tehnicki pregled-rucna kocnica
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Edin H.
#26 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Pa kako ga okreces pod rucnom?
- insomnia78
#27 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Ih sta se po fr tih starih auta voza.
-
lorente
#28 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
jesi mozda nekad primjetio na mercedesima cdi crne oblake dima? a skoro nova auta...par puta sam se uvjerio kad krece i salta brzine ni golf dva mu ne moze konkurisaticitroen xm wrote:Tehnički su još uvijek samo reda radi. Ostavi ga unutra samo da ispuni ono predviđeno vrijeme, i ne priđu mu kako treba. Onda lafo malo popišu nešto i vozi. Ja pazim na te stvari na svom autu pa iako je staro ko grčka, sve je uredno. Ali šta sve kruži po državi, treba se ozbiljno zapitati. Neki dan prođe neki raspali dizelaš pored mene, grlo me peklo narednih 10 minuta.
-
citroen xm
#29 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Ne znam, ne obraćam baš previše pažnju na neki posebno model, samo ono što me baš zanima a toga nema kod nas.
U suštini, ima masu auta koja u nekoj drugoj državi tehnički ne bi prošla. Mada taj crni dim kod dizelaša ne osjetim toliko, koliko onaj sivo-plavi kada je motor već mrtav i kada sagorijeva ulje. E taj grize kada ga udahneš, kao kiselina.
- amar1994
#30 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
tek se razradililorente wrote:jesi mozda nekad primjetio na mercedesima cdi crne oblake dima? a skoro nova auta...par puta sam se uvjerio kad krece i salta brzine ni golf dva mu ne moze konkurisaticitroen xm wrote:Tehnički su još uvijek samo reda radi. Ostavi ga unutra samo da ispuni ono predviđeno vrijeme, i ne priđu mu kako treba. Onda lafo malo popišu nešto i vozi. Ja pazim na te stvari na svom autu pa iako je staro ko grčka, sve je uredno. Ali šta sve kruži po državi, treba se ozbiljno zapitati. Neki dan prođe neki raspali dizelaš pored mene, grlo me peklo narednih 10 minuta.
to je neki prelazni period od auta do leša
- hopi
#31 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
vjerovatno automatici, + jači gas (kickdown) i eto ga, baci taj oblak dima, nije to ništa čudnoamar1994 wrote:tek se razradililorente wrote:jesi mozda nekad primjetio na mercedesima cdi crne oblake dima? a skoro nova auta...par puta sam se uvjerio kad krece i salta brzine ni golf dva mu ne moze konkurisaticitroen xm wrote:Tehnički su još uvijek samo reda radi. Ostavi ga unutra samo da ispuni ono predviđeno vrijeme, i ne priđu mu kako treba. Onda lafo malo popišu nešto i vozi. Ja pazim na te stvari na svom autu pa iako je staro ko grčka, sve je uredno. Ali šta sve kruži po državi, treba se ozbiljno zapitati. Neki dan prođe neki raspali dizelaš pored mene, grlo me peklo narednih 10 minuta.![]()
to je neki prelazni period od auta do leša
tako je i kod mene na automatiku, složiš mu gas baci oblak dima, znam kada krećem sa naplatnih, do kraja gas ali kada se malo propuše nestane
je li to znači da je i kod mene grob, iako je relativno malo prešao, motor u odličnom stanju, pažen i održavan
ma većina dizela će baciti crni dim, naravno može biti i u pitanju da je kvar ili loš motor,ali nije to ništa čudno
- amar1994
#32 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Nije normalno i ne smije biti puno ako je sve u redu , zato su i stvaili DPF da ne bude nikako
Pretpostavljam za ove mercedese da su pregazeni , a mozda im je i blokiran EGR , izvadjen DPF , skupo .
Al eto kod nas je normalno jer je teh. pregled 0

Pretpostavljam za ove mercedese da su pregazeni , a mozda im je i blokiran EGR , izvadjen DPF , skupo .
Al eto kod nas je normalno jer je teh. pregled 0
- Optimist
#33 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Svaki dizel pa cak i nov ce izbaciti crn cep kod paljenja i kod naglog ubrzavanja.
-
tempuser
#34 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Stoji nepostojanje normalne drzave!Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno ko stoji iza ovih stanica tehničkih pregleda, ne bih da ih spominjem, ko dopušta da se prolazi bez kočnica, svjetala, puknutih šajbi, različitih guma, upaljenih airbag lampica, itd...
Kriminal, ali niko ništa ne preduzima da se tome stane u kraj.
Da li je i to jedan vid "čuvanja socijalnog mira"?
Ja odavno tvrdim da je imanje i voznja automobila u BiH jedno veliko kupovanje socijalnog mira. Sve dok bosnji omogucis da po damping cijenama osiguranja tj registracije i formalnim tehnickim pregledima ima i vozi auto i misli da mu je dobro mozes ga hebavati kako hoces.
- amar1994
#35 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
pa to msije malo , ono o cemu @Iorente prica ne smijeOptimist wrote:Svaki dizel pa cak i nov ce izbaciti crn cep kod paljenja i kod naglog ubrzavanja.
neborjano puta sam morao upalit recirkulaciju zbog takvih auta
-
condy
#36 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Stanice tehničkog pregleda puštaju neispravna vozila koja ne zadovoljavaju potrebnu tehničku ispravnost iz razloga da bi zadržali klijenta, mušteriju. Jednom kad ga vrate, neće im nikad više doći, a to njima nije u interesu, jer što više vozila na tehničkom to veća zarada, što veća zarada, to mogućnost veće plate, koja im je preniska. Tako, da su to razlozi, pogotovo prema vozačima koji im godinama dolaze. Ne kupovina socijalnog mira, već klasična zarada i profit i ne samo tehničkih jedinica već i države. Da država sve to toleriše i da bi trebala zavest red, da trebala bi al državi je sasvim dobro što ima toliko registrovanih vozila kao i u svemu i državi je bitna lova, više auta više love od registracije, više polica veći prihod osiguranju, svima dobro. Osiguranje se prodaje na tržištu po cijeni po kojoj se može prodati, i damping nije kod osiguranja ništa frizirano, jer ne može da proda policu po cijeni iz De po toj cijeni kod nas, logično. Da je prodaje po cijeni iz De, osiguranje bi propalo. Tržište klasično. A kad je u pitanju cijena registracije bez police, nema tu nikakvog dampinga jer svaka država tu određuje određene visinu dadžbina prema državi, koja zavisi najviše od ekonomskog standarda građana.
-
530i
#37 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica
Ma klasična kupovina socijalnog mira...i preko pregleda i preko policije koja toleriše takva auta u saobraćaju.