Hm, pa ako poznaješ situaciju na Kipru, onda bi trebao znati da to ne može označavati ''vječnu podjelu''... Kiparsko pitanje nije riješeno, a pogotovo ''vječno riješeno'', te kao takvo nije uopšte model za ugledanje... Neriješeno pitanje ne može biti model po defaultu... Svojom ''simbolikom'' sam samo htio ukazati na sličnosti kiparskog i bosanskohercegovačkog problema... U suštini sam veliki protivnik podjele bilo koje danas nezavisne i suverene države, a posebno Kipra i Bosne i Hercegovine...PipiDugaDevetka wrote:Vječno će me nervirati ovaj tvoj simbol sa avatara i nick @name cyprus. Čini mi se da želiš od Bosne i Hercegovine ostvariti vječnu podjelu, sa mutavim UN snagama koje razdvajaju Bosnu na dva dijela. Jedan kao prava džamahirija, drugi dio ne znam definisati, ali sigurno da je produkt DMS.cyprus wrote: Ljudi se ne mrze i stradaju zbog simbola...
*Džamahirija na arapskom znači republika.
Svjetski bošnjački kongres
- cyprus
#1176 Re: Svjetski bošnjački kongres
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1177 Re: Svjetski bošnjački kongres
Eh, tamo radi jedan moj jaran, Pezer se preziva, katolik iz Lištice (Širokog Brijega), nedavno iskusio patnju vađenja kamena iz žučne kese, t.j. odstranjivanja iste pod upalom.cyprus wrote:Hm, pa ako poznaješ situaciju na Kipru, onda bi trebao znati da to ne može označavati ''vječnu podjelu''... Kiparsko pitanje nije riješeno, a pogotovo ''vječno riješeno'', te kao takvo nije uopšte model za ugledanje... Neriješeno pitanje ne može biti model po defaultu... Svojom ''simbolikom'' sam samo htio ukazati na sličnosti kiparskog i bosanskohercegovačkog problema... U suštini sam veliki protivnik podjele bilo koje danas nezavisne i suverene države, a posebno Kipra i Bosne i Hercegovine...PipiDugaDevetka wrote:Vječno će me nervirati ovaj tvoj simbol sa avatara i nick @name cyprus. Čini mi se da želiš od Bosne i Hercegovine ostvariti vječnu podjelu, sa mutavim UN snagama koje razdvajaju Bosnu na dva dijela. Jedan kao prava džamahirija, drugi dio ne znam definisati, ali sigurno da je produkt DMS.cyprus wrote: Ljudi se ne mrze i stradaju zbog simbola...
*Džamahirija na arapskom znači republika.
Nadam se da je prebrodio sve te krize i da revnosno radi za UN misiju i čuva podjelu Kipra kojoj se ''kraja ne vidi''.
Praktično, podijeljena država od čega je pola primljeno u EU, a pola drugog Kipra nije primljeno u EU.
Nema članica EU 27, nego 26 i po!
- cyprus
#1178 Re: Svjetski bošnjački kongres
Hm, kad kažeš katolik iz Lištice... mnogi Hrvati iz Širokog Brijega bi se uvrijedili
A da porodica tog Pezera ne živi možda na Višnjiku?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1179 Re: Svjetski bošnjački kongres
Imao je rodbine i u Sarajevu za vrijeme studiranja Više PTT škole. Ne poznajem mu tu rodbinu.cyprus wrote:Hm, kad kažeš katolik iz Lištice... mnogi Hrvati iz Širokog Brijega bi se uvrijedili![]()
- cyprus
#1180 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ma ništa... ovi su vjerovatno neki drugi...PipiDugaDevetka wrote:Imao je rodbine i u Sarajevu za vrijeme studiranja Više PTT škole. Ne poznajem mu tu rodbinu.cyprus wrote:Hm, kad kažeš katolik iz Lištice... mnogi Hrvati iz Širokog Brijega bi se uvrijedili![]()
- dustaban
#1181 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pa nece biti.japin_mutapi wrote:pa bošnjački je čim ga bošnjaci shvataju i doživljavaju svojimdustaban wrote: OK. Bosanski ljiljan mi je poznat termin.
Ima li negdje nesta o BOSNJACKOM LJILJANU, ali ako moze nesta starije od heftu dana!
Svaki dan gubim dosta vremena i zivaca trazeci slobodno mjesto na parkingu. Pokusao sam objasniti komsijama da ja taj parking SHVATAM I DOZIVLJAVAM SVOJIM, ali mi nije pomoglo, cak su mi gume izbusili!
Malo sam ti tvoj nepismeni tekst popravio da bi ti sam vidio sta si napisao!japin_mutapi wrote:...ukrali oteli prisvojili klepili podžonili, time se hoće reči da izmišljeni narod izmišlja i krade tuđe jer nema svoje. Ukrali grb oteli zastavu kopirali simbol... je negiranje jednog naroda što podrazumijeva i negiranje njegove istorije simbola i značajnih ličnosti iz tog naroda. Ista je to matrica koju slušamo iz SANU i njihovih kvaziintelektualaca i istoričara...
Naravno, kad izgubis sve argumente onda se ide u lazi i patetiku. Eto, ja sad negiram tebe i tvoj narod zato sto nedam da otmete nesto sto nam je zajednicko. I to je dokaz da radim za SANU ili neke druge antibosanske snage.
Nisko, prijatelju, nisko.
Inace je indikativno da su vam sad najveci problem i najveci neprijatelji NEBOSNJACI KOJI CUVAJU ZAJEDNISTVO!
Zbog toga je trenutno ja ne vidim vece antibosanske destrukcije od ovog sto radi SKB. Hajde bolan skupite jedno hiljadu maraka nek vam neko nesta nacrta, haram je ovo sta radite sa ljiljanima.
U svemu drugom cu vas pustiti na miru i pozeljeti svaku srecu. I ja bih bio presrecan kad bi se Bosnjaci konacno artikulisali kako treba i kad bi ih poveli najbolji medju njima. Ova ekipa koja se samozvano proglasava kreatorima bosnjastva - ekipa ZURLA (ZUkorlic-Reis_LAtici) je dodijala i Bogu i narodu!
Ima li ista da su oni napravili korisnog za Bosnjake, da im se javno izvinem?
-
cindrlimindrli
#1183 Re: Svjetski bošnjački kongres
Koga predlazes?dustaban wrote:I ja bih bio presrecan kad bi se Bosnjaci konacno artikulisali kako treba i kad bi ih poveli najbolji medju njima
- dustaban
#1184 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pitanje ti je interesantno, malo si me zatekao s njimecindrlimindrli wrote:Koga predlazes?dustaban wrote:I ja bih bio presrecan kad bi se Bosnjaci konacno artikulisali kako treba i kad bi ih poveli najbolji medju njima
Mogao bih ti kratko reci - nije moj problem, ali si me zaintrigirao i nesto cu konkretno odgovoriti, ali malo kasnije, sad sam u frci.
- Intermission
#1185 Re: Svjetski bošnjački kongres
Stetno je stvarno sto je fundament ljevih opcija u BiH apsolutno zaostao i zakrzljao u nekim nerealnim i autisticnim shvatanjima i insistiranju na nametanju svojih iluzija drugima, umjesto da prestane ponavljati matricu negiranja, generalizacije i okrivljivanja te odsutnosti svake samokriticnosti i ostalog sto cini liberalizam. "lijeva misao" je samo blijeda kopija "desne misli" koja uz to cini da sasjece svaku vezu sa legitimnim i u biti cesto trivijalnim prohtjevima naroda, a sa druge strane ne nudi nista ni na ekonomskom planu.
U takvoj situaciji svako sa konkretnim planom i potezima je pobjednik npr. Ceric.
U takvoj situaciji svako sa konkretnim planom i potezima je pobjednik npr. Ceric.
- MuaDib
#1186 Re: Svjetski bošnjački kongres
Rasprava oko zastave s ljiljanima je nebitna. Jer meni tu zastavu niko nikakvim deklaracijama ne može ukrasti ni oduzeti. Npr. Srbi su sebi prisvojili uz trobojku jugoslavensku zastavu, ali ona i dalje za većinu zastava socijalističke Jugoslavije. Tako da ovo prisvajnje samo pokazuje licimjerje kongrešnjaka, a ne Bošnjaka. Jer oni ne predstavljaju ni jedan promil Bošnjaka, već predstavljaju sebe.
Smatram da treba sada raditi na Oosnivanju Bosanskohercegovačke političke akademije, koja je jedina alternativa ovim naci-organizacijama i njihovim etnocentričnim vizijama jedan narod-jedna vjera-jedan vođa-jedna partija. Ona treba da da odgovor kakvoj BiH treba da težima i kako uskladiti etničku i patriotsku emancipaciju svih u BiH, odnosno kojom se treba istinski vratiti ZAVNOBiH-u i njegovima načelima, na osnovu kojih je BiH i dobila pravo na referendum. Mnogi su zaboravili referendumsko pitanje i pravdaju ga generalizacijama, po kojima Srbi i Hrvate ne vole BiH, pa ne može ni biti njihova. Što nije tačno, jer većina Srba i Hrvata nije da ne voli BiH, već se plaše da je ona samo podloga koja se želi iskoristiti kao sredstvo vladanja njima. E tu su patriotske snage zakazale i nasjele na priču SDS-a i HDZ-a, kojom se osporavaju prava cijelog naroda, a ne politike koje žele podjelu.
Smatram da treba sada raditi na Oosnivanju Bosanskohercegovačke političke akademije, koja je jedina alternativa ovim naci-organizacijama i njihovim etnocentričnim vizijama jedan narod-jedna vjera-jedan vođa-jedna partija. Ona treba da da odgovor kakvoj BiH treba da težima i kako uskladiti etničku i patriotsku emancipaciju svih u BiH, odnosno kojom se treba istinski vratiti ZAVNOBiH-u i njegovima načelima, na osnovu kojih je BiH i dobila pravo na referendum. Mnogi su zaboravili referendumsko pitanje i pravdaju ga generalizacijama, po kojima Srbi i Hrvate ne vole BiH, pa ne može ni biti njihova. Što nije tačno, jer većina Srba i Hrvata nije da ne voli BiH, već se plaše da je ona samo podloga koja se želi iskoristiti kao sredstvo vladanja njima. E tu su patriotske snage zakazale i nasjele na priču SDS-a i HDZ-a, kojom se osporavaju prava cijelog naroda, a ne politike koje žele podjelu.
-
ušće
#1187 Re: Svjetski bošnjački kongres
Par pitanje za ove sve ove što se snmoriše o brizi da Bošnjaci ne pogriješe ..
Šta vama tačno smeta :
-što su se Bošnjaci odvažili da naprave Svebošnjačko udruženje
-što su ga nzvali svebošnjačkim imenom-
-Što su se uopšte usudili udruživati se
-Što među onima koji se ududiše udružiti se ima mnogo više onih kojim nemožete ni pod prozor pljunuti (Hebo Cerićai Zukorlića)
-Što Bošnjaci ipak govore da postoje i da će postojati
-Ili ipak što ikako postoje kad im već 100 godina pokušavate zatrijeti sjeme ----
Šta vama tačno smeta :
-Što među onima koji se ududiše udružiti se ima mnogo više onih kojim nemožete ni pod prozor pljunuti (Hebo Cerićai Zukorlića)
-Ili ipak što ikako postoje kad im već 100 godina pokušavate zatrijeti sjeme ----
-
Revoltage
#1188 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ti smatraš ovo udruženje ozbiljnim? Ako je tako, što ne postupate ozbiljno? Vjerski poglavari na vrhu jedne "narodne" organizacije, kako to? Jel narodna ili vjerska? Ti ljudi samo nanose štetu bošnjačkom narodu pretvarajuci ih u vjersku skupinu.ušće wrote:Par pitanje za ove sve ove što se snmoriše o brizi da Bošnjaci ne pogriješe ..
Šta vama tačno smeta :
- uglavnomja
#1189 Re: Svjetski bošnjački kongres
sam si dao dobar dio odgovora, ovo zeleno. ti o kjim ti mislis nesto pozitivno vire iz ove dvojice.ušće wrote:Par pitanje za ove sve ove što se snmoriše o brizi da Bošnjaci ne pogriješe ..
Šta vama tačno smeta :
a drugo, koja je svrha ovoga, koja? koji cilj? konkretan, praktican, realan, osim supljiranja o istoriji, o ugrozenosti, o vezi sa vjerom, o ...
osim da ovi pobrojani uzmu para od raznih donatora
sta ono bi sa banu
-
ušće
#1190 Re: Svjetski bošnjački kongres
Više nego zanimljivi odgovori ...Uopšte me ne zanima niti jedan od ove dvojice ( Cerić-Zukorlić)-
pitam vas za sve ostale preskočite tu dvojicu ...ili ste mišljenja da su svi oni ...
za @uglavnomja nemaš ti pojma šta je BANU ti priznaješ samo SANU--jer kad bi znao šta je posao BANU i ostalih akademskih zajenica nebi se usudio takvo nešto upitati ...
pitam vas za sve ostale preskočite tu dvojicu ...ili ste mišljenja da su svi oni ...
za @uglavnomja nemaš ti pojma šta je BANU ti priznaješ samo SANU--jer kad bi znao šta je posao BANU i ostalih akademskih zajenica nebi se usudio takvo nešto upitati ...
- uglavnomja
#1191 Re: Svjetski bošnjački kongres
ušće wrote:Više nego zanimljivi odgovori ...Uopšte me ne zanima niti jedan od ove dvojice ( Cerić-Zukorlić)-
pa sta bi sa banu? sta je uradila? sta su postigli?
ista ekipa se preselila u skenderiju, ista prica, sve isto, samo nove pare
a sto se tice ove dvojice, to ti je kao da objasnjavas da su predsjednik necega i zamjenik su supKOVi, ali cistacica je dusa od zene
i priznajem samo anubih
-
ušće
#1192 Re: Svjetski bošnjački kongres
@uglavnomja
i tebi pitanje
koji od ovih Bošnjaka ti smeta i zašto kontretno i bez uvijanja...
-Haris Hromić,
-Mirza Šabić
- Mevlida Serdarević.
- Mirsad Čaušević,
-Muhamed Filipović,
-, Dževad Jahić,
- Mehmed Akšamija
I molim te bez tih mahalskih odgovora jednostvno poimenično mi kaži zašto ti smetaju ovi ljudi ...
i tebi pitanje
-Haris Hromić,
-Mirza Šabić
- Mevlida Serdarević.
- Mirsad Čaušević,
-Muhamed Filipović,
-, Dževad Jahić,
- Mehmed Akšamija
I molim te bez tih mahalskih odgovora jednostvno poimenično mi kaži zašto ti smetaju ovi ljudi ...
- uglavnomja
#1193 Re: Svjetski bošnjački kongres
zato sto su pristali da budu marionete ove dvojice gore pobrojanih. ne mogu prihvatiti da pametan, nornmalan i razuman covjek svojevoljno, bez licne koristi dozvoli da ga dva dokazana namazana i premazana politicko-vjerska mafijasa iskoristavaju.ušće wrote:@uglavnomja
i tebi pitanje
-Haris Hromić,
-Mirza Šabić
- Mevlida Serdarević.
- Mirsad Čaušević,
-Muhamed Filipović,
-, Dževad Jahić,
- Mehmed Akšamija
a tunjo je amfibija
-
sandokann
#1194 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kazem ja mojim komsijama Bosnjacima - sve ce ovo Ceric pozlatiti, samo mu treba dati priliku.
-
Revoltage
#1195 Re: Svjetski bošnjački kongres
BANU je preslikavanje cetnickog SANU ili je samo slučajnost ova sličnost? Zašto se ovi drugovi nisu uclanili u ANUBiH? A da, pardon, ne pripadaju ovoj državi, pa nam sad zelite nametnuti ovaj sektaski BANU kako bismo privoljeli Srbijance-Sandzaklije. Svaka budala zna kakvo misljenje većina po Bosni ima o toj ideji "zajedništva".
Živjela Akademija nauka i umjetnosti - ANUBiH
-
ušće
#1196 Re: Svjetski bošnjački kongres
Možeš ti bolje , probaj ... 
- BHCluster
#1197 Re: Svjetski bošnjački kongres
A znateli kako je bivsi predsjdnicki kandidat srbije izabran? Aplauzom! Koji nivo demokratije...
-
ušće
#1198 Re: Svjetski bošnjački kongres
Koliko Bošnjačkih intelektualaca nema ili nije imalo pristup ANUBIH i zašto ...Revoltage wrote:BANU je preslikavanje cetnickog SANU ili je samo slučajnost ova sličnost? Zašto se ovi drugovi nisu uclanili u ANUBiH? A da, pardon, ne pripadaju ovoj državi, pa nam sad zelite nametnuti ovaj sektaski BANU kako bismo privoljeli Srbijance-Sandzaklije. Svaka budala zna kakvo misljenje većina po Bosni ima o toj ideji "zajedništva".
Mada se slažem jednim djelom trebao bi postojati samo ANUBIH ali ??
-
sandokann
#1199 Re: Svjetski bošnjački kongres
Dva akademika iz oblasti isl. nauka, Hafizovic i Karic, nisu vam clanovi te BANU. A izvjesno vrijeme sa njom je predsjedavao magistar Zukorlic, sto govori samo za sabe sve.ušće wrote:Koliko Bošnjačkih intelektualaca nema ili nije imalo pristup ANUBIH i zašto ...Revoltage wrote:BANU je preslikavanje cetnickog SANU ili je samo slučajnost ova sličnost? Zašto se ovi drugovi nisu uclanili u ANUBiH? A da, pardon, ne pripadaju ovoj državi, pa nam sad zelite nametnuti ovaj sektaski BANU kako bismo privoljeli Srbijance-Sandzaklije. Svaka budala zna kakvo misljenje većina po Bosni ima o toj ideji "zajedništva".
Mada se slažem jednim djelom trebao bi postojati samo ANUBIH ali ??
-
mekaba
#1200 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kakvo misljenje???? Kakvo zajednistvo??? Koja vecina????? Jel Bosanaca pardon Jugoslovena? I na kraju iz kojeg si ti kraja odnosno odakle su tvoji dosli pa da malo i o tom kraju nesto progovorimoRevoltage wrote:BANU je preslikavanje cetnickog SANU ili je samo slučajnost ova sličnost? Zašto se ovi drugovi nisu uclanili u ANUBiH? A da, pardon, ne pripadaju ovoj državi, pa nam sad zelite nametnuti ovaj sektaski BANU kako bismo privoljeli Srbijance-Sandzaklije. Svaka budala zna kakvo misljenje većina po Bosni ima o toj ideji "zajedništva".