Tekst o Bosni u Jutarnjem listu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

prleitihi

Post by prleitihi »

da su prestali pisati o njemu onda bi glumili..ovako..nastavili su..jer ipak.."muslimanske" firme poštuju reisa..ali ti možeš u mraku djevojci namigivati do sutra..niko neće znati šta ti radiš..osim tebe..isto ti je i sa marketingom..znači..poštujemo reisa..ali više poštujemo novac..(uostalom kao i reis!)

a dani nisu ni prvi ni posljednji koji su to uradili:
al' nek' se reis naš'o uvrijeđenim..pored hiljadu gorih problema!

Image
Last edited by prleitihi on 07/03/2007 08:56, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:da su prestali pisati o njemu onda bi glumili..ovako..nastavili su..jer ipak.."muslimanske" firme po¹tuju reisa..ali ti mo¾e¹ u mraku djevojci namigivati do sutra..niko neæe znati ¹ta ti radi¹..osim tebe..isto ti je i sa marketingom..znaèi..po¹tujemo reisa..ali vi¹e po¹tujemo novac..(uostalom kao i reis!)

ako su "muslimanske" firme nastavile da se reklamiraju.... onda je sasvim besmisleno zaliti se zbog Cericevih legalnih poteza.... (ono rimovanje haje i laje ;))

ako ih je pogodilo... dirali su i dobili po prstima (dalje se rjesava iza kulisa)

u svakom slucaju je kuknjava i glupa i besmislena :). ako ces biti pristrasan ili napadati nekoga, onda ocekuj odgovor...a kad imas cekic onda svaki problem lici na ekser... i jednostavno moras biti spreman na odgovor osobe koju si nagazio. Celo ce izvrsiti upad, Bicakcic posalje finansijsku, Ceric pozove firme... nesto je tu legalno nesto nije. A sud radi... pa tuzi one za koje mislis da su pogrijesili... Kao sto i ti njima preporucujes.
ono sto meni tu ide na zivce je da se neki mediji nastoje nametnuti kao apsolutna referentna tacka i mjera za javni moral i ponasanje. a kad ga prime....onda ide obrazac ponasanja "evo ga tuce me". A i taj tvoj rezon .. "imas deman i tuzbu" ... je jednostavno van ovog svijeta :). Spektar mogucih odgovora je puno puno siri...
prleitihi

Post by prleitihi »

nema potrebe da dalje idem..jer sam moj zaključak već jednom napisao:

meni nikakve razlike nema između rekacije ćele i reisa..svako se služi onim u čemu je najefikasniji..poruka je potpuno ista..samo su druga sredstva korištena!

drugačije misliš..tvoje pravo..dobro je sve dok ti ne pokucam na vrata sa plastičnim pištoljem.. :oops: :P
amrino

Post by amrino »

dobro- sad sam pravo zbunjena- na kojoj se temi nalazim?! :?
Reis, kriminal...?!? :? :shock:
prleitihi

Post by prleitihi »

ma koja god da je..svakako nemaš ništa pametno za reći.. :oops::D:D
amrino

Post by amrino »

prleitihi wrote:ma koja god da je..svakako nemaš ništa pametno za reći.. :oops::D:D
Dobro jutro i tebi- jako si ljubazan! Zadovoljstvo mi je ovako lijepo razgovarati s tobom! :oops:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:nema potrebe da dalje idem..jer sam moj zakljuèak veæ jednom napisao:

meni nikakve razlike nema izmeðu rekacije æele i reisa..svako se slu¾i onim u èemu je najefikasniji..poruka je potpuno ista..samo su druga sredstva kori¹tena!

drugaèije misli¹..tvoje pravo..dobro je sve dok ti ne pokucam na vrata sa plastiènim pi¹toljem.. :oops: :P

;) nece valjati ako skontas u cemu sam ja najefikasniji :D ;) :P

pazi .. da je Pecanin (ili Dani ili bilo ko drugi) nepristrasno i bez unosenja licnog usao u to...mozda bi ti to i mogao reci. Medjutim, ulaziti u licne napade, pri tome se kriti iza slobodnog novinarstva i zahtjeva profesije (da se pise) i ocekivati da ce se neko s tobom boriti na tvom terenu....je naivno. A razlika izmedju Cericevog i Celinog ... ima.. jedno je legalno drugo nije. Ako vec hoces da koliko toliko zaokruzis skup... onda ubaci u skup i Pecaninovo pisanje i o jednom i o drugom :).

nejse :) ... nije ni meni nesto do ove diskusije..hajmo pustiti ljude da se vrate temi :D
prleitihi

Post by prleitihi »

i ja vala pišem preko neke stvari..umjesto da..da..da..da - na njega okačim peškir.. :oops::D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:i ja vala pi¹em preko neke stvari..umjesto da..da..da..da - na njega okaèim pe¹kir.. :oops::D
ako je mokar :D
od toga ce narasti :D ... samo moras da se naprezes ... i dizes peskir :D
Post Reply