoj drzavi....
pa nije problem polagati TOEFL test kad dodjem u USA...samo mi je vazno bilo da dodjem tamo i da pocnem sa skolom a ako se budem prebacivala na druge univerzitete onda cu polagati TOEFL test...
malo sam u frci sa vremenom i to je jedini razlog sto ce mi dobro doci da polazem ovaj COMPASS...
jel iko od vas polagao COMPASS i od cega se sastoji?
hvala lily i ostali...a sto se tice skole vec je provjereno jer mi sestra zivi u USA...
Sure Alma ja sam polagala COMPASS i to samo matematiku, a sastoji se od matematike i engleskog, traje otprilike 4 sata pola pola, Kad sam upisivala ovaj fax onda su mi trazili matematiku tj. da vide koliko znam i prema tome da mi odrede koju matematiku da uzmem, ima ih ovdje koliko hoces.... a vec sam imala polozen TOEFL.... to hocu da ti kazem... sve dobro provjeri i reci sestri da licno ode na fax i uzme brosure i aplikacije ... desi se da je jedna informacija na internetu a druga kad odes direktno
goooooooooooood luck
lily0001 wrote:Sure Alma ja sam polagala COMPASS i to samo matematiku, a sastoji se od matematike i engleskog, traje otprilike 4 sata pola pola, Kad sam upisivala ovaj fax onda su mi trazili matematiku tj. da vide koliko znam i prema tome da mi odrede koju matematiku da uzmem, ima ih ovdje koliko hoces.... a vec sam imala polozen TOEFL.... to hocu da ti kazem... sve dobro provjeri i reci sestri da licno ode na fax i uzme brosure i aplikacije ... desi se da je jedna informacija na internetu a druga kad odes direktno
goooooooooooood luck
hvala lily...sestra mi je isla na ovaj koled tako da poznaje skolu jako dobro...sto se tice toga to je poznanica...ovo pitam jer hocu da se informisem sta me ceka na COMPASS-u...
a TOEFL cu svakako polagati kad dodjem u USA cisto radi sebe i ako se budem prebacivala na druge kolede da imam i TOEFL too...
hvala na svim informacijama jer jako su mi pomogle u prosvjetljivanju nekih x i y nepoznanica...