Sirija

Locked
Challenger__

#28326 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Novinarka Sara Firth piše o onome što sam često pominjao. Značaj Kobanija je i simbolički jer je srušio maliciozni, lažni, svjesno plasirani mainstream mit o "nepobjedivosti" ove narkomansko-koljačke stoke:
These gains against #ISIS (however small & perhaps impermanent) are also vital in debunking the narrative that #IS are somehow unstoppable.
dEnver

#28327 Re: Sirija

Post by dEnver »

Syrian Arab Army captures Al-Muslimiyya in Aleppo! Updated battle map!

Image

evo i snimka iz Aleppa

https://www.facebook.com/video.php?v=85 ... =2&theater

a i snimci

Jobar - Zamalka (stakori su svjetski prvaci po kopanju tunela...)

https://www.facebook.com/video.php?v=75 ... =2&theater
dEnver

#28328 Re: Sirija

Post by dEnver »

dEnver wrote:
Sutoro ( christian militia) Syriacs--syriac fathers protecting our people in Gozarto/Rojava (Westkurdistan,Syria)
Image
"Sutoro":Christian Autonomist Fighters of Syria
Sutoro is the official Syriac Christian security forces of "Rojava" that claims to fight alongside the Kurds to protect themselves from regime's forces and t...
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... LYd8yLuQlk
dEnver

#28329 Re: Sirija

Post by dEnver »

Die Demokratie ist nur der Zug, auf den wir aufsteigen, bis wir am Ziel sind. Die Moscheen sind unsere Kasernen, die Minarette unsere Bajonette, die Kuppeln unsere Helme und die Gläubigen unsere Soldaten.

Recep Tayip Erdogan - 1988
Demokratija je samo vlak, ako ne zadire u nas cilj . U džamiji su naše kasarne, minareti su naše bajonete, kupole naše kacige i vjernici naši vojnici.

J
dEnver

#28330 Re: Sirija

Post by dEnver »

LICEMERJI

Image
dEnver

#28331 Re: Sirija

Post by dEnver »

Nevini sedamnaestogodisnjak razapet u Raqqa pod naivnom optuzbom da je snimao polozaje mazgojeba.

Image

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3GY20SOsK
Co0l

#28332 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Rekose miroljubivi Kurdi i katanama raskomadase trojicu mladica u Turskoj :-)
Da li to opravdava beskrajnu listu zločina narkomansko-koljačke bagre pod nazivom IS(IL)? Ili vršiš relativizaciju zločina? Šta hoćeš da kažeš TUŽNI ČOVJEČE??
U postu ispod ti je @insomnia vec odgovorio sta sam htio reci.Sama cinjenica da si uopste morao da pitas na sta se moj komentar odnosio dovoljno govori koliko si izgubio kompas.
Ja sam uvijek osudjivao zlocine,ne samo ove bande koja sebe zove IS,nego bilo koga ko ih je cinio u ovom tragicnom sukobu i to sam vise puta ponovio.Toliko da bi svako ko nije zlonamjeran znao da ne relativiziram zlocine.Sa druge strane,ti i tebi slicni nikako nisu u stanju da preko tastature prevale i osude,ne samo ovo posljednje divljastvo kurdskih hordi u Turskoj,nego i hiljade svakodnevnih zlocina Asadovog rezima prema nevinim civilima koje traje vec vise od tri godine.Ni rijeci jedne jedine ne napises ni ti ni ovi trolovi koji dijele tvoje stavove i poglede o ovom ratu o brojnim i dokumentovanim zvjerstvima kasapina iz Damaska.A u stanju si da stranicama spamas slikama temu kad ovi ISIL-ovi debili sruse neku džamiju ili slicno.Naravno,i to je za osudu,ali osudjivati nesto tako a ni ne spomenuti svakodnevno i namjerno masakriranje djece divljackim bombardovanjem koje vec tri godine sprovodi rezim je tesko licemjerje.
Kad ti neko skrene paznju na to ti samo kazes da za to treba kriviti druge a ne one koji to rade.Onda,mrtav-hladan,citiras nekog ko kaze da se zaboravlja da i u ratovima treba da vaze neka moralna pravila.I,kao slag na tortu,ti,sa takvim svojim stavovima,optuzis nekog za relativiziranje zlocina.Kakvo licemjerje!
apsidejzi

#28333 Re: Sirija

Post by apsidejzi »

solar7 wrote:
insomnia78 wrote:
solar7 wrote:Stvarno je Islamski kalifat postao najveci trn u oku citavom svijetu,i ok to je sasvim normalno jer ipak se zove islamski.I onda se taj svijet vrlo brzo ujedini da unisti taj kalifat a KAO htjedose nekad asada da uniste,jah htjedose.Islam je postao velika boljka danasnjice mnogima,a asadu sreca sto nije musliman inace bi bio i on unisten sigurno
Cekaj, jel ti mozes poistovjetiti ISIL sa islamom?
Pa cini se da su veci muslimani od asada i njegovih falangi ili kurda i njihovih komunistickih stavova
U pravu si. Cini ti se.

Niko od te dvije grupe sebe ne bi trebao zvati muslimanima.
splinter

#28334 Re: Sirija

Post by splinter »

hape

#28335 Re: AW: Sirija

Post by hape »

dEnver wrote:LICEMERJI

Image
Da Bog da izgorio onaj sto je ovo nacrtao. Kako vas vise nije stid baciti Srebrenicu u isti kos sa Kobaneom??? Pa imas li ti imalo mozga i postovanja prema nasim mrtvim?

U Srebrenici je ubijeno preko 8300 ljudi, svi stanovnici su protjerani i to se zove genocid. U Kobaneu se ne desava ni priblizno nesto slicno, jer maltene nema vise civila u njemu i ginu samo vojnici u vojnim okrsajima. Nema govora o genocidu.
Kikibombona

#28336 Re: AW: Sirija

Post by Kikibombona »

hape wrote: Da Bog da izgorio onaj sto je ovo nacrtao. Kako vas vise nije stid baciti Srebrenicu u isti kos sa Kobaneom??? Pa imas li ti imalo mozga i postovanja prema nasim mrtvim?

U Srebrenici je ubijeno preko 8300 ljudi, svi stanovnici su protjerani i to se zove genocid. U Kobaneu se ne desava ni priblizno nesto slicno, jer maltene nema vise civila u njemu i ginu samo vojnici u vojnim okrsajima. Nema govora o genocidu.
12 000 civila je ostalo o Kobaneu. ISIL je zlocinacka, genocidna organizacija. Vec su imali pokusaj potpunog istrebljenja jedne kurdske zajednice. Da, radi se o genocidasima, o skupini koja je spremna pociniti nevjerovatne zlocine ako im se ukaze prilika.

Svaki sukob i zlocin ima odredjene razlike...... Negdje se paralela moze povuci, negdje ne. Radi emocije, slazem se da ne trebamo praviti poredjenje sa nasim stradanjima.

ISIL je monstruozna i genocidna skupina. U stanju su ubiti stotine hiljada, milione ljudi, samo ako im se ukaze prilika. Svirepe zvijeri koje ne prezaju ni od cega. Cak naprotiv, ponose se svojim zlocinima, uredno dokumentuju i dijele sa cijelim svijetom. Ovi bi pobili pola svijeta samo da mogu, toliko preziru svaku razlicitost.
salik79

#28337 Re: Sirija

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:To ono kad je Hesbolah pobjedio?
Il, opet IDF, na Gazu, ono kad je Hamas pobjedio
Image

Pobijedio je u vojnom smislu, a ne u unistavanju civilnih ciljeva. To su potvrdili vojska i njihova komanda (IDF) netom pristigla sa ratista. To su potvrdile smjene i ostavke u Generalstabu i Ministarstvu odbrane.
salik79

#28338 Re: Sirija

Post by salik79 »

dEnver wrote:
Die Demokratie ist nur der Zug, auf den wir aufsteigen, bis wir am Ziel sind. Die Moscheen sind unsere Kasernen, die Minarette unsere Bajonette, die Kuppeln unsere Helme und die Gläubigen unsere Soldaten.

Demokratija je samo vlak, ako ne zadire u nas cilj . U džamiji su naše kasarne, minareti su naše bajonete, kupole naše kacige i vjernici naši vojnici.

J
Radi tacnosti citata, dozvolit ces, mala korekcija (prva recenica):

Demokracija je samo vlak/voz, na koji se penjemo (ulazimo, uskacemo), dok ne stignemo do cilja.
Opetja033

#28339 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
dEnver wrote:

J
Radi tacnosti citata, dozvolit ces, mala korekcija (prva recenica):

Demokracija je samo vlak/voz, na koji se penjemo (ulazimo, uskacemo), dok ne stignemo do cilja.
A usput treba napomenuti kako je citirao Ziya Gökalpa, turskog pjesnika i jednog od glavnih ideologa........kemalizma.
hape

#28340 Re: AW: Sirija

Post by hape »

Kikibombona wrote: 12 000 civila je ostalo o Kobaneu. ISIL je zlocinacka, genocidna organizacija. Vec su imali pokusaj potpunog istrebljenja jedne kurdske zajednice. Da, radi se o genocidasima, o skupini koja je spremna pociniti nevjerovatne zlocine ako im se ukaze prilika.

Svaki sukob i zlocin ima odredjene razlike...... Negdje se paralela moze povuci, negdje ne. Radi emocije, slazem se da ne trebamo praviti poredjenje sa nasim stradanjima.

ISIL je monstruozna i genocidna skupina. U stanju su ubiti stotine hiljada, milione ljudi, samo ako im se ukaze prilika. Svirepe zvijeri koje ne prezaju ni od cega. Cak naprotiv, ponose se svojim zlocinima, uredno dokumentuju i dijele sa cijelim svijetom. Ovi bi pobili pola svijeta samo da mogu, toliko preziru svaku razlicitost.
Cisto sumnjam da je ostalo 12000 civila u gradu, ali hajde, neka ti bude.

Moj upis nema veze sa emocijama nego sa cinjenicama. U Srebrenici se desio genocid, u Kobaneu nije. I tacka. Nema tu mnogo filozofiranja. To ste se vi ovdje umislili da ste politicki analiticari je vas problem.

Ako ne znate sta je genocid, nemojte ni koristiti tu rijec, vec se informisite.
debt collector

#28341 Re: Sirija

Post by debt collector »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Rekose miroljubivi Kurdi i katanama raskomadase trojicu mladica u Turskoj :-)
Da li to opravdava beskrajnu listu zločina narkomansko-koljačke bagre pod nazivom IS(IL)? Ili vršiš relativizaciju zločina? Šta hoćeš da kažeš TUŽNI ČOVJEČE??
:lol: :lol: :lol:
Kad mi je dan nikakav maksuz procitam par celijevih komentara, sega je frajer. Kontam, na kojoj li je gudri, mora da je
neka dobra cim se ovako odlijepi. Ono u fazonu, ja, pa onda opet ja, i jos par puta ja, pa onda tajne svemira, tajne ljudskih dusa, pa malo masonerije, pa malo poezije i proze, pa malo ovoga i onoga i zatim na kraju slag Putin.
Ako ti nije sta na pp javi gdje ima te gudre, castim te poslije
Pazzo

#28342 Re: Sirija

Post by Pazzo »

debt collector wrote:
Challenger__ wrote:
:lol: :lol: :lol:
Kad mi je dan nikakav maksuz procitam par celijevih komentara, sega je frajer. Kontam, na kojoj li je gudri, mora da je
neka dobra cim se ovako odlijepi. Ono u fazonu, ja, pa onda opet ja, i jos par puta ja, pa onda tajne svemira, tajne ljudskih dusa, pa malo masonerije, pa malo poezije i proze, pa malo ovoga i onoga i zatim na kraju slag Putin.
Ako ti nije sta na pp javi gdje ima te gudre, castim te poslije
Lik ko Lagumdzija. Ja, ja i samo ja!
sarajevoxxxx

#28343 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Američki avioni bacali padobrane sa velikim količinama municije i medicinske pomoći kurdskim borcima u Ajn Al-Arabu u Kobaneu.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%86%D9%8A
Klavikula

#28344 Re: Sirija

Post by Klavikula »

salik79 wrote:Pobijedio je u vojnom smislu, a ne u unistavanju civilnih ciljeva. To su potvrdili vojska i njihova komanda (IDF) netom pristigla sa ratista. To su potvrdile smjene i ostavke u Generalstabu i Ministarstvu odbrane.
ljudi ili ne razumiju ili nece da razumiju ciljeve jedne i druge strane. prije ovo drugo. tako da ne mozes ocekivati objektivno sagledavanje situacije. jbg emocije.
Kikibombona

#28345 Re: AW: Sirija

Post by Kikibombona »

hape wrote:
Cisto sumnjam da je ostalo 12000 civila u gradu, ali hajde, neka ti bude.

Moj upis nema veze sa emocijama nego sa cinjenicama. U Srebrenici se desio genocid, u Kobaneu nije. I tacka. Nema tu mnogo filozofiranja. To ste se vi ovdje umislili da ste politicki analiticari je vas problem.

Ako ne znate sta je genocid, nemojte ni koristiti tu rijec, vec se informisite.
Pa kazem ti, genocid se desio nad Kurdima jezidima u Iraku. Pobili su sve koje su uhvatili (visak), bez obzira da li se radi o starijim osobama, zenama ili djeci. Protjerali cijelu jednu zajednicu. Zene koriste kao seksualno roblje, a muskarci prisilno preobracaju na islam. Dakle, potpuno unistenje jedne zajednice. To je genocid.

Isti genocidni plan imaju za Kobani, u kojem po njima zive Kurdi komunisti, nevjernici. Izvjestaji govore da je u Kobaniju ostalo 12 000 civila. Dakle, nije to niko ovdje izmislio. A sve da je i trecina od toga, puno je. ISIL ima namjeru unistiti kurdsku zajednicu u podrucju Kobanea, sto se jasno karakterise kao genocid. Vec su protjerali i unistili stotine kurdskih sela, ostao je samo Kobani. Dakle, potpuna eliminacija jedne grupe ljudi bez biranja sredstava = genocid.
insomnia78

#28346 Sirija

Post by insomnia78 »

Genocid, naravno da jeste
Nego, ja sam cito izvjestaje koji kazu da je civila puno, puno manje
Jbt, po vama kad saberes, protjerane, poginule i ove sto su ostali ispade da je milion Kurda zivilo u tom gradicu i okolini :D
Kikibombona

#28347 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Genocid, naravno da jeste
Nego, ja sam citi izvjestaje koji kazu da je civila puno, puno manje
Pa nebitno, postoje razlicite procjene. Sama cifra uopste nije bitna pri donosenju ovakve kvalifikacije. Cilj ISILa je unistiti jednu zajednicu, iskorijeniti je sa jednog podrucja. To je genocid. Hoce li ubiti 6 000 000 ili 6 000 ljudi je stvar njihovih mogucnosti i spleta okolnosti. To su nijanse, cilj je bitan. Cilj je unistenje, a to se kvalifikuje kao genocid.

I ovo je genocid u jednom od gorih izdanja ikada, posebno onaj iz Iraka, Sindzara.
insomnia78

#28348 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nisam mislio na to
Naravno da nije bitan broj nego cilj
Mislio sam na te spekulacije sa brojem izbjeglica i civila ostalih u gradu
Kikibombona

#28349 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Al meni fakat nije jasno otkud kod pojedinih Bosanjaka averzija prema Kurdima i potpuno osudstvo empatije?
Zasto, zbog cega?

Pa tom narodu za vratom puse horda koja je u mnogo cemu nadmasila i same cetnike. Stvarno mi nije jasno. :-)

Palestina se oplakuje sa razlogom. I ja sam na toj strani, i ja sam propalestinski raspolozen. Ne zelim ni na koji nacin umanjiti njihovo stradanje koje je uzasno (najblaze recen). Ipak, cinjenica je da su Kurdi najvece zrtve i najpotlaceniji narod na BI. Samo u ovom ratu su Kurdi dozivili golgotu kakvu Palestinci nisu od kada postoji Izrael. A gdje su raniji sukobi i sustavna visedecenijska ugnjetavanja?
insomnia78

#28350 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

To je zbog njihovog protivnika
Mnogi, usudio bih se reci i vecina, od ovih "novih" muslimana u najmanju ruku blagonaklono gleda na ISIL
Locked