Ja osobno to smatram pohvalnim. Ljudi investiraju vrijeme da se unaprijede, imaju cilj u zivotu umjesto sjedenja i ispijanja kafa i supljih razgovora s ljudima za koje uopce ne mare. Ove koje ja znam imaju jednog-dva prijatelja i to su prava prijateljstva. Ja osobno ne kontam izlazenje na kafu radnim danima i druzenje sa svakim, ne mozes brate imati vise od jednog-dva prijatelja, ako imas onda te lazu da su ti pravi jarani. A ne bih rekla da su teski za komunikaciju, pocni pricati o politici, ekonomiji, globalizaciji, nutricionizmu... i vidjet ces kako su ljudi otvoreni i imaju znanja i moze se nesto nauciti iz price sa njima. A sad sto je nama glavna tema na kafi ko je kogapici wrote:upravo ovo zadnje, nemogu se uklopit u drustvo, mozak im je u knjigama, radu, posveceni su samo sebi i tesko imaju vremena cak i za porodicu... ima izuzetaka al ovo sto ja zanm je ni na nebu ni na zemlji... jako teki za komunikacijuKlitemnestraaa wrote:Ja ih isto par znam, ali su OK ljudi, sad ovisi sta podrazumijevas pod tim da im fali par daski u glavi. Ovi koje znam svi su radoholicari, pricaju nekoliko jezika, vec rade, ono perspektivni pravo, manje su posveceni drustvu i ispijanju kafa, a vise radu.pici wrote:ja sam znao raje koji su završili po dva pa čak i tri fakulteta al nisu sasvim svoji, fali im par daski u glavi... tako drže jednog il nijednog
Studiranje na 2 fakulteta
-
Klitemnestraaa
#26 Re: Studiranje na 2 fakulteta
-
Itsoktobealone
#27 Re: Studiranje na 2 fakulteta
Znam lika koji je upisao OBA faksa redovno. Ekonomiju je zavrsio prosle godine (cini mi se), a na farmaciji (gdje uopste ne mozes biti vandredan student) je na pola (2 ili 3 godina). Ne znam sta sad radi, samo znam da je svih tih godina ustajao verglo od sabaha do mrklog mraka. Sjecam se da je redovno trcao (bukvalno) sa jednog na drugi faks u međupauzama da stigne na barem pola predavanja