Meni ne trebas poruku slati. Trosi energiju saljuci poruke izdajnicima Ljiljana, onima koji su tudje zastave prihvatili za svoje.dustaban wrote:Sta reci, koju posluku porati ?!nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Vremena u kojima se Bosnjaci nisu smjeli izjasnjavati kako zele, odnosno cekali ne bi li se ko iz Beograda ili Zagreba smilovao pa im dodijelio nekakav nadimak i nacionalno obiljezje su prosla. Danas svaki Bosnjak mora biti ponosan da pripada najmiroljubivijem narodu na Balkanu, narodu koji i nakon genocida, dobro zna da anamo ONI nisu svi isti, i da medju njima ima iskrenih prijatelja i da zbog njih treba i mora traziti suzivot u jedinoj nam maticnoj domovini BiH. Vremena u kojima Bosnjaci nisu znali ili smjeli odredjivati vlastiti indentitet, tradiciju, kulturu, jezik itd., su prosla. Sto prije to shvate i ovi "dusebriznici", manje ce trositi para za lijekove za smirenje.
Zastava sa Ljiljanima jeste simbol otpora cetnicko-ustaskoj agresiji.
Ona je trn u oku svim dusmanima BiH i Bosnjaka. Kamo srece da zastavu prihvate svi oni koji su je se davno odrekli.
![]()
![]()
![]()
Da li da mu covjek ukaze da ga ni ljiljani nece spasiti od "svodjenja na vjersku skupinu" sto mu SKB radi? Da li da mu covjek objasnjava da su mu veci neprijatelji oni koji mu idu niz dlaku od ovakvih "dusebriznika"? Da li da mu covjek pokusa objasniti da, nije uslov, ali je dugorocno bolje za jedan narod da radi na sebi i da se razvija svojom snagom umjesto da vjecno kuka i kupi ono sto mu drugi ostave?
Da li... ovo sve ima smisla?
Svjetski bošnjački kongres
-
nemoguce vruce
#1251 Re: Svjetski bošnjački kongres
- dustaban
#1252 Re: Svjetski bošnjački kongres
Prijatelju, JA SAM TAJ NEBOSNJAK KOJI JE S TOBOM BIO U ISTOM STROJU SA LJILJANIMA.nemoguce vruce wrote:Meni ne trebas poruku slati. Trosi energiju saljuci poruke izdajnicima Ljiljana, onima koji su tudje zastave prihvatili za svoje.dustaban wrote:Sta reci, koju posluku porati ?!nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Vremena u kojima se Bosnjaci nisu smjeli izjasnjavati kako zele, odnosno cekali ne bi li se ko iz Beograda ili Zagreba smilovao pa im dodijelio nekakav nadimak i nacionalno obiljezje su prosla. Danas svaki Bosnjak mora biti ponosan da pripada najmiroljubivijem narodu na Balkanu, narodu koji i nakon genocida, dobro zna da anamo ONI nisu svi isti, i da medju njima ima iskrenih prijatelja i da zbog njih treba i mora traziti suzivot u jedinoj nam maticnoj domovini BiH. Vremena u kojima Bosnjaci nisu znali ili smjeli odredjivati vlastiti indentitet, tradiciju, kulturu, jezik itd., su prosla. Sto prije to shvate i ovi "dusebriznici", manje ce trositi para za lijekove za smirenje.
Ona je trn u oku svim dusmanima BiH i Bosnjaka. Kamo srece da zastavu prihvate svi oni koji su je se davno odrekli.
![]()
![]()
![]()
Da li da mu covjek ukaze da ga ni ljiljani nece spasiti od "svodjenja na vjersku skupinu" sto mu SKB radi? Da li da mu covjek objasnjava da su mu veci neprijatelji oni koji mu idu niz dlaku od ovakvih "dusebriznika"? Da li da mu covjek pokusa objasniti da, nije uslov, ali je dugorocno bolje za jedan narod da radi na sebi i da se razvija svojom snagom umjesto da vjecno kuka i kupi ono sto mu drugi ostave?
Da li... ovo sve ima smisla?
Zato me sve ovo toliko i boli.
I ja upravo i radim ovo sto mi govoris - SALJEM PORUKU IZDAJNICIMA BOSANSKOG LJILJANA - TEBI I TAKVIMA !
-
nemoguce vruce
#1253 Re: Svjetski bošnjački kongres
@Dustaban...
Ako si se borio, kao sto kazes pod Ljiljanima, skidam kapu. Ostale kvalifikacije tipa izdajnicij i slicno mi je smijesno komentarisati.
Ja kao Bosnjak i kao "Ljiljance", apsolutno nemam nista protic da svi narodi i gradjani BiH prihvate Ljiljane kao svoj simbol. ali sam isto tako svjestan da su bosnjaci jedini narod koji ce to uraditi. Tebi i ostalima koji niste Bosnjaci a smatrate je svojom, mogu samo reci RESPEKT. kad bi vas bilo vise bilo bi i BiH vise...
Ako si se borio, kao sto kazes pod Ljiljanima, skidam kapu. Ostale kvalifikacije tipa izdajnicij i slicno mi je smijesno komentarisati.
Ja kao Bosnjak i kao "Ljiljance", apsolutno nemam nista protic da svi narodi i gradjani BiH prihvate Ljiljane kao svoj simbol. ali sam isto tako svjestan da su bosnjaci jedini narod koji ce to uraditi. Tebi i ostalima koji niste Bosnjaci a smatrate je svojom, mogu samo reci RESPEKT. kad bi vas bilo vise bilo bi i BiH vise...
- dustaban
#1254 Re: Svjetski bošnjački kongres
Prvi si poceo.nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
Osim toga pokusaj se malo staviti u moju poziciju. Kako bi se ti osjecao kad bi ti neko nakon 20 godina borbe za zajednicku drzavu, sto je unaprijed bilo osudjeno na poraz ali jebiga rijec je o idealima, kad bi ti nakon svega taj tvoj "vecinski suborac" rekao - jebiga jarane ovo je bila skrivena kamera za koju smo mi svi znali samo ti nismo htjeli reci. Mi smo svoj cilj postigli, dobili smo konacno zastavu! Tebi hvala, sad se mozes vratiti svojima ili preci kod nas, odnosno na islam!
- uglavnomja
#1255 Re: Svjetski bošnjački kongres
nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
odakle dvojici hodza pravo na ekskluzivno vlasnistvo nad bosnjacima, ljiljanima, muslimanima, vjerom, mozgom, zivotom, ...
-
nemoguce vruce
#1256 Re: Svjetski bošnjački kongres
nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
Daj se malo uozbilji. Ko to od tebe trazi da prihvatis islam?dustaban wrote:Prvi si poceo.nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
Osim toga pokusaj se malo staviti u moju poziciju. Kako bi se ti osjecao kad bi ti neko nakon 20 godina borbe za zajednicku drzavu, sto je unaprijed bilo osudjeno na poraz ali jebiga rijec je o idealima, kad bi ti nakon svega taj tvoj "vecinski suborac" rekao - jebiga jarane ovo je bila skrivena kamera za koju smo mi svi znali samo ti nismo htjeli reci. Mi smo svoj cilj postigli, dobili smo konacno zastavu! Tebi hvala, sad se mozes vratiti svojima ili preci kod nas, odnosno na islam!
Ja tvoju frustraciju mogu shvatiti, ali ti niko ne brani da Ljiljane smatras svojom zastavom.
-
nemoguce vruce
#1257 Re: Svjetski bošnjački kongres
uglavnomja wrote:nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
odakle dvojici hodza pravo na ekskluzivno vlasnistvo nad bosnjacima, ljiljanima, muslimanima, vjerom, mozgom, zivotom, ...
A ko im moze to zabraniti?
-
condy
#1258 Re: Svjetski bošnjački kongres
Žalim što vjeruješ u to što pišeš.nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Koliko su bošnjaci zreo narod pokazuje činjenica da ih pokušavaju predstavljhati Cerić, Zukorlić i Latići i sl. njima. To su ljudi koji su dobro zaplivali u bosanskoj tragediji.
Od rata pa do danas je prošlo više od 20 godina, i jedino u čemu su uspjeli Cerić, Zukorlić ili meni omiljeni seljačina Latić, jeste sistematsko korištenje svih resorsa ovog naroda i države odnosno jednostavno rečeno bogaćenje na račun sirotinje.
Bošnjački narod zaslužuje bolje. Bolje budućnosti neće biti dok je pojedinaca, koji se kriju iza vjere, a u stvarnosti se radi o najgorim pohlepnicima, egoistima, lopovinama. Ti ljudi sistematski uništavaju ovaj narod i ako jednog dana ova država se raspadne za mene su prije svih krivci Cerić, Latići, Radončiić, Lagumdžija, i njegovi prodani drugovi, Tihić i svi njihovi jataci, koji su se uhljebili u državnim institucijama, javnim preduzećima, ....
Sramota je podizati u nebesa bošnjaštvo, tipa " ponosnog najmiroljubivijeg autohtonog naroda " a unutar istog tog bošnjaštva egzistira samo lopovluk, primitivizam i korupcija.
Koliko su Bošnjaci za tvoju informaciju " nacionalno osvješćeni narod koji je vjekovima sputavan " govori i činjenica da dok se nije pojavio zlotvor Karadžić i njegova bagra, Bošnjaštvo nije niti postojalo, niko se nije izjašnjavao Bošnjakom, i većina njih nije imala pojma šta je to Bošnjak, a o zastavi sa ljiljanima da ne govorim.
Koliko smo danas nacionalno osvješćeni i koliko smo " se razvili " govori to da nas predstavljaju Latići, Cerić, ... zaštitnici vehabija i mudžehedina...
Dobro smo prošli, kakvi smo
- dustaban
#1259 Re: Svjetski bošnjački kongres
Procitaj dokumente SKB-a molim te!nemoguce vruce wrote: Daj se malo uozbilji. Ko to od tebe trazi da prihvatis islam?
Ja tvoju frustraciju mogu shvatiti, ali ti niko ne brani da Ljiljane smatras svojom zastavom.
I prestanimo se zavaravati.
-
muniza
#1260 Re: Svjetski bošnjački kongres
Boli buraz, fakat boli jer se i ja još i danas nosim tim idealima. Ovi što otimaju su definitivno glasna manjina ali zabrinjava da se slabo ko tome protivi, među Bošnjacima a i nama kojima ja BiH na prvom mjestu.dustaban wrote:Prvi si poceo.nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
-
nemoguce vruce
#1261 Re: Svjetski bošnjački kongres
condy wrote:Žalim što vjeruješ u to što pišeš.nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Koliko su bošnjaci zreo narod pokazuje činjenica da ih pokušavaju predstavljhati Cerić, Zukorlić i Latići i sl. njima. To su ljudi koji su dobro zaplivali u bosanskoj tragediji.
Od rata pa do danas je prošlo više od 20 godina, i jedino u čemu su uspjeli Cerić, Zukorlić ili meni omiljeni seljačina Latić, jeste sistematsko korištenje svih resorsa ovog naroda i države odnosno jednostavno rečeno bogaćenje na račun sirotinje.
Bošnjački narod zaslužuje bolje. Bolje budućnosti neće biti dok je pojedinaca, koji se kriju iza vjere, a u stvarnosti se radi o najgorim pohlepnicima, egoistima, lopovinama. Ti ljudi sistematski uništavaju ovaj narod i ako jednog dana ova država se raspadne za mene su prije svih krivci Cerić, Latići, Radončiić, Lagumdžija, i njegovi prodani drugovi, Tihić i svi njihovi jataci, koji su se uhljebili u državnim institucijama, javnim preduzećima, ....
Sramota je podizati u nebesa bošnjaštvo, tipa " ponosnog najmiroljubivijeg autohtonog naroda " a unutar istog tog bošnjaštva egzistira samo lopovluk, primitivizam i korupcija.
Koliko su Bošnjaci za tvoju informaciju " nacionalno osvješćeni narod koji je vjekovima sputavan " govori i činjenica da dok se nije pojavio zlotvor Karadžić i njegova bagra, Bošnjaštvo nije niti postojalo, niko se nije izjašnjavao Bošnjakom, i većina njih nije imala pojma šta je to Bošnjak, a o zastavi sa ljiljanima da ne govorim.
Koliko smo danas nacionalno osvješćeni i koliko smo " se razvili " govori to da nas predstavljaju Latići, Cerić, ... zaštitnici vehabija i mudžehedina...
Mogu se samo sa jednim dijelom tvog posta sloziti. Ono, dobro smo prosli, kakvi smo.
Sto se tice imena Bosnjak, protabiri malo po historiji.
Sto se tice navedenih osoba, ne poznajem licno ama bas ni jednu, tako da ne mogu o njima suditi. Cilj mog izlaganja nije braniti ili napadati te osobe, vec ono sto su oni pokrenuli. Ko je nama kriv sto nemamo par iskrenih politicara pa da povedu kolo?
- Fudo Bosna
#1262 Re: Svjetski bošnjački kongres
condy wrote:Žalim što vjeruješ u to što pišeš.nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Ovaj post najbolje govori o o nome ko ga je postao... Vi koji imate problema sa svim što je bošnjačko a pogotovo vjersko, bi voljeli da se nikada i nismo osvijestili, da smo ostali/postali ateiste Jugosloveni ili da se sada svi pretvorimo u ateiste Bosance? Nisu nas tada, prije rata, predstavljali "zaštitinici vehabija i mudžahedina", zato su nam i ostavili u nasljeđe srpsku tzv. JNA i neokomunistički mentalni sklop kome smeta sve što je bošnjačko i muslimansko. Smeta li Vam što se ne poštuje suverenitet ove naše Domovine na one 2/3 teritorija gdje su manjina Bošnjaci, tamo imate zastave HZHB/modifikovana uz razliku od 5 % ,(zastava susjedne R Hrvatske), ili u R.S-u?
I ta se obilježlja ne koriste na nekom narodnom kongresu, neoficijelnom skupu, nego u zvaničnim institucijama kao što su Županije u Zapadnoj Hercegovini? Samo Vam smeta svaki vid organizovanja Bošnjaka?
Koji bolesni kompleksi i komunističke frustacije !!!
-
condy
#1264 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ti trebaš otići u Banja Luku ili Mostar i tamo se boriti protiv RS-a i HB-a, a ne kao tvoji Cerići, Latići i sl. uhljebili se i raširili po bošnjačkom Sarajevu a puna vam usta napaćenih bošnjaka u RS-u ili HB-u.Fudo Bosna wrote:
Ovaj post najbolje govori o o nome ko ga je postao... Vi koji imate problema sa svim što je bošnjačko a pogotovo vjersko, bi voljeli da se nikada i nismo osvijestili, da smo ostali/postali ateiste Jugosloveni ili da se sada svi pretvorimo u ateiste Bosance? Nisu nas tada, prije rata, predstavljali "zaštitinici vehabija i mudžahedina", zato su nam i ostavili u nasljeđe srpsku tzv. JNA i neokomunistički mentalni sklop kome smeta sve što je bošnjačko i muslimansko. Smeta li Vam što se ne poštuje suverenitet ove naše Domovine na one 2/3 teritorija gdje su manjina Bošnjaci, tamo imate zastave HZHB/modifikovana uz razliku od 5 % ,(zastava susjedne R Hrvatske), ili u R.S-u?
i ta se obilježlja ne koriste na nekom narodnom kongresu nego u zvaničnim institucijama kao što su Županije u Zapadnoj Hercegovini? Samo Vam smeta svaki vid organizovanja Bošnjaka? Koji bolesni kompleksi i komunističke frustacije !!!
Latići su rodom iz Gornjeg Vakufa, koji su se poslije rata naselili po Sarajevu. Zašto se ne vrati u podjeljeni Gornji Vakuf, u kojem se svakodnevno viore zastave HB-a i tamo se ne bori za bošnjaštvo, za svoj grad, za civilizaciske tekovine,....
- asurbanipal
#1265 Re: Svjetski bošnjački kongres
Znam da bi neki na forumu najradije voljeli da nas nema, u najblažem slučaju da smo prihvatili "šahovnicu" ili onu sa "ocilima". Gledati kako ovi genocidaši i njihovi uvlakači kipte - NEPROCJENJIVO !nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1266 Re: Svjetski bošnjački kongres
ima jedan bošnjak ....
- Fudo Bosna
#1267 Re: Svjetski bošnjački kongres
condy wrote:Ti trebaš otići u Banja Luku ili Mostar i tamo se boriti protiv RS-a i HB-a, a ne kao tvoji Cerići, Latići i sl. uhljebili se i raširili po bošnjačkom Sarajevu a puna vam usta napaćenih bošnjaka u RS-u ili HB-u.Fudo Bosna wrote:
i ta se obilježlja ne koriste na nekom narodnom kongresu nego u zvaničnim institucijama kao što su Županije u Zapadnoj Hercegovini? Samo Vam smeta svaki vid organizovanja Bošnjaka? Koji bolesni kompleksi i komunističke frustacije !!!
Latići su rodom iz Gornjeg Vakufa, koji su se poslije rata naselili po Sarajevu. Zašto se ne vrati u podjeljeni Gornji Vakuf, u kojem se svakodnevno viore zastave HB-a i tamo se ne bori za bošnjaštvo, za svoj grad, za civilizaciske tekovine,....
Ne, ne trebam ja, ti trebaš. Ja vrlo često putujem . Zato sam to i postao. Zato i podržavam svaki oblik bošnjačkoga organizovanja. Ja odlično znam, jer se nisam „ispalio“ u vrijeme predhodne agresije, šta nam neki od onih , koji ni danas, kao da je 1995 , misle, i kako poštuju državne simbole zajedničke nam Domovine. Ne brini , dovoljno sam osvješćen. I nemam problem sa Cerićem ili nekim sličnim njemu. Nisu reprezetativni predstavnici Bošnjaka, no problem, moguće, da imamo bolje? Ali hajmo , čestitajmo im na inicijativi i preuzmimo stvar u „svoje ruke „ ili mi predložimo svoje predstavnike u Bošnjaka. Latići su rodom iz G Vakufa, nećemo Latiće, ako nećemo izaberimo one koje hoćemo, kada nas je npr, „Sarajlija“ Lagumđija , tako „patriotski zavalio“ i čini „dobro „ bošnjačkom narodu mora onda neko drugi , ko nije iz Sarajeva ili iz tih tzv religijskuh krugova. Nema drugih kandidata? Onda da ne „laprdamo“ , dok se ne javi neki intelektualac koji će nešto i raditi a ne samo kritikovati i „mlatiti praznu slamu“ !!!!
-
hAZNADAR
#1268 Re: Svjetski bošnjački kongres
Definitivno nije otimacina nikakvih prefiksa i simbola. Republika Srpska se u pocetku zvala Srpska Bosna i Hercegovina a na prvim novcanicama je bio ljiljan.muniza wrote:
Prisvajanjem simbola i samim tim istorije šaljete poruku da za druge i drugačije nema života u BiH kakvom je SBK zamišlja. Drago mi je što vidim da to jedan dio Bošnjaka primjeti, valjda se odlučnije tome usprotive, pod tim mislim da treba pomesti prvo u svojoj avliji.
Poslije su ljiljan izbacili i poceli sveopcu cistku bosanskog prefiksa.

Pa ako su sami skontali da su i ljiljani i bosanski prefiks neprijateljski - do njih je a ne do bosnjacke otimacine.
Ljiljan konkretno danas propada samo Bosnjacima jer su ostali se opredijelili za nesto drugo. Ne prihvataju cak ni kompromisna rjesenja poput drzavne odnosno vartine zastave i intermeco himne - neznam sta vise Bosnjaci po pitanju simbolike uopce mogu uciniti vise.
Druga je sad stvar koliko se Bosnjaci mogu kulturno, historijski, tradicionalno.. poistovijetiti samo sa simbolom ljiljana - buduci da je bio skoro nepoznat do 92-ge. .
Meni je ovaj grb Sandzaka najidealniji za Bosnjake jer reprezentuje i one sa prvenstveno vjerskim identitetom a i one sa prvenstveno nacionalnim, plus ostale.
¨

- planamac
#1269 Re: Svjetski bošnjački kongres
Evo kako, između ostalog, o ovoj temi promišljaju ljudi iz "još jednog od Kongresa", čiji 'newsletter' redovno dobijam:
"POKRET ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU
Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH - br. 811
30. decembar 2012.
SADRZAJ
1. SAOPSTENJE NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH: ISTICANJE ZASTAVE ZLATNIH LJILJANA OD STRANE NEKE GRUPE NE MIJENJA NJEN KARAKTER KAO ZASTAVE RBiH
2. PRVE REAKCIJE BOSNJAKA NA FORMIRANJE TZV. SVJETSKOG BOŠNJACKOG KONGRESA
2.1 MUSTAFA CERIC JE IZDAJNICKA BITANGA
2.2 SPRIJECITI KRADJU ZASTAVE REPUBLIKE BiH
2.3 DRZAVA I NAROD SU DVA RAZLICITA POJMA - LJILJANI OSTAJU BOSANSKA ZASTAVA
2.3 ZA MENE JE USTAV RBiH JOS VAZECI, I ZASTAVA SA LJILJANIMA JE OBILJEZJE RBiH
2.4 MORBIDNO JE DA ZASTAVU BOSANACA I HERCEGOVACA PRISVAJA ZA SEBE GRUPA POTURICA
2.5 DOK SU ONI GINULI, EFENDIJA JE UZIVAO U MALEZIJI
2.6 ZRTVUJU BUDUCNOST SVOJIH POTOMAKA
3. Srušit cemo aparthejd u RS-u
4. MALTRETIRANJE GRADJANA BiH NA GRANICNIM PRELAZIMA REPUBLIKE HRVATSKE
5. Šokantno svjedocenje: Popis stanovništva u Hrvatskoj je lažiran!
=================================================
Ovaj broj Glasnika se distribuira na preko 67,004 ispravnih adresa.
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line.
Kao sto ste vjerovatno culi osnovan je jos jedan “Bosnjacki kongres”. Svima vam je jasno da je to ista vrsta podvale kao “Bosnjacki sabor”, tj. cilj je da se svijetu posalje poruka da i Bosnjaci prave svoju naciju (tj. drzavu), da i Bosnjaci sahranjuju Bosnu i Hercegovinu. Ovaj put su se cetnicki agenti dosjetili da pokusaju nanijeti novi udarac zastavi Republike BiH, pokusavajuci da je devalviraju na “bosnjacku zastavu”.
Na neki nacin to je dobar znak za nas, jer pokazuje da tu zastavu, a to znaci Republiku BiH, jos uvijek vide kao opasnost za njihov projekat. Znaci, oni jos uvijek ratuju protiv Republike BiH.
Jedini nacin da im i taj "kongres" pretvorimo u mrtvorodjence, kao i dosadasnje, je da napisemo da NE PRIZNAJEMO TZV. SVJETSKI BOSNJACKI KONGRES, DA SMATRAMO DA ON NE PREDSTAVLJA BOSNJAKE, nego nekoliko izdajnika na celu sa cetnickim agentom Mustafom Cericem.
Neki ce ovakve ili slicne izjave napisati ispred sebe licno, neki ispred svojih patriotskih organizacija, web stranica, FB grupa. Te izjave trebamo postirati gdje god mozemo buduci da rezimski mediji daju veliki publicitet Cericevom kongresu.
Svi njihovi dosadasnji “bosnjacki kongresi” i “svjetski savezi”, kao i BANU su mrtvorodjencad jer su samo produzena ruka izdajnicke politike koja je vec na vlasti, pa nemaju u stvari nikakav vlastiti kreativan projekat. Njihov jedini zadatak je borba protiv stvarne opozicije Daytonu, a to su svi patrioti RBiH. U stvari dogadja im se da u tim rezimskim organizacijama ljudi postepeno otkazuju poslusnost, te su sad prinudjeni da ukljuce i svoga najpouzdanijeg agenta, Mustafu Cerica. Srecom, kao sto znamo i on je vec istrosen kod naroda, njegov autoritet je jednak nuli. Zato izjavljujemo:
a) TZV. SVJETSKI BOSNJACKI KONGRES NE PREDSTVLJA NAS, DESETINE HILJADA BOSNJAKA CLANOVA OVE MAILING LISTE NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BIH. Zahtijevamo od svih onih koji misle da njih predstvlja "Svjetski bosnjacki kongres" da se odmah ispisu iz nase liste.
B) ZASTAVA SA LJILJANIMA OSTAJE ZASTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE, NJENO ISTICANJE SIMBOLISE ISKLJUCIVO BORBU ZA BOSNU I HERCEGOVINU, i to ne moze promjeniti jedna minorna neformalna grupa izdajnika i cetnickih provokatora.
NACIONALNI KONGRES REPUBLIKE BiH
Kao sto se moglo i ocekivati internet je preplavljem osudama tzv. SVJETSKOG BOSNJACKOG KONGRESA koji je pokusao da "ukrade" zastavu Republike BiH. Slijedece reakcije smo uzeli iz naseg mailboxa i nesto sa portala klix.ba; nismo imali potrebu da idem dalje. Ove reakcije slikovito pokazuju da Bosnjaci masovno odbacuju Cericevu sektu, tzv. "Svjetski bosnjacki kongres". Postavlja se pitanje: Otkud Cericu i njegovim poltronima pravo da nastupaju kao predstavnici svih Bosnjaka svijeta, kada ih toliki broj Bosnjaka ne priznaje?
2.1 MUSTAFA CERIC JE IZDAJNICKA BITANGA
Pise: Dr. Vahid Sendijarevic
Ideja da se istorijska zastava Bosne, zastava sa ljiljanima, ozakoni kao zastave Republike BiH i njen prvi nacrt su rodjeni u kancelariji uzoritog Vinka Puljica, prvog kardinala Katolicke Crkve BiH, u saradnji sa Stjepanom Kljujicem, tada clanom Predsjednista Republike BiH. Grb bosankih kraljeva sa ljiljanima odabran je kao znak kontinuiteta hiljadugodisnje drzave BiH. Da se podsjetimo, Franjevci su sacuvali sjecanje na taj grb. Vro je dobro poznato da su ljiljani dio i hriscanske tradicije i da je srdnjevjekovna Bosna, domovina nasih slavnih pradjedova, bila hriscanska drzava. Istog dana kada je Skupstina Republike BiH usvojila zakon o novoj zastavi, Alija Izetbegovic daje izjavu na televiziji da su muslimani konacno dobili svoju zastavu i time porucuje Hrvatima i Srbima BiH da zastava sa ljiljanima nije njiihova zastava i da Republika BiH nije njihova drzava.
Ima bezbroj dokaza kako je Ceric vjest u podmetanju kukavicijih jaja. Samo nekolio dana u 2007-oj, nakon posjete uzoritog Kardinala Vinka Puljica Srebrenici i njegovog odavanja pocasti zrtvama genocida na Memorijalnom centru u Potocarima i nakon sto su se pojavile fotografije uzoritog Kardinala ispred zastava sa ljiljanima koje su predstavnici Udruzenja gradjana Majke Srebrenice i Podrinja postavili na pet jarbola na privatnoj parceli u Potocarima, Ceric na susretu sa veteranima Armije BiH porucuje da treba da cuvaju sjecanje na zastavu sa ljiljanima jer su ljiljani "muslimansko cvijece" i da ljiljani rastu oko Cabe. Tako bitanga Ceric poruci Hrvatima da se eto Kardinal fotografise pod muslimanskom zastavom i da je zastava sa ljiljanima ne moze biti i zastava Hrvata u BiH.
Kada su biskupi BiH svojom Izjavom od 23. marta 2006-e godine povodom pregovora o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini odbili entitetsko nacelo odlucivanja u Zastupnickom domu, koje bi cementiralo nepravednu entitetsku podjelu Bosne i Hercegovine i cementiralo bi Daytonski ustav kao nasu sudbinu za sva vremena, Ceric se pojavljue sa izjavom da su u Jasenvcu Hrvati ubijali muslimane. Bog je velik, a Ceric je bitanga. Naravno, onaj ko zna istoriju NDH zna vrlo dobro da su u Jasenovcu zatvarali Bosnjake ne zato sto su bili muslimani nego zato sto su bili komunisti, partizani ili simpatizeri Narodno-oslobodilacke borbe pod vodjstvom komunista i Tita oca Republike BiH. Ibro Tabakovic, najcitiraniji hemicar BiH poslije Nobelovca Preloga, rodjen je u koncentracionom logoru u Jasenovcu 1942-godine gdje mu je majka bila zatvorena pod sumnjom da je bila pripadnik Komunisticke partije Jugoslavije, a ne zato sto je bila muslimanka.
Proglasenje zastave Republike BiH za zastavu Kongresa Bosnjaka je samo posljednja u nizu podvala bitange Cerica.
U svakom slucaju ovo je nevidjena sramota da obiljezja srednjevjekovne Bosne neko tao bezobrazno otima od svih naroda Bosne i Hercegovine. Poznato je da su Ljiljani sa bijelom podlogom zastava svih naroda BiH bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.
S obzirom koji je udbas na celu nije ni cudo sta sve vise rade ovom nasem narodu.
Pozdrav, Enes A.
"Država i narod su dva razlicita pojma. Zastava s ljiljanima je zastava srednjevjekovne Bosne, koju smo izabrali da bude zastava države BiH nakon njenog osamostaljenja.
Ako drzimo do Ustava RBiH, tj. ako ga smatramo vazecim, a ja sam jedan od takvih, onda nikakav 'Kongres' ili bilo kakva institucija ne mogu nositi obiljezje RBiH. Ono sto ovdje kaze prof. Imamovic je apsolutno tacno. I da dodam, taj Kongres je totalna ubleha i pokusaj skupljanja poena za likove kojima su ego i vlastiti interesi ispred svega, kao sto je to slucaj sa Cericem, koji je ocigledno uvijek gladan funkcija sa kojih moze da ubire sto poene, sto dobit.
I da dodam, jos uvijek postoje oni kojima je Bosna prioritet br.1, nismo svi ogrezli u sund narodnjake iz Srbije, niti smo svi okrenuti samo svom interesu.
Zastavu Bosanaca i Hercegovaca prisvaja sebi skupina isprdaka zaostalih od mrskih otomanskih okupatora. Samo Islam može dokrajciti Bosnu i Hercegovinu, i to sada vec sa neizmjernim merakom otvoreno i rade.
Ali sami sebi kopaju jamu. Imace oni svojih 200 000 džamija i svi ce oni bit u njima i po citav dan ce klanjati, ali imace 5% nekadašnje bih teritorije i jesti ce vlastiti izmet obzirom koliko su sposobni i proizvesti i posijati i organizovati se.
Sad mi pred ocima prolijecu jarani što u tenama ginuli za Sarajevo i BiH. Niti jedan bijase Bosnjak. Smradovi balijsko dezerterski su im sad na kraju i zastavu pod kojom su poginuli, i popišali i posrali
----
KOMENTAR: Izvinjavamo se zbog jezika. Uvijek se trudimo da nas jezik bude pristojan, ali ovdje pravimo izuzetak pa prenosimo i ovu izjavu da docaramo koliko su gradjni BiH bijesni na izdajnicku Izetbegovic-Cericevu kliku toboznjih velikih Bosnjaka i muslimana.
M. B.
Ma nije to tako Semire, dok su oni ginuli efendija je profesoriso u Kuala Lumpuru sa mladim debilima koji su sad u vrhu države i budžeta. (Slijede vec dobro poznati linkovi kojima se kompromituju Ceric i Bakir Izetbegovic)
Bravo Mahovicu! Najveci problem je nedostatak slobodnih intelektualaca u BiH. Ove barabe sto su samo za sebe prisvojili naziv Bosnjaci, za 100 KM bi prodali drzavu i vlastitu straznjicu. Zrtvuju buducnost svojih potomaka, zrtvuju zemlju koju su "pozajmili od svojih predaka" (Geronimo).
Nikada nepismeniji ljudi nisu stvarali historiju BiH, suvise religioznih-malovjernika. Zivjeli slobodni ljudi BiH (ma koliko ih malo bilo).
Koalicija "Prvi mart" oštro osuduje nastavak policijskog terora nad nesrbima u Republici Srpskoj koji se može usporediti jedino sa aparthejdom, politickom represijom bjelacke manjine nad crnom vecinom u Južnoafrickoj Republici.
Službenici Policijske stanice u Srebrenici sinoc su u kasnim vecernjim satima na bili na kucnoj adresi našeg aktiviste N.K i njega i njegovu porodicu podvrgnuli policijskom ispitivanju o tome gdje se nalazi drugi aktivista "Prvog marta" koji trenutno boravi u inozemstvu, kada ce se vratiti, dok je jedan od dvojice policajaca u patroli prijetio i raspisivanjem policijske potjernice za našim aktivistom R.B.
Koalicija "Prvi mart" porucuje svima – od tužitelja do policajaca koji izvršavaju nezakonita naredenja – koji ucestvuju u policijskom progonu nesrba u RS da ce se morati suociti sa pravnim posljedicama, odnosno krivicnim prijavama zbog politicki motiviranog progona. Istovremeno, pozivamo sve druge gradane koji se suocavaju sa slicnim problemima da nas o tome obavijeste, a "Prvi mart" ce poduzeti sve mjere da im osigura besplatnu pravnu pomoc, savjet ili zastupanje.
Ne postoji bolji dokaz od ponašanja MUP-a RS da je ono što RS nudi nesrbima upravo status podjarmljene i obespravljene manjine. Aparthejd nije mogao preživjeti nigdje, pa ce biti srušen i u RS-u.
Smatramo da ovakvi postupci Policijske stanice u Srebrenici, odnosno Okružnog tužilaštva u Bijeljini i predstavljaju direktan nasrtaj na Dejtonski mirovni sporazum, odnosno njegov Aneks 7 te na Ustav i zakone BiH koji slobodu kretanja i izbora prebivališta tretiraju fundamentalna i nenarušiva prava i sloboda. Stoga, pozivamo i OHR, Delegaciju Evropske komisije i Ured Specijalnog predstavnika EU da reagiraju u skladu sa svojim ovlastima i zaštite vladavinu prava i jednakost svih pred zakonom u RS.
-----
KOMENTAR: A sta drugo ocekivati od policije za koju je Intrenacionalni sud pravde u Hagu presudio da je genocidna?
Samo jos da skrenem paznju na par cinjenica. Umjesto stranaca, trebali ste prozvati Lagumdziju i ostale domace kadrove, koji i dalje, kao da se nista ne dogadja, sklapaju sporazume sa RS i Srbijom, na stetu BiH i Bosnjaka.
Drugo, iz naseg, a i svjetskog iskustva, bezbjedniji su kriticari rezima koji djeluju javno, jer ih upravo ta javnost stiti od zlocinacke rezimske policije. U tom smislu izuzetno je vazno da ovakvim proglasima i ubuduce eksponirate cetnicku policiju i tako stitite svoje saradnike od progona.
M. B.
N/R: gosp. Fahrudine Radoncic, ministre sigurnosti BiH,
gosp. Zlatko Lagumdžija, ministre vanjskih poslova BiH.
Poštovani,
pišem Vam u ime gradjana-državljana Bosne i Hercegovine koji su godinama primorani egzistenciju osigurati van granica Bosne i Hercegovine. Takodjer, pišem Vam i u ime onih koji su zbog argesije na RBiH 1991. - 1995. godine, napustili domovinu i danas žive i rade u nekim od evropskih država te su mnogi od njih zbog brojnih razloga i politickih procesa postali državljani istih.
Naravno, oni aktivno ili pasivno održavaju familijarne, rodbinske i druge veze sa gradanima BiH i državom te zbog nacionalnih, vjerskih i drugih povoda cesto dolaze u BiH. Svi znamo da oni mnogo doprinose normalnom životu svojih familija, rodbine i komšija, oni kroz privatne i kolektivne uspjehe u nauci, umjetnosti, biznisu, sportu itd., uzorito žive i doprinose BiH i EU, ali i rade na pozitivnom imidžu BiH.
Nažalost, veliki broj njih izražava cudenje i frustracije zbog neprijatnosti koje doživljavaju zadnjih nekoliko godina putujuci kroz susjednu državu Hrvatsku, odnosno na izlazu iz Hrvatske na skoro svim granicnim prelazima, a posebno na granicnim prelazima Maljevac, Licko Petrovo Selo, Stara Gradiška i Slavonski Brod. Bh. gradani izražavaju brojne prigovore na službenike granicne policije i pripadnike drugih službi Hrvatske, na njihov bahato ponašanje, neprofesionalan i neeticki pristup svojim dužnostimam. Tromost i svjesno odugovlacenje rutinski provjera koje traju nekoliko sati proizvode nastajanje kolona vozila po nekoliko kilometara, bez obzira na godišnje doba i da li se u koloni nalaze djeca i žene, trudinice ili stara lica, cemu svjedoci direktno i moja familija - rodbina.
S obzirom na to da su i drugi nivoi vlasti upoznati sa ovom problematikom kao i to da prekogranicno saradjujete ocekujemo od vas kao resornih državnih ministara da se obratite nadležnima u susjednoj Hrvatskoj i zatražite hitne provjere ovih navoda kao i konkretne aktivnosti u rješavanju istih. U protivnom gradjani BiH ce tražiti rigoroznije mjere za gradjane Hrvatske prilikom ulaska i izlaska iz BiH sve dok ne promjene politiku sigurnosti i medjunarodnih odnosa.
Do tada se naši državljani osjecaju diskriminirano po nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi. Insistiramo da državne institucije zaštite naša prava, slobode i dostojanstvo unutar i van granica domovine.
Buduci da ovu inicijativu podržavaju brojini kolektivi, nevladine organizacije, razne institucije i mediji, ocekujemo odgovor od Vas i konkretne aktivnosti u rješavanju naše inicijative za bolji dobrosusjedski život u regionu i Evropskoj uniji.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo i želimo svako dobro.
Adnan Bajric
Popis stanovništva u Hrvatskoj je lažiran, tvrdi neimenovani sugovornik Jutarnjeg lista, inace jedan od jedan od 396 osoba koje su u drugoj polovini prošle godine radile na obradi podataka prikupljenih popisom.
Neimenovani sugovornik tvrd: “Vojarna u Jastrebarskom, u kojoj su se obradivali podaci iz lanjskog Popisa stanovništva, prošle je godine bila najveci ured za falsificiranje u Hrvatskoj, i o tome cu, bude li potrebno, punim identitetom svjedociti u Državnom odvjetništvu. Mi smo tamo doslovce šminkali Hrvatsku, u popisnice dopisivali izmišljene podatke, svjedocili nevjerojatnim glupostima koje su popisivaci upisivali, koje nismo mogli ispraviti. Podaci ovog popisa, koji bi trebali služiti za planiranje i donošenje kljucnih strategija, ništavni su.”
Zbog svega toga, smatra, nužno je da DZS stavi na internet sve popisnice i da svaki gradanin putem OIB-a može vidjeti podatke o sebi.
“To je jedini nacin da se dobiju istiniti podaci, jer ovo je nevjerojatni falsifikat. Jedino ako svaki gradanin bude mogao vidjeti sve podatke o sebi – je li oženjen, s kim živi i što sve posjeduje – te ako bude mogao prijaviti pogreške, koje ce se potom ispravljati, postoji mogucnost da dobijemo istinitu sliku Hrvatske”, kaže neimenovani sugovornik Jutarnjeg lista.
-----
KOMENTAR: Mozemo samo zamisliiti kako ce tek Dodik, Lagumdzijiina, Radonciceva, Coviceva banda stimati rezultate popisa stanovnistva."
-
condy
#1270 Re: Svjetski bošnjački kongres
Fudo Bosna wrote:condy wrote:Ti trebaš otići u Banja Luku ili Mostar i tamo se boriti protiv RS-a i HB-a, a ne kao tvoji Cerići, Latići i sl. uhljebili se i raširili po bošnjačkom Sarajevu a puna vam usta napaćenih bošnjaka u RS-u ili HB-u.Fudo Bosna wrote:
Ne, ne trebam ja, ti trebaš. Ja vrlo često putujem . Zato sam to i postao. Zato i podržavam svaki oblik bošnjačkoga organizovanja. Ja odlično znam, jer se nisam „ispalio“ u vrijeme predhodne agresije, šta nam neki od onih , koji ni danas, kao da je 1995 , misle, i kako poštuju državne simbole zajedničke nam Domovine. Ne brini , dovoljno sam osvješćen. I nemam problem sa Cerićem ili nekim sličnim njemu. Nisu reprezetativni predstavnici Bošnjaka, no problem, moguće, da imamo bolje? Ali hajmo , čestitajmo im na inicijativi i preuzmimo stvar u „svoje ruke „ ili mi predložimo svoje predstavnike u Bošnjaka. Latići su rodom iz G Vakufa, nećemo Latiće, ako nećemo izaberimo one koje hoćemo, kada nas je npr, „Sarajlija“ Lagumđija , tako „patriotski zavalio“ i čini „dobro „ bošnjačkom narodu mora onda neko drugi , ko nije iz Sarajeva ili iz tih tzv religijskuh krugova. Nema drugih kandidata? Onda da ne „laprdamo“ , dok se ne javi neki intelektualac koji će nešto i raditi a ne samo kritikovati i „mlatiti praznu slamu“ !!!!
Šta si ti učinio konkretno za Bošnjake ?
Imamo mi puno boljih i vrednijih ljudi, ali ti ljudi ne mogu predstavljati Bošnjake jer im to ne dozvoljavaju Cerići, Latići, koji te ljude oslovljavaju izdajnicima i drugim atributima, samo zato što su njihovi neistomišljenici.
-
muniza
#1271 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nego onaj, hoću i ja na ovu mailing listu, nisam sve pročitao ali jako dobro zvuči dio koji jesamplanamac wrote:Evo kako, između ostalog, o ovoj temi promišljaju ljudi iz "još jednog od Kongresa", čiji 'newsletter' redovno dobijam:
-
condy
#1272 Re: Svjetski bošnjački kongres
@Fudo Bosna
Postavio sam prelično pitanje, zato sorry
btw.
Najbolje pitanje je, šta su konkretno za Bosnu i Hercegovinu učinili Cerić, Latić, ili hodža iz sandžaka ?
Zatim, koliko su oni imali koristi od Bosne i Hercegovine ?
Cerić i Latić, a ovaj hodža iz sandžaka, po njihovom receptu u sandžaku, su koristili svoj uticaj radi stvaranja netrepeljivosti i neprijateljstva među samim Bošnjacima. Cerić je prvo podržavao SDA, nakon par godina podržaje Radončića a ratuje sa SDA. S druge strane, Latić je bio ulizica A. Izetbegovića i dok ga je mogao maksimalno ga je koristio, i sve njemu duguje jer je zbog njega prestao biti čoban i anonimus, a kasnije njegovog sina Bakira izjednačuje sa kriminalcem Turkovićem....kakav je to čovjek, koji takve stvari radi
.
Postavio sam prelično pitanje, zato sorry
btw.
Najbolje pitanje je, šta su konkretno za Bosnu i Hercegovinu učinili Cerić, Latić, ili hodža iz sandžaka ?
Zatim, koliko su oni imali koristi od Bosne i Hercegovine ?
Cerić i Latić, a ovaj hodža iz sandžaka, po njihovom receptu u sandžaku, su koristili svoj uticaj radi stvaranja netrepeljivosti i neprijateljstva među samim Bošnjacima. Cerić je prvo podržavao SDA, nakon par godina podržaje Radončića a ratuje sa SDA. S druge strane, Latić je bio ulizica A. Izetbegovića i dok ga je mogao maksimalno ga je koristio, i sve njemu duguje jer je zbog njega prestao biti čoban i anonimus, a kasnije njegovog sina Bakira izjednačuje sa kriminalcem Turkovićem....kakav je to čovjek, koji takve stvari radi
-
tcz
#1273 Re: Svjetski bošnjački kongres
ja eto samo nas je on zavalio a nisu prestavnici SDA tipa Bico, Čengici i sl. da se razumijemo i Lagumđija je isti kao oni. Pogledaj samo stanje u kantonu Sa. sve bosnjak do bosnjaka a firme nam u dzavlu, narod se otima za firme kojima su vlasnici iz Sirokog B. a kod nasih bosnjaka plata dodje ko cetrestinja i tad ako je dobijes puna saka brade. Nasi dragi bosnjaci sve doveli u ravan, nove incjative paze a svoj narod gaze.Fudo Bosna wrote:condy wrote:Ti trebaš otići u Banja Luku ili Mostar i tamo se boriti protiv RS-a i HB-a, a ne kao tvoji Cerići, Latići i sl. uhljebili se i raširili po bošnjačkom Sarajevu a puna vam usta napaćenih bošnjaka u RS-u ili HB-u.Fudo Bosna wrote:
-
breuer
#1274 Re: Svjetski bošnjački kongres
.arane, jeste dosadni sa bosanskim ljiljanima, ljiljan je heraldičko sredstvo i kao takav pripada svima koji ga žele koristiti
isto što po evrope koristi dvoglavog orla ili lava ili šta god...
ljiljani bosanskog kralja tvrtka kotromanića su nesumnjivo evropskog porijekla i kao takvi zna se šta predstavljaju...
a ovo oko bošnjačkog kongresa i to svjetskog
, taman će rasti broj nas bosanaca time 
ljiljani bosanskog kralja tvrtka kotromanića su nesumnjivo evropskog porijekla i kao takvi zna se šta predstavljaju...
a ovo oko bošnjačkog kongresa i to svjetskog
-
condy
#1275 Re: Svjetski bošnjački kongres
tcz wrote:
ja eto samo nas je on zavalio a nisu prestavnici SDA tipa Bico, Čengici i sl. da se razumijemo i Lagumđija je isti kao oni. Pogledaj samo stanje u kantonu Sa. sve bosnjak do bosnjaka a firme nam u dzavlu, narod se otima za firme kojima su vlasnici iz Sirokog B. a kod nasih bosnjaka plata dodje ko cetrestinja i tad ako je dobijes puna saka brade. Nasi dragi bosnjaci sve doveli u ravan, nove incjative paze a svoj narod gaze.