Thompson

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dweia

#26 Re: Thompson

Post by dweia »

Ne znam, mozda ce ti zvucat nerealno, ali s obzirom da se on deklarise kao ustasa tj. fasista (od ikonografije, preko pjesama, tematike itd.) ima ljudi kojima bi njegov koncert zasmetao. Znam, znam, cudno ti zvuci, sto ce ikome fasista smetat, al eto ima nas svakakvih.
E pa tako mi reci. A kome bi zasmetalo ? Samo srbima koji su nas i gadjali i ubijali 4 godine.
FreakyStyley

#27 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

Ma bjezi. Ko da s autisticnim djetetom razgovaram.
rasuta_riza

#28 Re: Thompson

Post by rasuta_riza »

Čekajte malo,fakat zbog čega je MPT zabranjen koncert u Sarajevu?
Zbog fašizma? OK, ali Sarajevo je sastavni dio FBiH, kako onda isti pjevač može doći kad god poželi u Kiseljak koji je 20 min vožnje od Sarajeva a u Sarajevo ne može?!
Ako je fašist i zbog toga mu se zabranjuje pjevanje,onda ne može u cijelom entitetu,ali ako može (a može :D ) na pripišaj hoda od Rajvosa,e onda nema smisla da mu se zabranjuje i tu.
Svojevremeno je isti proglašen za personu non grata u Holandiji,ali pazi- u Holandiji, ne samo u Amsu ili Utrehtu, već u NL, onda i ovdje tako.
Tu mi Sarajevo ispada prilično licemjerno,ako se bez pardona srpskim turbo-folk zvijezdama daje vrijeme i prostor za pjevanje ( a ne može se reći da na kocertima istih nema četničkih obilježja ) , a ovom se ne može.
Onda se vidim piše kao da nije finansijski isplativo,čuj sada tog opravdanja,zašto se onda to pod izgovorom od fašizma zabranjuje.
Ne da je malo, nego je poprilično licemjerno

Još kada se zna da su njegovu "bojnu čavoglave" naši pođonili tokom rata, bez veze.
Neka dođe i otpjeva svoje, a zabraniti fašističku ikonografiju na koncertu, i ne vidim gdje je tu problem sa njim.
dweia

#29 Re: Thompson

Post by dweia »

johnny_blazze

#30 Re: Thompson

Post by johnny_blazze »

prvo corba,sad ovaj pomalo ljudi ba
polovka

#31 Re: Thompson

Post by polovka »

Baltazar_khan wrote:
T-Rexx wrote:Da dodje do nekog hrvatsko-bosnjackog oruzanog sukoba, Tompson bi sa "u" na glavi pjevao hrvatskim bojovnicima i ohrabrivao ih u pohodima.
sve bi to hanka čizmom u jaja :mrgreen:
:lol:
cyprus

#32 Re: Thompson

Post by cyprus »

Domoljublje prozvali fašizam, tako brane njihov komunizam... :lol:

Što se mene tiče nek pjeva, al što neko reče ovdje zaista nema publike... Kamo sreće da je nema nigdje...
frontalni_kokuz

#33 Re: Thompson

Post by frontalni_kokuz »

ne vidim razloga zasto zabraniti tomsonu nastup u sarajevu, lik nikad nista ruzno nije rekao za bosnjake (koliko znam)
slucajni prolaznik

#34 Re: Thompson

Post by slucajni prolaznik »

Svojevremeno je Bakir Hadziomerovic mjesecima ponedjeljkom pustao najcetnickiju pjesmu - "Sprem'te se, sprem'te, cetnici", pa ga mnogi u zvijezde okivali, misleci da provocira. A od silnog slusanja pola Federacije napamet naucilo tu pjesmu :lol:

Ko je toliko mocan u Sarajevu da Thompsonu zabrani javni nastup?
basicm

#35 Re: Thompson

Post by basicm »

dweia wrote:
Pitarrr82 wrote:Interesantno, ja ne znam nijednog Bosnjaka koji njega slusa, slusaju sve i svasta ali ne i njega...
Pa ja ga slusam :)
Slusam i ja :)

Ocito niste slusali njegove pjesme pa ne znate. Da bar imamo nekog pjevaca koji ima 1% njegovog patriotizma.

Poslusajte "sude mi" sa Skorom, pa recite da li ste ikad culi nesto "domoljubnije".

A neko spomenu glas; Pa Alen, Tifa i ostali sa ovim glasom ispadaju smijesni pored njega.
Layne

#36 Re: Thompson

Post by Layne »

jebo vas on
Layne

#37 Re: Thompson

Post by Layne »

i bora s njim.
OpusDei

#38 Re: Thompson

Post by OpusDei »

Kamo srece da je Thompson popularniji od Lukasa u ovoj zemlji
i šta sad

#39 Re: Thompson

Post by i šta sad »

Da li mi zaboravljamo ko je bio agresor, pa sad tim istim udovoljavamo ?!
MOSTARCI su ubijani uz zvuke Thompsona
Adriatic

#40 Re: Thompson

Post by Adriatic »

Ko voli ustaše, NDH i ostalo što ide s tim, voli i ovog mamlaza.
Muzika je tu u drugom planu.
I njemu i onima koji ga slušaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Thompson

Post by Truba »

kome se sluša može uvijek u kiseljak i srednju bosnu
u sarajevu bi možda napunio dom mladih ( bez autobusa sa strane)
dustaban

#42 Re: Thompson

Post by dustaban »

Layne wrote:jebo vas on
Layne wrote:i bora s njim.
:thumbup:

Dakle nevjerovatno je kakve idiote ova Bosna uzgaja. Pa jos kad cujes ovo:
basicm wrote:... Alen, Tifa i ostali sa ovim glasom ispadaju smijesni pored njega.
E majko moja, pjevac nikakvih glasovnih mogucnosti i nikakve pjevacke karijere skonto jednog dana, u vihoru domovinskog rata, kako bi dobro i nadasve korisno bilo zapucati pjesmom...

Rekao sam i ponovicu i ponovo se sloziti sa Layne, nabiyem i Boru Chorbu i Thompsona, ali sjetite se da je ovaj prvi nekad pjevao "pogledaj dom svoj andjele" i onu nenadmasno simpaticnu "Amsterdam".
Cime se to shupak Thompson ima podiciti u muzickom smislu?
vs84sa

#43 Re: Thompson

Post by vs84sa »

i ja se pitam, zasto mu ne skinu zabranu u hrvatskoj? pa covjek domoljub a ni doma ne pjeva vise??
ime_kojeg_nema

#44 Re: Thompson

Post by ime_kojeg_nema »

Pa nije mu samo u Sarajevu zabranjeno. Zabranili su mu nastup i u pulskoj Areni, a to je u Hrvatskoj. U Pazinu (opet Istra) su bacili bombu na dvoranu gdje je trebao nastupati, pa je koncert otkazan. Koliko znam i u Amsterdamu mu je zabranjen koncert kao i negdje u Svici. Thompson opjevava Herceg Bosnu i zna se na sta pritom misli i koliko nam je zla nanijela ta fasisticka tvorevina. Thompson moze nastupati u fasistickim vukojebinama tipa Zagreb, Split, Mostar, Kiseljak, Busovaca itd. ali ne moze u Amsterdamu, Puli, Pazinu, Sarajevu... jer nismo fasisticka vukojebina :-D
old school23

#45 Re: Thompson

Post by old school23 »

ime_kojeg_nema wrote:Pa nije mu samo u Sarajevu zabranjeno. Zabranili su mu nastup i u pulskoj Areni, a to je u Hrvatskoj. U Pazinu (opet Istra) su bacili bombu na dvoranu gdje je trebao nastupati, pa je koncert otkazan. Koliko znam i u Amsterdamu mu je zabranjen koncert kao i negdje u Svici. Thompson opjevava Herceg Bosnu i zna se na sta pritom misli i koliko nam je zla nanijela ta fasisticka tvorevina. Thompson moze nastupati u fasistickim vukojebinama tipa Zagreb, Split, Mostar, Kiseljak, Busovaca itd. ali ne moze u Amsterdamu, Puli, Pazinu, Sarajevu... jer nismo fasisticka vukojebina :-D
:? :? ovo je glupost,a inace sve to zabraniti treba od ace lukasa,thompsona,saki dadi i sl.
ime_kojeg_nema

#46 Re: Thompson

Post by ime_kojeg_nema »

sta je konkretno glupost?
old school23

#47 Re: Thompson

Post by old school23 »

ime_kojeg_nema wrote:sta je konkretno glupost?
da je Zagreb fasisticka vukojebina
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#48 Re: Thompson

Post by sabina1 »

dweia wrote:Pozdrav svima.
Zanima me vase misljenje o Marko Perkovic "Thompson".
Mnogo Bošnjaka njega slusa, kao i ja sam, pa se pitam zbog cega mu ne dozvoliti nastup u Sarajevu ?!
Mislim da je jako licemjerno to sto nasi politicari rade. Da li mi zaboravljamo ko je bio agresor, pa sad tim istim udovoljavamo ?!

S obzirom da si ti "Bošnjak" i da ga ti slušaš , sada bi svi Bošnjaci svijeta i svi nebošnjaci koji žive s Bošnjacima trebali "slušati" čovjeka koji pjeva ustaške pjesme i na čijim koncertima se (sasvim slučajno dakako) okupljaju ljudi sa ustaškom ikonografijom.

S obzirom da jedino agresor ne miriše ustašku ikonografiju , svim ostalim ljudima ustaška ikonografija zapravo ne smeta , nego eto nedopuštamo Marku nastup jer udovoljavamo agresoru !! Znači Bošnjaci (jer ti si "Bošnjak") i svi ostali nebošnjaci koji žive s Bošnjacima zapravo nemaju ništa protiv takve ikonografije...

Muka mi je.
Ne znam šta Vas uče u školama?
Znam da je sve jako crno.....jaaaaako crno.

MPT je moderni nosioc i reprezent najcrnje ideologije koja je obuhvatila čovječanstvo i koja se nikada i nigdje ne smije ponoviti. A vi mu tražite koncert.....
Uživajte....svakako :run: iz svoje zemlje... :roll: :?
Last edited by sabina1 on 13/02/2013 23:34, edited 1 time in total.
ime_kojeg_nema

#49 Re: Thompson

Post by ime_kojeg_nema »

old school23 wrote:
ime_kojeg_nema wrote:sta je konkretno glupost?
da je Zagreb fasisticka vukojebina
dobro, to jeste namjerno iskarikirano mada se za split vec moze reci da je fasisticka vukojebina. mada ne mogu istim ocima gledati recimo jednu pulu i zagreb. antifasizam je vrijednost, temelj i zao mi je sto zagrebcanima ne smeta da im fasisti nastupaju u gradu. u tom smislu pula je za jedan civilizacijski korak ispred zagreba... kao i sarajevo ili amsterdam. jednostavno smo ispred u tom pogledu.
OpusDei

#50 Re: Thompson

Post by OpusDei »

ime_kojeg_nema wrote: dobro, to jeste namjerno iskarikirano mada se za split vec moze reci da je fasisticka vukojebina. mada ne mogu istim ocima gledati recimo jednu pulu i zagreb. antifasizam je vrijednost, temelj i zao mi je sto zagrebcanima ne smeta da im fasisti nastupaju u gradu. u tom smislu pula je za jedan civilizacijski korak ispred zagreba... kao i sarajevo ili amsterdam. jednostavno smo ispred u tom pogledu.
Nama srpski nacionalisti i cetnici redovno pune koncertne dvorane i stadione a mi nasli nekom nesto govoriti o antifazismu i "civilizaciji"

Po cemu je jedan Aca Lukas, koji otvoreno podrzava Ratka Mladica, bolji od Thompsona?
Post Reply