tehnicki pregled-rucna kocnica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

lorente

#1 tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by lorente »

pozz raja,imam jedno pitanje..rucna kocnica mi je skroz slabo radila, i posto trebam na tehnicki pregled sutra ili prekosutra danas odem majstoru da je popravi..i pravio je nesto,stelovao i kaze da je neko nekada prije slomio neke kugle kod ona dva sarafa na kojima se steluje i stavio je neke druge i kaze naleti za 3-4 dana da je napravi da hvata 100%...sada kad je povucem do kraja i ubacim u prvu i pustam kvacilo kada dodjem na sami kraj auto se zatrese i hoce da se ugasi ali onda trzne i krene malo..e sad me zanima hoce li moci proci na tehnickom tako posto pise da nekakav ukupni koeficijent sile kocenja pomocne kocnice ne smije biti manji od 20% sta mu sad to znaci :-D hoce li moci proci ovako ili ujutro moram traziti nekog majstora opet a nemam vremena ovih dana nikako..unaprijed hvala na odg.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by bitanga_sa_otesa »

ma hoce
kabal1337

#3 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by kabal1337 »

nista se to kod nas ne gleda. Samo ti plati tehnicki i prosao si.
lorente

#4 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by lorente »

kabal1337 wrote:nista se to kod nas ne gleda. Samo ti plati tehnicki i prosao si.
jedino kocnice i eko test i gledaju...znam da rage iz 80ih prolaze tehnicki al eto sta ja znam,mozda se potrefi neki pakas na tehnickom
kabal1337

#5 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by kabal1337 »

ma kakav eko test, nista to sve lafo isko kao rucna (za sad). Neka tebi rade prednje kocnice dobro, radi sebe. A ostalo oni nista
Naslovnica

#6 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Naslovnica »

kabal1337 wrote:nista se to kod nas ne gleda. Samo ti plati tehnicki i prosao si.
Nažalost istina 100%.
Ja neki dan na tehničkom sve OK.
Uveo lik u mantilu auto, lafo kočnice, lafo izduvni gasovi, ma niđe veze.
Satra se on kucajući po tastaturi.
Pogledam kasnije list - sve OK.
A kada ga je uveo na kanal tek tada sam primijetio da mi ne radi zadnja desna štopka. Misliš da je ko to konstatovao, usmeno ili napismeno.
Smijurija od države i tehničkog. Sve nam je tu negdje, u 5 deka.
dgL_

#7 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by dgL_ »

A meni papak kod wise na tehnickom poce srat kako mi lambda prelazi vrijednosti za 1%... Reko daj kume da ga sprzim blizu mi je auto put koji put do 7000 rpm pa da se vratimo da izmjeris... On me gleda :))) hahaha
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Truba »

meni su rekli da ne rade neke pomoćne sijalice
reko znam
:D nit mi trebaju

mene zanima što će biti s ovim autima s 1 normom koja je crna

što to lijepe
Dope_Man

#9 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Dope_Man »

Ja kontam da bi mogli, kad udare magle, lijepo reci da auta do X norme ne mogu na ulicu. Al da ce konkretno nesto uraditi onima sa crnom naljepnicom.. ne. Vozace se ti dok se ne raspadnu. Drugacije i ne mogu.
problemnatravunu

#10 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by problemnatravunu »

Dope_Man wrote:Ja kontam da bi mogli, kad udare magle, lijepo reci da auta do X norme ne mogu na ulicu. Al da ce konkretno nesto uraditi onima sa crnom naljepnicom.. ne. Vozace se ti dok se ne raspadnu. Drugacije i ne mogu.
Naravno, to će biti svrha tih naljepnica, uostalom saćemo to vrlo brzo dozivjeti :skoljka:
hopi

#11 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by hopi »

moje iskustvo s tehničkim pregledima je, dovedi kolica sa 4 točka, plati i proći će, a ne auto bez ručne
Dope_Man

#12 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Dope_Man »

problemnatravunu wrote:
Dope_Man wrote:Ja kontam da bi mogli, kad udare magle, lijepo reci da auta do X norme ne mogu na ulicu. Al da ce konkretno nesto uraditi onima sa crnom naljepnicom.. ne. Vozace se ti dok se ne raspadnu. Drugacije i ne mogu.
Naravno, to će biti svrha tih naljepnica, uostalom saćemo to vrlo brzo dozivjeti :skoljka:
Protiv toga nemam nista, iako je i moj zuti i vjerovatno ne bi mogao vozati (mada me ne pogadja jer svakako ne vozam na posao) ali mislim da je taj sistem bolji nego ono sa parnim i neparnim. A mozda uvedu i onu foru iz vecih evropskih gradova da u jezgro grada ne moze ispod euro 4. Samo za to bi prvo morali zavrsiti sve oko kruznog u Hrasnom da ljudi mogu proci prema istoku bez prolaska kroz centar grada.

Ali kad je vec tema tehnicki, a spomenuh ovo i na drugoj temi, cudno mi je kako neka auta, ponekad i novija, na svakom kretanju iza sebe ostave citav oblak dima a eto prodju kroz tehnicki, ili taj eko test, kao da su elektricna vozila. Takve bi trebalo pod hitno sklanjati sa ulice.
mayab

#13 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by mayab »

Dope_Man wrote:
problemnatravunu wrote:
Protiv toga nemam nista, iako je i moj zuti i vjerovatno ne bi mogao vozati (mada me ne pogadja jer svakako ne vozam na posao) ali mislim da je taj sistem bolji nego ono sa parnim i neparnim. A mozda uvedu i onu foru iz vecih evropskih gradova da u jezgro grada ne moze ispod euro 4. Samo za to bi prvo morali zavrsiti sve oko kruznog u Hrasnom da ljudi mogu proci prema istoku bez prolaska kroz centar grada.

Ali kad je vec tema tehnicki, a spomenuh ovo i na drugoj temi, cudno mi je kako neka auta, ponekad i novija, na svakom kretanju iza sebe ostave citav oblak dima a eto prodju kroz tehnicki, ili taj eko test, kao da su elektricna vozila. Takve bi trebalo pod hitno sklanjati sa ulice.
Eko test nije eliminatoran, nego samo , 'nako , :lol: , do 2020. cini mi se!
Tako da je ovo sa tim naljepnicama jos jedna u nizu smijurija ove lopovske nesposobne vlasti, ja bi vise volio da takve naljepnice imaju privatna kućna ložišta svega i svačega u zimskom periodu... I da, u svakom slucaju, postenije, pravednije, efikasnije od nebuloze tipa par nepar!
A tehnički pregled, kad je svojevremeno uvedena obaveza slikanja auta "na kanalu", na sva se zvona deralo kako ce se uvesti red, a ja vidim da se i dalje vozaju svakojake trulje, a da su slike na centralnom serveru izvrsne :lol: :lol: !Dakle potpuni promasaj :run:
lorente

#14 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by lorente »

prosao test, pise da je taj neki koeficijent pomocne kocnice 27% a minimum 20%, dobio eko naljepnicu, stiker naljepnicu i gratis olovku za 665km :izet: :-D
Naslovnica

#15 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Naslovnica »

Fakat mi nije jasno ko stoji iza ovih stanica tehničkih pregleda, ne bih da ih spominjem, ko dopušta da se prolazi bez kočnica, svjetala, puknutih šajbi, različitih guma, upaljenih airbag lampica, itd...
Kriminal, ali niko ništa ne preduzima da se tome stane u kraj.
Da li je i to jedan vid "čuvanja socijalnog mira"?
amar1994

#16 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno ko stoji iza ovih stanica tehničkih pregleda, ne bih da ih spominjem, ko dopušta da se prolazi bez kočnica, svjetala, puknutih šajbi, različitih guma, upaljenih airbag lampica, itd...
Upravo to , kurcevita vlast do dozvoljava a svi korumpirani do pm :run:
lorente

#17 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by lorente »

Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno ko stoji iza ovih stanica tehničkih pregleda, ne bih da ih spominjem, ko dopušta da se prolazi bez kočnica, svjetala, puknutih šajbi, različitih guma, upaljenih airbag lampica, itd...
to je jedan vid uzimanja novca, vidis da je svake godine registracija skuplja i skuplja...a to za kocnice,gume, upravljacki sistem itd se slazem,ali sijalica i slicne gluposti idiotizam
UterivacDugoga

#18 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by UterivacDugoga »

lorente wrote:
jedino kocnice i eko test i gledaju...znam da rage iz 80ih prolaze tehnicki al eto sta ja znam,mozda se potrefi neki pakas na tehnickom
Ma jasta,sigurno je pakas.

Sto te ne bi pustio da sutra kad se parkiras na Kobilju glavu,nekome ne zabijes se u kucu ili ne pregazis grupu djece....

100%,treba ga razbiti kad zavrsi sa poslom ako te ne pusti.
condy

#19 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by condy »

Nek si ti cekao sve do tehnickog pregleda da popravljas rucnu kocnicu :mrgreen:
lorente

#20 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by lorente »

condy wrote:Nek si ti cekao sve do tehnickog pregleda da popravljas rucnu kocnicu :mrgreen:
Popravljena je.. fercera samo tako :-D doduse jesam par kuca po kobiljoj glavi prvo srusio ali sada radi :D
citroen xm

#21 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by citroen xm »

Tehnički su još uvijek samo reda radi. Ostavi ga unutra samo da ispuni ono predviđeno vrijeme, i ne priđu mu kako treba. Onda lafo malo popišu nešto i vozi. Ja pazim na te stvari na svom autu pa iako je staro ko grčka, sve je uredno. Ali šta sve kruži po državi, treba se ozbiljno zapitati. Neki dan prođe neki raspali dizelaš pored mene, grlo me peklo narednih 10 minuta. :run:
dgL_

#22 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by dgL_ »

citroen xm wrote:Tehnički su još uvijek samo reda radi. Ostavi ga unutra samo da ispuni ono predviđeno vrijeme, i ne priđu mu kako treba. Onda lafo malo popišu nešto i vozi. Ja pazim na te stvari na svom autu pa iako je staro ko grčka, sve je uredno. Ali šta sve kruži po državi, treba se ozbiljno zapitati. Neki dan prođe neki raspali dizelaš pored mene, grlo me peklo narednih 10 minuta. :run:
Dokle god dvojke i trojke dizeli prolaze bez problema napretka nema... A kad se oni uklone uklonit ce se i mahom uredna auta 2000+ godista koja se ne mogu porediti sa tim okorljelim i truhlim dizelima...
Naslovnica

#23 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Naslovnica »

dgL_ wrote:
citroen xm wrote:Tehnički su još uvijek samo reda radi. Ostavi ga unutra samo da ispuni ono predviđeno vrijeme, i ne priđu mu kako treba. Onda lafo malo popišu nešto i vozi. Ja pazim na te stvari na svom autu pa iako je staro ko grčka, sve je uredno. Ali šta sve kruži po državi, treba se ozbiljno zapitati. Neki dan prođe neki raspali dizelaš pored mene, grlo me peklo narednih 10 minuta. :run:
Dokle god dvojke i trojke dizeli prolaze bez problema napretka nema... A kad se oni uklone uklonit ce se i mahom uredna auta 2000+ godista koja se ne mogu porediti sa tim okorljelim i truhlim dizelima...
Ne kontam zašto bi dvojka i trojka koja je tehnički ispravna trebala da se ukloni? Ima puno novijih automobila koji su tehnički neispravni, a na cesti.
Nije u pitanju starost i eko norme nego tehnička ispravnost. Izvini ako sam te pogrešno razumio.
dgL_

#24 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by dgL_ »

Naslovnica wrote:
dgL_ wrote:
Ne kontam zašto bi dvojka i trojka koja je tehnički ispravna trebala da se ukloni? Ima puno novijih automobila koji su tehnički neispravni, a na cesti.
Nije u pitanju starost i eko norme nego tehnička ispravnost. Izvini ako sam te pogrešno razumio.
Ma 5% ih je ispravno...
Drvosjeca iz Dejcica

#25 Re: tehnicki pregled-rucna kocnica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Naslovnica wrote:
dgL_ wrote:
Istina ima i baba junferica ali malo...tako ti je i sa dvojkama i trojkama. :mrgreen:
Post Reply