Svjetski bošnjački kongres
- MOSALJOZE
#1 Svjetski bošnjački kongres
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa- ... /121229069
Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.Evo da malo raspravimo meni je ovo odlično.Trebalo je ovo i ranije osnovati
Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.Evo da malo raspravimo meni je ovo odlično.Trebalo je ovo i ranije osnovati
- T-Rexx
#2 Re: Svjetski bošnjački kongres
Drago mi je da se bosnjaci ujedinjuju i postaju faktor i nismo vise k'o rastjerane ovce.
- Control panel
#3 Re: Svjetski bošnjački kongres
ko im je dao za pravo da uzmu za zastavu SBK bijelu zastavu sa ljiljanima?
otkud im to pravo i tolika drskost.

-
Juvelandia
#4 Re: Svjetski bošnjački kongres
"zastava sa ljiljanima.." 
-
vs84sa
#5 Re: Svjetski bošnjački kongres
dali pravo sami sebi, isti oni koji su sve muslimane '93 na kongresu proglasili Bosnjacima...Control panel wrote:ko im je dao za pravo da uzmu za zastavu SBK bijelu zastavu sa ljiljanima?
a reis na celu kolone
- Fossil
#6 Re: Svjetski bošnjački kongres
Trebalo je ovo i ranije pokrenuti.

- Halcyon
#7 Re: Svjetski bošnjački kongres
Valja sad i novu zastavu izmislit. 
- karanana
#8 Re: Svjetski bošnjački kongres
Fuj! Kakav je sad ovo kongres? Ovih kongresa ima 3-4. Kad se hoce kakve pare uzeti, posebno od dijaspore, organizuje se neki kongres.
- hary
#9 Re: Svjetski bošnjački kongres
Skup propalih, prodanih i bivsih bosnjackih prvaka. Ceric? Filipovic? Jahic?
Tamo gdje niko ne moze, sad ce se sjatit u ovaj Kongres.
Zbog ovakvih mi dodje da se na popisu ne izjasnim kao Bosnjak.
Fuj!
Tamo gdje niko ne moze, sad ce se sjatit u ovaj Kongres.
Zbog ovakvih mi dodje da se na popisu ne izjasnim kao Bosnjak.
Fuj!
-
dezurni_ucenik
#10 Re: Svjetski bošnjački kongres
Koji Jahic ? Mehmed ?
- Prpa.ba
#11 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pod zastavom Mustafe. 
- karanana
#12 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nije dugo odmaro. Sta ti je biznisman.
-
faer
#13 Re: Svjetski bošnjački kongres
sto je vise ovakvih manifestacija to je vise bosanaca na popisu.Prpa.ba wrote:Pod zastavom Mustafe.
- Fudo Bosna
#14 Re: Svjetski bošnjački kongres
Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne
...
- Fudo Bosna
#15 Re: Svjetski bošnjački kongres
micki125 wrote:tj. ostali.Fudo Bosna wrote:Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne...
u svakom slučaju instituciju treba podržati, a kadrovska rješenja nekad bolje urediti i dovesti sposobnije ljude.
Prvo treba čestitati svakome koji u ovom bosanskom, neokomunističkom - antibošnjačkom okruženju učini bilo šta za svoj narod i Domovinu BiH. Zatim, ako mi se ne sviđa način na koji radi i onaj koji radi uključiti se , konstruktivno kritikovati i dovesti onoga za koga mislim da će bolje raditi! A ne, uh, još jedna bošnjačka, znači "nacionalistička " institucija? Eh, sad ću ih "zeznuti", prelazim u Ostale, odričem se Bošnjaštva , eh, baš sam "zeznuo" Bošnjake, a kao sebe i BiH nisam?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ovo je kontra organizacija Nacionalnog kongresa Republike BiH (Bivši Nacionalni Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike-Muhamed Borogovac).karanana wrote:Fuj! Kakav je sad ovo kongres? Ovih kongresa ima 3-4. Kad se hoce kakve pare uzeti, posebno od dijaspore, organizuje se neki kongres.
Samo ih kopiraju u akcijama i tako se Bošnjaci u Sjevernoj Americi razjedinjuju.
- karanana
#17 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pa znam da mi non stop godinama dolaze nekakvi mailovi nekakvog kongresa. Ne mozes ih se otarasiti. Znam da su jos nekakvi bili u holiday innu prije par godina. Ma biznis. Mustafa penzionisan iz drzavnog posla pa se u privatluk bacio.
-
dezurni_ucenik
#18 Re: Svjetski bošnjački kongres
Skupila se zadnja bagra bosnjacke elite da pokupe sav kajmak a pri tome fukarama i sirotinji nabijaju lazne osjecaje ponosa sto su Bosnjaci...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19 Re: Svjetski bošnjački kongres
Samo klikneš na unsubscribe i više nećeš dobijati od njih e-mail poruke. Tu su pošteni.karanana wrote:Pa znam da mi non stop godinama dolaze nekakvi mailovi nekakvog kongresa. Ne mozes ih se otarasiti. Znam da su jos nekakvi bili u holiday innu prije par godina. Ma biznis. Mustafa penzionisan iz drzavnog posla pa se u privatluk bacio.
Meni sadržaj zanimljiv i redovno primam te e-mail poruke. Slažem ih na jedno mjesto.
-
novikorisnik
#20 Re: Svjetski bošnjački kongres
AferimFudo Bosna wrote:Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne...
- Amy-Mia
#21 Re: Svjetski bošnjački kongres
treba još para ukrasti, možda bude još kakvih kongresa. a zastava sa ljiljanima je vrhunac licemjerstva.
- PipiDugaDevetka
#22 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bošnjak<>agnostik<>bosanski jezik!Fudo Bosna wrote:Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne...
-
StupskaBitanga
#23 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nek me niko ne naziva bošnjakom
Molim lijepo
Molim lijepo
- T-Rexx
#24 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nazivaj se kako hoces. Samo se nemoj buniti kada te pri zaposljavanju neko uturi u "ostale".StupskaBitanga wrote:Nek me niko ne naziva bošnjakom
Molim lijepo
- DaysleepeR
#25 Re: Svjetski bošnjački kongres
sad će lijepo kongres da dekretima određuje šta će svi koji se na popisu izjasne kao bošnjaci da misle, pričaju, jedu, piju, puše i kako bogu da se mole