Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#92026 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

sunceKOtepsija wrote:
zrakomlat wrote:
insomnia78 wrote: Znam ja vece. Ni jedan jevrej me jos nije pokuso ubiti samo zato sto nemam jevrejsko ime
ima ti i te.

Sve ti je to relativno, moj Alberte, rece Milevin otac sucuci brke...

Image
Image
Image
Jes’ al’ u kurcu. Al’ u kurcu.
Jesi nekad vidio jevreja u zivotu? Da ne pitam da li te neki pokus’o ukokati?
insomnia78

#92027 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

sunceKOtepsija wrote:Cetiri hiljade americkih oficira, instruktora, vojnika, placenika,...je zvanicno na tlu Sirije.
I svi u Daeshu?
sunceKOtepsija

#92028 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Sve ti je to relativno, moj Alberte, rece Milevin otac sucuci brke...

Image
Image
Image
Jes’ al’ u kurcu. Al’ u kurcu.
Jesi nekad vidio jevreja u zivotu? Da ne pitam da li te neki pokus’o ukokati?

Znas li engleski? Ako ne znas, da prevedem...
Last edited by sunceKOtepsija on 07/11/2017 20:27, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#92029 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:
sunceKOtepsija wrote:Cetiri hiljade americkih oficira, instruktora, vojnika, placenika,...je zvanicno na tlu Sirije.
I svi u Daeshu?

U svim mogucim "opozicionim" vojskama.
dragma
Vozim: Pješe

#92030 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
dragma wrote:
Kikibombona wrote:86 pripadnika ISILa pusteno iz zatvora na zahtjev lidera arapskih plemena.

https://twitter.com/SaadAlsabr_/status/ ... 7189778432

Pa ce neko opet reci da ISIL nema veze sa Sirijom i tamosnjim narodom... :D

Sa Marsa pali i zauzeli pola drzave.
Nisi tako pričao kad su napadali Kobane!?

Mimo toga, spominjao si da će ako zauzmu grad napraviti genocid pred očima svijeta jer je Turska (koju si nazivao saveznikom ISIL-a) zatvorila granicu za kurde/civile koji bježe ispred ISIL-ovske koljačke bande.

A to što su ovih 86 pušteni samo pokazuje povezanost SDF-a i ISIL-a, o ustupanju teritorije i naftnih polja da i ne govorim, zbog toga im se masovno i predaju, u Deiru ili Pamiri se ni jedan nije predao SAA, jer dobro znaju da bi završili sa metkom u čelu.
Toliko o savezništvu.
A kako ti znas da se nisu predali? :D

Kurdi sve transparentno objave. Sve sa brojkama. Lijepo kazu da su pustili one za koje su ustanovili da nisu pocinili zlocine i sve to u saradnji sa liderima arapskih plemena. Lijepo ih uslikaju sve koje puste i sve je poznato javnosti.

Bas diktatura, kao i druge sadisticke diktature, su poznate po transparentnosti i otvorenosti za medije. :lol: :lol:

A to za Kobane izmisljas i pricas napamet. Nidje veze.
Izmišljam i lažem!? Hvala ti puno moj dobri Kiki, osim što imaš pamćenje kao zlatna ribica još i vrijeđaš. Pošalji me i u p.m. ako će te to učiniti sretnijim, samo i dalje će ostati činjenica da si prevrtljiva lažovčina.
Ovako si nekad pisao o ISIL-u za kojeg danas kažeš da nikoga ne bi ubio bez razloga:

Kikibombona » 14/10/2014 20:52
Kako nisu psi rata kada vecinu u ISILu cine stranci?
Otkud njima motiv da kosti ostavljaju u Kobaniju?
Da te podsjetim, ISIL je bio najjaca formacija u Siriji mnogo prije izbijanja sukoba u Iraku. Brdo Cecena, Uzbekistanaca, Egipcana, Tunizana i cega sve ne......
I da, Kurdi ISILu pruzaju najzesci otpor. Islamski front gaze ko plitak potok.

sirija-t114509s27750.html

Postby Kikibombona » 20/10/2014 07:59
12 000 civila je ostalo o Kobaneu. ISIL je zlocinacka, genocidna organizacija. Vec su imali pokusaj potpunog istrebljenja jedne kurdske zajednice. Da, radi se o genocidasima, o skupini koja je spremna pociniti nevjerovatne zlocine ako im se ukaze prilika.
Svaki sukob i zlocin ima odredjene razlike...... Negdje se paralela moze povuci, negdje ne. Radi emocije, slazem se da ne trebamo praviti poredjenje sa nasim stradanjima.
ISIL je monstruozna i genocidna skupina. U stanju su ubiti stotine hiljada, milione ljudi, samo ako im se ukaze prilika. Svirepe zvijeri koje ne prezaju ni od cega. Cak naprotiv, ponose se svojim zlocinima, uredno dokumentuju i dijele sa cijelim svijetom. Ovi bi pobili pola svijeta samo da mogu, toliko preziru svaku razlicitost.

sirija-t114509s28325.html

Postby Kikibombona » 20/10/2014 13:38
U regionu Kobane je zivjelo 400 000 ljudi. ISIL ih ima namjeru sve unistiti, ne birajuci sredstva. Ako padne Kobane, nijedan Kurd nece ostati na tom podrucju. Je li to genocid?
Kobane je samo simbol. ISIL zeli unistiti sve Kurde u Siriji. Dakle, ocigledna genocidna namjera, bez ikakve zelje da to prikriju, kamufliraju.

sirija-t114509s28350.html

Postby Kikibombona » 20/10/2014 12:49
Pa kazem ti, genocid se desio nad Kurdima jezidima u Iraku. Pobili su sve koje su uhvatili (visak), bez obzira da li se radi o starijim osobama, zenama ili djeci. Protjerali cijelu jednu zajednicu. Zene koriste kao seksualno roblje, a muskarci prisilno preobracaju na islam. Dakle, potpuno unistenje jedne zajednice. To je genocid.

Isti genocidni plan imaju za Kobani, u kojem po njima zive Kurdi komunisti, nevjernici. Izvjestaji govore da je u Kobaniju ostalo 12 000 civila. Dakle, nije to niko ovdje izmislio. A sve da je i trecina od toga, puno je. ISIL ima namjeru unistiti kurdsku zajednicu u podrucju Kobanea, sto se jasno karakterise kao genocid. Vec su protjerali i unistili stotine kurdskih sela, ostao je samo Kobani. Dakle, potpuna eliminacija jedne grupe ljudi bez biranja sredstava = genocid.

Postby Kikibombona » 19/10/2014 22:17
Milioni Kurda placaju porez turskoj drzavi, a ta ista drzava gleda iz tenkova genocidnu vojsku kako osvaja grad sa kurdskom vecinom. Gdje ces vise od ovoga. :-)

Turci su napravili gresku zato sto nisu pustili Pesmerge u Kobani. Na taj nacin su pokazali da zele unistenje ne samo PKK, vec i kurdskog naroda u cjelini. Erdo je lafo prijatelj Barzanija i Pesmergi, a nece da ih pusti da brane svoj narod. Pametnom i dobronamjernom dosta.
Sa pustanjem Pesmergi su mogli odigrati dobar potez i poruciti da su prijatelj kurdskog naroda. Mislim, mogli su prosuti taj supljak. Kao, necemo pomoci PKK jer su teroristi, ali cemo pustiti svoje prijatelje Pesmerge da spase svoj narod u Kobaniju.
Propustili su ovaj zicer u nadi da ce Kobani pasti. Uzalud se ponadase Erdogan i njegovi.

sirija-t114509s28250.html

Postby Kikibombona » 15/10/2014 23:28
To je izgleda gotova prica. Kurdima je moral do neba, ima da ih ganjaju do Rake. Vec sam ranije pisao da ce upravo Kurdi sahraniti najveceg monstruma danasnjice. Sve sa srpom i cekicem po vugli. :D
Jos kad stigne oruzje, pa uleti i PKK..... Krvi ce im se napiti za svo zlo koje su nanijeli, kako Kurdima - tako u siitima, sunitima, krscanima, alavitima i mnogim drugim normalnim ljudima......

sirija-t114509s27900.html
Last edited by dragma on 07/11/2017 20:29, edited 1 time in total.
insomnia78

#92031 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol:
sunceKOtepsija

#92032 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

dragma wrote:
Izmišljam i lažem!? Hvala ti puno moj dobri Kiki, osim što imaš pamćenje kao zlatna ribica još i vrijeđaš. Pošalji me i u p.m. ako će te to učiniti sretnijim, samo i dalje će ostati činjenica da si prevrtljiva lažovčina.

Kikibombona » 14/10/2014 20:52
Kako nisu psi rata kada vecinu u ISILu cine stranci?
Otkud njima motiv da kosti ostavljaju u Kobaniju?
Da te podsjetim, ISIL je bio najjaca formacija u Siriji mnogo prije izbijanja sukoba u Iraku. Brdo Cecena, Uzbekistanaca, Egipcana, Tunizana i cega sve ne......
I da, Kurdi ISILu pruzaju najzesci otpor. Islamski front gaze ko plitak potok.

sirija-t114509s27750.html

Postby Kikibombona » 20/10/2014 07:59
12 000 civila je ostalo o Kobaneu. ISIL je zlocinacka, genocidna organizacija. Vec su imali pokusaj potpunog istrebljenja jedne kurdske zajednice. Da, radi se o genocidasima, o skupini koja je spremna pociniti nevjerovatne zlocine ako im se ukaze prilika.
Svaki sukob i zlocin ima odredjene razlike...... Negdje se paralela moze povuci, negdje ne. Radi emocije, slazem se da ne trebamo praviti poredjenje sa nasim stradanjima.
ISIL je monstruozna i genocidna skupina. U stanju su ubiti stotine hiljada, milione ljudi, samo ako im se ukaze prilika. Svirepe zvijeri koje ne prezaju ni od cega. Cak naprotiv, ponose se svojim zlocinima, uredno dokumentuju i dijele sa cijelim svijetom. Ovi bi pobili pola svijeta samo da mogu, toliko preziru svaku razlicitost.

Postby Kikibombona » 20/10/2014 13:38
U regionu Kobane je zivjelo 400 000 ljudi. ISIL ih ima namjeru sve unistiti, ne birajuci sredstva. Ako padne Kobane, nijedan Kurd nece ostati na tom podrucju. Je li to genocid?
Kobane je samo simbol. ISIL zeli unistiti sve Kurde u Siriji. Dakle, ocigledna genocidna namjera, bez ikakve zelje da to prikriju, kamufliraju.

sirija-t114509s28350.html

Postby Kikibombona » 20/10/2014 12:49
Pa kazem ti, genocid se desio nad Kurdima jezidima u Iraku. Pobili su sve koje su uhvatili (visak), bez obzira da li se radi o starijim osobama, zenama ili djeci. Protjerali cijelu jednu zajednicu. Zene koriste kao seksualno roblje, a muskarci prisilno preobracaju na islam. Dakle, potpuno unistenje jedne zajednice. To je genocid.

Isti genocidni plan imaju za Kobani, u kojem po njima zive Kurdi komunisti, nevjernici. Izvjestaji govore da je u Kobaniju ostalo 12 000 civila. Dakle, nije to niko ovdje izmislio. A sve da je i trecina od toga, puno je. ISIL ima namjeru unistiti kurdsku zajednicu u podrucju Kobanea, sto se jasno karakterise kao genocid. Vec su protjerali i unistili stotine kurdskih sela, ostao je samo Kobani. Dakle, potpuna eliminacija jedne grupe ljudi bez biranja sredstava = genocid.

Postby Kikibombona » 19/10/2014 22:17
Milioni Kurda placaju porez turskoj drzavi, a ta ista drzava gleda iz tenkova genocidnu vojsku kako osvaja grad sa kurdskom vecinom. Gdje ces vise od ovoga. :-)

Turci su napravili gresku zato sto nisu pustili Pesmerge u Kobani. Na taj nacin su pokazali da zele unistenje ne samo PKK, vec i kurdskog naroda u cjelini. Erdo je lafo prijatelj Barzanija i Pesmergi, a nece da ih pusti da brane svoj narod. Pametnom i dobronamjernom dosta.
Sa pustanjem Pesmergi su mogli odigrati dobar potez i poruciti da su prijatelj kurdskog naroda. Mislim, mogli su prosuti taj supljak. Kao, necemo pomoci PKK jer su teroristi, ali cemo pustiti svoje prijatelje Pesmerge da spase svoj narod u Kobaniju.
Propustili su ovaj zicer u nadi da ce Kobani pasti. Uzalud se ponadase Erdogan i njegovi.

sirija-t114509s28250.html

Postby Kikibombona » 15/10/2014 23:28
To je izgleda gotova prica. Kurdima je moral do neba, ima da ih ganjaju do Rake. Vec sam ranije pisao da ce upravo Kurdi sahraniti najveceg monstruma danasnjice. Sve sa srpom i cekicem po vugli. :D
Jos kad stigne oruzje, pa uleti i PKK..... Krvi ce im se napiti za svo zlo koje su nanijeli, kako Kurdima - tako u siitima, sunitima, krscanima, alavitima i mnogim drugim normalnim ljudima......

sirija-t114509s27900.html

:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :kiss:

Kiki je jedan od savoxxxxxxxxx plejade, ko dva i dva. :D
Nadzornik

#92033 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
animus

#92034 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Nadzornik wrote:Image
Pouka je cuvaj se ljudi koji na slikama stoje u gornjem desnom cosku.
Challenger__

#92035 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ne znam da li je sljedeći tekst dio saudijsko-katarsko/turskog obračuna ili ne, ali vrijedi postaviti bez obzira da li je vijest tačna ili je refleksija zategnutih odnosa na relaciji Rijad/Doha/Ankara:
Report suggests Qatar transferring ISIS militants from Iraq and Syria to Libya

According to Libyan military officials speaking to the newspaper, ISIS fighters began to leave fighting areas through Turkey and are headed to Libya.
:arrow: LINK

Tekst jeste s kraja oktobra ove godine, ali je objavljen na vladinoj al-Arabiji a tvrdi da Katar (preko Turske, u saradnji sa Turskom) pripadnike ISIL-a transferia u Libiju.
Nadzornik

#92036 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Iranska prijetnja:
Izrael saradjuje sa Saudijskom Arabijom protiv Irana i Hesbolaha u Libanu.

Image

1 \ I published on channel 10 a cable sent to Israeli diplomats asking to lobby for Saudis\Hariri &against Hezbollah

https://twitter.com/BarakRavid/status/9 ... 1713941505

Image

http://news.nana10.co.il/Article/?Artic ... 90&sid=126

Image
Kikibombona

#92037 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

dragma wrote:Mimo toga, spominjao si da će ako zauzmu grad napraviti genocid pred očima svijeta jer je Turska (koju si nazivao saveznikom ISIL-a) zatvorila granicu za kurde/civile koji bježe ispred ISIL-ovske koljačke bande.
Izmisljas. Nisam rekao da lazes vec da izmisljas. A ako te istina vrijedja - uvrijedi se, sta ja imam sa tim :roll:

Nikada i nigdje nisam rekao da su Turci blokirali civile. Posteno si zarovio a to nisi uspio naci sto znaci da si izmislio. Upravo suprotno od ovoga sto si izmislio, Turci su otvorili granice za civile. Njihov cilj je bio jasan, ocistiti Kobane od Kurda. 300 000 dodatnih Kurda u Turskoj, sta im to znaci!? Bilo 20 ili 20.3 miliona, isti vrag. Bez Kobanija Kurdi imaju male sanse formirati entitet u Siriji.

A sto se tice ISILa, nije nikakvo cudo da sam ovako pisao nakon genocida nad Jezidi narodom. Komentari su pisani samo dva mjeseca nakon sto je ISIL pocinio genocid. Niko ne moze predvidjeti sta je u stanju uraditi jedna takva monstruozna skupina nakon sto je pocinila jedan genocid. Poslije se ispostavilo da masovna ubijanja kurdskog naroda nisu dio ISILove agende. Dakle, strah je bio neopravdan, ali kako sam ja to tada mogao znati?
animus

#92038 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Ma pusti ih kiki. Kad bi se vracali u historiju drugih forumasa svasta bi se naslo. Sto to foeumas nebi imao odstupanja u stavovima kad vidis na terenu sta se desava i kako se saveznici mijenjaju i politike.
sunceKOtepsija

#92039 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

:lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :run: :skoljka:
Čitalac

#92040 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Kikibombona wrote: A sto se tice ISILa, nije nikakvo cudo da sam ovako pisao nakon genocida nad Jezidi narodom. Komentari su pisani samo dva mjeseca nakon sto je ISIL pocinio genocid. Niko ne moze predvidjeti sta je u stanju uraditi jedna takva monstruozna skupina nakon sto je pocinila jedan genocid. Poslije se ispostavilo da masovna ubijanja kurdskog naroda nisu dio ISILove agende. Dakle, strah je bio neopravdan, ali kako sam ja to tada mogao znati?
Kad je reč o odnosu Isila prema Kurdima, u dokumentima ove terorističke organizacije koji su prevedeni i objavljeni zaista nigde nije bilo reči o masovnom ubijanju, ali jeste o preseljenju. Na vrhuncu moći, Isil je kompletirao planove da Kurde, kao "nepouzdan element", iz okoline Rake nasilno preseli u oblast Palmire. Određen je čak i rok za to "preseljenje", ali se iz nekog razloga od čitavog projekta odustalo.
Kikibombona

#92041 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Čitalac wrote:
Kikibombona wrote: A sto se tice ISILa, nije nikakvo cudo da sam ovako pisao nakon genocida nad Jezidi narodom. Komentari su pisani samo dva mjeseca nakon sto je ISIL pocinio genocid. Niko ne moze predvidjeti sta je u stanju uraditi jedna takva monstruozna skupina nakon sto je pocinila jedan genocid. Poslije se ispostavilo da masovna ubijanja kurdskog naroda nisu dio ISILove agende. Dakle, strah je bio neopravdan, ali kako sam ja to tada mogao znati?
Kad je reč o odnosu Isila prema Kurdima, u dokumentima ove terorističke organizacije koji su prevedeni i objavljeni zaista nigde nije bilo reči o masovnom ubijanju, ali jeste o preseljenju. Na vrhuncu moći, Isil je kompletirao planove da Kurde, kao "nepouzdan element", iz okoline Rake nasilno preseli u oblast Palmire. Određen je čak i rok za to "preseljenje", ali se iz nekog razloga od čitavog projekta odustalo.
Nikome nisu prijetili genocidom osim Jezidima, sija Turkmenima u Amerliju, te plemenu Shahtiat radi izdaje.

Medjutim, nakon Shingala, fakat sam mislio da ce nad Kurdima pociniti genocid. Na to je ukazivalo dosta toga. Ime 'nevjernickog grada' su promijenili u Ajn al-Islam, Kurde su nazivali nevjernicima i komunistima itd. Dakle, dehumanizacija koja obicno rezultira masovnim zlocinima.

Do genocida ipak nije doslo. Kurdi u Raki i Manbidzu su morali imati posebne iskaznice jer im, kako kazes, nisu vjerovali. Bilo je planova o etnickom inzenjeringu itd. Ubijali su jedino one za koje bi ustanovili da rade za YPG.

To je ono sto sada znamo nakon sto je sve gotovo.

Isto tako, krscane nisu masovno ubijali. A ko je 2014. mogao tvrditi da nece!?? Radi se o bolesnicima ciji se potezi ne mogu predvidjeti. I kada imas posla sa takvima uvijek se nadas najgorem scenariju.
Challenger__

#92042 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čitalac wrote:I ne samo to. Iz Izraela stižu pretnje da će Liban, u slučaju oružanog sukoba, "biti vraćen u kameno doba".
Yoav Gallant, a member of the security cabinet and former IDF general, told The Israel Project that Hariri’s resignation should be a wake up call for the international community.
-Iran controls actually Lebanon, Iraq and is working very hard to take over Syria. This is a great danger to the stability of the region and the peace of the world.
Now, it seems that Hariri has given Israel more legitimacy for a full-scale and uncompromising campaign against Iran and Lebanon, not only Hezbollah, should a war in the north break out. And should that war break out, as Gallant said, Israel “will bring Lebanon back to the stone age.”
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... non-513381

Zapanjujuće nepromišljena izjava koja samo njima može naštetiti.
Nadzornik

#92043 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Zao mi je Kurda,oni su meni kao mlada prve bracne noci,znaju sta ih ceka samo neznaju koliko ce to da traje... :D
Kaligrafija

#92044 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Sto ovo pogodi insomniu za goyime...pa zapisano je to u njihovim svetim knjigama, suncekotepsija nije nista slagao...Oni misle da smo svi ostali radna marva i da su oni nebeski narod, predodredjen da vlada...!!! Sto to tebe tangira ti si ateista i onako i osudjujes sve radikalne elemente, jel tako...!?... e moja nesanico..da te koji dan smjestit u Gazu...ja mislim da bi i vjernik postao... :lol:
insomnia78

#92045 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kakve vi gluposti posete to su cuda nevidjena :lol:
A inace sve ostale religije stavljaju druge ispred sebe :lol:

PS: im’o sam ja svoju Gazu. Od mene dosta
Challenger__

#92046 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kaligrafija wrote:Sto ovo pogodi insomniu za goyime...pa zapisano je to u njihovim svetim knjigama, suncekotepsija nije nista slagao...Oni misle da smo svi ostali radna marva i da su oni nebeski narod, predodredjen da vlada...!!! Sto to tebe tangira ti si ateista i onako i osudjujes sve radikalne elemente, jel tako...!?... e moja nesanico..da te koji dan smjestit u Gazu...ja mislim da bi i vjernik postao... :lol:
Ne razumije on o čemu ti pišeš.
insomnia78

#92047 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:lol:
Young Erotica

#92048 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Ma da, humanitarna organizacija.
Challenger__

#92049 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Young Erotica wrote:Ma da, humanitarna organizacija.
Kakvu muziku voliš?
insomnia78

#92050 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Eki kakvu muziku volis
Djesi bijo 90-tih, a dje tata?
Jesi vato male zeke po BiH il si staso tek za kocobo?
Locked