Svjetski bošnjački kongres

Locked
MOSALJOZE

#1 Svjetski bošnjački kongres

Post by MOSALJOZE »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa- ... /121229069
Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.Evo da malo raspravimo meni je ovo odlično.Trebalo je ovo i ranije osnovati
T-Rexx

#2 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by T-Rexx »

Drago mi je da se bosnjaci ujedinjuju i postaju faktor i nismo vise k'o rastjerane ovce.
Control panel

#3 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Control panel »

ko im je dao za pravo da uzmu za zastavu SBK bijelu zastavu sa ljiljanima?
otkud im to pravo i tolika drskost.

:x
Juvelandia

#4 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Juvelandia »

"zastava sa ljiljanima.." :thumbup:
vs84sa

#5 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vs84sa »

Control panel wrote:ko im je dao za pravo da uzmu za zastavu SBK bijelu zastavu sa ljiljanima?
otkud im to pravo i tolika drskost.

:x
dali pravo sami sebi, isti oni koji su sve muslimane '93 na kongresu proglasili Bosnjacima...

a reis na celu kolone :) haha, genijalno... sad nek opet neko kaze Bosnjak-ateista :D Bosnjak-katolik... haha
Fossil

#6 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fossil »

Trebalo je ovo i ranije pokrenuti. :thumbup: :bih: :bih:
Halcyon

#7 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Halcyon »

Valja sad i novu zastavu izmislit. :oops:
karanana

#8 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by karanana »

Fuj! Kakav je sad ovo kongres? Ovih kongresa ima 3-4. Kad se hoce kakve pare uzeti, posebno od dijaspore, organizuje se neki kongres.
hary

#9 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by hary »

Skup propalih, prodanih i bivsih bosnjackih prvaka. Ceric? Filipovic? Jahic?
Tamo gdje niko ne moze, sad ce se sjatit u ovaj Kongres.
Zbog ovakvih mi dodje da se na popisu ne izjasnim kao Bosnjak.
Fuj!
dezurni_ucenik

#10 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by dezurni_ucenik »

Koji Jahic ? Mehmed ?
Prpa.ba

#11 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Prpa.ba »

Pod zastavom Mustafe. :D
karanana

#12 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by karanana »

Nije dugo odmaro. Sta ti je biznisman.
faer

#13 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by faer »

Prpa.ba wrote:Pod zastavom Mustafe. :D
sto je vise ovakvih manifestacija to je vise bosanaca na popisu.
Fudo Bosna

#14 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne :D ...
Fudo Bosna

#15 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

micki125 wrote:
Fudo Bosna wrote:Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne :D ...
tj. ostali.

u svakom slučaju instituciju treba podržati, a kadrovska rješenja nekad bolje urediti i dovesti sposobnije ljude.

Prvo treba čestitati svakome koji u ovom bosanskom, neokomunističkom - antibošnjačkom okruženju učini bilo šta za svoj narod i Domovinu BiH. Zatim, ako mi se ne sviđa način na koji radi i onaj koji radi uključiti se , konstruktivno kritikovati i dovesti onoga za koga mislim da će bolje raditi! A ne, uh, još jedna bošnjačka, znači "nacionalistička " institucija? Eh, sad ću ih "zeznuti", prelazim u Ostale, odričem se Bošnjaštva , eh, baš sam "zeznuo" Bošnjake, a kao sebe i BiH nisam?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by PipiDugaDevetka »

karanana wrote:Fuj! Kakav je sad ovo kongres? Ovih kongresa ima 3-4. Kad se hoce kakve pare uzeti, posebno od dijaspore, organizuje se neki kongres.
Ovo je kontra organizacija Nacionalnog kongresa Republike BiH (Bivši Nacionalni Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike-Muhamed Borogovac).

Samo ih kopiraju u akcijama i tako se Bošnjaci u Sjevernoj Americi razjedinjuju.
karanana

#17 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by karanana »

Pa znam da mi non stop godinama dolaze nekakvi mailovi nekakvog kongresa. Ne mozes ih se otarasiti. Znam da su jos nekakvi bili u holiday innu prije par godina. Ma biznis. Mustafa penzionisan iz drzavnog posla pa se u privatluk bacio.
dezurni_ucenik

#18 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by dezurni_ucenik »

Skupila se zadnja bagra bosnjacke elite da pokupe sav kajmak a pri tome fukarama i sirotinji nabijaju lazne osjecaje ponosa sto su Bosnjaci...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Svjetski bošnjački kongres

karanana wrote:Pa znam da mi non stop godinama dolaze nekakvi mailovi nekakvog kongresa. Ne mozes ih se otarasiti. Znam da su jos nekakvi bili u holiday innu prije par godina. Ma biznis. Mustafa penzionisan iz drzavnog posla pa se u privatluk bacio.
Samo klikneš na unsubscribe i više nećeš dobijati od njih e-mail poruke. Tu su pošteni.

Meni sadržaj zanimljiv i redovno primam te e-mail poruke. Slažem ih na jedno mjesto.
novikorisnik

#20 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by novikorisnik »

Fudo Bosna wrote:Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne :D ...
Aferim :thumbup:
Amy-Mia

#21 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

treba još para ukrasti, možda bude još kakvih kongresa. a zastava sa ljiljanima je vrhunac licemjerstva.
PipiDugaDevetka

#22 Re: Svjetski bošnjački kongres

Bošnjak<>agnostik<>bosanski jezik!
StupskaBitanga

#23 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by StupskaBitanga »

Nek me niko ne naziva bošnjakom
Molim lijepo
T-Rexx

#24 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by T-Rexx »

StupskaBitanga wrote:Nek me niko ne naziva bošnjakom
Molim lijepo
Nazivaj se kako hoces. Samo se nemoj buniti kada te pri zaposljavanju neko uturi u "ostale".
DaysleepeR

#25 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by DaysleepeR »

sad će lijepo kongres da dekretima određuje šta će svi koji se na popisu izjasne kao bošnjaci da misle, pričaju, jedu, piju, puše i kako bogu da se mole
Locked