Thompson

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dweia

#1 Thompson

Post by dweia »

Pozdrav svima.
Zanima me vase misljenje o Marko Perkovic "Thompson".
Mnogo Bošnjaka njega slusa, kao i ja sam, pa se pitam zbog cega mu ne dozvoliti nastup u Sarajevu ?!
Mislim da je jako licemjerno to sto nasi politicari rade. Da li mi zaboravljamo ko je bio agresor, pa sad tim istim udovoljavamo ?!

kisni indijanac

#2 Re: Thompson

Post by kisni indijanac »

'ajmo još i ceci otvorit' temu, pa da bude dernek kompletan.....
FreakyStyley

#3 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

Thompson je seljak i pravi losu muziku. Moze nastupit u Sarajevu, al jedino u necijem dnevnom boravku jer ga niko ne slusa ovdje, vecina raje nikad nije ni cula za njega. Nek se drzi Sirokog brijega, Kiseljaka i slicnih velegrada.
Pitarrr82

#4 Re: Thompson

Post by Pitarrr82 »

Interesantno, ja ne znam nijednog Bosnjaka koji njega slusa, slusaju sve i svasta ali ne i njega...
dweia

#5 Re: Thompson

Post by dweia »

Pitarrr82 wrote:Interesantno, ja ne znam nijednog Bosnjaka koji njega slusa, slusaju sve i svasta ali ne i njega...
Pa ja ga slusam :)
Pitarrr82

#6 Re: Thompson

Post by Pitarrr82 »

dweia wrote:
Pitarrr82 wrote:Interesantno, ja ne znam nijednog Bosnjaka koji njega slusa, slusaju sve i svasta ali ne i njega...

Super za tebe ali kao sto rekoh ja ne znam nekoga da ga slusa pa tako ne znam ni tebe :mrgreen:
FreakyStyley

#7 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

dweia wrote:

Kad se prije upoznaste ?
T-Rexx

#8 Re: Thompson

Post by T-Rexx »

Da dodje do nekog hrvatsko-bosnjackog oruzanog sukoba, Tompson bi sa "u" na glavi pjevao hrvatskim bojovnicima i ohrabrivao ih u pohodima.
FreakyStyley

#9 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

Pa evo u ovom spotu u prvom postu sieg heil pozdrav rukom i za dom spremni, na stranu jos sto mu je muzika smece i sto ima glas ko 13ogodisnja kcerka Alena Islamovica.
ime_kojeg_nema

#10 Re: Thompson

Post by ime_kojeg_nema »

T-Rexx wrote:Da dodje do nekog hrvatsko-bosnjackog oruzanog sukoba, Tompson bi sa "u" na glavi pjevao hrvatskim bojovnicima i ohrabrivao ih u pohodima.
to se vec desilo :).
Baltazar_khan

#11 Re: Thompson

Post by Baltazar_khan »

T-Rexx wrote:Da dodje do nekog hrvatsko-bosnjackog oruzanog sukoba, Tompson bi sa "u" na glavi pjevao hrvatskim bojovnicima i ohrabrivao ih u pohodima.
sve bi to hanka čizmom u jaja :mrgreen:
dweia

#12 Re: Thompson

Post by dweia »

ime_kojeg_nema wrote:
Pa da dodje do bosnjacko-srpskog sukoba, sta mislis kome bi Aca Lukas pjevao ? Onaj isti koji je nastupao u Zetri.
T-Rexx

#13 Re: Thompson

Post by T-Rexx »

dweia wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
Pa da dodje do bosnjacko-srpskog sukoba, sta mislis kome bi Aca Lukas pjevao ? Onaj isti koji je nastupao u Zetri.
Upravo zato ga i smatram gnjidom.
FreakyStyley

#14 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

dweia wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
Stvar je u tome sto je Aca popularan ovdje i svi ga slusaju, zato je i napunio zetru. Nikad nisam cuo da iko prica o thompsonu ili da je neko cu za njega uopste, kamo li da ga slusaju ljudi, ko bi mu dosao na koncert ? Nema u Sarajevu "domoljuba" u crnim kosuljama.
T-Rexx

#15 Re: Thompson

Post by T-Rexx »

Malo o pravim herojima :wink:
dweia

#16 Re: Thompson

Post by dweia »

Stvar je u tome sto je Aca popularan ovdje i svi ga slusaju, zato je i napunio zetru. Nikad nisam cuo da iko prica o thompsonu ili da je neko cu za njega uopste, kamo li da ga slusaju ljudi, ko bi mu dosao na koncert ? Nema u Sarajevu "domoljuba" u crnim kosuljama.
To stoji, da je popularniji Aca. Mislim ako neko hoce da slusa, zasto ne dopustiti, pa ko voli nek izvoli?! Zar nije logicno ?! Mi smo zaboravili nasu proslost vezanu za Hrvatsku i Hrvate ocigledno.
FreakyStyley

#17 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

dweia wrote:
To stoji, da je popularniji Aca. Mislim ako neko hoce da slusa, zasto ne dopustiti, pa ko voli nek izvoli?! Zar nije logicno ?! Mi smo zaboravili nasu proslost vezanu za Hrvatsku i Hrvate ocigledno.

Ma ljude ovdje, nazalost, boli neka stvar za politicko opredjeljenje, pa makar on bio deklarisani fasista. Da dođe Ceca, odnosno da hoce da dodje napunila bi Kosevo, siguran sam, kao sto bi i Lepa Brena ili ko vec. Bora Corba bi dom mladih odmah napunio, a ljudi su ovdje puno osjetljiviji na srpski fasizam. Sta hocu da kazem? Thompsonov koncert jednostavno ne bi bio financijski isplativ nikome jer on jednostavno nema publike ovdje.
dustaban

#18 Re: Thompson

Post by dustaban »

Bora Chorba je chetnik koji je otpjevao neke dobre pjesme.
Thopson je ustasha koji je... samo ustasha, da ne igra na tu kartu ne bi ga bilo ni na jednom stejdzu.
FreakyStyley

#19 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

Pa to i govorim. I kome on da svira ovdje ?
dweia

#20 Re: Thompson

Post by dweia »

Nije to pitanje kome da pjeva. Zasto zabraniti ?! To je pitanje.
Pustite covjeka da pjeva, ima ko doci.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#21 Re: Thompson

Post by Matijevic_Vlado »

Pitarrr82 wrote:
dweia wrote:

Super za tebe ali kao sto rekoh ja ne znam nekoga da ga slusa pa tako ne znam ni tebe :mrgreen:
ovo me podsjeti na scenu 00:35 :mrgreen: :mrgreen: "Antone odmah da ti kazem odmah,kako si ono reko da se zoves ?" :mrgreen: "Ja tebe ne znam covjece, sta hoces ti, ne znam ko si " :mrgreen: :mrgreen:
FreakyStyley

#22 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

dweia wrote:Nije to pitanje kome da pjeva. Zasto zabraniti ?! To je pitanje.
A nema, jebo ga ti. Ima u Sirokom, u Kiseljaku, u Neumu, Mostaru itd. Ovdje nema, jebiga. Ostaje ti da vozaris.
kisni indijanac

#23 Re: Thompson

Post by kisni indijanac »

jest vama dosadno :mrgreen:
dweia

#24 Re: Thompson

Post by dweia »

FreakyStyley wrote:
A nema, jebo ga ti. Ima u Sirokom, u Kiseljaku, u Neumu, Mostaru itd. Ovdje nema, jebiga. Ostaje ti da vozaris.
Momak, sta se desava s'tobom ? Cuj nema. Kako ti znas da nema ? Jesi pitao svakog stanovnika Sarajeva ili ? Odakle ti te informacije ? Jos jednom ponavljam, nije pitanje da li ima neko doci, nego zasto ne skinuti zabranu za odrzavanje koncerta.
FreakyStyley

#25 Re: Thompson

Post by FreakyStyley »

dweia wrote:
FreakyStyley wrote:
Momak, sta se desava s'tobom ? Cuj nema. Kako ti znas da nema ? Jesi pitao svakog stanovnika Sarajeva ili ? Odakle ti te informacije ? Jos jednom ponavljam, nije pitanje da li ima neko doci, nego zasto ne skinuti zabranu za odrzavanje koncerta.
Ne znam, mozda ce ti zvucat nerealno, ali s obzirom da se on deklarise kao ustasa tj. fasista (od ikonografije, preko pjesama, tematike itd.) ima ljudi kojima bi njegov koncert zasmetao. Znam, znam, cudno ti zvuci, sto ce ikome fasista smetat, al eto ima nas svakakvih.
Post Reply