Regularno ne može, ali može preko nekih peripetija koje prosječan korisnik ne zna.suad-sarajevo wrote: ↑31/07/2026 15:30 Da li se na ovaj telemach EON receiver može instalirati Netflix? Vidim, nema ga na store-u.
Telemach BH
Moderator: Benq
- semsasuljakovic
#29526 Re: Telemach BH
-
hamo1977
#29527 Re: Telemach BH
Moja logika je ok, samo ti ne čitaš. Pasivni dio mreže, kabovi spliteri, konektori... To je tvoje i to ćeš platiti zamjenu. Ono što je aktivni dio mreže, box, modem.. to nije tvoje i moraš vratiti u slučaju raskida, to ti se zamijeni u slučaju kvara besplatno, dok ovaj pasivni dio ne vraćaš u slučaju raskida. Ali plaćaš zamjenu.warzone wrote: ↑31/07/2026 09:11 Po tvojoj logici bi morali platiti EON box, router i daljinski kada se pokvare (pa cak i set telefon slusalica ko koristi). Jer se sve nalazi "unutar objekta". Meni je crkao router i daljinski i isti su promijenili bez ikakvog troska.
hamo1977 wrote: ↑31/07/2026 07:54Kablovi, spliteri itd. unutar objekta su vlasništvo korisnika i kada se mijenjaju to korisnik plaća. Sve van objekta je vlasništvo operatera i kada je potrebna zamjena to operater mijenja o svom trošku.hamo22 wrote: ↑30/07/2026 21:51 Vozdra raja.
Zadnjih mjesec dana ne mogu da gejmam normalno, a u zadnjih 7 dana pocelo i da nestaje interneta, samo pukne. I vrati se nakon 5-10min. Skoro svaki dan sam zvao i svaki put ista prica, nazvat ce vas neko sutra, izaci ce kolege da pogledaju.
Dolazili su 3 puta i mijenjali splitere 2 puta i modem ali problem i dalje isti, ne moguce je gejmat od 20:00, i to traje cijelu noc, svaku noc. Tokom dana sve savrseno, nikakvih problema nemam.
Svaki dan zivkam i svaki dan nesto novo mi ispricaju a ja kao papagaj moram objasnjavat sve isto, kao da ne vide prethodne konverzacije, i mail u kojem sam sve opisao (detaljno).
Obecali prejucer da ce neko nazvati da me obavjesti o cemu se radi jer je na monitoringu moj prikljucaj i cijelo podrucje jer su spomenuli da vidi da nije samo kod mene problem nego u cijelom komsiluku, samo niko osim mene ne gejma pa se niko i ne zali jer jedini problem je gubljenje paketa i jitter. Zovem sinoc da provjerim sta je sad sto me niko nije zvao, kaze kolega je vjerovatno bio previse zauzet... I obeca mi da ce me danas neko nazvati i da ce kolege izaci na teren i pita me kada da dodju, i ja ne odem na posao da bih bio tu ako sta zatreba. Nit je ko zvao nit je ko dolazio, cijeli dan sam kuci bio... Lagali su takodjer, kada sam zapocinjao razgovor sa njima, prije 7 dana, da je stupio na snagu zakon o zastiti licnih podataka danas il jucer (slagat cu sta je tacno rekao al jednu od te dvije opcije).
Evo prije par minuta opet nestalo interneta. Zovem ih i kaze grupni prekid, a za moj slucaj, da su bile kolege i da su zakljucili da na mom tavanu moraju mijenjati kablove i da moram platiti 20KM. Jos me ucjenjuju... Da platim da mi isporucili uslugu koju placam, e svasta. Moram li ja to platiti da bi oni popravili svoju opremu i meni isporucili dogovorenu uslugu?
Moje pitanje je, jesam li ja kao korisnik usluga uopste zasticen? Mjesec dana bukvalno molim ih da se to popravi.
Parametar koji oni moraju ispostovat je minimum 70% od dogovorene brzine i sto se toga tice tu im ne mogu nista, download je dobar ali upload je 5mbps max, i reklamiraju svoju uslugu kao gaming bez delay-a (hvatam se za slamku).
Ostaje mi da preko RAKa testiram svaku noc i to prikupljam kao dokaze. Na kraju dolazi opcija i tuzba ali ne bih da ulazim u to.
Ima li neko neki savjet?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#29528 Re: Telemach BH
Ja sam natprosječan korisnik.semsasuljakovic wrote: ↑31/07/2026 15:40Regularno ne može, ali može preko nekih peripetija koje prosječan korisnik ne zna.suad-sarajevo wrote: ↑31/07/2026 15:30 Da li se na ovaj telemach EON receiver može instalirati Netflix? Vidim, nema ga na store-u.
- hamo22
#29529 Re: Telemach BH
Ne bih logiku da ukljucujem, samo ono sto pise a jedino sto pise je da se jednokratno placa prikljucak. To je sve, nigdje nista vise nije navedeno. I onda da mi kaze, "ako ne platite gospodine 20KM ne mozemo vam doci i necete imati ispravnu uslugu".hamo1977 wrote: ↑31/07/2026 15:48 Moja logika je ok, samo ti ne čitaš. Pasivni dio mreže, kabovi spliteri, konektori... To je tvoje i to ćeš platiti zamjenu. Ono što je aktivni dio mreže, box, modem.. to nije tvoje i moraš vratiti u slučaju raskida, to ti se zamijeni u slučaju kvara besplatno, dok ovaj pasivni dio ne vraćaš u slučaju raskida. Ali plaćaš zamjenu.
- hamo22
#29530 Re: Telemach BH
Mali updatehamo22 wrote: ↑30/07/2026 21:51 Vozdra raja.
Zadnjih mjesec dana ne mogu da gejmam normalno, a u zadnjih 7 dana pocelo i da nestaje interneta, samo pukne. I vrati se nakon 5-10min. Skoro svaki dan sam zvao i svaki put ista prica, nazvat ce vas neko sutra, izaci ce kolege da pogledaju.
Dolazili su 3 puta i mijenjali splitere 2 puta i modem ali problem i dalje isti, ne moguce je gejmat od 20:00, i to traje cijelu noc, svaku noc. Tokom dana sve savrseno, nikakvih problema nemam.
Svaki dan zivkam i svaki dan nesto novo mi ispricaju a ja kao papagaj moram objasnjavat sve isto, kao da ne vide prethodne konverzacije, i mail u kojem sam sve opisao (detaljno).
Obecali prejucer da ce neko nazvati da me obavjesti o cemu se radi jer je na monitoringu moj prikljucaj i cijelo podrucje jer su spomenuli da vidi da nije samo kod mene problem nego u cijelom komsiluku, samo niko osim mene ne gejma pa se niko i ne zali jer jedini problem je gubljenje paketa i jitter. Zovem sinoc da provjerim sta je sad sto me niko nije zvao, kaze kolega je vjerovatno bio previse zauzet... I obeca mi da ce me danas neko nazvati i da ce kolege izaci na teren i pita me kada da dodju, i ja ne odem na posao da bih bio tu ako sta zatreba. Nit je ko zvao nit je ko dolazio, cijeli dan sam kuci bio... Lagali su takodjer, kada sam zapocinjao razgovor sa njima, prije 7 dana, da je stupio na snagu zakon o zastiti licnih podataka danas il jucer (slagat cu sta je tacno rekao al jednu od te dvije opcije).
Evo prije par minuta opet nestalo interneta. Zovem ih i kaze grupni prekid, a za moj slucaj, da su bile kolege i da su zakljucili da na mom tavanu moraju mijenjati kablove i da moram platiti 20KM. Jos me ucjenjuju... Da platim da mi isporucili uslugu koju placam, e svasta. Moram li ja to platiti da bi oni popravili svoju opremu i meni isporucili dogovorenu uslugu?
Moje pitanje je, jesam li ja kao korisnik usluga uopste zasticen? Mjesec dana bukvalno molim ih da se to popravi.
Parametar koji oni moraju ispostovat je minimum 70% od dogovorene brzine i sto se toga tice tu im ne mogu nista, download je dobar ali upload je 5mbps max, i reklamiraju svoju uslugu kao gaming bez delay-a (hvatam se za slamku).
Ostaje mi da preko RAKa testiram svaku noc i to prikupljam kao dokaze. Na kraju dolazi opcija i tuzba ali ne bih da ulazim u to.
Ima li neko neki savjet?
Nesto su uradili, istu noc kada sam ovo napisao, bez da sam ih zvao i pisao a Bgmi nisu ni oni mene. Odjednom sve super radi cak i po noci (i bez zamjene kablova).
- semsasuljakovic
#29531 Re: Telemach BH
Meni je nakon ugradnje ovog srednjeg modema počela pucati konekcija 10-ak puta dnevno (što sam pratio tako što mi prekine reprodukcija sadržaja na smart tv aplikaciji, a pošto ne radi tv cijeli dan vjerovatno i više puta). Danas sam ih zvao i objasnio situaciju, te zamolio ako mogu da mi vrate Ubee modem (jer sam ga imao godinama i nikad se nije niti jednom desio prekid konekcije). Nažalost, kažu da nemaju više tih modema na stanju, pa mi je ljubazni agent iz tehničke podrške rekao da će uraditi nadogradnju firmware modema, pa da pratim stanje. Sat vremena nakon nadogradnje je konekcija ponovo pukla. Pratit ću danas - ako još jednom pukne, opet ih zovem. Jer do modema je milion %, nema šta drugo biti.beni-bu-man wrote: ↑22/07/2026 17:54Kod mene je isti al je u bridge-usemsasuljakovic wrote: ↑22/07/2026 16:59 Juče mi je od oluje pregorio modem Ubee, i danas su ubacili novi - ovaj srednji sa slike. Jesam šta dobio ili izgubio?
![]()
-
tokio25
#29532 Re: Telemach BH
koji je od ova 3 "najbolji"
ja imam skroz desno ovaj
ja imam skroz desno ovaj
-
muki_muky
- M416
#29534 Re: Telemach BH
Ja imam Technicolor i nikada nikakvih problema nisam imao,a imam ga otkako je uvrsten u ponudu.Igram coop i mp igre i sve perfekt radi.
- typeOnegative
#29535 Re: Telemach BH
Jel samo prekid ili se i restartuje ? Ako nemaš neki svoj , iz osobnog iskustva mogu reći da se nećeš najvj usrećiti ni sa ubbe... imao isti problem , pisao sam ovdje, živcirao se i kuburio mjesecima da se skonta sto je problem, prekidi svako malo , nije mogao spojit pet sati online u komadu , donijeli su i novi no ništa se nije promjenilo. Mislio da je nešto do moje opreme i na kraju kad sam mesh prebacio u router mode umjesto AP (ubee nema bridge), i da Telemachov ne hendla ništa osim toga da dovede konekciju, sve je proradilo i nikad više nije bilo prekida. Zaključak ,Telemachov modem jednostavno nema dovoljno jak chip da to sve odradi bez problema i zato dolazi do prekida i smetnji, pogotovo ako je na mreži više uređaja. Dobar je za osnovne potrebe i prosječnog korisnika ali ko želi nešto više mora nešto bolje zbavit ..semsasuljakovic wrote: ↑01/08/2026 15:27Meni je nakon ugradnje ovog srednjeg modema počela pucati konekcija 10-ak puta dnevno (što sam pratio tako što mi prekine reprodukcija sadržaja na smart tv aplikaciji, a pošto ne radi tv cijeli dan vjerovatno i više puta). Danas sam ih zvao i objasnio situaciju, te zamolio ako mogu da mi vrate Ubee modem (jer sam ga imao godinama i nikad se nije niti jednom desio prekid konekcije). Nažalost, kažu da nemaju više tih modema na stanju, pa mi je ljubazni agent iz tehničke podrške rekao da će uraditi nadogradnju firmware modema, pa da pratim stanje. Sat vremena nakon nadogradnje je konekcija ponovo pukla. Pratit ću danas - ako još jednom pukne, opet ih zovem. Jer do modema je milion %, nema šta drugo biti.beni-bu-man wrote: ↑22/07/2026 17:54Kod mene je isti al je u bridge-usemsasuljakovic wrote: ↑22/07/2026 16:59 Juče mi je od oluje pregorio modem Ubee, i danas su ubacili novi - ovaj srednji sa slike. Jesam šta dobio ili izgubio?
![]()
- beni-bu-man
#29536 Re: Telemach BH
Eh ne znam ja donsad nisam imao nikakvih problema, bacio ga u bridge, spojio Linksys MX4300 (LN1301) na njeg.semsasuljakovic wrote: ↑01/08/2026 15:27Meni je nakon ugradnje ovog srednjeg modema počela pucati konekcija 10-ak puta dnevno (što sam pratio tako što mi prekine reprodukcija sadržaja na smart tv aplikaciji, a pošto ne radi tv cijeli dan vjerovatno i više puta). Danas sam ih zvao i objasnio situaciju, te zamolio ako mogu da mi vrate Ubee modem (jer sam ga imao godinama i nikad se nije niti jednom desio prekid konekcije). Nažalost, kažu da nemaju više tih modema na stanju, pa mi je ljubazni agent iz tehničke podrške rekao da će uraditi nadogradnju firmware modema, pa da pratim stanje. Sat vremena nakon nadogradnje je konekcija ponovo pukla. Pratit ću danas - ako još jednom pukne, opet ih zovem. Jer do modema je milion %, nema šta drugo biti.beni-bu-man wrote: ↑22/07/2026 17:54Kod mene je isti al je u bridge-usemsasuljakovic wrote: ↑22/07/2026 16:59 Juče mi je od oluje pregorio modem Ubee, i danas su ubacili novi - ovaj srednji sa slike. Jesam šta dobio ili izgubio?
![]()
- semsasuljakovic
#29537 Re: Telemach BH
Sad za sad Android box koji je spojen na LAN ne doživljava nikakve prekide u internetu (nakon jednog prekida danas), ali evo već 2. put u zadnja 2 sata se gubi Internet preko wi-fi (nakačen na wifi modema). Je li mi onda rješenje spojiti router na LAN i koristiti wifi routera?
-
dinnja23
#29538 Re: Telemach BH
Da li je neko pokušavao EON smart tv aplikaciju na nekom TV boxu (recimo xiaomi tv stick) kontrolisati daljinskim od TV? Ja sam pokusao sa Phillips daljinskim, sve radi, čak i brojevi za pretragu kanala osim channel up/down, pokušao sam na više uređaja ali bezuspješnu, svugdje ta tipka na daljinskom samonide lijevo/desno po EPG? Svaka pomoć bi mi dobro došla.
- typeOnegative
#29539 Re: Telemach BH
A kako sam upratio kod sebe , fora je bila u broju uređaja , jel se spoji više od dva tri odmah ćuća, iako je i wifi bio totalno onemogućen na telemachovom , tek kad sam uštimao mesh u router mode i da on odrađuje sve , od wifi-a do DHCPa i svega ostalog , problem je nestao u potpunosti . Na wifi je uvijek od sedam do deset uređaja i nikakvih problema , objasnio sam gore i opisao sve da se ne ponavljam . Ne znam koliko uređaja imaš i koliko ih je nakačeno, po meni , ili sve što može na Lan i da ga rasteretiš maksimalno , ili zbavi nešto bolje ako mora bit wifi .semsasuljakovic wrote: ↑01/08/2026 22:17 Sad za sad Android box koji je spojen na LAN ne doživljava nikakve prekide u internetu (nakon jednog prekida danas), ali evo već 2. put u zadnja 2 sata se gubi Internet preko wi-fi (nakačen na wifi modema). Je li mi onda rješenje spojiti router na LAN i koristiti wifi routera?
@dinnja23
jesam ja na amazon fs uparenim sa daljincem od LG tv , teško da će to ići .... opcija ch +- pored na daljincu od tv-a ima i na amazon fs app koja glumi daljinac , ali za eon ta funkcija ne radi, tj ne može se šaltat tako . Nažalost, jedino preko one trake lijevo ili preko brojeva .
-
muki92
#29540 Re: Telemach BH
Ne znam kako ne mogu da uspostave stabilnu uslugu u kontinuitetu. Svaka smetnja u radu interneta ide sa intervencijom na lokaciji. Onda to radi mjesec-dva, pa onda ponovo neki fizički problem. Nije pouzdano, niti korektno u najmanju ruku.
- Telemach
#29541 Re: Telemach BH
Pozdrav @muki92,
Hvala na javljanju. Provjerom korisničkog računa utvrdili smo da su Vam naše kolege danas pružile podršku i izvršile potrebne aktivnosti s ciljem otklanjanja prijavljene smetnje. Ljubazno Vas molimo da nas obavijestite da li nakon današnje intervencije i dalje bilježite poteškoće u radu internet usluge ili je ista trenutno stabilna. Vaša povratna informacija će nam biti od značaja kako bismo, ukoliko bude potrebno, poduzeli dodatne aktivnosti i osigurali trajno rješenje. Stojimo na raspolaganju.
-
Ismirb00
#29542 Re: Telemach BH
Jeli realno da su iz telemaha sve izmjenjali. Splitter na banderi. Kabal sa bandere na moju kucu. Ruter novi stavili a da meni i dalje puca internet upload imam 0.09 nestabilan internet packetloss velik ping i da nabrajam vise velike pogodnosti koje nude za skromnih 80 markica mjesecno
- Telemach
#29543 Re: Telemach BH
Zdravo @Ismirb00,Ismirb00 wrote: ↑04/08/2026 19:29 Jeli realno da su iz telemaha sve izmjenjali. Splitter na banderi. Kabal sa bandere na moju kucu. Ruter novi stavili a da meni i dalje puca internet upload imam 0.09 nestabilan internet packetloss velik ping i da nabrajam vise velike pogodnosti koje nude za skromnih 80 markica mjesecno
Hvala na javljanju. Molimo Vas da nam putem privatne poruke dostavite svoje korisničke podatke: ime i prezime, adresu te broj pretplatničkog ugovora. Kolege iz nadležnog odjela izvršit će potrebne provjere i pružiti Vam sve neophodne informacije. Očekujemo Vaše javljanje i stojimo Vam na raspolaganju.
-
bogata_sirotinja
#29544 Re: Telemach BH
Hm... Šta li se krije iza odluke United Cloud-a da Hrvatskoj i Sloveniji ponudi novu, redizajniranu EON app?
Čini mi se da ćemo mi, sa tržišta van EU, ostati na staroj za koju vjerovatno neće biti više nekih značajnijih unapređenja.
Nego, @Telemach već ste počeli zvati korisnike kojima je ostalo manje od 6 mjeseci do isteka UO. I meni je ostalo još 4 mjeseca, pa da vidimo možete li šta ponuditi za obnovu za EON SAT ili da uzmem uslugu i kod konkurencije koja nudi 12 mjeseci po 0,99KM.
Čini mi se da ćemo mi, sa tržišta van EU, ostati na staroj za koju vjerovatno neće biti više nekih značajnijih unapređenja.
Nego, @Telemach već ste počeli zvati korisnike kojima je ostalo manje od 6 mjeseci do isteka UO. I meni je ostalo još 4 mjeseca, pa da vidimo možete li šta ponuditi za obnovu za EON SAT ili da uzmem uslugu i kod konkurencije koja nudi 12 mjeseci po 0,99KM.
-
Mesaaa266
#29545 Re: Telemach BH
@bogata_sirotinja da baš, vidim baš fino izgleda ta nova verzija.
@Telemach kada nova verzija stiže kod nas u BiH?
@Telemach kada nova verzija stiže kod nas u BiH?
- semsasuljakovic
#29546 Re: Telemach BH
Dajte link, googlanje "eon tv nova verzija" ne daje mi rezultate.
-
Mesaaa266
#29547 Re: Telemach BH
https://share.google/bPj5YckARbvcwaFD0semsasuljakovic wrote: ↑05/08/2026 20:34 Dajte link, googlanje "eon tv nova verzija" ne daje mi rezultate.
- Telemach
#29548 Re: Telemach BH
Zdravo @bogata_sirotinja,bogata_sirotinja wrote: ↑05/08/2026 18:02 Hm... Šta li se krije iza odluke United Cloud-a da Hrvatskoj i Sloveniji ponudi novu, redizajniranu EON app?
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite potpune korisničke podatke ( ime i prezime, adresu i broj te broj pretplatničkog ugovora, koji se nalazi na svakom računu u gornjem lijevom uglu), putem privatne poruke. Kolege će izvršiti neophodne provjere te Vas kontaktirati za više informacija.
Uvijek smo na raspolaganju.
- semsasuljakovic
#29549 Re: Telemach BH
Hvala. Kakogod, bilo bi jako glupo da i mi ne dobijemo ovu verziju tj. da postoje dvije verzije EON-a: za bogate i za sirotinju.
- Hercegoviina
#29550 Re: Telemach BH
to su nebitne stvari. ovaj eon sasvim dobro funkcioniše. nama treba kvalitetnih kanala,a posebno stranih muzičkih. ovo što imamo je teški odronsemsasuljakovic wrote: ↑05/08/2026 20:38 Hvala. Kakogod, bilo bi jako glupo da i mi ne dobijemo ovu verziju tj. da postoje dvije verzije EON-a: za bogate i za sirotinju.