Švedska odlazak iz BiH

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
iamia

#151 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

uglavnomja wrote:eto te ko skandinavska drzava :D pare, pare

ima nesto sto se zove ljubav :-)
sigurno ti je to rekla zena kojoj si platio da dodje u svedsku :lol:
uglavnomja

#152 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

iamia wrote:

sigurno ti je to rekla zena kojoj si platio da dodje u svedsku :lol:
:roll:

vi fakat nista ne citate :cry: a i to sto citate, pogresno kontate

ja sam pridoslica :skoljka: :run:

ili ti fali jedno slovo gore :?

nidje veze :-)

uglavnom, nikakvih para nije bilo u opticaju, jedna stara veza poslije x godina se nastavila gdje nekad zapela :)
Last edited by uglavnomja on 08/02/2013 20:35, edited 1 time in total.
hrle1976

#153 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by hrle1976 »

Ljubav? Mislis interes. Pa koja zena je uzela muza iz ljubavi da mi je to znati. Moja bar bila postena pa rekla dobro osjecam se sigurno uz tebe ;-) pa sam joj reko haj ko te j'be zenim te.
uglavnomja

#154 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

hrle1976 wrote:

Ljubav? Mislis interes. Pa koja zena je uzela muza iz ljubavi da mi je to znati. Moja bar bila postena pa rekla dobro osjecam se sigurno uz tebe ;-) pa sam joj reko haj ko te j'be zenim te.
ja mislim ljubav, ti mislis interes, tvoja zena misli sigurnost.. .

ja sam tu visak :-)
Micaha

#155 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

hrle1976 wrote:

Hahahahahahahahahhahahahahahhahhaha
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Daj nam sisu da se igramo, igramo, igramooooooooooooooooooooooo
Idolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uglavnomja

#156 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

ja vise ni ne smijem da otvorim ovaj podforum :dance:
iamia

#157 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

slusaj zemo,,
iz iskustva nasih koji su doveli zene iz bosne u dijasporu, osjecam da ti trebam dati par savjeta :D

prvo, ne smijes je nauciti jezikom domicilnog naroda. ako sazna jezik odmah ce saznati njihove zakone. i kad to sazna, onda si donji.
drugo, nemoj je pustiti da se druzi sa nasim zmijama tamo. one ce nju iskvariti dok si rekao keks. samo joj dopusti sa se druzi sa starim nanama. od njih ce cuti samo pametno.
trece, ne smijes joj dopustiti da radi sa strankinjama. i od njih ce cuti kako su zene tamo zasticene kao polarni medvjedi. a kad to sazna.. opet si donji.

ok,??

hajd' ../.. zahvalit mi mozes kasnije.
uglavnomja

#158 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:ja vise ni ne smijem da otvorim ovaj podforum :dance:
:shock: :? :roll:

fakat :run:
insomnia78

#159 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:

To us'o sa pogresnog naloga?

s' moje sokocalo
uglavnomja

#160 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:

To us'o sa pogresnog naloga?

s' moje sokocalo

samo potvrdjujem navod :-?

napisem: ja sam pridoslica, a lik mi drzi predavanje kako se trebam ponasati prema pridoslicama...

rezem vene :(
hrle1976

#161 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by hrle1976 »

iamia wrote:slusaj zemo,,
iz iskustva nasih koji su doveli zene iz bosne u dijasporu, osjecam da ti trebam dati par savjeta :D

prvo, ne smijes je nauciti jezikom domicilnog naroda. ako sazna jezik odmah ce saznati njihove zakone. i kad to sazna, onda si donji.
drugo, nemoj je pustiti da se druzi sa nasim zmijama tamo. one ce nju iskvariti dok si rekao keks. samo joj dopusti sa se druzi sa starim nanama. od njih ce cuti samo pametno.
trece, ne smijes joj dopustiti da radi sa strankinjama. i od njih ce cuti kako su zene tamo zasticene kao polarni medvjedi. a kad to sazna.. opet si donji.

ok,??

hajd' ../.. zahvalit mi mozes kasnije.

TACNO!

Poznam lika dao zeni da voza auto a ova na svakom speedometerskom semafuoru za brzine se uslikala! Auto na njegovom imenu i njega pozvala policija na razgovor :D obruko se lola maksimalno i morao njene kaze da poplaca. Jeftini ces proci da im platis 300€ za 5 dana da te masira i tako na rotaciju kao u odbojci !
Kurjakk

#162 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Kurjakk »

ako neko planira u svedsku ili skandinaviniju nek prati sta pisu hrle i iamia oni to sve znaju. hrle cak zna i njemacki pa uz pomoc njemackog razumije i norveski, pa onda tako prati desavanja i u svedskoj kao i zakone vezane za ovu obalast, a njegovo iskustvo vani mu obailato pomaze da prepozna supljiranje onih koji su navodno prosli procedure :D
Kuna

#163 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Kuna »

crvendac123 wrote:ne znam, dal je ova tema jos aktuelna, al ev ukoliko nekog zanima ... moj momak je prije nesto manje od godinu dana otisao za svedsku, prijatelj mu ima firmu gore i pozvao ga, tj.sredio mu radnu vizu na 2 godine, bez ikakvih problema su mu odobrili ... nije posao bas nesto, al bolje neg kod nas izlezavat se ... sto se tice jezika, dovoljno da znate nesto malo eng.jer vjerovatno necete raditi takav poso da morate komunicirati nesto pretjerano sa svedjanima .... uglavnom, ko ima priliku nek ide i pokusa ..... :)

e ako mozes da mi malo pojasnis kakva je procedura svega toga, uskoro cu dobiti poslovnu ponudu iz svedske, pa me zanima kako i sta? mislim da mi jezik nece bas odmah trebati jer je to porodicna firma(Bosanci) a nema kontakta bas sa Svedima.
Firma je znaci, nije na crno i nista ilegalno..sve treba da bude picikato :lol:
Eh jedino mozda traze neke zahtjeve koje mora ispunjavati firma, jer je nedavno pocela sa radom.(nadam se da to i nije neki problem)

Hvala! :)
dadinjo

#164 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by dadinjo »

iamia wrote:hajde idi u svedsku na osnovu "vanbracne zajednice".
javi nam.
kad te deportuju :lol:

Samo da ti se levat javi i da te pozdravi iz Svecke, koji nije dobrio deportaciju nego legalno papire i boravisnu dozvolu :wink:
uglavnomja

#165 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

dadinjo wrote:
iamia wrote:hajde idi u svedsku na osnovu "vanbracne zajednice".
javi nam.
kad te deportuju :lol:

Samo da ti se levat javi i da te pozdravi iz Svecke, koji nije dobrio deportaciju nego legalno papire i boravisnu dozvolu :wink:

:thumbup:
kica

#166 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by kica »

Kakve su cijene hrane u Svedskoj, kazu da je meso jako skupo - jel to istina ili samo izmisljaju ?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#167 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

kica wrote:Kakve su cijene hrane u Svedskoj, kazu da je meso jako skupo - jel to istina ili samo izmisljaju ?
Jeftinije nego u Danskoj, Norveskoj i Svicarskoj ali opet skuplje nego u Njemackoj, Austriji i Francuskoj.
Salcho

#168 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Salcho »

Zviz wrote:
kica wrote:Kakve su cijene hrane u Svedskoj, kazu da je meso jako skupo - jel to istina ili samo izmisljaju ?
Jeftinije nego u Danskoj, Norveskoj i Svicarskoj ali opet skuplje nego u Njemackoj, Austriji i Francuskoj.
A sta je sa prosjecnom platom, da li je na nivou Njemacke ili veca/manja ?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#169 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

Salcho wrote:
Zviz wrote:
A sta je sa prosjecnom platom, da li je na nivou Njemacke ili veca/manja ?
Prosjecna plata je tu negdje kao i Njemacka.

Plate i socijalna primanja su u Danskoj znatno veca nego u Svedskoj! Ali dobro i cijene su. Meni u Svedskoj je mnogo sta dzaba (jeftino) isto kao i u Njemackoj.
semirizsvemira

#170 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by semirizsvemira »

Zviz wrote:
Zavisi sta jedes i gdje kupujes . teletinu mozes kupiti po 70-80 kr po kilu a mozes po 120 kr (oko 24 km). Dakle sve zavisi i gdje zivis na sjeceru i serdnjoj Svedskoj je skuplje nego u Malmeu . Ima nasih proizvoda koliko hoces :thumbup:
antonija

#171 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by antonija »

u svakom slucaju dakle cijene nisu visoke, odnosno iste su kao i u BiH, samo sto su primanja 20x veca :lol:
mmedena

#172 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by mmedena »

Molim osobe koje će se razumjeti i koje znaju da mi odgovore na nekoliko pitanja. U dugogodišnjoj vezi sam sa šveđaninom. Ja sam iz Bosne, on iz Švedske. Uskoro planiramo brak. Gdje je bolje da stupimo u brak u Bosni ili u Švedskoj? Koji papiri su potrebni i koliko se poslije čeka za dobijanje vize? Poslije svadbe trebam na jednu operaciju koja nije hitna i koja može čekati neko vrijeme. I za to me interesuje da li tu operaciju mogu uraditi u Švedskoj i kada? Nakon koliko vremena dobijam zdravstveno osiguranje u Švedskoj? Molim vas da odgovorite. Unaprijed se zahvaljujem.
Post Reply