Studiranje na 2 fakulteta

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Klitemnestraaa

#26 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Klitemnestraaa »

pici wrote:
Klitemnestraaa wrote:
pici wrote:ja sam znao raje koji su završili po dva pa čak i tri fakulteta al nisu sasvim svoji, fali im par daski u glavi... tako drže jednog il nijednog
Ja ih isto par znam, ali su OK ljudi, sad ovisi sta podrazumijevas pod tim da im fali par daski u glavi. Ovi koje znam svi su radoholicari, pricaju nekoliko jezika, vec rade, ono perspektivni pravo, manje su posveceni drustvu i ispijanju kafa, a vise radu.
upravo ovo zadnje, nemogu se uklopit u drustvo, mozak im je u knjigama, radu, posveceni su samo sebi i tesko imaju vremena cak i za porodicu... ima izuzetaka al ovo sto ja zanm je ni na nebu ni na zemlji... jako teki za komunikaciju
Ja osobno to smatram pohvalnim. Ljudi investiraju vrijeme da se unaprijede, imaju cilj u zivotu umjesto sjedenja i ispijanja kafa i supljih razgovora s ljudima za koje uopce ne mare. Ove koje ja znam imaju jednog-dva prijatelja i to su prava prijateljstva. Ja osobno ne kontam izlazenje na kafu radnim danima i druzenje sa svakim, ne mozes brate imati vise od jednog-dva prijatelja, ako imas onda te lazu da su ti pravi jarani. A ne bih rekla da su teski za komunikaciju, pocni pricati o politici, ekonomiji, globalizaciji, nutricionizmu... i vidjet ces kako su ljudi otvoreni i imaju znanja i moze se nesto nauciti iz price sa njima. A sad sto je nama glavna tema na kafi ko je koga :izet: , to je druga stvar.
Itsoktobealone

#27 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Itsoktobealone »

Znam lika koji je upisao OBA faksa redovno. Ekonomiju je zavrsio prosle godine (cini mi se), a na farmaciji (gdje uopste ne mozes biti vandredan student) je na pola (2 ili 3 godina). Ne znam sta sad radi, samo znam da je svih tih godina ustajao verglo od sabaha do mrklog mraka. Sjecam se da je redovno trcao (bukvalno) sa jednog na drugi faks u međupauzama da stigne na barem pola predavanja :D
Post Reply