Tihi legenda! (izjava)
- Vodenjak
-
ludacha
evo kako ja gledam na te stvari...
nije bitno jel tihic rekao to sto je..ili je neki tamo drugi...i jel to bio hvaljen isus, pomoz`bog i sta ja znam sta jos moze biti....
nego...vjerski pozdravi i spominjanje bogova (sem kad se psuje
) bi se trebali ograniciti (ne mislim sad zakonom zabraniti ili nesto slicno...) striktno na vjerske objekte, privatne kuce..
generanlo, u privatnom zivotu to je nesto sasvim ok (mozda cak i pozeljno..negdje i nekome)
ali u javnom zivotu nebi trebala biti praksa koristiti pozdrave koji su za bogomolje...
ali eto...sta ja znam,...kad ste/su prepametni
nije bitno jel tihic rekao to sto je..ili je neki tamo drugi...i jel to bio hvaljen isus, pomoz`bog i sta ja znam sta jos moze biti....
nego...vjerski pozdravi i spominjanje bogova (sem kad se psuje
generanlo, u privatnom zivotu to je nesto sasvim ok (mozda cak i pozeljno..negdje i nekome)
ali u javnom zivotu nebi trebala biti praksa koristiti pozdrave koji su za bogomolje...
- Vodenjak
Upravo tako!ludacha wrote:evo kako ja gledam na te stvari...
nego...vjerski pozdravi i spominjanje bogova (sem kad se psuje) bi se trebali ograniciti (ne mislim sad zakonom zabraniti ili nesto slicno...) striktno na vjerske objekte, privatne kuce..
-
sanjanin
Ludacha, fino je to sto ti kazes. Ja bih to sada potpisao.
Ono sto sam ja htio reci da Dodika nije sramota otici u crkvu i krstiti se. Svi poslanici Srpske nacionalnosti u RS-u budu krsteni. A kamo li pozdraviti nekog crkvenog velikodostojnika vjerskim pozdravom.
Kresimir Zubak isto. Nicega ga nije stid. Kao ni mnoge clanove SDP-a Srpske i Hrvatske nacionalnosti. Jedino je nasem Zlatku i jos nekolicini problem reci bilo sta cime bi se on na bilo koji nacin identifikovao kao Bosnjak, kao neko ko potice iz Bosnjacke porodice. To se moglo nazrijeti i u ekim jako krupnim potezima dok je bio na vlasti.
Covjeka je ocito citavo vrijeme stid nekih stvari kojih ga ne bi trebalo biti stid. Cime se drugi ponose on se stidi.
To je tako ocigledno. U vise navrata se to moglo primijetiti. Samo sto on izbjegava da se javno otvori u potpunosti.
Ono sto sam ja htio reci da Dodika nije sramota otici u crkvu i krstiti se. Svi poslanici Srpske nacionalnosti u RS-u budu krsteni. A kamo li pozdraviti nekog crkvenog velikodostojnika vjerskim pozdravom.
Kresimir Zubak isto. Nicega ga nije stid. Kao ni mnoge clanove SDP-a Srpske i Hrvatske nacionalnosti. Jedino je nasem Zlatku i jos nekolicini problem reci bilo sta cime bi se on na bilo koji nacin identifikovao kao Bosnjak, kao neko ko potice iz Bosnjacke porodice. To se moglo nazrijeti i u ekim jako krupnim potezima dok je bio na vlasti.
Covjeka je ocito citavo vrijeme stid nekih stvari kojih ga ne bi trebalo biti stid. Cime se drugi ponose on se stidi.
To je tako ocigledno. U vise navrata se to moglo primijetiti. Samo sto on izbjegava da se javno otvori u potpunosti.
- sorge_sa
Kame opet siris SDA-ovsku propagandu
jebo Zlatka.....mislim moze se on i sam branit.....al kad vidim kako ga samo bijedno avazovski napadate (vi sdaovci)......ono minderaski.......hinjski.......ne mogu da ne kazem samo jednu cinjenicu.......da se covjek stidi svog bosnjastva.....i korjena......ne bi sinu koji se rodio u ratu dao ime Salko.........nego bi dao sigurno neko koje mnogi velemuslimani nose Denis.....kao Denis Zvizdic........i sl......
- Vodenjak
Znas Ludacho, Bosnjak moze dokazati da je Bosnjak jedino time da se pomoli Allahu, ide u dzamiju i naziva selam umjesto dobar dan!ludacha wrote:evo kako ja gledam na te stvari...
nego...vjerski pozdravi i spominjanje bogova (sem kad se psuje) bi se trebali ograniciti (ne mislim sad zakonom zabraniti ili nesto slicno...) striktno na vjerske objekte, privatne kuce..
A na kurs kako se dokazuje pripadnost svojoj naciji treba da ide u Banja Luku i u Tomislavgrad!
Ako meni ne vjerujes, procitaj jedan od postova iznad!
- sorge_sa
ma Kame prica i argumenti su ti za qrca.......kao da slusam Seadu Palavric........nevjesto.....povrsno.....neinteligentno........sitnosicardzijski......ne gledajuci dalje od nosa........priglupo bavljenje samo jednim drvetom u citavoj sumi

-
ludacha
sanjanine..slusaj malo...
je li stvarno bitno ides li ti ili zlatko, sulejman,neki peti i desti u crkvu, dzamiju, koju, kad i koliko?!
hocemo li mi biti oblji vjernici, bolji ljudi, ako oglasimo na sva zvona u sta vjerujemo, koliko se toga drzimo, koliko puta dnevno, tjedno, mjesecno...odemo u bogomolje..ispovjedamo li se redovno...dajemo li milodare...i tako te stvari...
hocemo li?! samo mi to reci
zapravo i ne moras..jer..i sam si svjestan toga...
to nije nimalo bitno
je li bitno hoce li te neke nase vodje moliti ili nam je bitnije da svoj posao obavljaju kako treba?!
izgleda da nam je taj dio najmanje vazan.
ispada da dajemo prednost totalno nebitnim stvarima, a one bitne zaobilazimo u sirokom luku, jer, tko ce se normalan, zamarati s tim...
je li stvarno bitno ides li ti ili zlatko, sulejman,neki peti i desti u crkvu, dzamiju, koju, kad i koliko?!
hocemo li mi biti oblji vjernici, bolji ljudi, ako oglasimo na sva zvona u sta vjerujemo, koliko se toga drzimo, koliko puta dnevno, tjedno, mjesecno...odemo u bogomolje..ispovjedamo li se redovno...dajemo li milodare...i tako te stvari...
hocemo li?! samo mi to reci
zapravo i ne moras..jer..i sam si svjestan toga...
to nije nimalo bitno
je li bitno hoce li te neke nase vodje moliti ili nam je bitnije da svoj posao obavljaju kako treba?!
izgleda da nam je taj dio najmanje vazan.
ispada da dajemo prednost totalno nebitnim stvarima, a one bitne zaobilazimo u sirokom luku, jer, tko ce se normalan, zamarati s tim...
- pitt
Cekaj ba,.....skupljam pare za kajluA wrote:Ne znam prema kome si okrutniji u cijeloj ovoj pricipitt wrote:Ja bih je ozenio sad da hoce.....a tebe bih usvojio da ti ona bude maceha:D:D
![]()
(nego, moj mail je u profajlu, pa...)
- Vodenjak
Ali ne zaboravi na kompletno obecanje!pitt wrote:Cekaj ba,.....skupljam pare za kajluA wrote:Ne znam prema kome si okrutniji u cijeloj ovoj pricipitt wrote:Ja bih je ozenio sad da hoce.....a tebe bih usvojio da ti ona bude maceha:D:D
![]()
(nego, moj mail je u profajlu, pa...)
:D Milostiva zasluzuje samo platinum i jedno 4-5 karata minimale
:D:D
Skupi zato malo sice i za shekerice!