''Sveuciliste/Univerzitet Vitez'' Travnik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
MoRa

#26 Re: ''Sveuciliste/Univerzitet Vitez'' Travnik

Post by MoRa »

Hopkins wrote:Ko ima vezu i treba mu papir forme radi, ide u Vitez. Ko nema vezu muci se na drzavnim fakultetima misleci da ce mu posao biti obezbijedjen.
Provala teška..ko ima vezu završi državni ili privatni i dobije posao... ko nema završava fakultet i sjedi kući i čeka hoće li se ko smilovati i konaćno mu dati posao ;-)
kornjas

#27 Re: ''Sveuciliste/Univerzitet Vitez'' Travnik

Post by kornjas »

Ne valjam gluposti, nego govorim ono što znam i vidim o navedenom fakultetu. Ne kažem da sa državnih fakulteta izlaze specijalci nego su na državnim fakultetima uvjeti za normalnog studenta bez para i veza daleko teži nego na Navedenom. Tko ima para ode na Vitez i mozak na pašu, nije opterećen hoćeli proći ili ne, platio si i proći ćeš. Normalno je da će nekog k.u.r.c.a i naučit u tim hodanjima vikendom :lol:
MoRa

#28 Re: ''Sveuciliste/Univerzitet Vitez'' Travnik

Post by MoRa »

kornjas wrote:Ne valjam gluposti, nego govorim ono što znam i vidim o navedenom fakultetu. Ne kažem da sa državnih fakulteta izlaze specijalci nego su na državnim fakultetima uvjeti za normalnog studenta bez para i veza daleko teži nego na Navedenom. Tko ima para ode na Vitez i mozak na pašu, nije opterećen hoćeli proći ili ne, platio si i proći ćeš. Normalno je da će nekog k.u.r.c.a i naučit u tim hodanjima vikendom :lol:

Hej razumijemo se mi skroz ali iskreno : npr. ono što se meni svidjelo što sam čuo od raje je da je sistem polaganja bolji, nigdje se u europi ljudi ne pate ovoliko koliko se mi patimo na državnim fakultetima. Čovjek bi rekao da ćemo na kraju biti svi mali Ajnštajni.. čuo sam a i malo njuškao po ovom faksu (dok sam čekao curu i pio kaficu :-D ), puno više prilagođen EU fakultetima od mnogih državnih.. Nikola Grabovac je uradio dobar posao, ne kažem da nema fula, vjerovatno ima i vjerovatno ima štela kao i svugdje i ko može da plati super način da si skratiš patnje... ali je manje zlo od mnogih privatnih... Ipak, znači tebi nešto kada ti Nikola Grabovac, Trifković, Boris Tihi, Stojanov zar ne? Stoga ko si može priuštiti faks s nekom srednjom cjenovnom kategorijom... :dance:
Locked