Svjetski bošnjački kongres

Locked
Samir_01

#1076 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

muniza wrote:1. Sa Bosnom naravno ali meni ovo sve plaho miriše na fildžane u kojima bi Bošnjaci bili sami i sretni, kao što Filipović reče "jevreji imaju svoju državu a mi Bošnjaci je moramo djeliti sa drugima", kao da je to teret a ne specifičnost ove države.
Znaci ti mislis da bi se Bosnjaci odrekli Srebrenice na primjer? Foce? Visegrada? Bijeljine? Brckog? itd... ti stvarno mislis da cemo mi ikad dozvoliti da to postane "Velika Srbija" ?

Sacekaj da Dodik ili neko drugo krme cetnicko napokon stegne muda i proglasi referendum pa ces dobiti odgovor i na to pitanje.
2. Tako što će i oni činiti određen procenat u ukupnom broju nas neopterećenih, koliki ne bih ti ni ja znao reći.
Ma znam ja... oko 25% Banjaluke ce ciniti "Bosanci i Hercegovci pravoslavne vjere" a u Zapadnom Mostaru oko 45% ljudi ce se izjasniti kao "Bosanci i Hercegovci katolicke vjeroispovijesti"
Last edited by Samir_01 on 31/12/2012 18:43, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1077 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by sabina1 »

fatamorgana wrote:
muniza wrote: 1. Sa Bosnom naravno ali meni ovo sve plaho miriše na fildžane u kojima bi Bošnjaci bili sami i sretni, kao što Filipović reče "jevreji imaju svoju državu a mi Bošnjaci je moramo djeliti sa drugima", kao da je to teret a ne specifičnost ove države.
Pa to je zamisao od samog početka ovih likova, ne treba biti Einstein da se tako nešto shvati, sanjaju minder državu, mini bosanski Abu Dhabi, naravno za odane i odabrane i da žive na guzove od dolarskih donacija folirajući Arapima vjernike.

Po principu: "ne radim ništa a dobro mi" ....
Po principu "ja šta dušmani rade" , a sva lova...hopla ko zna gdje je ( nije baš sva završila u tornjevima ima nešto i u fondovima , pa i u zavodu za izgradnju pa gore , pa dole... :oops: )...dok narod čeka Novu Godinu uz PINK....ovaj ne čeka , ni to se ne smije u ovoj novoj zamisli SBK-a....
Pa ti stisni u Bl ili Široki...aha...
muniza

#1078 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

fatamorgana wrote:
muniza wrote: 1. Sa Bosnom naravno ali meni ovo sve plaho miriše na fildžane u kojima bi Bošnjaci bili sami i sretni, kao što Filipović reče "jevreji imaju svoju državu a mi Bošnjaci je moramo djeliti sa drugima", kao da je to teret a ne specifičnost ove države.
Pa to je zamisao od samog početka ovih likova, ne treba biti Einstein da se tako nešto shvati, sanjaju minder državu, mini bosanski Abu Dhabi, naravno za odane i odabrane i da žive na guzove od dolarskih donacija folirajući Arapima vjernike.

Da sam drito kao ti rekao onda bih opet bio optužen da sam komunjara, ovako možda neko pročita i bar se na sekundu zamisi.
Dobar dio njih uopšte nije ni svjestan da prema tome ide, sigurno se ne bi ni složili s tim al eto, valjda shvate na vrijeme.
uglavnomja

#1079 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by uglavnomja »

fatamorgana wrote:

a pogodno tlo, isprani mozgovi, idealni za ekspolataciju... samo kaze armani reis ili sandzacki revolveras: bosnjak, ugrozen, mi sila, mi vazni, kongres, un... eto ih lete..., vazno je braniti bosnjake, a to sto se pri tome se reisovci bogate, a ti bosnjaci i ostali osiromasuju :zzzz: nema veze, dobice reis fotelju u un :lol: :lol:

fakat se moram smijati, nekakv skup lokalnih necega hoce mjesto u un :D :D

sutra ce kongres samoanskih vraceva-samana traziti mjesto u un :lol:
Samir_01

#1080 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

muniza wrote:Da sam drito kao ti rekao onda bih opet bio optužen da sam komunjara, ovako možda neko pročita i bar se na sekundu zamisi.
Dobar dio njih uopšte nije ni svjestan da prema tome ide, sigurno se ne bi ni složili s tim al eto, valjda shvate na vrijeme.
Pa vi Jugosloveni ste jedini koji gledate u reisa i kompaniju kao neke lidere Bosnjaka, iako ih vise od polovine Bosnjaka ne hebe dva posto... onaj Zukorlic u svom Pazaru nije trecinu glasova uzeo, a vi ovdje reis reko ovo reis reko ono... Vi to radite jer vam ide na ruku... vi zeljno iscekujete da reis nesto provali pa da kazete "eto to su Bosnjaci" i da se osjecate bolje i da bar za trenutak sakrijete i sebi opravdate svoju krizu identiteta.
muniza

#1081 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

Samir_01 wrote:
muniza wrote:Da sam drito kao ti rekao onda bih opet bio optužen da sam komunjara, ovako možda neko pročita i bar se na sekundu zamisi.
Pa vi Jugosloveni ste jedini koji gledate u reisa i kompaniju kao neke lidere Bosnjaka, iako ih vise od polovine Bosnjaka ne hebe dva posto... onaj Zukorlic u svom Pazaru nije trecinu glasova uzeo, a vi ovdje reis reko ovo reis reko ono... Vi to radite jer vam ide na ruku... vi zeljno iscekujete da reis nesto provali pa da kazete "eto to su Bosnjaci" i da se osjecate bolje i da bar za trenutak sakrijete i sebi opravdate svoju krizu identiteta.
Hahaha, evo ga, opet on :D
Imaš temu "šta bi bio u WW2" nađi moj odgovor i mnogoštošta će ti se samo reći ;)
Tamo sam se svađao sa nekima s kojim se ovdje možda slažem.
Ponavljam, ako sam antifašista ne mora značiti da sam komunjara ili jugonostalgičar, krv je pala da bi se izvukli iz toga!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1082 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by japin_mutapi »

Da se bošnjaci sada odreknu svoga slavnog imena i izjasne drugačije, pa bilo to i kao svemirci, marsovci, eskimi ili uzeli neku regionalnu oznaku, tipa donji i gornji podrinjani ili okolovlašičani, ili podigmanci, niko im to ne bi osporio.

Ni nacionalisti i fašisti iz komšijskosusjedskih naroda, ni ovi progresivni i napredni pojedinci koji se groze na sam pomen imena bošnjačkog.

Ne bi im osporili da budu bilo šta drugo, ali im osporavaju da budu ono što zaista jesu.
Traje to več dugo vremena, a Bošnjaka još uvijek ima, i još uvijek su tu, samo su malo pametniji i svjesniji nego što su bili.

Otuda panika i potreba da se "dokaže" i "pokaže".
Što su Bošnjaci organizovaniji i svjesniji sebe i drugih, i vremena i okruženja u kojem žive to če propaganda i razvlačenje pameti biti intenzivnije i jače.

Žalosno vidjeti izgubljene i prepadnute ljude, koji se stide imena vlastitoga i odriču ga se iz straha od mišljennja onih koji im ne žele dobro.
Last edited by japin_mutapi on 01/01/2013 17:03, edited 1 time in total.
breuer

#1083 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by breuer »

e jes nam slavno ime .ebote :D
ušće

#1084 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by ušće »

Nije ni malo lahko ovim mrziteljima Bošnjaka
-Prvo se desi BANU
-Pa SDA Pobjedi na opštinskim izborima i to ono baš pobjedi ...
- Pa onda onaj Suljagić smisli taktiku " 1 Mart "
- Pa onda nekakvi učeni i školaovani Bošnjaci ( samo ih par hiljada) skontaju neki tamo Svjetski Bošnjački Kongres..
-Sve je to ništa nego oni kontaju bože dragi šta li je sad na redu, dokle oni misle glavu dizati ,a mi im nismo to dozvolili
Valahi i bilahi i ja da sam na njihovom mjestu lajao bih i na zvijezde ...Čuj Bošnjaci pa da se nešto oni udružuju ....
vs84sa

#1085 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vs84sa »

ne znam zasto bilo ko od Bosnjaka misli da smo mi Bosanci protiv ovakvih udruzivanja???

ovo je trebalo uraditi jos prije 10-15 godina i to u istom sastavu kao i danas... svaka cast samo naprijed !!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1086 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by PipiDugaDevetka »

breuer wrote:e jes nam slavno ime .ebote :D

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1087 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by sabina1 »

ušće wrote:Nije ni malo lahko ovim mrziteljima Bošnjaka
-Prvo se desi BANU
-Pa SDA Pobjedi na opštinskim izborima i to ono baš pobjedi ...
- Pa onda onaj Suljagić smisli taktiku " 1 Mart "
- Pa onda nekakvi učeni i školaovani Bošnjaci ( samo ih par hiljada) skontaju neki tamo Svjetski Bošnjački Kongres..
-Sve je to ništa nego oni kontaju bože dragi šta li je sad na redu, dokle oni misle glavu dizati ,a mi im nismo to dozvolili
Valahi i bilahi i ja da sam na njihovom mjestu lajao bih i na zvijezde ...Čuj Bošnjaci pa da se nešto oni udružuju ....
Još otkako je potpisan "sporazum o funkcionisanju OV i GV " sa Našom Strankom i liberali odoše u BANU....:D :D
MOSALJOZE

#1088 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by MOSALJOZE »

PipiDugaDevetka wrote:
breuer wrote:e jes nam slavno ime .ebote :D

Ovaj čovjek OBJASNIO
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1089 Re: Svjetski bošnjački kongres

http://en.wikipedia.org/wiki/World_Jewish_Congress wrote:The World Jewish Congress considers dialogue with representatives of moderate Islam as “one of the most important and challenging issues at this time. The increasing gap of understanding between so-called Western liberal democracies and the Islamic word is extremely dangerous,” according to the WJC website.[175]

In 2008, WJC leaders met with King Abdullah of Saudi Arabia at an inter-faith conference in the Spanish capital
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Jewish_Congress wrote:Madrid. Later that year, WJC President Ronald S. Lauder also called on the Saudi monarch in New York.[193] In December 2011, WJC Vice-President Marc Schneier was received by King Hamad of Bahrain at the royal palace in Manama.[194]

The World Jewish Congress also co-hosted a gathering of European Muslim and Jewish leaders in Brussels in December 2010, which included meetings with senior European Union officials.[195] On that occasion, WJC Vice-President Marc Schneier declared: “We have hopefully kick-started a movement that will spread across Europe. The recipe really is quite simple: our two communities must focus more on what unites us than what separates us. We also must restrain the radicals within our own ranks and make sure they don’t gain the upper hand.”[196]
Image
Bosnia's Grand Mufti Mustafa Ceric, European Council President Herman Van Rompuy, WJC Vice-President Rabbi Marc Schneier, and British Imam Abdujalil Sajid in Brussels, December 2010
In a speech in London in 2010, Schneier praised leaders of the Al-Azhar University in Cairo, considered the oldest center of Islamic scholarship in the world, for opening up inter-religious dialogue to the Jews. He declared: "This is a landmark decision, and Al-Azhar deserves praise for it. Coming from the leading center of Islamic thinking in the world, it will be enormously helpful for all moderate forces within Islam. [...] Leaders from both sides should now seize the opportunity and take Jewish-Muslim relations to the next level. Both communities have a lot more in common, and to give to the other side, than many people think."[197]
mrAdil

#1090 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by mrAdil »

Prodao bi Cera i Azru za stolicu.
Brzo zaboravi ahmediju i okaci onog leptira, fakat bosnjacki:)
Nucleo1985

#1091 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Nucleo1985 »

Samo naprijed Cera !!! :thumbup:
fatamorgana

#1092 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

Nucleo1985 wrote:Samo naprijed Cera !!! :thumbup:
Tako je!

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/svica ... /130101069
harlequin

#1093 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by harlequin »

Još jedna Cerićko-Zukorlićevska kreacija sa jedinim ciljem da dignu svoju bitnost i moć, a Bošnjaci ih zanimaju taman koliko i Eskimi.
Naravno Eskimi nisu tako naivni ljudi, pa njima ne bi mogli provesti ni 2% od ovog što Bošnjacima provode. Kao što znamo, nisu jedini, nisu prvi, nisu zadnji...
Važno je radikalizovati stanje ili ga bar zadržati na istom nivou, da bi vladajuća garnitura i dalje vladala. Odrađuju to majstorski već 20 godina. Imaju zagarantovanih i idućih bar 10 na pozicijama i raznim pozicijama moći.
Ricken

#1094 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ricken »

Ali najjače je to da je SBK NADSTRANAČKA orgnaizacija, ma što to značilo.
Nucleo1985

#1095 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Nucleo1985 »

fatamorgana wrote:
Tako je!

Ja i??? :-)

Kakve veze ima SBK sa ovim?
Kakve veze ima Ceric kao persona, sto nas nema ni na mapi?

Burujm brate, ako ima neko pametan i misli da moze uradit nesto vise za dobrobit ove zemlje, izvolite onda, a ne naprdjivati iz vruce sobe.

Mislim poredjenje ti je nidje veze, al fkt !!!!!
fatamorgana

#1096 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

Nucleo1985 wrote: Mislim poredjenje ti je nidje veze, al fkt !!!!!
Jel' ovo poređenje šta bolje?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /121214082
PipiDugaDevetka

#1097 Re: Svjetski bošnjački kongres

Samir_01 wrote:
Image
Nikolić i Vučić iznose vreću sa ukradenim glasovima nakon izbora.
luckylaka

#1098 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by luckylaka »

fatamorgana wrote:
Tako je!

Mozes pojasniti kakve ovo ima veze sa Cericem za nas malo nepismenije Bosnjake :-)
Arteta

#1099 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Arteta »

PipiDugaDevetka wrote:
Samir_01 wrote:
Image
Nikolić i Vučić iznose vreću sa ukradenim glasovima nakon izbora.
Izbori u Srbiji su bili kao epizoda Nadrealista.
asurbanipal

#1100 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by asurbanipal »

fatamorgana wrote:Jel' ovo poređenje šta bolje?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /121214082

Ove vijesti lijepo isprintaj, pa fino iskoristi umjesto toalet papira.
Locked